Hírek Kanadai kamionosok lettek a kötelező oltás elleni tiltakozás hősei

Kamionosok tömegei vonulnak a kanadai főváros felé az oltási kötelezettség miatt, pedig majdnem mindnyájan be vannak már oltva. Elon Musk, Joe Rogan, és Donald Trump fia is támogatja a megmozdulást.

Szombaton elkezdtek megérkezni a kanadai fővárosba, Ottawába azok a kamionosok és támogatóik, akik az ország parlamentjénél akarnak tiltakozni a bevezetett oltási kötelezettség ellen, írja a New York Times.

A Guardian kanadai kiadása közölte, hogy az oltási kötelezettség viszonylag kevesekre vonatkozik. Csak azoknak a két ország között ingázó sofőröknek kell oltottaknak lenniük, akik az Egyesült Államok felől lépnek át a határon. Egyébként a kanadai szabályozástól függetlenül az Egyesült Államok felé haladó fuvarozóknak január 22 óta be kell mutatni oltási igazolást az amerikai belügyminisztérium rendelete szerint. Kanada a szabályozást ebben a hónapban vezette be, amely szerint az oltatlanoknak, akik az ország kamionsofőreinek körülbelül tizenöt százalékát teszik ki, tizennégy napra karanténba kell vonulniuk. Az országban eddig összesen 2,93 millió ember fertőződött meg a vírussal, és több mint 36 ezren haltak meg.

Kisebbség, ám hangos​


Az önmagukat „szabadságmenetnek“ vagy „szabadságkonvojnak” nevező résztvevők az ország nyugati, keleti és déli határvidékek felől érkeznek, és a becslések szerint ezer-kétezer ember fog összegyűlni Ottawában. A lazán szervezett konvojoknak összesen 7 millió kanadai dollárnyi (1,7 milliárd forintnyi) önkéntes adomány gyűlt össze arra a felhívásra „járuljanak hozzá a résztvevők üzemanyagköltségéhez”.

Justin Trudeau miniszterelnök egy sajtótájékoztatón elmondta, hogy a kanadai kamionosok többsége, közel kilencven százaléka be van oltva, a tiltakozók csupán egy „apró, marginális kisebbség”.

Az ország lakosságának több mint 77 százaléka teljesen be van oltva, és az öt évesnél idősebben 88 százaléka kapott legalább egy oltást. Az omikron-variáns által okozott hullám több mint két héttel ezelőtt tetőzött, bár a PCR-tesztek hiánya miatt a hivatalos számok valószínűleg alábecsültek. A halálozások számának napi átlaga a decemberi kevesebb mint húszról több mint 164-re ugrott, ami meghaladja a téli csúcsot, és eléri a múlt nyári rekordot.

Emiatt van áruhiány, avagy mégsem?​


A konvoj nyugati irányból szelte át az országot, számos támogatója és résztvevője nem tagja a hivatásos kamionosok közösségének, hanem olyanok, akik azt akarják hogy véget vessenek a koronavírushoz kapcsolódó korlátozásoknak, vagy Justin Trudeau lemondását követelik.

A kamionosok azt állítják, hogy összefüggés van az oltási kötelezettség és az országban az áruk ellátási láncainak akadozása között. Ugyanezt mondta egy közösségi oldalon csütörtökön megjelent videóban az ellenzéki Konzervatív Párt vezetője, Erin O'Toole is.

Talán észrevettétek, hogy van pár üres polc a boltokban. Hát ez azért van, mert a miniszterelnök úgy döntött, hogy minden kamionosnak, aki belép az országba, akár kanadai, akár amerikai, teljesen be kell lennie oltva

– mondta a politikus.

Ezzel ellentétben a legtöbb logisztikai szakember úgy látja, hogy az áruhiányok csak részlegesek, és azokat más tényezők okozzák. Kanada fő élelmiszerellátási láncai a múlt holnapok extrém időjárási körülményei, valamin a közelmúltban pusztító erdőtüzeknek és árvizeknek köszönhető. A statisztikák szerint a határon keresztüli áruforgalom nem csökkent.

Elon Musk örül, a rendőrök meg nem​


Több befolyásos amerikai médiaszemélyiség, mint például Elon Musk, ifjabb Donald Trump vagy Joe Rogan a közösségi médiában vagy televíziós interjúkban fejezte ki támogatását.

A kanadai kamcsisok zsírkirályok

– írta a Twitteren Elon Musk.Az Ottawai Városi Rendőrség, és más városok egységei fokozták a parlament környékének biztosítását, és arra kérik a város lakosságát, hogy kerülje el a belvárost.

A kanadai alsóház biztonsági főnöke, Patrick O'Donell figyelmeztette a képviselőket, hogy összetűzésbe keveredhetnek a tiltakozókkal rezidenciájukon vagy irodáikban. Mivel a parlament jelenleg nem ülésezik, számos képviselő nem tartózkodik a városban.

A Kanadai Fuvarozási Szövetség közleményében azt mondta, hogy „komolyan kifogásolja” a közutakon, autópályákon és hidakon való tiltakozásokat.

