Kanadai Magyar Kultúrközpont - programok, hirek, informaciok

csinompalko1

Állandó Tag
Állandó Tag
Cáfolat!!!!!!

Kedves címzettek!
Az alanti rövid írást szeretném megjelentetni a Kanadai Magyarság című hetilapban, miután ott jelent meg az az írás, melyet cáfolni vagyok kénytelen. Ismervén az újság tulajdonosát, Aykler Béla urat, aki mindig fair volt velem, úgy érzem ő is helyeselné, hogy az alanti kis helyreigazítás megjelenjen abban az újságban, amelyhez én kötődtem 35 éven keresztül és segítettem abban, hogy közismerten, mindig kiállt az igazság és a becsület mellett. Biztos vagyok abban, hogy a Kanadai Magyarság e fontos, életbevágó tulajdonságát mindig meg fogja őrizni.
Tisztelettel, Gaal Csaba, a Kanadai Magyar Kulturközpont egykori elnöke.




Kedves Magyar Házi Tagtársaim, kedves olvasók!

Sokáig tépelődtem azon, hogy megcáfoljam azt – a Kanadai Magyarságban megjelent – hírt, hogy a volt elnökök találkozóján is felmerült magyar házi, nem leellenőrzött költségvetést jóváhagytuk e vagy sem. Ugyanis a hír végén ott szerepelt mindegyikünk neve, kipontozva, aláírásra várva.
Sajnos sokan ebből azt következtették, hogy mi, volt elnökök jóváhagytuk azt, az állami szerveknek beküldött, ú.n. balance sheet-et, melyről ugyancsak szó esett a tárgyalásunkkor.
Szeretném most hivatalosan is kijelenteni, hogy semmiféle nyilatkozatot, jóváhagyó aláírást egyikünk sem tett, az aláírás-tervezet csak azt a célt szolgálta, hogy elismertük, milyen témákról beszélgettünk
Mi, volt elnökök továbbra is kérjük, követeljük, hogy a jelenlegi Vezetőség nyilvánosan, közgyűlésen számoljon be, részletesen, a Magyar Ház anyagi helyzetéről és részletesen bizonyítsa azt, hogy hová lett a két évvel ezelőtt, más célra felvett 250, illetve 500 ezer dollár kölcsön.
Tehát mi, volt elnökök, (Vaski Gábor volt elnök és Szabó Katalin jelenlegi elnök kivételével) nem hagytunk jóvá semmit, legkevésbbé egy olyan pénzügyi mérleg-kimutatást, melyet a nemrég felvett és alkalmazott hites könyvvizsgálónk is mint ellenőrizetlen kimutatást (unaudited) adott közre.

