Kávézott, ezért el akarják venni a jogosítványát

Melitta témája a 'Hírek' fórumban , 2016 December 27.

Melitta - 2016 December 27, 22:31
 1. Melitta

  Melitta Adminisztrátor Fórumvezető

  Kábítószer hatása alatt történő vezetéssel vádolnak egy 36 éves kaliforniai férfit, pedig nem találtak semmit a szervezetében, csak koffeint.

  A férfi ügyvédje a The Guardiannak elmondta, hogy még soha nem találkozott ilyen esettel, de még csak nem is hallott hasonlóról. Most azért küzd, hogy a bíróság ejtse az ügyet, és ne kelljen a férfinak bíróság elé állnia azért, mert „bekávézva” vezetett.

  Joseph Schwabot még tavaly augusztus 5-én állították meg, amikor munkából tartott hazafelé. A rendőr szerint Schwab elévágott, és szeszélyesen vezetett. Az ügyvéd azonban azt állítja, hogy a helyszíni alkoholszonda 0,00 százalékos alkoholszintet mért, és a férfitól vett vérben sem mutattak ki semmilyen kábítószert.

  Egy második toxikológiai vizsgálat csak koffeint azonosított Schwab vérében. Az ügyészség mégis vádat emelt Schwab ellen bódult állapotban való vezetés vádjával – majdnem egy évvel azután, hogy félreállították. Az ügyészi hivatal pedig annyit közölt a lappal, hogy „további vizsgálatokat végeznek”, valamint, hogy nem a férfi szervezetében talált koffein miatt emeltek vádat.

  kave1.jpg
   

Hozzászólás

Melitta témája a 'Hírek' fórumban , 2016 December 27.

  1. Georgina Bojana
   Georgina Bojana
   *
   Vannak barátaim, akik bögrével isszák a kávét, s nem ment el az eszük. Elképzelhető, hogy valamiért felbosszantotta az őt ellenőrző rendőröket?
  2. Hellbrenner
   Hellbrenner
   :) Áh, nem bolondok ezek, csak alternatív a valóságérzékelésük. :)
   ladybug7spots kedveli ezt.
  3. Verbovszki Sándor
   Verbovszki Sándor
   Hát, igen a koffein egy igen veszélyes és függőséget okozó anyag, ezért én a vádat képviselő ügyész helyében emígyen érvelnék.

   „Tisztelt Bíróság!
   Mint tudjuk az 1,3,7-trimetilxantin, közismert nevén a koffein, függőséget okoz.
   Szakértői vélemények szerint, egy csészényi kávéban 70-180 mg mennyiség található belőle attól függően, hogy instant, vagy frissen pörkölt babkávéból készül a főzet.
   Mérsékelt fogyasztása esetén napi 130-300 mg kerül a szervezetbe és jellemző tulajdonsága, hogy a csésze kávé elfogyasztását követően 30-40 perc elteltével koffein felszívódik.
   Túladagolásról a napi 600 mg., vagy az afeletti koffein elfogyasztása esetén beszélhetünk.
   A túladagolás jellemzői közé tartozik a koncentráló képesség befolyásoltsága, a hangulatváltozás, az állóképesség változása, az ingerlékenység, az idegesség is.

   Joseph Schwab – Sváb József- esetében egyértelműen függésről és túladagolásról beszélünk, mivel a rendőri jelentésben leírtak szerint a magatartása, hogy bódult állapotban elé vágott a rendőrségi autónak és hogy a több mint 30-40 percet is jóval meghaladó vérvizsgálat során is jelentős mennyiségű koffeint találtak szervezetében, ezt egyértelműen alátámasztják.

   Mindezek alapján javaslom tanult kollégám védekezésének elutasítását és Sváb József bebizonyított koffein függősége miatt, valamint az ezt kiváltó vezetésre alkalmatlan magatartása következtében tanúsított veszélyes vezetés elkövetése miatt a legsúlyosabb kiszabható büntetés, az életfogytig tartó fegyház, talpig vasban, kenyéren és vízen történő kiszabását.
   Mert minek iszik az ilyen ha nem bírja!” mosoly.jpg
  4. ladybug7spots
   ladybug7spots
   :D:D:D.... és ha még nikotint is találtak a vérében, irány a villamosszék!
   Soproni Ede és gumelig kedveli ezt.
  5. Verbovszki Sándor
   Verbovszki Sándor
   Hááát, őőőő, az sem rossz.... :D

   Csatolt fájlok:

   Soproni Ede, ladybug7spots és gumelig kedveli ezt.
  6. ladybug7spots
   ladybug7spots
   Úgy tűnik sok kávét ittál ma és erős bódulatban vagy.....:D:D:D
   njulianna és gumelig kedveli ezt.
  7. Verbovszki Sándor
   Verbovszki Sándor
   Nálam a kávé egyáltalán nem játszik, azonban a vietnami zöld szálas tea, az igen. Ezért is vetődik fel bennem a régi villamosok széke és nem az a másik villamos-szék, az az embert feszültté tevő csúnyaság :D
   Utoljára módosítva: 2016 December 28
   ladybug7spots kedveli ezt.
  8. Hellbrenner
   Hellbrenner
   :o Ráadásul dihidrogén-oxid-dal is tele volt a vére! :rolleyes2:
   :dr_38:
   ---És még a gyógyszerem is elgurult...
   :laz:
   ladybug7spots, Soproni Ede és setni kedveli ezt.
  9. Verbovszki Sándor
   Verbovszki Sándor
   Hááát, igen. Indult is a betiltása érdekében egy mozgalom is az USA-ban. Hozzá kell tenni a siker minden csírája nélkül, mert az anyag annyira jelen van, hogy már a csíra sem tud nélküle fejlődni:

   "TILTSÁK BE A DIHIDROGÉN-MONOXIDOT!