Kovács Ferenc


1643693419915.png
 

Csatolások

  • 1643693282513.png
    1643693282513.png
    81.8 KB · Olvasás: 3,424
"Kamionosok tömegei vonulnak a kanadai főváros felé az oltási kötelezettség miatt, pedig majdnem mindnyájan be vannak már oltva."

Az emberi szabadságjogok semmibevétele miatt tiltakoznak.
Oltott és oltatlan egyaránt.
 
A világ egy részén "szabadságjogok" vannak és járvány. Ahol az emberek tudomásul vették a "szabadságjogaik" jelentős megnyirbálást, ott megállították a járványt. Ennyit a "szabadságjogokról".
 
A világ egy részén "szabadságjogok" vannak és járvány. Ahol az emberek tudomásul vették a "szabadságjogaik" jelentős megnyirbálást, ott megállították a járványt. Ennyit a "szabadságjogokról".
MIlyen szabadsagjogrol beszelsz? Hol van megnyirbalva?
Nem kotelezo meg az oltas se.
 
Egyebirant meg ezek a camionsoforok / eszak-amerikai tarsadalom legaljai / vegig caplatnak Canadan oszt jonapot
a kutyat nem erdekli a kinnnnnyuk
a miniszter elment nyaralni oszt tesz a az egeszre majd elmulik
miazhogy oltas nelkul koricaljon a hatarok kozott
igenis legyen beloltva mert a tobbi is mindd oltva van
majd lecseng a hisztijuk
hozzateszem a kozlekedest nemigazan zavarja a dolog mert CSAK egy savban mehetnek
ahol meg ezt zavarnak ott kikeruli nep oket mert alatta fut parhuzamosan az allamokban a szabad ut
szoval a hisztin kivul mast nem csinalnak

a minusz 21 meg majd hazazavarja a raplizokat


 
"Kamionosok tömegei vonulnak a kanadai főváros felé az oltási kötelezettség miatt, pedig majdnem mindnyájan be vannak már oltva."

Az emberi szabadságjogok semmibevétele miatt tiltakoznak.
Oltott és oltatlan egyaránt.
El is ertek a szerencsetlenek amit akartak
Februar 28- tol az oltatlan se ki es be Canadaba
A hisztire ma jott a valasz gondolom lesz meg tobb is
Aki oltatlan ep Canadaban tartozkodik februar 28 utan csak oltottan ulhet repulore
Csak tiltakozzanak es jon a megkemenyebb megszoritas
Nehogymaaa nehany truck driver allitsa falhoz a kormanyt
Egyebirant meg mire Canada felehez ertek az osszes camionos fuvarozo
cegn megkapta a bianko worker permiteket
ami annyit tesz ,hogy egy het alatt annyi camion sofort hozhatnak amennyit
akarnak
Az europai fokent keleti soforok ott allnak sorba hogy johessenek
 
A hisztire ma jott a valasz gondolom lesz meg tobb is
HISZTI?

Te hallottál már ezt megelőzően is olyan védőoltásról, amiből teljes oltottság esetén is további "emlékeztetőoltások" voltak szükségesek?

Te hallottál már ezt megelőzően is olyan védőoltásról, amelyik mellett teljes átoltottság esetén is maszkot kellett hordanod, távolságot tartanod, és további tesztekkel kellett bizonyítanod, hogy nem vagy fertőző?

Te hallottál már ezt megelőzően is olyan védőoltásról, ami után teljes átoltottság, emlékeztető oltás, távolságtartás, maszkhasználat és a jó ég tudja hogy még milyen óvintézkedés után is ugyanolyan esélyed van megfertőződni és továbbfertőzni?

Te hallottál már ezt megelőzően is olyan védőoltásról, ami után még teljes átoltottság esetén is téged okolnak és büntetnek, ha megfertőződsz?

Csak tiltakozzanak es jon a megkemenyebb megszoritas
 
Nincs 100% beoltottsag sehol. Te magad se fogsz covidos betegek koze menni minden vedekezes nelkul,mert lehet leirni hogy semmi nem igaz, de a valosag hogy se perc alatt el lehet kapni,es tavozni az elok sorabol.
Forditva ulnek lovon. A kormanyoknak mindent meg kell tenni ,hogy megvedjek allampolgaraikat,ha ez ellen tiltakoznak akkor kene egy sziget ahova elmennek 1 honapos nyaralasra es kiderulne van jarvany vagy nincs.
De meg olyan embereket is lefertozhetnek akinek nincs kedve a covidot elkapni se belepusztulni, addig minden eszkozzel vedekezni kell mindenkinek.
MAskeppen fogjak latni ezek az emberek is ha szereteik kozul valaki meghal a jarvanyba.
A minimum a maszk kotelezove tetele, ami aztan nem faj , nem okoz kelemetlenseget mint egy oltas ha meg ez is problema azzal tenyleg nem lehet mit csinalni.
Azsiaba a maszkot a smog ellen hasznalja majd mindenki,csak kell vedenunk a sajat egeszsegunket .
 
