Kanadai bevándorlási kérdések - válaszok

Leslie Lakos témája a 'Kanadába készülök / letelepedés, munka, tanulás,há' fórumban , 2004 Március 11.

  1. fluevogi

    fluevogi Állandó Tag

    Ebben a kategoriaban azert piszok egyszeru megfelelni a pontoknak, mert azok csak minimum szukseges, de nem elegseges feltetelek. Mint mar beideztem fentebb ahhoz hogy megkapd az egyeb felteteleken kivul leginkabb annak kell megfelelni, hogy a bevandorlasi tiszt ugy itelje, hogy a te tevekenyseged lenyeges pluszt ad majd Kanada kulturalis vagy sport eletehez. Semmifele kiadott leiras nincs arrol, hogy ez mit is jelent. Nyilvan ha olimpiai elsportolo vagy vilagszerte ismert szinesz/ rendezo stb vagy akkor egybol megadjak. Ha nem akkor bizony a bevandorlasi tiszt majd a sajat meglatasa szerint dont es vagy megadja vagy nem.
    Meg lehet probalni, de nem kell meglepodni ha nem adja meg mert ez igen erosen benne van a pakliban.
     
    arven kedveli ezt.
  2. arven

    arven Állandó Tag

    Kedves Kakas úr!

    Azért nem értem (mint már írtam), mert a férjem szakmája benne van a self-e. listán: 5124. És a minimum feltételek mellett, a vállalkozási képesség és szándék, valamint a tőke is rendelkezésünkre áll.
    Ha csak világhírű színészek és olimpikonok felelnek meg, akkor miért van benne a listában? EGYÉBKÉNT Fluevogi már megválaszolta a kérdésemet az imént. Ismét köszönöm neki.
     
  3. fluevogi

    fluevogi Állandó Tag

    Ha te jogasz vagy es majd szeretnel jogaszkent dolgozni Kanadaban, akkor ugyis vissza kell ulnod az iskolapadba mert mas itt a jogrendszer. Miert nem hasznaljatok ezt bejovesre? Mar rengetegszer leirtam en is masok is, hogy ha van toked hozza es kitartasod, plane egy hazastars aki mondjuk aki tud dolgozni mig tanulsz diakkent a legegyszerubb es gyorsabb bejonni. A tandij huzos es kulfoldi diakkent mer ketszer annyit fizetsz, de ez egy hozzatavu befektetes. Ha van penzetek es angolul jol tudsz ez a legjobb hosszutavon. Ha beiratkozol egy jogi egyetemre a ferjed jogosult egy open work permit-re amivel dolgozhat legalisan amennyit akar. Nem tudom mennyit kell majd ratanulnod a diplomadra, ezt majd az egyetemmel kell lerendezned. A szeptemberi tanevkezdest mar szinte biztosan lekestetek, de januari szemeszterre meg eselyetek van itt lenni. Te tanulsz 1-2 evet kapsz itt egy diplomat addig ferjed dolgozik Mikor vegzel egy itteni jogi diplomaval a kezedben meg van alapozva a jovod. Az itt vegzett diakok utana maradhatnak meg 1-2 evet dolgozni , de ami a legfontosabb jogosult leszel experience class-on beadni a PR kerelmet. Igaz ez nem egy fel perces procedura, de a tanulas alatt is mar itt vagytok es itt egy elet megalapozasarol van szo.
     
    arven kedveli ezt.
  4. arven

    arven Állandó Tag

    Nagyon koszonom tenyleg.
    utananezek a dolognak.
    annyi csak a gond , hogy meg nincs ket eves sem a lanyom es meg masodikat is szeretnenk.
    vagy ez szerinted menne egyutt?
     
