Itt a vége: nem lesz több ingyen csomag Kínából

Melitta témája a 'Hírek' fórumban , 2019 Január 31.

Melitta - 2019 Január 31, 23:58
 1. Melitta

  Melitta Adminisztrátor Fórumvezető

  2021-től eltörlik az EU-n kívülről érkező, 22 eurónál kisebb értékű csomagok vám- és adómentességét is.

  Jelentősen javíthatja a versenyfeltételeket, hogy 2021-től megszűnik az EU-n kívülről érkező, a 22 eurónál kisebb értékű postai küldemények adómentessége - mondta a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) Repülőtéri Igazgatóságának igazgatóhelyettese a növekedés.hu-nak.

  A gazdasági hírportál kérdésére Sepsi Edit megjegyezte, hogy az intézkedés évente 7 milliárd euró többletbevételt jelenthet az uniós tagállamoknak. A kedvezményt kihasználva ugyanis - mint mondta - jelenleg a 22 eurós értékhatárnál lényegesen drágább áruk is érkeznek ilyen küldeményekben. A kínai termékek tehát a vám és az általános forgalmi adó kikerülése miatt olcsók, miközben jelentős károkat okoznak az EU-nak - tette hozzá.

  Az igazgatóhelyettes közölte, hogy a tagállamok már megkezdték a felkészülést a nagy tömegű vámkezelésre és egyeztetnek a lehetséges megoldásokról. Kifejtette, hogy a többletfeladatok informatikai fejlesztésekkel megoldhatók, a NAV tervei szerint például az ügyfelek maguk töltenék föl a külföldi küldeményeik adatait, az ebből megállapított vámköltséget pedig bankkártyával is megfizethetnék. Az új rendszer azzal is segíti a szabályokat betartó ügyfeleket, hogy hozzájárul a gyors kézbesítéshez - emelte ki Sepsi Edit.

  [​IMG]
   

Hozzászólás

Melitta témája a 'Hírek' fórumban , 2019 Január 31.

  1. Párhuzamos_György
   Párhuzamos_György
   Elviekben teljesen egyetértek az intézkedéssel. Gyakorlatilag azonban, ehm... Magyarországon előbb azt kéne megoldani, hogy ha küldök valamit az USA-ból a havernek tracking numberrel, akkor az ne csak az országhatárig érkezzék meg biztosan, hanem azután is, az addig megtett sokezer kilométer után ne vesszen el azon a maradék kétszáz kiométeren... Most függetlenül a vámkérdéstől, mert itt még nem az a részletkérdés a kérdés, hanem a „lenni vagy nem lenni”...
   Aztán meg hogy ha világosan rá van írva a cetlire mindfen ténylegesen hogy mi van a csomagban, mellette az érték is, akkor ne nyaggassák utólag a havert miatta hogy mi van benne, hiszen ott van a cetlin! Ja, az a cetli el se jut a vámhivatalba, elvész a postán az (is). De ha megérkezik a vámhivatalba a cetli is, csomag is, ne követeljenek külön még tőlem utólag nyiltkozatot arra, hogy az a sok vicikvacak AJÁNDÉK, ha egyszer az is rajta van a cetlin mert ráírtam hogy ajándék! És azzal se védekezhetnek hogy nem tudnak angolul és emiatt a GIFT szót németnek tartják ami köztudottan nem azt jelenti azon a nyelven hogy ajándék hanem hogy „méreg”. Mert ráírtam a cetlire magyarul is. Magyarul se tudnak?! Ja értem, Orbán a hiányzó munkaerő miatt már a vámhivatalt is rohingya migráncsokkal tömte tele akik csak a miao-jao nyelvet beszélik...