Utoljára módosítva:
Lehet,hogy valamikor kiderül ,mi van az egész pandémia mögött! Vagy nem. Mindenesetre,nem árt végig gondolni az egész történetet !
 
De, akkor mi legyen a betegekkel?
Mert annyira nyomják azt hogy covid diktatúra és hasonlók...
Idézet egy párt választási szlogenéből: ˝
Óriási, ami Kanadában zajlik! Egyre több rést sikerül ütni világszerte a covid-diktatúra pajzsán, a legnagyobbat minden bizonnyal Kanadában. Magyarországon is rajtunk a sor, harcoljunk a szabadságunkért! Ezúton fejezzük ki támogatásunkat és szolidaritásunkat a kanadai tiltakozásokban részt vevőknek, köszönet nekik az ellenállásért, a bátorságért és a kitartásért!
A Mi Hazánk szerint:
✅
Minden korlátozást meg kell szüntetni!
✅
Ne tegyenek különbséget oltott és oltatlan között!
✅
Ne diszkriminálják és ne oltsák a gyerekeket!
✅
Vessünk véget a covid-diktatúrának! ˝
(ez eddig érdekesen hangzik csak mi lesz akkor ha tele lesznek a kórházak?? Te meg mennél egy laborvizsgálatra vagy szemészetre...)
 
Lehet,hogy valamikor kiderül ,mi van az egész pandémia mögött! Vagy nem. Mindenesetre,nem árt végig gondolni az egész történetet !
Ha mondanak valamit az nem igaz ha nem mondanak semmit titkolóznak...
Ha kiderül valami akkor valamit elakarnak titkolni biztos nem az az igazság....
Mi van ha nincs titok van egy járvány és az államok próbálnak valamit tenni a polgárok életéért.
Ez azoknak furcsa akik még nem kapták el vagy nincs empátiás kézségük.
Mert mi is a baj a maszk viseléssel?
Mi a baj az oltással?
 
az !!!! -- megpedig folosleges
Te hallottál már ezt megelőzően is olyan védőoltásról, amiből teljes oltottság esetén is további "emlékeztetőoltások" voltak szükségesek?
En igen ---- amikent te is !!
PL.:
A DTPa + IPV a torokgyík, a szamárköhögés, a tetanusz és a járványos gyermekbénulás elleni sorozat oltás.
Az oltóanyag beadására 2, 4, 6, majd 18 hónapos korban kerül sor. Az emlékeztető oltásokat 6 és 11 éves korban adjuk be.
 
Utoljára módosítva:
Ano mi az altalanos iskolaba minden evben teszteltek tapaszt tettek a hatunkra ha piros lett kaptuk az oltast.
Azt hiszem a TBC ellenoriztek es adtak az emlekezteto oltasokat.
 
az !!!! -- megpedig folosleges

En igen ---- amikent te is !!
PL.:
A DTPa + IPV a torokgyík, a szamárköhögés, a tetanusz és a járványos gyermekbénulás elleni sorozat oltás.
Az oltóanyag beadására 2, 4, 6, majd 18 hónapos korban kerül sor. Az emlékeztető oltásokat 6 és 11 éves korban adjuk be.
És ezen betegségek melyikét lehet teljes körűen oltottan is ugyanolyan eséllyel elkapni, mint oltatlanul?
 
Ano mi az altalanos iskolaba minden evben teszteltek tapaszt tettek a hatunkra ha piros lett kaptuk az oltast.
Azt hiszem a TBC ellenoriztek es adtak az emlekezteto oltasokat.
TBC oltást az én gyerekkoromban (70-es évek) vonalzóval ellenőrízték. Akinek az oltás helyén 2 cm-t elérte a reakció, az rendben volt. Akinek ennél kisebb, vagy egyáltalán nem volt látható a szúrás helye sem, az kapott emlékeztető oltást.
 

Hírdetőink

kmtv.ca

kmtv.ca

Friss profil üzenetek

imi70 wrote on erikfrenszi's profile.
Bocs Úton.
imi70 wrote on erikfrenszi's profile.
szia, én 2024. májusában szeretnék menni a portugál úzon. Kérlek amennyiben van rá időd és kapacitásod, szívesen venném a tapasztalataidat az útról. Előre is köszönöm .
sorcier wrote on Wikkike.'s profile.
szia,ha ezt talàltad meg tölem,akkor jo helyen jàrsz. :)
A bak latin neve capricorn.

Kötés, horgolás 2018. november 13-tól

Wildcath wrote on VikiCs99's profile.
:dr_33:
Sziasztok! Karácsonyi dramatizált mesét keresek, 6-7 szereplővel. Óvodásoknak adnánk elő! Előre is köszönöm a segítséget! :)

Statisztikák

Témák
37,951
Üzenet
4,754,213
Tagok
612,732
Legújabb tagunk
Pataki-Szűcs Szilvia
Oldal tetejére