Tisztelettel,

Gaal Csaba, volt elnök

Toronto, augusztus 1, 2010
 

Pufi

Állandó Tag
Állandó Tag
Kedves Tagtarsak ! Az Alapszabalyban meghatarozott es minden tavasszal kotelezo penzugyi beszamolo Kozgyules azonnali megtartasat kerem. A postan kikuldott szavazo lapokon, nem volt lehetoseg elutasitani az ezer sebbol verzo penzugyi jelentest !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Eleg volt a Vaski-fele trukkokbol. A fenti Kozgyules nem veletlenul maradt el. <?xml:namespace prefix = o ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:office" /><o:p></o:p>
Tisztelettel : Dr. Magyar Tamas volt Igazgatosagi tag<o:p></o:p>
Tekintettel arra, hogy mar a dr.Magyar Tamas kepviselte tekintelyt sem tiszteli senki, kivancsian varom a fejlemenyeket.
Osszevetve, osszerakva a ,,szine-javat” - Tom Ugray ; Dr. Katalin Dencs & Dr. Tamas Magyar ; istvan Horvath ; Gaal Csaba, Mike Koszo ; Zoltan Maros ; Levente Forrai ; Klara Szocs ; Gábor József Sr. ; Matrai ; Ormayne ; Endes E ; Bogyay ; Zoltan Banhegyi ; Charles Borbas – erdekes kepet kapunk. Marost, Szocs Klarat, Koszo Mihalyt kiveve a nevsorbol, komoly kollaborans csapat dereng fel a keleti egbolton. Mondom ezt akkor, amikor elso perctol kezdve MINDENKI tudta, hogy mi a helyzet, kik vannak az akciok mogott es mire megy ki a jatek. Na es aztan akit kihagytak a ,,jatekbol,, az egyszer csak ontudatra ebredt es realizalta, hogy nezd man, ha igy megy tovabb meg valaki ellopja a MH-zat. Nem akarom kulon kiemelni a NAGY UGYET tamogatokat, pedig megerne egy orsiulest. Na es hogy most mar elkestunk e vagy ,,belazasodik,, a Nagyasszony melengette tojas, komoly kerdes lehet. Tanulsag millio van. Oszintenek, becsuletesnek lenni neha megterul. Legalabbis annyiban, hogy konnyebb vele elszamolni, onmagunk fele is es hatalom fele is aki azert elobb-utobb felteszi a kerdeseit.
P
Ismervén az újság tulajdonosát, Aykler Béla urat, aki mindig fair volt velem, úgy érzem o is helyeselné, hogy az alanti kis helyreigazítás megjelenjen abban az újságban, amelyhez én kötodtem 35 éven keresztül és segítettem abban, hogy közismerten, mindig kiállt az igazság és a becsület mellett. Biztos vagyok abban, hogy a Kanadai Magyarság e fontos, életbevágó tulajdonságát mindig meg fogja orizni.
Gaal Csaba volt elnok.
Isten teged ugysegeljen…
 

csinompalko1

Állandó Tag
Állandó Tag
Kérdések a Magyar Ház Központi Bizottságához

Török László nyílt levele

Méltóságos Elvtársak, Tisztelt Központi Bizottság!
2010.07.23. 23:10:09

Bocsássatok meg nekem, egyszerű tagnak, hogy mély meghajlással egynéhány kérdéssel elébetek merészelek járulni. A kérdésekre hosszas ideig hiába kerestem választ a különféle Magyar Házi publikációkban, amelyeket a köznép számára termeltetek, és azokban a belső Párt publikációkban, amelyeket időröl időre a CIA-től és egyéb titkosszolgálatoktól megkaptam.
Mivel, az ú.n. elnökök találkozóján teljes nyíltságot ígértetek, ezt úgy veszem, hogy a Házban is beköszöntött a glasnost korszaka, (hiába előbb-utóbb minden szög kibújik a zsákból) és így joggal kérhetem, hogy válaszaitokat kérdéseimre tegyétek fel a Magyar Ház honlapjára, hogy nyilvános legyen.
No. 1 Tisztelettel kérlek, kedves elvtársak, hogy tegyétek közzé azt a kanadai hatóságoktól származó allítólagos dokumentumot, amelyben bármely kanadai hatóság előirja, hogy a közgyűlési jegyzőkönyvet angolul kell felolvasni.
Kérésemre, kedves elvtársak, Ti elküldtétek 2008 decembere táján - ha jól emlékszem a dátumra – azt a dokumentumot, amelyben állítólag ez a hivatkozás megtörtént. A bibi ott van elvtársak, hogy hazudtatok. Egy szó sem volt erről a küldött levélben. Nem tudtok angolul, vagy csak csúsztatásról volt szó? Ezt válaszomban jeleztem is, és kértem hogy magyarul olvassák fel a közgyűlési jelentéseket. Most ezt a nyilvánosság előtt kénytelen vagyok újra megismételni.
Az egyszerü köznép – magamat is beleértve – abban hitben leledzik, hogy a Vaski próbálja bevezetni ezt a szokást – és kemény jellemmel most is másra keni az indíttatását – azért, hogy ezzel is
I. kontroverziát keltsen és elriassza a gyengébb gyomrú tagságot,
ii. az öregebb tagokat és az új kanadásokat elidegenítse a résztvételtől
iii. simábban csúsztasson ott, ahol neki erre szüksége van.

