Jelenléti iv

Státusza
További válaszok itt nem küldhetőek.

bolikiss

Állandó Tag
Állandó Tag
A modern lélektan felismerte, hogy a félelem nemcsak menekülés valami elől, hanem hívása is! Félek valamilyen betegségtől - megnő az esély, hogy belebetegszem. De segíthet-e a félelem legyőzésében a hit? Hiszen az életben sok minden nem tudáson, hanem hiten alapul. A hit pedig nagyon, néha megingathatatlanul erős. És a gyógyulás?
 

bolikiss

Állandó Tag
Állandó Tag
SZABÓ MAGDA - PILÁTUS

"Az üdvtörténet ismerete úgy hozzátartozott neveltetésemhez, mint mindkét ági családom mitológiája, hogyne lettem volna már gyermekként is tisztában azzal, mi miatt kell a világtörténelem előtt felelnie Judea hajdani procuratorának, Pilátusnak. Hamar rájöttem, hasonló helyzet a leghétköznapibb létben is kialakulhat, és jaj annak, aki felismeri, de nem vállalja az igazságot. Értékelésem indulata máig sem változott, míg ezt a regényt korrigáltam, szüntelen azt éreztem, ha ma írnám meg, nyilván nagyobb mesterségbeli tudással, érzékenyebb emberismerettel, de ugyanúgy elítélném Szőcs Izát, ahogy pályám első szakaszában tettem. Elmarasztalnám, mert bűnösnek érezném naiv szeretet hiányában - a szó itt azt jelenti: alázatos és feltétel nélküli -, mert fürdővárost ugyan mintaszerűt hozott létre, de rosszul diagnosztizálta saját szüleit, egyszer se volt kíváncsi apja hajdani szülőhelyére, nem fogta fel, hogy a Kapitány nevű nyúl nem csak egy háziállat, de az egész odalett múlt jelképe, az utolsó tanú valamire, ami nem lehet többé, és nem vette észre, hogy a szülői szeretet valutája csak a gyermeki szeretet valutájával egyenlíthető, ami nem váltható át sem öregek otthonára, sem luxuskörülmények közt biztosított magányélményre, szeretetre csak szeretet felelhet, s ha nem teszi, a gyermek karrierestül megbukott mint ember. Az én Pilátusom is megbukik, mert rossz a pénznem, amivel fizetne, mindennel ellátja az anyját, mégis gyilkosa lesz, mert fegyelmezett iparkodása már nem ismeri az egyszerű varázsszót, amivel az öregek élete meghosszabbítható, még a köteles hála is leróható szégyen és önmagunk feladása nélkül."
 

bolikiss

Állandó Tag
Állandó Tag
A kötet a pszichológus-író valláslélektani tanulmányait tartalmazza. Sem téríteni, sem tagadni nem akar, szeretne együtt töprengeni az olvasóval.
 

bolikiss

Állandó Tag
Állandó Tag
Kalandozni az emberi gondolkodás és képzelet által évezredek során megalkotott Isten-képek bonyolult világában. A gyűjteményes kötet Az Égre néző ember sorozatban megjelent öt kötet szerkesztett anyagát, (Van ott valaki? - Az önmagába térő ösvény - 666. A sátán a XXI.században- Az Istennel sakkozás kockázata - Út az istenektől Istenhez) valamint a témához kapcsolódó, új tanulmányt is tartalmaz.
 

bolikiss

Állandó Tag
Állandó Tag
POPPER PÉTER - NE MENJ A ROMOK KÖZÉ!

Az ember sokszor végtelen hosszú láncot vonszol maga után: a múlt emlékeit. S előfordulhat, hogy már csak életének romjai között él. Ez a könyv visszahívás a valóságba. Ne a múltban élj, ami már nincs, (a jövőn se tépelődj, ami még nincs), csak a jelent éld teljes erőddel és odafigyeléssel. Így lesz hiteles az életed."
 
Státusza
További válaszok itt nem küldhetőek.
Oldal tetejére