   Szóval itt teljesen alapvető dolgokat kéne megoldani, el se tudom képzelni mi lesz itt ha e sok gondra ráerősítenek, mert már most se bírnak semmivel se... Szerintem a mostani kapacitásuk kb azon a szinten áll ami az 1950-es években lett volna elég, amikor évente egy tucat csomag se jöhetett be az országba, mert minden tilos volt.
   a_hajnalka, tornando és CasaLoma kedveli ezt.
  2. Tóthné K. Zsuzsa
  3. Beka Holt
   Beka Holt
   Többször kaptam csomagot Amerikából (földrész) Ausztráliából, Jordániából, Indiából, még Nepálból Tibetből is, és még egyetlen egyszer sem hiányzott semmi abból amit küldtek. Sőt, ha a feladó csomagkövetéssel adta fel simán nyomon követhettem a kóddal amit kaptam, hogy épp merre jár a pakkom! Még olyan is megérkezett amin a feladó egy fantázia név volt, cím is csak annyi, hogy Canada.
   Annyira furcsa nekem, hogy eltérített elveszett csomagokról írtok. Mert írt ilyenről itt már más is nem csak te.
   udvarfy kedveli ezt.
  4. *Ferika*
   *Ferika*
   En (nem normalis ) mar kuldtem a hisztis unokahugnak original amerikai pancake port amit ugyan vizsgaltak vagy ket hetig mire tovabb engedtek (hatha valami kabszer) de megerkezett visszazarva . Kuldtem folyadekot badogkannaban amit szinten vizsgaltak vagy egy honapig de az is megerkezett a cimzetthez . mindket alkalommal kaptam a vizsgalatrol dokumentumot .
   udvarfy és Beka Holt kedveli ezt.
  5. Beka Holt
   Beka Holt
   Én innen kaptam egy kedves baráttól juharszirupot amit Kanadából küldött, az is rendben megérkezett. Folyadék volt, rá is írta mit küld, de szerintem nem nyúltak hozzá.
   *Ferika* kedveli ezt.
  6. CasaLoma
   CasaLoma
   Beka, utoljára egy nyomkövetős csomagom, még a feladás napján, a feladóállomáson veszett el, súlya 0,5 kg, az értéke 360 euró volt. Kb. fél éves hercehurcába került, mire a csomag hivatalosan is elveszettnek nyilvánították (addig nem volt elveszve, csak nem volt megtalálható :D ) További hónapok teltek el, végül 11 hónap után kaptam a kifizetett áru helyett másikat.
   Nagyon meggondolom, hogy mit és mekkora értékben merjek ezek után interneten rendelni! Ha egy cég pedig a kizárólag a UPC-vel szállítja ki a termékét, elállok a vásárlástól.

   Csatolt fájlok:

   udvarfy és Beka Holt kedveli ezt.
  7. tornando
   tornando
   Én eddig is csodálkoztam miként ingyenes nekik
   Most sem azért írt a Sepsi Edit.
   Mert az unióért sír hanem 7 milliárd euró többletbevételt jelenthet az uniós tagállamoknak.
   Vagyis Magyarországnak már nagyon kell a pénz.
   Az világos hogy a Kínából vásárlás rontja az árversenyt vagyis a magyar boltok drága árait
   És most mit Kínáznak és EU-n kívüliznek?
   Románia EU-s 2007 óta
   És mégis olcsóbbak a Emag meg hasonló Bukarestbe bejegyzett boltok
   Olcsóbbak mint a hazaiak.
   És nem a vámtétel miatt.
   Hanem az ÁFA miatt!
   Magyarországon kurva nagy az ÁFA
   27?%
   Romániában 19%
   Ezt használják ki és verik a hazai boltokat
   Alza.hu Cseh
   A Jisk szlovák
   Utoljára módosítva: 2019 Február 1
  8. Párhuzamos_György
   Párhuzamos_György
   Megkockáztatom az állítást hogy amikor nyomonkövethetted a csomagot, akkor is csak a magyar országhatárig voltál képes megtenni azt. Amikor odaért ott lehetett valami infó angolul hogy át lett adva a magyar postának vagy valami más magyar kikézbesítő szervezetnek (jobbik esetben...!), aztán se kép - se hang. Országhatárig jó a tracking number. Utána nem. Az ország maga egy „fekete lyuk” ilyen értelemben. Beleesik minden, az oké, de hogy ott aztán mi lesz vele...?! Azzal csak a misztikusok tudnak mit kezdeni. Imádkozhatsz a csomagért onnantól, mást nem tehetsz.

