Kanadai Magyar Kultúrközpont - programok, hirek, informaciok

zmaros

Állandó Tag
Állandó Tag
Az bizony jo lesz ha nem kezdjuk el, mert a canadahan politika mentes.

Igen, igazad van Melitta!
Politika maradjon meg a MH falain belül!
Habár alapszabályuk mást mond, de nem az első eset, hogy meghágják azt arrafelé. Hiszen, mint az egykoron elnök mondotta volt:" A MH-át nem lehet demokratikusan vezetni!" Nem is próbálkoznátok meg vele?!!
Emlékeim szerint az igazgatók 144 oldalon keresztül ragozták a meghágásokat, de a tagságot egyáltalan nem érdekelte, a vezetőket meg pláne.
Sőt, még a végén a meghágók kerültek ki erkölcsi győztesként egy olyan esetből, ami után civilizált esetben fejüket lehajtva, sűrű bocsánatkérések közepette húztak volna el melegebb éghajlatra.:11:
 

wahine

Állandó Tag
Állandó Tag
Ismerős Arcok

Sziasztok!

Mielőtt bárki ítélkezne nézzen körül:)
Itt küldöm az Ismerős Arcok zenekar honlapját:

http://www.ismerosarcok.hu/index.php?oldal=rolunk&cim=Zenés, romantikus utazások a Lélekvesztőn

Kedves kanadai Magyarok! Aki elmegy meghallgatni őket, nem fog csalódni. Nagyon színvonalas profi zenét fogtok hallani. Ők nem fasiszták, "csak" magyarok akik nem tagadják meg ezt az országot ahol születtek. Nagyon jó szórakozást, és kellemes estét!



Fasiszta?

Tenyleg?

Ezt mivel bizonyitod?
 

Melitta

Adminisztrátor
Fórumvezető
Rádiós
Mindenki el fog menni akit erdekel ez a program.
Talan egyszer eljutnak a MH es a kulturigazgatoja,hogy olyan muveszeket is meghivjon, akik annyi embert vonzananak be ,hogy tobb eloadast kelljen csinalni. Ez soha nem volt szempont,a torontoi kozonseg minden muveszt szeretettel fogad.
 

samson

Állandó Tag
Állandó Tag
Barna bacsi irhattal volna arrol is, hogy mennyien voltak. Ez a szoke asszony mar megint itt volt? Szegeny Petofi mit kell neki elviselni. Remelem a Bela elenekelte a Hazam hazam cimu dalt teljesen egyeni feldolgozasban... Tavaly hallgattam, kegyetlen volt... Dehat ez van...
 

csinompalko1

Állandó Tag
Állandó Tag
Ne aggodj Samsom! A MH zsufolasig megtelt, meg tobben voltak mint a szilvesteri balon, amikor is olyansokan voltak, hogy nem is
tudtak osszeszamolni a vendekeg szamat, legalabbis a fizetoket.

Bela termeszetese elenekelt mindent, amit tole elvartak.

Ami erdekes volt, hogy nem a Bede rendezte ezt a musort es igy nem az o politkus muveszei vittek a primet, hanem Dancs Rozsa es Erdelyi baratnoje, mint foszonok.
 

szomory

Állandó Tag
Állandó Tag
Sziasztok...szép estét/napot kívánok mindenkinek.
Nézegettem Vörös István számait, közben megkerestem a honlapját...március 06. Torontó!!!!
Ha valaki pár szóban leírná milyen volt a koncert, nagyon örülnék neki.
Köszönöm:)
 

Peppe!

Új tag
Sziasztok!

Kívánok nektek Magyarországról fantasztikus koncertet!
A koncert, előadás végén hazaköltöztök, hogy több koncertre járhassatok!! :D:D

Minden kint élő magyar, aki teheti menjen el és utána faragjon véleményt! Kíváncsian várjuk majd a véleményeteket! ;)
 

Billson

Állandó Tag
Állandó Tag
Ismerős arcok

Sziasztok fiúk!
Üdvözköm a csapatot Torontóban, érezzétek jól magatokat!