  5. fluevogi

    fluevogi Állandó Tag

    Pici gyerek az nagyban megneheziti a tanulast , de mindent meg lehet csinalni ha akarja az ember. Nekem 19 honapos a kisfiam es a doktorimat csinalom eppen. Felnapos bolcsibe jar, de a legnagyobb baj, hogy sokszor sokszor beteg lesz es akkor nem tudod vinni otthon kell maradni vele es itt nem jar betegszabi a gyerekre. Tehat apuka nem tud vele otthon maradni ha beteg. Volt mar ugy hogy nekem vizsgam volt es annyira elkerte magat a ferjem a munkabol mig en bemegyek vizsgazni. Vagy rendszeresen az eloadasomat felkezzel gepeltem, mikozben a masikban egy lazas siro gyereket probaltam nyugtati. Leginkabb akkor tanulok ha alszik, de ez ugye azzal jar, hogy aludni nem sok idom van... Nem szepitek iszonyu nehez, sokkal nehezebb mint elore elgondoltam volna. Nem veletlen, hogy a magasan iskolazott nok kevesebb gyereket vallalnak es kesobb. Egy nonek mindig is sokkal nehezebb volt osszeegyeztetni a karriert es a gyereket, ez van. Mikor a legkozelebbi nagyszulo 10 ezer km-re van akkor aztan ez meg hatvanyozottabbn problema. Meg lehet csinalni, mert en eppen csinalom. Hogy teneked menne -e akarnad-a azt en nem tudhatom. Mindenesetre te jogszakent itt sose fogsz tudni dolgozni ha ulsz vissza a sulipadba. Mindennek ara van.
     
    arven kedveli ezt.
  6. Beus.

    Beus. Állandó Tag

    caregiver

    Szia,
    En apolono vagyok,nemreg jottem kanadaba.
    Itt is apolono szeretnek lenni,de tudom nehez a regisztraciot stb.elintezni es sok ido.
    Ma kaptam egy ugynoksegtol ajanlatot,miszerint online vegezzem el a caregiver programot,kb.6 honap de igazan tolem fugg,kb.$700-ba kerul.
    Szoval ha elvegzem kapok rola certificate-t is es azzal mar ettol az ugynoksegtol kaphatok is munkaajanlatokat.
    Aztan aki fog foglalkoztatni megadja nekem az LMO-t es azzal mar igenyelhetem is a work permitet.
    Remelem igaz,mert ugyanis van kb.3 honapom meg ebbol a 6-bol,hogy valamit felmuttasak ami alapjan maradhatok kanadaba.
    De kaptam otletet arra is,hogy mint turista kerhetem a meghosszabbitast,mielott lejar a 6 honap.
    Szeretnem tudni erdemes e belevagnom a caregiver programba,milyen atlagkeresetre lehet szamitani,es ez az online program ugyanolyan jo e mint bejarni college-ba.
    Koszonom a segitseged,
    Bea


     
  7. arven

    arven Állandó Tag

    különbözeti jogász képzés

    Szia! Köszi a választ!

    Komolyan elültetted a bogarat a fülemben... ez a verzió eszembe sem jutott, mert itthon biztos volt, hogy inkább a másik diplomámat használnám (nemzetközi kapcsolatok szakreferens), mert az itthoni jogászok helyzete egyszerűen siralmas. Szóval tisztességből fejeztem be az egyetemet, mert már közbe tisztult a kép. Viszont ha Kanadában tényleg meg lehet élni jogászként, akkor ez bizony egész más helyzet. Szívesen beülök a padba. Legfeljebb azt kellene eldönteni, hogy mikor (a leendő tesó fél éves kora után, vagy a PR státuszt megszerezni másképpen és akkor "olcsóbban" megússzuk a tandíjat...) Ezeknek fogok akkor utánanézni...

    Mennyire lehet az ilyen képzést levelezős rendszerben végezni, tehát heti 1-2 napos oktatás során?

    Esetleg van valakinek személyes tapasztalata a különbözeti jogász képzéssel kapcsolatban?
     
  8. summersky

    summersky Kitiltott (BANned)

    EGESZEN FRISS

    <!--CIKK--> <script type="text/javascript"> function kepekala(){ var kepa = $$('div.kepaladiv'); for(var i=0; i<kepa.length; i++){ $('kepaladiv'+$(kepa.id).id.substr(9)).style.width=$('kep'+$(kepa.id).id.substr(9)).getWidth() + "px"; } } </script> Kanada: kevesebb bevándorlót!

    Az ország, ahova nehezen mehetünk

    2010. július 3., szombat

    Ismét a bevándorlás kérdése került napirendre Kanadában. Korábban a menekültstátuszt igénylők nagy számával adódott probléma, most a képzett, munkavállalási szándékkal érkező külföldiek létszámát kívánják csökkenteni, hogy ne kelljen túl sokat várni a vízumigénylés elbírálására
    .