   És ha azt hiszed ezen segít ha drága cuccot küldesz nagy értékbiztosítással, akkor pláne tévedsz. Csak annál biztosabban tűnik el. Még a legjobb megoldás az ha csalsz: a drága cucc dobozára olyasmit írsz magyarul ami nagyjából megfelel ugyan a tartalomnak, de vélelmezhető hogy nem olyasmi amiért vállalja a lopás kockázatát a postai dolgozó. Például „Used computer parts”. Ebből annyit megért a magyar postás, hogy nem egy egész komputerről van szó amit azonnal használhat hanem csak részegységekről, és még azok is használtak. Valószínűtlen hogy értsen az effélék bütyköléséhez, így inkább el se lopja mert neki nem egy nagy érték és eladni is nehézkes, sokat nem kapna érte, nem éri meg a kockázatot. És nem amiatt kell csalnod hogy megúszd a nagyobb vámköltséget, hanem hogy egyáltalán megkapja a címzett... Szégyen, na!
  9. Párhuzamos_György
   Párhuzamos_György
   Épp most találtam rá egy abszolút friss (mai) blogbejegyzésre egy IT portálon. Részletes adatokkal. A pasas Kínából rendelt valamit, és még szerencséje is volt, mert megkapta. DE:

   —Kína ugye elég messze van Orbanisztántól - több mint 8 ezer kilométerre. E távolságot a csomag - Kínától a magyar országhatárig - megtette 6 nap alatt. Ezzel szemben amint elérte a magyar országhatárt, onnan a címzettig hátralevő mindössze 22 azaz HUSZONKÉT kilométert megtette 10 nap alatt. Hmm... Érdekes... Ha jól számolom, ez azt jelenti, a magyar országhatáron kívül a csomag TÖBB MINT HATSZÁZSZOR GYORSABBAN „közlekedik”, mint Magyarországon belül!
   —A csomag Kínától egészen a magyar országhatárig pompásan nyomonkövethető, ahogy nézegettem a blogbejegyzés részleteit, pont ugyanolyan profi módon, mint ahogy az USA területén belül is bármikor. Onnantól hogy beérkezett Magyarországra, se kép - se hang, egészen addig amíg (szerencsére...) el nem jut a címzetthez. (rosszabb esetben persze nem jut el...)
   —Ami a költségvonzatot illeti: A termék szállítással együtt kifizetett ára nem érte el egy azonos méretű csomag magyarországi belföldi szállítási díját. Azaz, hogy jól értsétek: Ha kínában veszel valamit, az a szállítással együtt (ne feledd: nyolcezer kilométer!) is olcsóbb, mint ha Magyarországon ingyen, ajándékba kapsz valakitől valamit, s mindössze azért fizetsz hogy a Posta azt elszállítsa neked, Magyarország területén belül valahova.

   Érdekes...

   Mindenesetre, ezek után nehezen tagadható, hogy a Magyar Postánál kőkori a fejlett(len...)ségi szint. Persze, lehetett volna másképp is, ha a Posta fejlesztésébe öntik a stadionokra szánt összeget... Vagy legalább azt a pénzt amit kölföldi templomok restaurálására költött Bölcs Vezérünk...
   Beka Holt és Ridita kedveli ezt.
  10. CasaLoma
   CasaLoma
   Jajj, attól mentsen meg az Isten, hogy a Postát tovább fejlesszék!

   Amíg a csekkfeladás a régi (tudod, egy a stempli, egy a párna) módszerrel működött, addig egy pillanat alatt végeztünk. Most, amikor már gépesítve van, kb. 10x annyi ideig tart szkennelgetni, géppel stemplizni stb. és akkor még nem is beszéltem hogy a "más egyebet? biztosítás, kaparós sorsjegy, megtakarítási számla, rágógumi, óvszer stb. kínálatot kötelező végighallgatni.
  11. 139
   139
   "nem eszik olyan forrón a kását"

   Vámolás csak akkor van, ha az Európai Unión kívülről érkezik a csomag, az EU-n belül nem kell ettől tartani, ezért sok kínai webáruház hozott létre európai raktárakat. Ezekből átalában picit drágábbak a termékek, de még mindig jobban járunk, mintha megvámolnák a csomagot.

