Kanadai bevándorlási kérdések - válaszok

Leslie Lakos témája a 'Kanadába készülök / letelepedés, munka, tanulás,há' fórumban , 2004 Március 11.

 1. arven

  arven Állandó Tag

  az igen, csak az ideiglenes munkavállalási és a letelepedési talán nem. De mindenesetre, mivel nagyon úgy fest, hogy kb. 1 év az átfutása a PR kategóriáknak, így igazából már mindegy, mert kb. addigra tudjuk itthon lezárni a dolgainkat. Ez akkor lett volna érdekes, ha tényleg 4 évet kellett volna várni.

  Köszi szépen a linkeket, átolvasom őket, aztán sikítok, ha elakadok.

  Szép napot neked!!
   
 2. KDina

  KDina Állandó Tag

  Szia!

  A Temporary Work visa és a Skilled Worker az nem ugyanaz!
  És ha beadod skilled workerre a kérelmet,akkor az a letelepedésivel jön meg egyszerre,tehát nem lesz előbb meg a munkavállalási engedélyed.

  Szép estét!
   
  arven kedveli ezt.
 3. arven

  arven Állandó Tag

  igen köszi, már máshol írtad valakinek... Nagyon szépen köszi!
   
 4. huanita1

  huanita1 Állandó Tag

  és, ha tanuló vagy és van SIN számod, akkor akár munkát is vállalhatsz??? :confused:
   
 5. KDina

  KDina Állandó Tag


  Az héberül van,nem kínai.És annyit jelent,h "Mélyen a szívemben tudom,hogy ami nem öl meg,az erősebbé tesz."
   
 6. KDina

  KDina Állandó Tag

  http://www.learn4good.com/travel/canada_visa.htm#Can

  http://www.studyincanada.com/english/visa/v2.asp

  http://www.hrsdc.gc.ca/eng/corporate/az/index.shtml

  Working while you study in Canada

  You and your spouse or common-law partner may be eligible to work temporarily in Canada while you study. You may also be able to gain Canadian work experience after you graduate.
  Working on campus

  If you have a valid study permit, you may be able to work on the campus of the institution you attend without a work permit. You can work for the institution itself, or for a private business located on the campus.
  To do this, you must be a full-time student at a public university, a community college, a coll&egrave;ge d’enseignement général et professionnel (<ACRONYM title="coll&egrave;ge d’enseignement général et professionnel">CEGEP</ACRONYM>), a publicly funded trade or technical school or a private institution authorized to confer degrees.

  http://www.cic.gc.ca/english/resources/publications/study.asp#work
   
  huanita1 kedveli ezt.
 7. fluevogi

  fluevogi Állandó Tag

  Majdnem, tanulokent ideiglenes SIN szamod lesz 9-es kezdodo. Ezzel maga az egyetem teruleten , illetve az egyetem altal kozvetitett munkakhoz un. coop programokhoz semmifele engedely mar nem kell. Ha az egytemen kivul akarsz dolgozni, ahhoz kell munkaengedelyt kerni, de automatikusan megadjak(nekem minden ismerosomnek megadtak kerdes nelkul), ha allami vagy a listan rajta levo allamilag elismert magansulikba jarsz. Ezzel a rendes suliidoben szeptembertol elejetol aprilis vegeig heti 20 orat dolgozhatsz, a nyari 4 honapban pedig annyit amennyit nem szegyelsz es birsz. Ma mar minden tartomanyban engedelyezik a egyetemen kivuli munkat Reszletes leiras itt:
  http://www.cic.gc.ca/english/study/work.asp
  Sot a legalisan itt tartozkodpo diak hazastarsa is kap open work permitet , amivel barhol barmennyit dolgozhat. Nem veletlen hogy rengeteg ember jon tanulni, plane hogy itt szerzett iskolaval jogosult a Canadian Experience class kategoriaban bevandorlolni.
   