    A múlt héten azonnali hatállyal korlátozást vezettek be a külföldről érkező munkavállalók számában. Jason Kenney bevándorlásügyért felelős miniszter jelentette be, hogy évente csak húszezer olyan vízumigénylést fogadnak, amelyet képzett külföldiek adnak be, hogy Kanadában éljenek és dolgozzanak. Idén egyébként idáig már 33 ezer ilyen kérelem érkezett. Ezen felül azoknak a munkáknak a számát is csökkentik, amelyeket a külföldről érkezők megpályázhatnak Kenney azzal magyarázta a határozatot, hogy ezzel is csökkentik az időt, amíg a vízumigénylésre válasz érkezik, és nem torlódik fel túl sok elbírálási kérelem. Előreláthatólag egy évig marad érvényben a korlátozás. Az új szabályozás értelmében például pénzügyi menedzsernek és egyetemi professzornak nem jelentkezhetnek külföldiek. Nemcsak a munkakörökben, hanem a nyelvtudás megítélésében is szigorodott a rendszer: korábban elég volt egy írásos teszten átmenni, mostmár egy összetettebb, független vizsgán kell megfelelni az ország két hivatalos nyelve közül az egyiken.
     
  9. fluevogi

    fluevogi Állandó Tag

    Mivel engem soha nem erdekelt a jog, sok mindent nem tudok az oktatasarol. Annyit tudok, hogy itt a jogi egyetemre nem vesznek vel rogton kozepsuli utan diakokat, hanem elobb el kell vegezni egy 4 eves alapegyetemet es utana mennek a jogra a diakok, ami altalaban 3 eves. Felvetel az alapegyetemen elert tanulmanyi eredmenyek es egy vizsga LSAT alapjan van. Levelezo szakok itt nem nagyon vannak, viszont teljes kredit rendszer van, azaz a legtobbszor meg van adva hogy milyen tantargyakat kell elvegezned es kesz. Meg van adva egy bizonyos idokorlat ami alatt meg kell csinalni a tantargyaidat, de azon belul elegge rugalmas a legtobb hely, hogy milyen utemben csinalod. Pl en part-time kezdtem a doktorimat meg a gyerek elott, mikozben foallasban dolgoztam. Mikor szuletett a fiam kihagytam egy evet es utana osztol full-time diakkent kezdtem ujra. Itt egyebkent csak egy evig ad barmi anyagi segitseget az allam a szuletett gyermekekre(maternity leave) utana se penz es a munkahelyed se kell hogy visszavegyen. Ha visszamentem volna foallasba dolgozni egy ev utan, akkor most sokkal kevesebbet lehetnek a fiammal mint igy, hisz akkor ugye 9-5 ig dolgoznek. Igy egy nap kivetelevel minden nap mar ott vagyok erte mikor kellnek fel az ebed utani alvasbol. Most nyaron meg nem is megy bolcsibe, mert nincsenek oraim es a nagymama is meglatogatott mindet eppen. Szoval a sulinak a nehezsegei mellett megvan az az elonye , hogy rugalmas idobeosztasa van .
     
  10. Scot

    Scot Állandó Tag

    ÁÁÁÁ most már értem miért szóltad úgy le az itteni "mérnököcske" képzést....
    Na mindegy AZÉRT sok sikert a vizsgádhoz.
     
  11. gubrita

    gubrita Állandó Tag



    Átnéztem a hivatalos oldalakat a fenti hír után.Ugye jól értelmezem,hogy ezek az új korlátozások nem vonatkoznak a PNP-re?Csak mert ott is kategóriákba vannak szedve,hogy azon belül miként igényelnéd és ott is van egy skilled-worker kategória.
    Én úgy értelmezem,hogy ez az új szabály erre nem vonatkozik.
     
  12. mmx669

    mmx669 Állandó Tag

    PNP vs Federal

    Én is úgy értelmezem, hogy ez csak a Federal programra vonatkozik, hisz a PNP jelentkezéseket helyben bírálják el, a "szövetségi kormányzat" erre csak rábólint.
     
  13. mmx669

    mmx669 Állandó Tag

    Mondjuk ezt a nyelvi szigorítást nem nagyon "vágom", hisz eddig is IELTS kellett, nem? Most is az kell, az új szabály szerint.
     