   A LÁTHATATLAN GYILKOS

   A dihidrogén-monoxid színtelen, szagtalan, íztelen, és ezreket pusztít el minden évben! A halált legtöbbször az okozza, hogy a DHMO véletlenül a tüdőbe kerül, de ezzel a dihidrogén-monoxid ártalmai korántsem merültek ki. Abban a testrészben, amelyik hosszan érintkezik a szilárd DHMO-val, súlyos szövetkárosodás jöhet létre. Ha a DHMO az emésztőrendszerbe jut, túlzott izzadás és vizelet-kiválasztás következhet be, de felfúvódás, hányinger, hányás is előfordulhat. A DHMO-dependencia kialakulása után a szer megvonása biztos halált jelent.

   A dihidrogén-monoxid
   • savként is ismert, és a savas eső fő komponense, •hozzájárul az üvegházhatáshoz, •súlyos égést okozhat,
   • hozzájárul természeti környezetünk eróziójához,
   • számos fém korrózióját, rozsdásodását sietteti,
   • hibát okozhat az áramszolgáltatásban, rontja az autók fékhatását,
   • Rákos daganatokban is kimutatható.

   A SZENNYEZÉS JÁRVÁNYSZERŰ MÉRETEKET ÖLT!
   Amerika szinte minden folyójában, tavában, medencéjében megtalálható ma a dihidrogén-monoxid. De a szennyezés az egész Földre kiterjed, és az antarktiszi jégtakarót is elérte. A DHMO több millió dolláros kárt okozott a Közép-Nyugaton és nemrég Kaliforniában is!

   A veszély ellenére a dihidrogén-monoxidot felhasználják
   • ipari oldószerként és hűtőanyagként,
   • atomerőművekben,
   • poliuretán hab gyártásához,
   • tűzoltáshoz,
   • különböző kegyetlen állatkísérletekben,
   • a rovarirtók permetezéséhez,
   • a gyorséttermek egyes készítményeihez és más élelmiszerekhez.

   A gyárak a szennyezett DHMO-t a folyókba és a tengerekbe engedik, és semmi sem állíthatja meg őket, mert az eljárásuk még mindig törvényes. A DHMO óriási hatást fejt ki az élővilágra. Ezt nem tűrhetjük tovább szó nélkül!

   ÁLLJUK ÚTJÁT A BORZALOMNAK!
   Az amerikai kormány azért nem tiltja be ennek a káros vegyszernek a termelését, elosztását és felhasználását, mert gazdasági szempontból hasznos a nemzetnek. A haditengerészet és más katonai szervezetek is kísérleteket folytatnak a DHMO-val, és több milliárd dolláros berendezéseket terveznek háborús hasznosítására. Több száz katonai kutatóintézetbe bonyolult, föld alatti hálózaton érkezik tonnaszám a DHMO. Sok intézmény nagy mennyiséget tárol későbbi felhasználás céljára.

   MÉG NEM KÉSŐ!

   Cselekedjünk MOST, hogy az újabb szennyeződést megakadályozzuk! Tudjunk meg többet erről a veszélyes vegyszerről! A tudatlanság önmagunknak és embertársainknak is árthat!

   Szövetség a DHMO betiltásáért" mosoly.jpg
   Hellbrenner és setni kedveli ezt.
  10. setni
   setni
   Karácsonykor sikerült ezt az anyagot visszaszorítani....
   ladybug7spots kedveli ezt.
  11. ladybug7spots
   ladybug7spots
   Ha csak ez az egy lenne... o_O
  12. Verbovszki Sándor
   Verbovszki Sándor
   Ez nálam is 100%-ban megtörtént és teljes mértékben a száraz vörösbor lett preferálva.
   Ennek oka: Mint tudjuk (Tisztelt Bíróság :D ) a vörösbor egyik kiemelkedő tulajdonsága az, hogy jelentős mértékben tartalmaz antioxidánsokat is, amely jelentős mértékben képes lecsökkenteni a dihidro-monoxid káros hatásait, és amely által a vas szervezet korróziójának veszélye is a minimális mértékre csökken, és amelynek akkor látjuk különösen nagy jelentőségét amikor a sok vízi élőlény - halászlé, rántott hal, sült sügér, homár és egyebek- fogyasztása okán óhatatlanul is szervezetünkbe juthat ez a bármely halmazállapotában is igen veszélyes kémiai elem.... :D :D :D
   Egészségünkre !
   Hellbrenner és setni kedveli ezt.
  13. Hellbrenner

Megosztás