Idézetek

gehoka

Állandó Tag
Állandó Tag
Wass Albert: Te és a világ - Vágy és öröm

Minden vágyadnak eleget tenni: ez az emberi élet legnagyobb művészete. Akinek sikerül, az boldog. Ehhez azonban fontos, hogy kevés vágyad legyen.

A vágy az emberi lélek növényzete. Gyökere van, szára, és csúcsán időnként kivirágzik az öröm. Minden gyökérnek az a célja, hogy virágot hozzon. Azonban a jó kertész gondosan ügyel kertjének növényzetére. Csak olyan növényt enged meghonosulni benne, melynek virágai szépek és illatosak. Vagy melyek kellemes ízű gyümölcsöket teremnek. Dudvát, gyomot nem tűr meg maga körül. Olyan növények gyökerét sem ülteti el, melyek fejlődéséhez a kert fekvése és éghajlata nem alkalmas. Melyeknek kivirágzásához esélye nem lehet. Így tesz az okos és jó kertész.

Légy tehát okos és jó kertésze a lelkednek.

Örvendj a hóvirágnak, az ibolyán és a búzavirágnak. Az erdő csöndjének. Ha egyedül vagy: annak, hogy egyedül lehetsz. Ha nem vagy egyedül: annak, hogy nem kell egyedül légy. Vágyódj arra, amit a holnap hoz, és örvendj annak, ami ma van.

Minden talajban megterem valamiféle virághttp://www.keymedia.hu/keymediaclick.cgi?site=paromforum&id=183836. Minden napnak van valamilyen öröme. Neveld rá a szemedet, hogy meglássa azt.
 

miskolci Eva

Állandó Tag
Állandó Tag
Felmászni egy mangófa csúcsára szép teljesítmény, de nem elég. Le kell jönni, és szét kell osztani a gyümölcsöket, hogy a világ megízlelhesse azokat. Amíg nem így cselekszünk, Isten nem lesz elégedett velünk és nem teljesedik ki bennünk. - Sri Chinmoy
 

miskolci Eva

Állandó Tag
Állandó Tag

"Íme, nektek adok minden maghozó növényt a Föld színén és minden fát, amelynek maghozó gyümölcse van. Ez legyen a ti eledeletek."

"Szeresd felebarátodat, mint tenmagad!"


"- Minden állatot, ami mozog a Föld színén, az ég minden madarát, a tenger összes halait a hatalmatokba adom."

http://esszenus.uw.hu/elsokonyv-belepo.htm
 

Tancsi

Állandó Tag
Állandó Tag
"Azt gondoltam, hogy ismerem őket, míg egy nap csodát láttam. Lábukkal ugyanazon a talajon álltak, fejüket ugyanabba a levegőbe emelték, ugyanabba a napba és esőbe mártották. És az almafa almát hozott, a körtefa tíz méterrel arrébb körtét. Ez a normális, mondták az emberek. De én nem tudtam hinni a szememnek. Ugyanabból a talajból, ugyanabból a levegőből, napból esőből az egyik körtét, a másik almát termett! És ezek egészen különbözőek színben, formában, illatban és ízben. Ezt a csodát én még sohasem láttam így meg: a másság csodáját!"
 

Brigi

Állandó Tag
Állandó Tag
"Gondoltál már arra, milyen lenne, ha a nap egyszer csak megállana az égen? Megállana, és nem mozdulna többet. Minden megállana: a patak, a szél, a fű növése, az ember lába, minden. A madár a levegőben. A hal a vízben. Amit az ember gondol, és minden. Milyen lenne?
Úgy elgondolkoztam ezen néha: semmivel sem lenne több, mint amikor egy ember meghal. Valaki. Nem is egy ember, csak úgy: egy ember. Valaki. Aki hozzád tartozik. Aki minden. Aki a mindennél is több. Én azt hiszem, ez olyan egy kicsit, mint amikor a világnak vége van. (...) "

(Wass Albert: A funtineli boszorkány)
 

Karsay István

Kitiltott (BANned)
Üres kézzel születtünk,
üres kézzel távozunk.
A valódi életet
Üres kézzel éltem át.”
<?xml:namespace prefix = o ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:office" /><o:p> </o:p>
(Marlo Morgan)
 

cara

Állandó Tag
Állandó Tag
˝Az élet viharaival szemben olyan légy, mint a madár, mely alól ha kivágják a fát, nem a mélybe zuhan, hanem a magasba száll!˝ /Voltaire<?xml:namespace prefix = o ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:office" /><o:p></o:p>
 

cara

Állandó Tag
Állandó Tag
Az alábbi idézet szerzőjét nem ismerem. Bocs ha már szerepel!