Én még emlékszem, hogy a 2008. nov 2-i közgyűlés jegyzőkönyvéből kifelejtődött az az apróság, amit az ellenőrök akkori vezetője javasolt a közgyűlésnek, hogy VSZT (Vaski, Szabó &Tsai) tűnjenek el november végére. Sajnos féltve az ő Bocikáját, nem tárta fel az indokokat a tagság előtt, pedig hivatalból neki kellett volna bejelenteni Gaál Csaba és Koszó Mihály helyett, hogy adathamisítások és visszaélések történtek. Gondolom, ha nem angolul, hanem magyarul szólt volna jelentése, akkor nem csak én vettem volna észre a csúsztatást a tavasszal.
No. 2 Kérem a méltóságos elvtársakat, szíveskedjetek nekünk megmagyarázni, hogy egy hites könyvvizsgaló – mint például Rédly Gyula - teknikailag általában milyen mélységben vizsgálja le a könyveket. Például, minden tételre ami könyvben be van jegyezve, kér egy hiteles számlát vagy más hitelesítő bizonyítékot, vagy csak leellenőrzi az aritmetikát? Mit csinál egy könyvvizsgaló, ha olyan számlát talál, amin csak egy összeg van és egy odafirkantott aláírás? És mit csinál ha nincs hitelesítő bizonylat? Vagy ha a számlát összefirkálták, hogy például nem mutatja a helyes mennyiséget?
Egy titkosszolgálati jelentés szerint Gyula 2008 tavaszán bedobta a törülközőt es lemondott. Miért? Ez egy bizalmi kérdés és mint tagoknak fontos tudni, hogy mi igaz ebből, különösen a jelenlegi helyzetre való tekintettel. Hiszen a mi „vagyonunkkal” gazdálkodtatok. Csodálatos magyar nyelv: majdnem a fránya garázdálkodtatok- ot írtam, Isten ments ugye.
No 3 Miért nincs egy a tagság által jóváhagyott könyvvizsgáló a 2009-es gazdasági évre? És a vezetőség által megbízott auditor miért nem vállalta a hitelesítést? Miért kellett a volt elnököket és a Sajgó atyát megkörnyékezni, hogy passzolják el a tagság felé a gazdasági jelentést?
No. 4 Miért kellett szabályellenes lépéshez folyamodni és levelezésen keresztül szavazást kérni, hogy a tagság elfogadja-e az elszámolást? Mindkét lépés szabálytalan. Hány tagnak postáztátok a szavazó cédulát? A tagságnak nyíltan megmagyaráztátok, hogy végtére mire is kértétek fel őket és milyen ok miatt? Kérlek magyarázzátok meg a jelentőségét annak, hogy„nem”-el nem lehetett szavazni, csak igennel es „tartózkodás”-sal. Miért volt erre szükség?
Ez az eset példátlan a Magyar Ház több mint harminc éves történelmében. Igaz, hogy nem ez az első ilyen példátlan esemény mióta ez a társaság felvállalta, hogy képviseli az "érdekeinket"!!!
No 5 Miért nem egy, a Magyar Házzal kartávolságban lévő intézmény bonyolította le az egész herce-hurcát? Például egy ügyvédi iroda?
No 6 Excellenciás elvtársaim. Kérem, mondjátok meg nekünk, hogy kinek jutott eszébe az brain-damaged ötlet, hogy György Főherceget – képzeljétek el saját hazájában nem részesül ebben a sebnyalásban – meghívjátok egy nagy büdös rongyrázásra. A Magyar Köztársaság Főhercege! Valahol megáll az ész. Tizenhat tagú zenekar fújta a talpalávalót gondolom az „úri közönségnek”. Akik utána elmentek megkoszorúzni az aradi tizenhárom vértanút. Pass the airbag and gravol, please.
Mennyibe fájt Torontó magyar közösségének ez a rongyrázás? Az ötletgazda mennyit köhögött hozzá a cekkhez?
