Hírek Izrael: Jövő héttől a meleg párok és szingli férfiak is szülőkké válhatnak béranya útján

Az izraeli meleg párok, egyedülálló férfiak és transzneműek is szülővé válhatnak béranya útján az országban, jelentette be Nitzan Horowitz egészségügyi miniszter kedden. Az új irányelv január 11-én lép hatályba.

Egy júliusi bírósági döntést követően az Egészségügyi Minisztérium rendeletet adott ki az izraeli béranyasági törvény módosításáról, hogy egyenlő hozzáférést biztosítson a béranyákhoz „minden személy számára Izraelben”.

A Legfelsőbb Bíróság júliusi ítélete megsemmisítette a meglévő törvényben szereplő diszkriminatív definíciókat, amelyek bizonyos férfiakat kizártak a béranyához való hozzáférésből. A bíróság kimondta, hogy a kormánynak kötelessége ugyanolyan feltételeket biztosítani a férfiaknak, mint a nőknek.


Eddig csak Izraelben lakó férfi és nő alkotta párok voltak jogosultak Izraelben a béranya eljárásokra, valamint olyan egyedülálló nők, akik Izraelben laknak és egészségügyi problémáik akadályozzák őket, hogy teherbe essenek vagy kihordják a magzatot.


„Ma véget vetünk az évek óta tartó igazságtalanságnak és diszkriminációnak” – mondta a nyíltan homoszexuális Horowitz egészségügyi miniszter keddi sajtótájékoztatóján. „Mától egy hétre egyenlő hozzáférést biztosítunk a béranyákhoz Izraelben az egyedülálló férfiaknak, leendő apáknak, valamint a meleg pároknak – tulajdonképpen bárkinek. Ma adjuk ki a főigazgató új rendeletét, amely rögzíti a Legfelsőbb Bíróság ítéletét, és felülvizsgálja a törvényi eljárásokat.”


,,Az LMBT közösség tagjainak egyenlő joguk van szülőnek lenni” – mondta Horowitz. „A minisztériumban ezentúl minden szülőhöz és családhoz egyenrangúan viszonyulunk. Mindenkinek joga van szülőnek lenni. A transznemek is jogosultak lesznek a béranyaság igénybevételelére Izraelben.”


A béranyaságról szóló törvény előírja, hogy azok, akik Izraelben béranyaság megállapodást kívánnak kötni, engedélyt kell kérjenek az Egészségügyi Minisztérium béranyasági bizottságától. A testület kezdeti lépésként megvizsgálja a pályázó béranyaságra való jogosultságát a béranyasági törvény alapján. A második szakaszban jóváhagyják a béranyasági megállapodást a leendő szülők és a terhességet kihordó béranya között.


A bíróság júliusi ítéletében hatályon kívül helyezte a „leendő szülők” fogalmát a béranyasági szerződésre és a petesejt adományozásra vonatkozó törvényi rendelkezésekben, így azok mostantól az egyedülálló férfiakra és a férfipárokra is vonatkoznak – és nem csak a heteroszexuális párokra, ill. egyedülálló nőkre.


Eszter Hajut, a Legfelsőbb Bíróság elnöke ítéletében kifejtette, hogy a változás lehetővé teszi, hogy bárki, „aki olyan jellegű termékenységi korlátokkal küzd, amelyeket csak béranyasági eljárással lehet megoldani”, ezt megtehesse Izraelben. Ez „teljes egyenlőséget fog teremteni egy egészségügyi problémával küzdő nő és férfi között” – jegyezte meg.


A júliusi bírósági ítélethez vezető petíció benyújtói, köztük az Izraeli Meleg Apák Szövetsége és a Tammuz nemzetközi béranyasági ügynökség, üdvözölték az Egészségügyi Minisztérium lépését.

beranyasag.jpg
 
Hány ember van aki szívesen lenne szülő csak problémája van a párválasztással.
Ahogy látjuk a legtöbb házasság tönkremegy, vagy más okból egyedül nevelő lesz egy szülő.

Egy hasonló magyar törvény ugy a gyerekeknek mind a szülöknek söt a demográfiai megugrásnak az előnyére válna.
Ezzel nem akarok senkit lebeszélni a házasságról csak a realitás figyelembevételét ajánlom.
 
Hány ember van aki szívesen lenne szülő csak problémája van a párválasztással.
Ahogy látjuk a legtöbb házasság tönkremegy, vagy más okból egyedül nevelő lesz egy szülő.

Egy hasonló magyar törvény ugy a gyerekeknek mind a szülöknek söt a demográfiai megugrásnak az előnyére válna.
Ezzel nem akarok senkit lebeszélni a házasságról csak a realitás figyelembevételét ajánlom.
Semmit nem változna a helyzetük.
Magyarországon béranyaságot csak ingyen, ellenszolgáltatás nélkül lehet vállalni.
Őszintén, ki az a hülye, aki egy idegen gyerekét ingyen kihordja? Legfeljebb a legszűkebb családi körben lehet ingyen önként jelentkezőt találni.
 

Hírdetőink

kmtv.ca

kmtv.ca

Friss profil üzenetek

GyulusH45 wrote on szeged's profile.
Helló! -egy régi számra : "Ölelj ölelj "c. megtudnád szerezni a stílust pa600-ig-és feltöltenéd ? Üdv :Gyulus
Midi dalok, zenészek!
Kobudera wrote on Boglarka Veres's profile.
Szervusz! Nekem megvan a Jurrasic Parts nevű játék.:)
Szeretetleckék.
Minden bennünk rejlő értelem, elveszíti értelmét, ha nincs mögötte tiszta szándék!
Minden tiszta szándék átlényegül, ha a létezés egyszerűsége, bele szövi a szeretet szálait. Minden szeretet szál összegabalyodhat ha, túl bonyolítjuk!
A szeretet van ... ha, hagyod egyszerűen csak lenni,... egyszerűséggé szelídülni...!!! Keke
A csodát tehát a tudatos ember látja. Tud, mert tanult.
Ne sajnáld hát a tudást magadtól, a mélyebb és magasabb rangú megértést.
Mert amikor megértetted, megértél a csodákra.
Fel is fedezed őket, egy hangban, egy formában, egy színben, egy élet érzésben, az élet megnyilvánulásokban, a természetben, magadban, a másikban.
Mindenben amiben rátaláltál.

Statisztikák

Témák
36,977
Üzenet
4,510,650
Tagok
597,352
Legújabb tagunk
RRR87
Oldal tetejére