   Versenyeznek az EU-ban azért, hogy melyik tagállam végezhesse el a Kínából érkező áruk vámkezelését, éppen ezért rettegnek és ellenzik a magyarellenes erők a Budapest–Belgrád vasútvonalat amin érkezhetnek a kínai áruk, rettegnek mert a vámeljárás helyszínét a kereskedőcég maga választhatja meg.
   Utoljára módosítva: 2019 Február 2
   udvarfy kedveli ezt.
  12. gumelig
   gumelig
   Póstai kaland.
   Amazon D- nél még Zürichben rendeltem valamit anyám pesti címére.
   A megigért napok egyikén szól a csöngőnk. A kaputelefonon beszól egy pali, hogy ő postai csomagkézbesítő, engedjem be.
   Kérdezem tőle, hozzánk jön. Nem, válaszolta. 10 perc mulva mentem vásárolni, a levelesládában egy cédula a póstátol.
   Ha telefonálok kikézbesítik megint állt rajta, természetesen az pénzbe kerül. Még egy fél törvénykönyv is rá volt nyomtatva.
   A pósta, mittudom én milyen utca 11 C címe alatt elhozhatom. Össze vissza kerestem de 11 C nem volt. Aztán a 11 A kapunál megkaptam.
   Ez mind semmi, mondták a kis szabóságban az utcánkban. Utcai bejáratuk van kirakattal. A póstás elmegy előttük és a kapualatt berakja a póstaládába a cédulát.:D
   Utoljára módosítva: 2019 Február 2
   CasaLoma kedveli ezt.
  13. roberto2
   roberto2
   ' A póstás elmegy előttük és a kapualatt berakja a póstaládába a cédulát.'
   Döglusta egy postás lehet az illető.
   setni kedveli ezt.
  14. gumelig
   gumelig
   Ez nem lustaság. Érdektelenség, vagy simán [email protected]ásra megy a dolog.
   setni kedveli ezt.
  15. eddy56
   eddy56
   Vagy Te vagy mar nagyon oreg, vagy az olvasokat nezed tul fiatalnak!
   Amikor leleptel az orszagbol lehet hogy igy mukodott, de ma mar barmelyik csomagszallito - tobbek kozt a magyar posta - folyamatosan informaciot ad a referencia szam alapjan a csomagodrol!
  16. tornando
   tornando
   A csomag elvesztéséről nem kikézbesítéséről ma is vannak esetek
   A csomagkövetés működik ha el nem veszik a csomag.
   A szám az meg lesz végig azt látod de a csomagot nem feltétlen.
   A múltkoriban volt tudósítás szétszórt levelekről mert a postás lusta volt széthordani.
   az ok egyszerű
   Nagyon erős munkaerő hiánnyal küzdenek.
   Alkalmatlan megbízhatatlan embereket is felvesznek
   Csomag ki nem kézbesítéséről én is beszámolhatok.
   A rutinos régi gyakorlott Postásunk most hagyta ott a Postát oka mert a vezetés nem ért a postai szervezéshez.
   A zűrzavart növelte minden téren levél pénz csomag
   CasaLoma kedveli ezt.
  17. eddy56
   eddy56
   Nem nagyon erdekelnek a legendak.
   En magam is rendszeres ugyfele vagyok jonehany csomagszallitonak, de a gyerekeim es ismeroseim is igenybe veszik oket folyamatosan.
   Soha nem volt veluk gond!
   Kinabol a wish-en keresztul,, vagy az orosz aliexpresstol - es most csak az eu-n kivuli cegeket irtam - gond nelkul, rovid atfutassal erkeznek mehg a kuldemenyek.
   Ez szemelyes tapasztalat, es nem ismertem egy embert, aki ismert egy embert akinek... stilusu
  18. tornando
   tornando
   Nem csak híreket mondtam hanem saját mai történést is.
  19. tornando
   tornando
   Az érdekes az hogy azok még rendben jönnek
   A csomag ki nem kézbesítése ezekre is vonatkozik

Megosztás