No 7 Hogy lehet az, hogy 85 házat mutatott az épületbizottság Vaski atyusnak, és ebből egy sem volt megfelelő? Hat év után? Ki a Vaski, hogy magának arrogálja a végső döntést? De elvtársak, ez alatt két három-éves tervet is meg lehetett volna csinálni. Mi történt azokkal az iskolarendszerek átszervezésével kapcsolatos javaslatokkal, amit Bogyay, Török és egy ügyvéd ajánlott Vaski mester szíves figyelmébe mint esetleges megoldást?
Kérem oszlassátok el a tagságnak azt a hiedelmét, hogy a jelenlegi házat nem csupán elkótyavetyélni akartátok (mint a mutatók jelzik), és majd csak a pénzzel akartatok gazdálkodni. Mert ugyebár, ha a pénz megvan, akkor itt ugrik egy 10,000-es ilyen szakértői véleményezésre, egy húszas olyan ügyvédi kiadásra, és kitudja milyen, és amolyan felmérésre, és imilyen pereskedésre. Ismerjuk a róka meséjét a sajttal, nemde? Visszamehetünk a „kék könyvbe”, ha tetszik, 12 évvel ezelőttre, hogy akkor sem voltatok mások.
No.8 Böjte atyának gyűjtött pénzből, hány Mac-et vettetek, és azok hol vannak per pillanat? Hol vannak a komputer iskola számára vett komputerek? Mi történt az oktatókkal?
No.9 Kérlek szépen tisztázzátok az italraktári betörések kérdését. Egyesek szerint két betörés történt. Az egyikben az a fáma járja, hogy a tett felfedezése után –lecseréltétek a zárat és öt nap múlva jelentettétek a rendőrségnek. Nem jelentettetek eddig a kárról a tagságnak, és hogy a rendőrség mit mondott. Volt-e előállítás? Mit fizetett a biztosító, ha fizetett, mennyit ugrott a biztosítási prémium és egyéb idevonatkozó téma.
No 10 Égek a kíváncsiságtól, hogy miután a Felvételi Bizottság nem ellenőrizte le az újonnan beléptetett tagokat, Szabó asszony, akinek tudomásom szerint semmi más reszortja nem volt, minthogy indult a választáson, mint egy illegális elnökjelölt, a Dráma Dáma jóvoltából, milyen jogon vonta meg Horváth ellenőrtől, hogy levizsgálhassa a taglistán lévők jogosultságát a szavazásra, és ezzel megkérdőjelezhetővé téve a választási eredmény hitelességét? ( A többi más mellett, amiről egy másik fórumon lesz majd szó).
No 11 Szeretném ha a tisztelt K. Bizottság tagjai megmagyaráznák, hogy miként jöhetett létre ez a beteg személyi kultusz egy beképzelt, lenéző, arrogáns fickó körül. A glastnostban ezt úgy hívják, hogy építő önkritika gyakorlása. Hiszen egyszer az elnököt 12:1 arányban leszavazta a K.B, máskor (2005 november) meg az elnök mondott le bluffból majd visszaböffögte magát.
No 12 Áruljátok el már végre, hogy amikor ilyen bizalmatlanság árad felétek a tagság részéről akkor miért nem teszitek magatoknak és mindenkinek könnyebbé az életét, és tüntök el még november előtt? Mi köt titeket ehhez a sötét munkához? Előléptetés? Célprémium, ha kinyírjátok a torontói magyar nemzeti közösséget? Kérlek, ne ragaszkodjatok ahhoz, hogy Ti sumákoljatok az adás vétel körül. Így is úgy is lesz elszámoltatás.
No 13 Miért volt szükség a pénzügyi programot lecserélni 2008 tavaszán egy kevésbé professzionálisra, kinek az ötlete volt és miért?
No. 14 Az idősekre kapott grantből $1.600-ért vásárolt MAC computer hol található most? Ezelőtt egy vezetőségi tag hazavitte, hogy posztereket fejlesszen rajta. Ma már nincsenek programok és nincsenek poszterfejlesztések sem. Hol a MAC computer?

