Halak

mormika témája a 'Vad- és vadon élő állatok' fórumban , 2008 November 2.

 1. Andika690

  Andika690 Állandó Tag

  Sziasztok!

  Nekünk gyerek korunk óta van akvárium és nagyon szeretem.
  Most is van.

  Volt egy kb. 100 L akváriumom de most le mondta róla egy időre.

  A párom meg akar lepni szimpla farkú aranyhallal és vett is nekem.
  Csak fertőzött volt a hal és az összes halam ki pusztult.

  Hagy ne mondjam már jo nagyok voltak a halak benne.
  Nem sok kellet hogy sírva fakadjak amikor látom hogy sorba pusztulnak el.

  És egy időre le mondtam az akváriumról.
  De most van egy kisebb akváriumom.
  A kislányom is szeret i nagyon ö most 15 hónapos.

  Ja és vissza ment a párom a halashoz.
  És azt mondta neki hogy már vártam hogy mikor jön mert nála is kipusztult amibe rakta a halak.

  Majd még írok legyetek jók.
   
 2. renchee86

  renchee86 Állandó Tag

  van 2x 160 literes akváriumunk, abban kb. 150 db hal.
  És még azt nem is vettem figyelembe hogy folyamatosan fialnak és jön az utánpótlás :). Sajna a vitorlások kipusztultak, de tele vagyok vörös sügérekkel. Nagyon szépek
   
 3. dragon76

  dragon76 Állandó Tag

  Vörös és fekete neon halakat
   
 4. szylvy4

  szylvy4 Állandó Tag

  Nekünk van egy 360 literes íves sarok akváriumunk afrikai sügerekkel .
  Jövőre szeretnénk lecserélni egy 720 literesre ,imádjuk nézni őket nagyon megnyugtató!!
   
 5. bluelaser

  bluelaser Állandó Tag

  A halakat az is imádja aki tartja? Nekem csak virtuális halak vannak, igazi sajnos nem lehet...

  Úgy értem, hogy nincs sok gond velük nagyon, mikor takarítjuk?
   
 6. gbubika

  gbubika Állandó Tag

  Nekem is sétálnak akváriumon kívűl, nagyon szereti.

  Nekem is kalandoznak akváriumon kívűl, és nagyon szeretik.
   
 7. miksi

  miksi Állandó Tag

  Csapvizzel is nyugodtan fel lehet tölteni de mindenképpen használj vízelőkészitő szereket különben a klór kinyirja a halaid ja és figyelj a vizhőmérsékletre is

  plattyt,xifót,mollyt,veliférát,törpesügereket (pl: ramiresit),gurámikat.Az akvárium mérete határozza meg hogy miböl mennyit tarthatsz

  Valószinüleg egy gombás fertőzés lehetett.Az ilyen betegségre bármilyen állatkereskedésben árulnak gyógyszereket.

  A himek nagyon aggreszivek csak egyedül tarthatóak még a nöstényeket is kiirtják az ikrázás után .Amúgy nagyon igénytelen halak .Nem kell nekik levegőztető ,jól birják a gömb akváriumot is.Ha esetleg kiugranak jó ideig a szárazon is elvannak(mig ki nem száradnak).
   
 8. aev

  aev Állandó Tag

  Sziasztok!
  Nekünk 60literes akváriumunk van! REndszeresen tisztítjuk, cseréljük a vizüket, teszünk bele folyadékot ami átalakítja nekik a vizet, néha adunk gyógyhaltápot, de mégis időnként kihalnak! Végül aranyhalat vettünk, de azok is meghalnak! Valamit rosszúl csinálunk, de nem tudjuk mit, és kisfiunkat 4éves, rosszúl érinti mikor meghal egy egy hal!
  köszönöm a válaszokat4
  További szép napot!
   
 9. Shery

  Shery Állandó Tag

  Szia aev! Kezdő akvarista révén én is csak az aranylallal mertem kezdeni, nem túl nagy 28littyós akváriumbam. Ők vannak most négyen, hetente cserélem a vizüket részlegesen , ami azt jelenti, h. kb 5-6l , kb 3-4 napig pihentetett , állott vizzel. Nekem ez így bevállt. Ezenkívül semmi kemikál anyagot nem teszek bele, még a növényeknek sem , mert fránkót megvalva nem merek. Természetesen a víztisztító folyamatosan működik, hát ennyi. Egyébként most én is egy kissé gondba vagyok, mivel karira kaptam egy tóba való halacskát, ami szemmel láthatóan szenved az akváriumban, fogalmam sincs mitévő legyek vele, tavam sajna még nincs. De ahogy ő szenved ,úgy én is. Legyen szép a napotok!
   
 10. szurki

  szurki Állandó Tag


  Szerintem, csapvízzel csak kell állni hagyni és valamilyen szer is kell bele. Feri

  Helló!
  Karácsonyra kapott a kislányunk 2 aranyhalat. Mind a kettő elhalálozott! Szerinted az aranyhal mennyire kényes? Van-e nála igénytelenebb?
  Feri

  Helló!
  Ugyanilyen cipőben járunk mi is. Nem tudom mi a baj. 2 aranyhal karácsonyra és most egy se.Pedig minden meg van!
   