Billson
- és egy maroknyi lelkes, torontói magyar.
 

Dr. Bárdossy S.

Állandó Tag
Állandó Tag
Kedves fórumozók!

Olvastam itt a fórumon, hogy az Ismerős Arcok zenekart fasiszta titulussal illették. No szeretnék mindenkit megnyugtatni, hogy erről szó sincs. Én nagyon jól ismerem a zenekar munkásságát, dalait, sőt személyes koncertélményem is van, nem is egy, amikor otthon jártam Magyarországon. Ez a zenekar igaz magyar érzelmeket táplál mindenki felé. Nem kirekesztő, nem fasiszta. Tiszta gondolatok kelnek szárnyra tőlük, amely a magyarságtudatot és az összetartozást erősíti mindenkiben, legyen az otthoni, vagy távolba szakadt hazánkfia. Nekem megvan a zenekar összes lemeze (cd, dvd, hangos könyv), tehát nem mondható el rólam, hogy csak a levegőbe beszélek. Ismerek minden dallamot, minden gondolatot tőlük. Ezek a gondolatok pedig igazán szívet-lelket melengetők. A gondolatokon túl pedig a hangszeres zenei tudásuk is kiváló, nagyszerű muzsikusokról van szó, igaz magyar emberekről. Ezért kérek mindenkit, hogy amennyiben lehetősége van elmenni a koncertjükre, feltétlenül tegye meg.
Nem fogja megbánni, azt garantálom!!!
Egy kis ízelítő itt megnézhető.

Üdvözlettel: Dr. Bárdossy S. (London):D
 

Sanyi72

Állandó Tag
Állandó Tag
Kedves Szomory, Voros Istvan most szombaton is koncertezik az Europa Vendegloben. En a mult szombaton voltam ott meghallgatni ot. Hetfon repul vissza Magyarorszagra. Privatban megirom az Europa Vendeglo telefonszamat es cimet, ha erdekel.

Sziasztok...szép estét/napot kívánok mindenkinek.
Nézegettem Vörös István számait, közben megkerestem a honlapját...március 06. Torontó!!!!
Ha valaki pár szóban leírná milyen volt a koncert, nagyon örülnék neki.
Köszönöm:)
 

kerecsen29

Állandó Tag
Állandó Tag
Sziasztok!
Minden kanadai magyarnak tiszta szívvel üzenem: menjenek el az Ismerős Arcok zenekar torontói koncertjére!!! Feledhetetlen és felemelő élmény lesz!
üdv: M.László ( Felvidék)
és egy dalszöveg, szeretettel:

Hegyeket nézek

A hazát ott találod lovaknak szemében,
Felszántott föld szagában, gyümölcsök ízében,
A himnusz bánatában, temetők csendjében,
Apám minden szavában s nagyanyám hitében

A vadak békéjében, erdők magányában,
A béke vadságában, börtönök falában,
Szerető ölelésében, feleség csókjában,
A gyermek sírásában és minden mosolyában

Kutyák hűségében, madarak röptében,
Fecskéknek fészkében, gólyák szerelmében,
Márai eszében, Petőfi dühében,
Pilinszky lelkében és Wass Albert szívében

A tanító vérében az utca porában,
Cipők talpán és gyilkosok szavában,
Minden ellenségben s anyák sikolyában,
Nagyapák emlékében s a kézszorításban

A zászló színében s a lerakott fegyverben,
Leszegett fejekben, a nem múló szégyenben,
Megtartott esküben és abban a szóban, hogy "nem",
Ott van tebenned és itt lapul énbennem

Refr.
Hegyeket nézek és erdőket látok
Emberek jönnek felém, és mind jó barátok
Határon túlról és szívektől innen
Szavak sem kellenek, rendben lesz minden
 

Dr. Bárdossy S.