Elvtársi üdvözlettel,
Török László
 

Pufi

Állandó Tag
Állandó Tag
haho

Ma talán tizedszer olvastam újra és újra Török Laci beirását. Az hogy amit leir immár nem vicc, azt előbb vagy utóbb realizálni kellene a vezetőségnek. Engem pl érdekelne - legalább egyszer - ha Tóth Éva PÉNZTÁROS elmondaná, hogy valójában milyen utasitásokat kell neki végrehajtani avgy csak a nevét adja egy nagyon komplikált ügyhöz. Különösen akkor érdekes ez, ha talán Tóth Éva nem is tudja, micsoda felelőség hárul rá. A minisztériumi ellenőröknek, vagy ne adj Isten adóhivatali ellenőröknek nem lehet postán kiküldeni az elszámolást. Azok házhoz jönnek.
De nemcsak Tóth Éva ül a limbóba, hanem Szabó Katalin elnöknő, akinek nem lehet tudni hogy a bátorsága nagyobb e avagy a szerencséje. De ha ez a homokvár összedől akkor fogja realizálni mennyire egyedül marad. Mert azért 250 ezer meg még a másik 250 ezer kinyitásával egy nap el kell számolni és akkor valóban majd kell egy pénzügyi szakember, aki korektűl, mindnyájunk közös örömére tiszta vizet önt a pohárba.
Lehet, hogy Török Laci levele ,,okoskodásnak,, tűnik, de azért el kellene rajt gondolkodni. Mindenkinek. Gaál Csaba nyilt leveléből világosan kiolvasható, hogy megkezdődött a ,,megmagyarázom a bizonyitványomat,, időszak. A kérdés, ha továbbra is kikalkulálják a tagságot a történésekből, mikor kezd sülyedni a hajó?
 

Bumm

Állandó Tag
Állandó Tag
válasz parameter private levelére

parameter irja:

"Mikor lesz ébresztő helyi magyarság?"

Novemberben! Jó munkát!

Valóban? Novembertől megtisztitjátok a terepet önmagatoktól?
Készül-e számvetés és elszámolás?
Megtudhatjuk, hogy mi a válasz a Török László által feltett kérdésekre és Pufi által elmondottakra?

Elhuznak az elvtársak, anélkül, hogy választ adnánal azokra a kérdésekre és elszámolnának a tagságnak a Vaski Gábor által felvett 500.000 dollár sorsáról?
Szabó Katalinnal akarja Vaski elvitetni az összes szélhámosságát? Jó kis trükk. Bede a sztár mélymagyar főideológus és szarkeverő meg csak terrorizálja az embereket és irkálja a hülyébnél hülyéb leveleit. Ki kiváncsi azokra?

Nézzük az elszámolást!
Lassal 6 éve uralkodik Vaski és csapata a MH tagságán. Leguolsó közgyülés után, ha Szabó Katalinban lett volna egy csepp tisztesség fegyelmi elő állitja Vaskit a viselkedése miatt. Nem elég bocsánatot kérni, ha nincs mögötte bünbánás.

6 év alatt sikerült ellehetetleniteni a MH ház munkáját, átláthatatlanná tenni és összekuszálni mindent. Embereket egymás ellen uszitani, hazugságokat terjeszteni és bemocskolni nagyon sok tisztességes embert, bocsánatkérés nélkül.
Szakmailag képzetlen, vezetői tapasztalat nélküli vezetőkkel körbevéve szétverték a helyi magyarságot és elidegenitették őket a MH-tól. Ha mindezt eredménynek lehet nevezni, akkor mondjuk ki szép munkát végeztek.
Pénzügyileg ellenőrizhetetlen és átláthatatlan kuszaság marad utánuk, de a legnagyobb baj mégsem ez. Hanem az, hogy ahelyet, hogy összefogást értek volna el helyi szinten, tökéletesen kifárasztották, elbizonytalanitották az embereket, akik elvesztették minden hitüket a helyi magyarság irányában.
Lerombolták azt amit az elődök hosszú-hosszú munkával és megtöbb bizalommal felépitettek.
Óriási munka volt, mindezt a mélymagyarság és a nemzeti elkötelezettség zászlaja alatt végezve.

Gratulálunk fiuk-lányok szép munka volt, neveteket örökre megjegyezzük!
<!-- / message -->
 

Bumm

Állandó Tag
Állandó Tag
84.224.186.138

Kedves Parameter!