  Tamás és Anna és huanita1 kedveli ezt.
 8. TrafficLight

  TrafficLight Állandó Tag

 9. huanita1

  huanita1 Állandó Tag

  KDina, Fluevogi, köszönöm a válaszokat, még csak nagyon halvány gondolat az esetleges elvándorlás, de ez is hasznos információ, ha esetleg ilyen messzire mernék menni. :)
   
 10. tsz

  tsz Állandó Tag

  Há józsi atya... ha még gidóul se tucc, nemigen kerűhecc itten a teursczhgáhhhrdháába bele...

  ésch igy eséjed se nincs megérteni, mé' köll minél több megjart hazurró "eeschegiteni".

  De mé' pont a chanatába? esszt magam se nagyon kapiszkó...

  tán pont mer' itten fog a következő hoch-gááz H93-N47 kórvány kitörni???
  naná, csak a teurzschnek lessz megsúúúgva, mellik vakcicát NEM szabad fővenni?!--!?:...
   
 11. Scot

  Scot Állandó Tag

  El vagyok ájulva a webfordítón mivel abból a "kriksz-kraksz"-ból ezt fordította: Mélyen a szívem mélyén tudom Az, ami nem öl csak, megerősödik.
  KDina magyar zsidó vagy, vagy csak tanulod a hébert ? Remélem nem vagyok túl indiszkrét...
   
 12. Scot

  Scot Állandó Tag

  A munka engedélyt mindig kérni kell, maguktól nem fogják adni.
   
 13. Buka

  Buka Új tag

  Sziasztok!
  Egy kis segítségre lenne szükségem.
  Én kint születtem Torontóban az első 6 évemet ott is éltem de szüleim mivel diplómáciai státuszban a kirendeltségen dolgoztak nem kaptam meg az állampolgárságot csak kanadai birth certificate el rendelkezem.Nagyon szeretnék kimenni és ott élni mert ami Magyarországon megy az már elviselhetetlen, csak nem tudom mi tévő legyek hogyan lehet bevándorlási vagy munkavállalási engedélyt megszerezni és segít e ebben , hogy mégis ott születtem?
  Köszönom előre is a segítséget:)
   
 14. KDina

  KDina Állandó Tag

  Tanultam a hébert és beszélem,ennyi:)És a webfordítót felejtsd is el,mert az olyan értelmetlenül fordít,h vicc.
   
 15. fluevogi

  fluevogi Állandó Tag

  Jo esellyel a te szituaciod nem jodosit semmire Kanadaan, mert altalaban a diplomata gyerekek nem kapjak meg annak az orszagnak az allapolgarsagat ahol szulettek. A diplomataknak elegge furcsa statuszuk van, mert evekig tartozkodnak kulonozo orszagokban, de megis az anyaorszag szabalyai ervenyesek rajuk. Itt van egy lista ki nem kap allapolgarsagot bar itt Kanadabn szuletett:
  http://www.cic.gc.ca/english//citizenship/rules.asp#notbecome
  Mindenesetre az a biztos, ha besetalsz a BP-n a kanadai konzulatusra es megkerdezed.
   
 16. Buka

  Buka Új tag

  Igen ezzel én is tisztában vagyok már utánajártam de igazából az lett volna a kérdésem, hogy valamilyen szinten könnyíti e a bevándorlást az elbírálásnál, hogy mégis a szülőföldem Canada?
   
 17. fluevogi

  fluevogi Állandó Tag

  A legtobb bevandorlasi kategoria elegge fekete/feher megvannak a leirt feltetelek, aminek meg kell felelni. Ha megvannak a feltetelek, megkapod, ha nem nem. Nem fogja neked a bevandorlasi tiszt a szaalyok elleneben megadni, csak mert itt szulettel.
  Szvsz ha nagyon a hataron vagy, akkor lehet , hogy egy hajszalnyival joindulatubb lesz, de ennel tobbet szerintem ne varj.
  Sok szerencset!
   