Lehetetlenek nincsenek az csupán egy szó, amivel a kis emberek dobálóznak, mert számukra könnyebb egy készen kapott világban élni, mint felfedezni magukban az erőt a változásra. A lehetetlen nem tény, hanem vélemény. A lehetetlen nem kinyilvánítás, hanem kihívás. A lehetetlen, lehetőség. A lehetetlen csak múló pillanat. A lehetetlen nem létezik!<?xml:namespace prefix = o ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:office" /><o:p></o:p>
 

Brigi

Állandó Tag
Állandó Tag
" Ahogy nem látod az ember lelkét, éppúgy nem láthatod Istent,
de fölismerheted a teremtésben.
Éppúgy el kell ismerned a lélek isteni hatalmát, amely teremtő-
képességében, gondolkodó tehetségében és tökéletességre
való örökös törekvésében nyilatkozik meg."
(Seneca)
 

Brigi

Állandó Tag
Állandó Tag
" Boldogok, akik tudnak elhallgatni és meghallgatni,
mert sok barátot kapnak ajándékba és nem lelsznek
magányosak"
(ismeretlen)
 

szkáj

Állandó Tag
Állandó Tag
szerelem079.jpg
 

szkáj

Állandó Tag
Állandó Tag
"Ámulni még, ameddig lehet,
Amíg a szíved jó ütemre dobban.
Megőrizni a táguló szemet,
Mellyel csodálkoztál gyermekkorodban."

(Áprily Lajos)
 

szkáj

Állandó Tag
Állandó Tag
Arra kérem a jövőt - bár elkéstem már ezzel is -, hogy könyörüljön legalább az ajtóknak és az ablakoknak; hagyja meg őket kézzel nyithatónak. Mert milyen világ is az, ahol nem lehet az ablakot mohón kitárni s úgy nyitni ajtót, hogy annak lendülése - és nyikorgása - helyettünk kimondja: alig győztelek várni.

(Ancsel <A class=network href="http://www.keymedia.hu/keymediaclick.cgi?site=origoforum&id=967204" target=_blank><ACRONYM>Éva</ACRONYM> - 256)
 

szkáj

Állandó Tag
Állandó Tag
A barát legmélyebb értelmében annyit jelent, hogy nem ellenfél.

Valaki, aki e harcos világ örvényén kívül, a csillagok háborújának ütközetei fölött kibékült velünk. Nem pusztán szövetséges egy-egy szerencsés aspektus kegyelme folytán, mert a szövetségesből, a kettő fejlődésének valamely más pontján újra ellenség válhatik.

A baráti kapcsolat lényege a tat tuam asi( Ő is Te vagy, Te is én vagyok).
Előfeltétele az, hogy ne a hús érdekeinek pillanatnyi aktualitásán vagy az érzelemvilág átmeneti hiányérzetein, hanem az ideák bázisán épüljön.
Egyedül a közös szellemi érdeklődés az, amely a földi érdekeknél sokkal távolabbra: végtelen perspektívák felé mutat. Az ilyenfajta barátságot elixír tartja életben. Nem öregszik. Nem hervad.

Az ember legmisztikusabb, de legerősebb igényét teljesíti: feloldja benne a magány halálos nyavalyáját. Az ilyenfajta egyesülés és megosztódás nem a görcsös összefonódás és csömörös széthullás ritmusát rejti, hanem a szenvedély nélküli egymásba nyugvás békéjét.

Barát az, akinek megmutatkozunk, akinek részvevő érdeklődése hozzásegít bennünket ahhoz, hogy legkibeszélhetetlenebb dolgainkat megfogalmazzuk, s általa megszabaduljunk a szavaktól, amelyek nehezek, mint a kövek.

Barát az, akinek segítségével megszabadulhatunk az önmagunkat marcangoló gondolatoktól.


Szepes Mária: A mindennapi élet mágiája

.
 

szkáj

Állandó Tag
Állandó Tag
"Amikor gyenge vagy, akkor vagy a legerősebb. Amikor semmid sincs, tiéd
az egész világ. Amikor végképp elbuktál, és úgy érzed, már nem bukhatsz
alább, akkor már csupán egyetlen sóhajtás a győzelem. Egyetlen sóhajtás.
Sóhajts! Fújd ki a levegőt, ereszd el a kétségbeesést, ereszd el
dühödet, ereszd el a görcsös akaratot!"


C.Fayard
 

Hániel

Új tag
" Úgy érzel, ahogy gondolkozol és érzéseidtől függően sugárzol. Ez a belőled áradó sugárzás minden létezőre hatással van, anyagira és nem anyagira egyaránt. Ez a TE erőd, ami befolyásolja a világ alakulását."
 

laca19

Állandó Tag
Állandó Tag
Nem az a fájdalom, amitol konnyes a szem, hanem amit egy életen át hordunk mosolyogva, csendesen.
GOETHE
 

kerov

Állandó Tag
Állandó Tag
A távollét csökkenti a kis szenvedélyeket és növeli a nagyokat, mint ahogy a szél kioltja a gyertyát és fellobbantja a tüzet.
/La Rochefoucauld/
 
Oldal tetejére