Két évtized után elveszik a kanadai férfi e-mail címét

Melitta témája a 'Hírek' fórumban , 2017 Július 4.

Melitta - 2017 Július 4, 15:38
 1. Melitta

  Melitta Adminisztrátor Fórumvezető

  Különleges címet akart, a netszolgáltatója odaadta neki noreply azonosítót.

  A CBCNews beszámolója alapján komoly slamasztikában találta magát a kanadai Eastlink netszolgáltató egyik ügyfele, ugyanis a vállalat úgy döntött, hogy elveszi tőle a nagyjából 1998 óta használt személyes e-mail címét.  Steve Morshead annak idején egyedi és frappáns e-mail címre vágyott, kérésére a szolgáltató simán odaadta neki annak idején a

  [email protected] azonosítót.

  A férfi szerint az elmúlt olyan húsz évben minden webszolgáltatásba ezzel a címmel regisztrált. Ha elveszíti, akkor gigantikus mennyiségű felhasználói fiókjának mondhat búcsút. A gyakran használt szolgáltatásokban, továbbá például a bankjánál persze még időben be tudja állítani az új címét, azonban az apró-cseprő webhelyeken biztos nem tudja időben megváltoztatni a címet.

  1998 óta sejthetően elég sok webhelyen regisztrált az e-mail címmel.

  Morshead 30 nap türelmi időt kapott a szolgáltatójától, azonban a vállalat még abban sem volt hajlandó segíteni neki, hogy átmentse a régi postafiókjának tartalmát az új e-mail fiókjába. A férfi nem szeretné feladni a noreply-s címét, így békéltető testülethez fordult az ügy megoldása érdekében.

  A szolgáltató sejthetően azzal indokolja a cím elvételét, hogy az elmúlt évtizedekben kialakult gyakorlatnak megfelelően a noreply kezdetű e-mail címeket maguk a szolgáltatók használják, ezekről küldik az automatizált üzeneteket az ügyfeleiknek.

  Többek közt az Eastlink is ezt teszi, csak eddig nem tűnt fel nekik, hogy egy ügyfelük is használja azt.

  Morshead időnként szokott más ügyfelektől a szolgáltatónak címzett e-maileket kapni: angol anyanyelv ide vagy oda, nem mindenkinek világos, hogy a „no reply", azaz „ne válaszoljon" e-mail címről kiküldött levelekre nem érdemes válaszolni.

  eastlink-steve-sorshead-wmail-cim.jpg
   

Hozzászólás

Melitta témája a 'Hírek' fórumban , 2017 Július 4.

  1. ladybug7spots
   ladybug7spots
   Úgy tűnik az Eastlink nem a profizmus csúcsa sem a múltban, sem a jelenben.
   Az ügyfélen elverni a port a saját hülyeségük miattés mindezt az ügyfél pénzén több, mint amatőrizmus.....és még a levelei átmentésében sem segítenek, pedig nekik átemelni egy másik fiókba két gombnyomás lenne.
   Békés embernek látszik a kárvallott, de a helyében megszívatnám céget az összes létező helyen.
   Ernoe és setni kedveli ezt.

Megosztás