Állandó Tag
Állandó Tag
Még egy kis adalékot szeretnék nyújtani az Ismerős Arcok szombati koncertjéhez.
(Toronto, 2010. március 20. 8 pm. Kanadai Magyar Kultúrközpont)

Ismerős Arcok - Édesanyám rózsafája
<link rel="File-List" href="file:///C:%5CDOCUME%7E1%5CSZABJZ%7E1%5CLOCALS%7E1%5CTemp%5Cmsohtml1%5C01%5Cclip_filelist.xml"><!--[if gte mso 9]><xml> <w:WordDocument> <w:View>Normal</w:View> <w:Zoom>0</w:Zoom> <w:HyphenationZone>21</w:HyphenationZone> <w:punctuationKerning/> <w:ValidateAgainstSchemas/> <w:SaveIfXMLInvalid>false</w:SaveIfXMLInvalid> <w:IgnoreMixedContent>false</w:IgnoreMixedContent> <w:AlwaysShowPlaceholderText>false</w:AlwaysShowPlaceholderText> <w:Compatibility> <w:BreakWrappedTables/> <w:SnapToGridInCell/> <w:WrapTextWithPunct/> <w:UseAsianBreakRules/> <w:DontGrowAutofit/> </w:Compatibility> <w:BrowserLevel>MicrosoftInternetExplorer4</w:BrowserLevel> </w:WordDocument> </xml><![endif]--><!--[if gte mso 9]><xml> <w:LatentStyles DefLockedState="false" LatentStyleCount="156"> </w:LatentStyles> </xml><![endif]--><style> <!-- /* Style Definitions */ p.MsoNormal, li.MsoNormal, div.MsoNormal {mso-style-parent:""; margin:0cm; margin-bottom:.0001pt; mso-pagination:widow-orphan; font-size:12.0pt; font-family:"Times New Roman"; mso-fareast-font-family:"Times New Roman";} @page Section1 {size:612.0pt 792.0pt; margin:70.85pt 70.85pt 70.85pt 70.85pt; mso-header-margin:35.4pt; mso-footer-margin:35.4pt; mso-paper-source:0;} div.Section1 {page:Section1;} --> </style><!--[if gte mso 10]> <style> /* Style Definitions */ table.MsoNormalTable {mso-style-name:"Normál táblázat"; mso-tstyle-rowband-size:0; mso-tstyle-colband-size:0; mso-style-noshow:yes; mso-style-parent:""; mso-padding-alt:0cm 5.4pt 0cm 5.4pt; mso-para-margin:0cm; mso-para-margin-bottom:.0001pt; mso-pagination:widow-orphan; font-size:10.0pt; font-family:"Times New Roman"; mso-ansi-language:#0400; mso-fareast-language:#0400; mso-bidi-language:#0400;} </style> <![endif]--> Ismerős Arcok - Az andocsi Máriához
<link rel="File-List" href="file:///C:%5CDOCUME%7E1%5CSZABJZ%7E1%5CLOCALS%7E1%5CTemp%5Cmsohtml1%5C01%5Cclip_filelist.xml"><!--[if gte mso 9]><xml> <w:WordDocument> <w:View>Normal</w:View> <w:Zoom>0</w:Zoom> <w:HyphenationZone>21</w:HyphenationZone> <w:punctuationKerning/> <w:ValidateAgainstSchemas/> <w:SaveIfXMLInvalid>false</w:SaveIfXMLInvalid> <w:IgnoreMixedContent>false</w:IgnoreMixedContent> <w:AlwaysShowPlaceholderText>false</w:AlwaysShowPlaceholderText> <w:Compatibility> <w:BreakWrappedTables/> <w:SnapToGridInCell/> <w:WrapTextWithPunct/> <w:UseAsianBreakRules/> <w:DontGrowAutofit/> </w:Compatibility> <w:BrowserLevel>MicrosoftInternetExplorer4</w:BrowserLevel> </w:WordDocument> </xml><![endif]--><!--[if gte mso 9]><xml> <w:LatentStyles DefLockedState="false" LatentStyleCount="156"> </w:LatentStyles> </xml><![endif]--><style> <!