  14. mmx669

    mmx669 Állandó Tag

    Self-employed

    Ezt a doksit olvasd el a 30. (pagina szerint 29.) oldaltól:
    http://www.cic.gc.ca/english/resources/manuals/op/op08-eng.pdf
     
    arven kedveli ezt.
  15. summersky

    summersky Kitiltott (BANned)

    terj vissza ket het mulva es nezd at ujra !
    a valtozas bejelentve szombat, ami hetfotol ELO...
    a valtozasokat a kovetkezo idoben eszkozlik a veblapon
    + julius -aug vegeig a goverment NEM dolgozik
    csak ugyel !!!>>> ez idoben MINDEN all !


    Doreseg azt kepzelni ,hogy a Provinsokat NEM a
    Goverment SZABALYOZZA !!!
    A Provincial Nominee Program
    a Provinsnak ad egy bizonyos onnallosagot ...
    ... de hogy a goverment csak BOLOGATNA az kotve hiszem !
     
  16. mmx669

    mmx669 Állandó Tag

    Pnp

    Szó szerint idézek a 2010.03.15-én megjelent Operational Bulletin-ből:
    The provincial nominee rules recognize that provincial governments are best positioned to
    determine their specific economic needs with respect to immigration.
    Immigration officers can assume that a candidate nominated by a province does, in the view of
    the provincial officials, intend to reside in the nominating province and has a strong likelihood of
    becoming economically established in Canada.
     
  17. summersky

    summersky Kitiltott (BANned)

    Oh !! bocsanat ...
    hogy is gondolhattam ,hogy egy pestinek valami is
    ertekelheto informacio ...
    es NE TUDNA MINDENT ????

    ... biztosan ott feletek nemfordul elo ,hogy a
    hivatalos kozlemeny ezer megoldast takar ...
    fokent mikor a feltetelezheto , az ugy iteli meg ,es a
    nagy valoszinusege kifejezesek megtalalhatok benne !
     
  18. arven

    arven Állandó Tag

  19. myke29

    myke29 Állandó Tag

    Bevándorlás Kanadába családostól

    Üdv !
    <o></o>
    Kezdő vagyok még itt a fórumon, most regisztráltam be pár napja.
    Régóta dédelgetett tervem elhagyni az országot, mert Magyarországon csak „lúzernek” :grin: érzem magam a nyakamba vett óriási hitellel, na meg a kevés fizetéssel. Csak vegetálunk a családommal napról-napra, és nekem ez már nem nagyon jön be.
    Igazából a feleségem szeretne minél előbb elmenni Magyarországról, mert neki még munkahelye sincs, de amilyen kilátások vannak itt, ahol lakunk, úgy néz ki nem is lesz neki mostanában. „Jó” munkahelye itt is csak annak van ebben a városban, akinek van ismeretsége (mint általában Magyarországon).
    <o></o>
    Nem sajnáltatom magam tovább, most inkább a lényegre térek, és felteszem a kérdéseimet. Lényegében az egész bevándorlási folyamat érdekelne A-tól Z-ig, mivel nem sok fogalmam van róla:
    -melyek a kezdő lépések a kanadai bevándorláshoz? Mit kell először tenni, kivel kell felvenni a kapcsolatot (hivatalos úton)?
    -hallottam már „mendemondákat”, hogy „kell” fogadni bevándorlási ügyvédet vagy ügynököt; ebből mi az igazság, valóban szükség van-e rá?
    -kb. mennyi időt vesz igénybe az egész folyamat , amíg a szükséges dokumentumok beszerzésre kerülnek a bevándorláshoz Kanadába?
    -Kanadában is lehet intézni a "folyamatot" ,vagy Magyarországról kell ?

    <o></o>
    (Ha netán nem a megfelelő topikba írtam volna a hozzászólásomat, akkor bocsi; vagy ha már megválaszolásra kerültek a kérdések máshol, akkor légy szíves írd le, hogy hol. Az egész "Bevándorlás" topikot sajnos nincs időm elolvasni.)
    <o></o>
    Köszönettel: myke29
     
  20. Taligan

    Taligan Állandó Tag

    Kedves Kezdő ...

    Ritka amator levelet irtal a nagyvilagba, node lekes amatorok is vihetik valamire. Az irodalmi munkassagodat elolvasva es a sallangokat levagva a szikar tenyek a kovetkezok:
    - penzed nincs csak adossagod
    - feleseg munka nelkul
    - nyelvtudas ???
    Kezd a www..cic.gc.ca oldallal utana kerdezz.

     

Megosztás