Jelenléti iv

Status
Not open for further replies.

hársfavirág

Állandó Tag
Állandó Tag
mese 7

[FONT=&quot]– Ejnye, ejnye – ingatták fejüket az almafa ágain csücsülő kis almák. – Mi még igen zöldek vagyunk, de azt már látjuk, hogy ez így nincs rendjén – susogták át a szomszédos körtefának. – Valamit tennünk kellene, de mit? – Tanácstalanul ingatták terméstől duzzadó ágaikat, olyan kétségbeesetten, hogy az esőfelhők mögül előkandikáló napocska végül megsajnálta őket. Valamit odasúgott felhőtestvérének, aki egy hatalmas villámlással és dörgéssel félbeszakította a perpatvart[/FONT]
 

hársfavirág

Állandó Tag
Állandó Tag
mese 8

– Nem hallgattok el mindjárt, oktondiak! Ti mindannyian fontosak és hasznosak vagytok, ugyanabból a földből nőttetek ki és ugyanaz a víz táplál benneteket. Elég legyen hát a háborúskodásból! – Erre már a napocska is kibújt a felhők mögül és széles mosolyával átölelte a földet. A csöpögő esőben különös csodára lettek figyelmesek a kiskert lakói. Mint óriási, színes híd, szivárvány tündökölt az égen.
 

hársfavirág

Állandó Tag
Állandó Tag
mese 9

Látjátok? – intett sugaraival a nap titokzatosan a szivárvány felé. – Aki ezt a gyönyörű szivárványt az égre varázsolta, nagyon szeret bennünket. Miért akarjátok hát elszomorítani gőgös vitátokkal, egymás pocskondiázásával. Kössetek végre békét és segítsétek inkább egymást, meglátjátok akkor sokkal szebbek, ízesebbek és nagyobbak lesztek!
 

hársfavirág

Állandó Tag
Állandó Tag
mese 10

[FONT=&quot]Azóta már sokszor felkelt és lenyugodott a nap, de valahányszor a kiskertre esett tekintete, megelégedve látta, hogy a növények megfogadták tanácsát. Egyik sem bántotta többé a társát, sőt, ahol tudták, segítették egymást. A kukorica összegyűjtötte lándzsás leveleiben a vizet, és a felesleget lecsorgatta a szomjas paprikáknak, paradicsomoknak. [/FONT]
 

hársfavirág

Állandó Tag
Állandó Tag
mese vége

Meg is lett az eredmény: sehol a vidéken nem nőtt olyan ropogós paprika, édes kukorica, egészséges krumpli, csábítóan friss termés, mint abban a kiskertben.
 
Status
Not open for further replies.
Top