-- /* Style Definitions */ p.MsoNormal, li.MsoNormal, div.MsoNormal {mso-style-parent:""; margin:0cm; margin-bottom:.0001pt; mso-pagination:widow-orphan; font-size:12.0pt; font-family:"Times New Roman"; mso-fareast-font-family:"Times New Roman";} @page Section1 {size:612.0pt 792.0pt; margin:70.85pt 70.85pt 70.85pt 70.85pt; mso-header-margin:35.4pt; mso-footer-margin:35.4pt; mso-paper-source:0;} div.Section1 {page:Section1;} --> </style><!--[if gte mso 10]> <style> /* Style Definitions */ table.MsoNormalTable {mso-style-name:"Normál táblázat"; mso-tstyle-rowband-size:0; mso-tstyle-colband-size:0; mso-style-noshow:yes; mso-style-parent:""; mso-padding-alt:0cm 5.4pt 0cm 5.4pt; mso-para-margin:0cm; mso-para-margin-bottom:.0001pt; mso-pagination:widow-orphan; font-size:10.0pt; font-family:"Times New Roman"; mso-ansi-language:#0400; mso-fareast-language:#0400; mso-bidi-language:#0400;} </style> <![endif]--> Ismerős arcok - Kesergő
<link rel="File-List" href="file:///C:%5CDOCUME%7E1%5CSZABJZ%7E1%5CLOCALS%7E1%5CTemp%5Cmsohtml1%5C01%5Cclip_filelist.xml"><!--[if gte mso 9]><xml> <w:WordDocument> <w:View>Normal</w:View> <w:Zoom>0</w:Zoom> <w:HyphenationZone>21</w:HyphenationZone> <w:punctuationKerning/> <w:ValidateAgainstSchemas/> <w:SaveIfXMLInvalid>false</w:SaveIfXMLInvalid> <w:IgnoreMixedContent>false</w:IgnoreMixedContent> <w:AlwaysShowPlaceholderText>false</w:AlwaysShowPlaceholderText> <w:Compatibility> <w:BreakWrappedTables/> <w:SnapToGridInCell/> <w:WrapTextWithPunct/> <w:UseAsianBreakRules/> <w:DontGrowAutofit/> </w:Compatibility> <w:BrowserLevel>MicrosoftInternetExplorer4</w:BrowserLevel> </w:WordDocument> </xml><![endif]--><!--[if gte mso 9]><xml> <w:LatentStyles DefLockedState="false" LatentStyleCount="156"> </w:LatentStyles> </xml><![endif]--><style> <!-- /* Style Definitions */ p.MsoNormal, li.MsoNormal, div.MsoNormal {mso-style-parent:""; margin:0cm; margin-bottom:.0001pt; mso-pagination:widow-orphan; font-size:12.0pt; font-family:"Times New Roman"; mso-fareast-font-family:"Times New Roman";} @page Section1 {size:612.0pt 792.0pt; margin:70.85pt 70.85pt 70.85pt 70.85pt; mso-header-margin:35.4pt; mso-footer-margin:35.4pt; mso-paper-source:0;} div.Section1 {page:Section1;} --> </style><!--[if gte mso 10]> <style> /* Style Definitions */ table.MsoNormalTable {mso-style-name:"Normál táblázat"; mso-tstyle-rowband-size:0; mso-tstyle-colband-size:0; mso-style-noshow:yes; mso-style-parent:""; mso-padding-alt:0cm 5.4pt 0cm 5.4pt; mso-para-margin:0cm; mso-para-margin-bottom:.0001pt; mso-pagination:widow-orphan; font-size:10.0pt; font-family:"Times New Roman"; mso-ansi-language:#0400; mso-fareast-language:#0400; mso-bidi-language:#0400;} </style> <![endif]--> Ismerős Arcok - Ne gondolj rám
<link rel="File-List" href="file:///C:%5CDOCUME%7E1%5CSZABJZ%7E1%5CLOCALS%7E1%5CTemp%5Cmsohtml1%5C01%5Cclip_filelist.xml"><!--[if gte mso 9]><xml> <w:WordDocument> <w:View>Normal</w:View> <w:Zoom>0</w:Zoom> <w:HyphenationZone>21</w:HyphenationZone> <w:punctuationKerning/> <w:ValidateAgainstSchemas/> <w:SaveIfXMLInvalid>false</w:SaveIfXMLInvalid> <w:IgnoreMixedContent>false</w:IgnoreMixedContent> <w:AlwaysShowPlaceholderText>false</w:AlwaysShowPlaceholderText> <w:Compatibility> <w:BreakWrappedTables/> <w:SnapToGridInCell/> <w:WrapTextWithPunct/> <w:UseAsianBreakRules/> <w:DontGrowAutofit/> </w:Compatibility> <w:BrowserLevel>MicrosoftInternetExplorer4</w:BrowserLevel> </w:WordDocument> </xml><![endif]--><!