  Buka kedveli ezt.
 18. arven

  arven Állandó Tag

  Korábban írta valaki, hogy a self-e. kategória elég szubjektív, mert nem nagyon van tiszta kritériumrendszer. Mivel úgy néz ki, hogy a Skilled worker éppen nem fog összejönni (1 pont hiányzik), akkor ezt szeretnénk megpályázni. Fent van a honlapon egy kritériumrendszer: education, experience, age, English, adaptability. Így 100 pontból 80-at ér el a férjem, és 35 kell! Még ha szőrösszívű is a bíráló hatóság, ez még akkor is nagyon megvan...

  Vagy valamit rosszul látok? Van valakinek tapasztalata ezen a téren?
   
 19. fluevogi

  fluevogi Állandó Tag

  A self employed kategoriat leginkabb arra van, hogy sportolok / zeneszek/muveszeket idecsabitsanak akkor is ha azoknak nincs meg a skilled workernek a feltetelei. Self employednak a fo kriteriuma ez:
  "
  • relevant experience that will make a significant contribution to the cultural or athletic life of Canada or
  • experience in farm management and the intention and ability to purchase and manage a farm in Canada.
  "
  http://www.cic.gc.ca/english/immigrate/business/self-employed/index.asp
  Azaz az delikvenstol elvart hogy Kanada kulturalis vagy sporteletehez jelentos mertekben hozzajariuljon majd. Avagy agrar tapasztalata legyen es legyen meg a feltetele hogy egy farmot vasaroljon Kanadaban.(megjegyzem egy farm Kanadaban sok tiz de inkabb szazezer $). Az tan aFAQ-ban irja hogy az hogy mi a jelentos merteku hozzajarulas arra nincs szabaly hanem az ugyintezo donti el. Magyaran senki se tudja, egyeni eliralas teljesen szubjectiv.
   
  arven kedveli ezt.
 20. arven

  arven Állandó Tag

  Szia! Előre is köszi mindenkinek, aki átrágja magát az alábbiakon és ezzel nagyon sokat segít nekem!)

  Igen, én is értem, hogy ez van, vagyis ez a céljuk ezzel a kategóriával, DE ugyanitt (akár a FAQ-ben, akár máshol is írja, hogy mit hív cultural activity-nek, illetve hogyan lehet self-e-re kvalifikálni: qualifying activities for self-employed persons FULL LIST:
  http://www.cic.gc.ca/english/information/faq/immigrate/business/self-faq05.asp

  és itt a lista, amiben nekünk a 5124 a nyerő.
  http://www5.hrsdc.gc.ca/NOC/English/NOC/2006/Occupations.aspx?val=5

  A selection criteria-ban 80 pontot érünk el a 100-ból és csak 35 kellene összesen.

  Rendben van az is, hogy vállalkozászt szeretnénk ott indítani ("must plan to be self-employed in Canada"). És ehhez (letelepedéshez és a vállalkozáshoz is) megvan a kívánt összeg - proof of funds: http://www.cic.gc.ca/english/immigrate/skilled/funds.asp


  Szóval elvileg beleköthetetlen - kategória OK, megfelelünk a definíciónak, vállalkozásindítási terv OK, pénz hozzá OK, háttér tapasztalat OK, életkor, angol , diploma, jogász feleség... elvileg minden OK.
  Szerintetek mégis megvan a kockázata, hogy bár minden stimmel, mégsem sikerül meggyőzni a visa officer-t?

  Nem értem teljesen ennek a szakasznak a 2. felét:
  please note that you must contribute to economic activities in Canada (ez OK, hogy vállalkozni akarjunk kint). Innentől: While this does not preclude some activities outside of Canada, your experience must include a significant contribution within Canada.
  Nekünk itthon is maradnak cégeink, ezt írja, hogy nem gond, de mi a vége a mondatnak?

  Bocsi, hogy ennyire specifikus kérdéseim vannak, csak nem akarom, hogy beadjuk erre, befizetjük a pénzt, várunk sokat, aztán szólnak, hogy "rosszul értelmeztük a dolgokat, így sajnos, nem jött össze...
   

Megosztás