 11. fera

  fera Állandó Tag

  Sziasztok!

  Nálunk jól működik az aranyhalas akvárium már másfél éve. 3 hallal kezdtük, most vettem még kettőt. Érdemes hozzájuk tisztítóhalakat venni. Ezek harcsafélék (Anci meg nem tudom a másik kettő fajtáját) és az üvegről, kövekről, egyéb berendezési tárgyakról lenyalogatják a piszkot, kajamaradékot. Jópofák is, tiszta utánuk minden és ezzel jól is laktak. A csiga is hasonló dolgokra képes, én csak egyet mertem venni, mert nem akarom, hogy szaporodjon, mert azt nagyon tud. Egy szűrő van, ami bugyogtatja a levegőt is. Mivel, főleg nyáron sokat tátogtak, ami oxigén hiányra vall, vettem egy vízpumpás kagylót hozzájuk. Ez percenként 5-6 nagy buburékot enged a vízbe. Növények nincsenek nálunk, mert széttépték őket, a műnövényt meg nem szeretem. Különböző formájú szép nagy kavicsokat raktam az akvárium aljába, meg ott a kagyló, egész jól néz ki. A boltokban kapható tengeri csiga és kagylóhéjakat nem szabad beletenni, valami kioldódik belőlük ami árt a halaknak. Csapvizet használunk, 2-3 napig állni hagyjuk. Létezik víztisztító tablettában és cseppben is.
  Van két ékszerteknősünk is. Külön tálba szoktam őket etetni, hogy tovább tiszta maradjon a vizük. Ha ráérünk figyelni rájuk ki szoktuk engedni őket. Arra kell ügyelni, hogy minden apró, láthatatlan szöszt, hajszálat begyűjtenek, le kell ellenőrizni mielőtt visszatesszük. Nálunk a lábára tekeredett a hajszál. páncélja alá ment a szösz.
  Remélem tudtam valakinek segíteni.
  Nálunk egyébként kisebb állatkert van. 3 gyerekem van és minden hazahoznának. Van még két japán tűzhasú gőte, 1 dzsungáriai törpehörcsög, 1 tengerimalac és 1 nyuszi. Most madarakat akarnak, persze mind másmilyet.

  További szép napot Mindenkinek!
   
 12. robertnyh

  robertnyh Állandó Tag

  Ha beáll a víz, akkor elég havonta vagy 2 havonta

  Ha beáll a víz, akkor elég 1 vagy 2 havonta....de ezt úgyis látod, hogy emnnyire algásodik! nagyon fontos, a víz megfelelő levegőztetése és kezelése... És ne etessd túl a halakat, mert az eléggé szennezi a vizet ;)

  jelenleg nekem is guppi-aim vannak...vagy 50db :D
   
 13. fera

  fera Állandó Tag

  Kifelejtettem az új állatunkat. A világ legigénytelenebb hala. Sziámi harcos hal. 5-6 literes üveg elég neki. Nem kell szűrő, hetente kell vizet cserélni, 2 naponta etetni, én szárított szúnyoglárvát adok neki. Egyetlen heppje, hogy legalább 22 fokos legyen a víz. A hímek a szépek, de egy akváriumban csak egy hím lehet, mert megölik egymást. Más halakkal el van, ha jó a víz hőfoka, de igazán egyedül szeret lenni.
   
 14. eibo

  eibo Állandó Tag

  Sziasztok! Az aranyhal viszonylag igénytelen. Nekünk kb 100-150 db van 3 éve kint tóban. Télen befagy a vizük /ha tartósan akkor léket vágunk/ de amint kiolvad, azonnal megjelennek a kajáért.
   
 15. samana

  samana Állandó Tag

  Szerezzetek be inkább márvány sügért, olyan mint a házi kedvenc.Felismeri a gazdit,amerre mész a szobában ő is arra úszik az akváriumban,kézből eszik és lehet simogatni is.És persze aktivan jelez ha akar valamit pl.éhes vagy ha elhanyagolom őt.Nagyon intelligens hal
   
 16. bentiz

  bentiz Állandó Tag

  Nekem van egy nagy 300 literes akváriumom, amit 2 havonként tisztítok de csak a víz felét szivatom le.
   
 17. MK73

  MK73 Állandó Tag

  Nálunk az akváriumban a guppik bírják a legjobban. Folyamatos a szaporulat.
  Az aranyhalak és a vitorláshal sajnos csak pár-napos vendégek voltak.
   
 18. violatri

  violatri Állandó Tag

  Nekem guppik, gömbmollik, mexikói kardfarkú halak, üveglazacok, meg persze pár növény van az akváriumban. Egyébként szeretem a halakat (enni nem annyira), már jó pár éve megvannak.
   
 19. Diogenes

  Diogenes Kitiltott (BANned)

  Sziasztok,

  Meddig él valyon egy díszmárna? -évek óta éldegél egy az akváriumomban, aki miatt nem tudok másfajta halakat telepíteni, mert agyonhajkurász mindenkit...
   
 20. Nikoletto

  Nikoletto Állandó Tag

  Én is tartok halakat, de én inkább a guppikat, endler guppikíat kedvelem, ezenkívül pedig rákjaim vannak! :)
   

Megosztás