--[if gte mso 9]><xml> <w:LatentStyles DefLockedState="false" LatentStyleCount="156"> </w:LatentStyles> </xml><![endif]--><style> <!-- /* Style Definitions */ p.MsoNormal, li.MsoNormal, div.MsoNormal {mso-style-parent:""; margin:0cm; margin-bottom:.0001pt; mso-pagination:widow-orphan; font-size:12.0pt; font-family:"Times New Roman"; mso-fareast-font-family:"Times New Roman";} @page Section1 {size:612.0pt 792.0pt; margin:70.85pt 70.85pt 70.85pt 70.85pt; mso-header-margin:35.4pt; mso-footer-margin:35.4pt; mso-paper-source:0;} div.Section1 {page:Section1;} --> </style><!--[if gte mso 10]> <style> /* Style Definitions */ table.MsoNormalTable {mso-style-name:"Normál táblázat"; mso-tstyle-rowband-size:0; mso-tstyle-colband-size:0; mso-style-noshow:yes; mso-style-parent:""; mso-padding-alt:0cm 5.4pt 0cm 5.4pt; mso-para-margin:0cm; mso-para-margin-bottom:.0001pt; mso-pagination:widow-orphan; font-size:10.0pt; font-family:"Times New Roman"; mso-ansi-language:#0400; mso-fareast-language:#0400; mso-bidi-language:#0400;} </style> <![endif]--> Ismerős Arcok - Ígéret
<link rel="File-List" href="file:///C:%5CDOCUME%7E1%5CSZABJZ%7E1%5CLOCALS%7E1%5CTemp%5Cmsohtml1%5C01%5Cclip_filelist.xml"><!--[if gte mso 9]><xml> <w:WordDocument> <w:View>Normal</w:View> <w:Zoom>0</w:Zoom> <w:HyphenationZone>21</w:HyphenationZone> <w:punctuationKerning/> <w:ValidateAgainstSchemas/> <w:SaveIfXMLInvalid>false</w:SaveIfXMLInvalid> <w:IgnoreMixedContent>false</w:IgnoreMixedContent> <w:AlwaysShowPlaceholderText>false</w:AlwaysShowPlaceholderText> <w:Compatibility> <w:BreakWrappedTables/> <w:SnapToGridInCell/> <w:WrapTextWithPunct/> <w:UseAsianBreakRules/> <w:DontGrowAutofit/> </w:Compatibility> <w:BrowserLevel>MicrosoftInternetExplorer4</w:BrowserLevel> </w:WordDocument> </xml><![endif]--><!--[if gte mso 9]><xml> <w:LatentStyles DefLockedState="false" LatentStyleCount="156"> </w:LatentStyles> </xml><![endif]--><style> <!-- /* Style Definitions */ p.MsoNormal, li.MsoNormal, div.MsoNormal {mso-style-parent:""; margin:0cm; margin-bottom:.0001pt; mso-pagination:widow-orphan; font-size:12.0pt; font-family:"Times New Roman"; mso-fareast-font-family:"Times New Roman";} @page Section1 {size:612.0pt 792.0pt; margin:70.85pt 70.85pt 70.85pt 70.85pt; mso-header-margin:35.4pt; mso-footer-margin:35.4pt; mso-paper-source:0;} div.Section1 {page:Section1;} --> </style><!--[if gte mso 10]> <style> /* Style Definitions */ table.MsoNormalTable {mso-style-name:"Normál táblázat"; mso-tstyle-rowband-size:0; mso-tstyle-colband-size:0; mso-style-noshow:yes; mso-style-parent:""; mso-padding-alt:0cm 5.4pt 0cm 5.4pt; mso-para-margin:0cm; mso-para-margin-bottom:.0001pt; mso-pagination:widow-orphan; font-size:10.0pt; font-family:"Times New Roman"; mso-ansi-language:#0400; mso-fareast-language:#0400; mso-bidi-language:#0400;} </style> <![endif]--> Ismerős Arcok - Trianoni séta

Mindenkinek nagyon jó szórakozást kívánok a szombati koncerthez!!!
Menjetek el minél többen!!!

É R D E M E S !!!


Üdvözlettel: Dr. Bárdossy S. (London):D


<link rel="File-List" href="file:///C:%5CDOCUME%7E1%5CSZABJZ%7E1%5CLOCALS%7E1%5CTemp%5Cmsohtml1%5C01%5Cclip_filelist.xml"><!--[if gte mso 9]><xml> <w:WordDocument> <w:View>Normal</w:View> <w:Zoom>0</w:Zoom> <w:HyphenationZone>21</w:HyphenationZone> <w:punctuationKerning/> <w:ValidateAgainstSchemas/> <w:SaveIfXMLInvalid>false</w:SaveIfXMLInvalid> <w:IgnoreMixedContent>false</w:IgnoreMixedContent> <w:AlwaysShowPlaceholderText>false</w:AlwaysShowPlaceholderText> <w:Compatibility> <w:BreakWrappedTables/> <w:SnapToGridInCell/> <w:WrapTextWithPunct/> <w:UseAsianBreakRules/> <w:DontGrowAutofit/> </w:Compatibility> <w:BrowserLevel>MicrosoftInternetExplorer4</w:BrowserLevel> </w:WordDocument> </xml><![endif]--><!--[if gte mso 9]><xml> <w:LatentStyles DefLockedState="false" LatentStyleCount="156"> </w:LatentStyles> </xml><![endif]--><style> <!-- /* Style Definitions */ p.MsoNormal, li.MsoNormal, div.MsoNormal {mso-style-parent:""; margin:0cm; margin-bottom:.0001pt; mso-pagination:widow-orphan; font-size:12.0pt; font-family:"Times New Roman"; mso-fareast-font-family:"Times New Roman";} @page Section1 {size:612.0pt 792.0pt; margin:70.85pt 70.85pt 70.85pt 70.85pt; mso-header-margin:35.4pt; mso-footer-margin:35.4pt; mso-paper-source:0;} div.Section1 {page:Section1;} --></style>
 

Pufi

Állandó Tag
Állandó Tag
Márai eszében, Petőfi dühében,
Pilinszky lelkében és Wass Albert szívében


hogy kerulnek ezek egy csoportba?
 
Sziasztok!
Menjetek el, hallgassátok és élvezzétek!!! Nagyszerű zenekar látogat el hozzátok!!!
Ha valaki beszámolót és képeket mellékelne, annak nagyon örülnénk itthon :)
 

csinompalko1

Állandó Tag
Állandó Tag
Szervezetek gyulese a MH-ban: Marc 25

Informacioink szerint marcius 25-en egy megbeszeles lesz a torontoi Magyar Hazban a szervezetek reszere, melyben az uj hazzal kapcsolatos elkepzeleseket kerulnek szoba.

Ugy tunik a haz eladasa megtortent, johet a penzkoltes!

Meg nem erositett hirek szerint a Fuggetlen Magyar Radio meghivast kapott erre az alkalomra, de az ingyenreklamok tomkeleget a MH szamara szolgaltato es Vaski altal feljelentett Kanadai Magyar TV nincs a meghivottak listajan. Biztos ennek is oka van!
 
Oldal tetejére