Energiádat nem sajnálva, ismét magán levélben ócsároltál.
Azzal vádolsz, hogy nem vállalom a nevem. Miért lenne neked jobb ha tudod a nevem. Egyenlőre, hogy jobban elhelyezhes a palettádon ime az ip cimem: 84.224.186.138
Remélem mostmár jobban érzed magad!

Hosszú időt töltöttem el Torontóban és nagyon jól ismerem a MH-ban történteket.

Tudom, hogy Te voltál az, aki erőszakos magatartásoddal megutáltatad azt emberekkel a magyar kulturát. A fiatalok (20-40), az én generációm csak mosolyog azon ami a MH-ban történik. Antiszemita igazgatósági tagok vannak a mai igazgatóségban és a tagságban.Kommunista és zsidó ellenesség napi gyakorlat, ugyanakkor köztetek vannak a legnagyobb kommunisták.
Szemlélete és gyakorlata a mai vezetésnek a sumákolásra alapul. Eltitkolni az informaciókat, nem tájékoztatni a tagságot az illegálisan felvett 500.000 dollárról.
Amikor kiderült, hogy a mélymagyar butaság összeomlott, akkor az ellenzékben találják meg az okot a kudarcra.
Erkölcsileg szétzilált közösséget hátrahagyva, pénzügyileg káoszt okozva most azzal fenyegetitek a tagságot, hogy elmentek novemberben.

Az, hogy nem lesztek vezetők csak üdvözölni lehet, de az általatok hátrahagyott szemétdomb már kevésbé.
Tessék olyan állapotott létrehozni, amilyen állapotban a MH-t átvettétek 6 évvel ezelőtt!

Elszámolás, elszámoltatás elkerülhetetlen!

Az nem lehet, hogy veszem a kalapom és mint aki jól végezte dolgát elhúztok, egy erkölcsileg, anygilag és morálisan szétzilált közösséget hátrahagyva.

Milyen emberek vagytok ti Bede Fazekas Zsolt?
 

covergirl

Állandó Tag
Állandó Tag
Milyen emberek?
Olyanok, amilyennek elozo beirasodban leirod oket. Tobbek kozott:
"Szakmailag képzetlen, vezetői tapasztalat nélküli" stb.
Amit meg hozzatennek azt nem teszem mert kimoderalnak.kiss
 

Bumm

Állandó Tag
Állandó Tag
Parameter valasza Bumm-nak

Kedves 84.224.186.138,

Nagyon mély intelligenciára vall, ha valaki privát leveleket nyilvánosan válaszol meg. Ennél jobb bizonyítványt nem is kell magadról kiállítani!

Az állandó antiszemitázás, kommunista és zsidóellenes magatartásunkra való utalás pedig hányingerkeltö.
Bár öszintén bevallom; a családom múltja, és a szocializmusban lehúzott idöszak megengedi nekem azt a "luxust", hogy ne szeressem a kommunistákat. Te, aki valószínüleg nem szereted a nácikat, ugye ezt megengeded nekem!?

Azt pedig, hogy mi volt az antiszemita az általam gyakorolt kulturpolitikában; nekem is megírhatnád. Nyilván egymást követték az antiszemita programok, nem? Hát írja már le végre valaki, hogy kik voltak a nácik? Tolcsvay Béla? Cseh Tamás? Balázs Fecó? Havas Judit? Kátai Zoltán? A Bartók énekkar? Hegedüs Endre?
A Budapest Klezmer Band? Berecz András? Eifert János? Miquel Montanaro? A Gypsy Cimbalom Band?............ De valószínüleg te azt sem tudod ki ezek. Mert ha tudnád, akkor nem írnál akkora baromságokat.
Mi lenne, ha végre valaki tételesen felsorolná, hogy melyik fellépö és program volt antiszemita, kommunista és zsidóellenes; és miért. Nem csak azt kellene hajtogatni, hogy ilyen meg olyan programok voltak, hanem szépen leírni, hogy XY meghívása ezért meg azért volt ilyen vagy olyan.

Nevetséges, hogy az IP címedet küldözgeted nekem. Kit érdekel, mit kezdjek vele? Ez a fedöneved?
Hát nem érted, hogy miért undorító, ha valaki még a nevét sem vállalja? Mert az egész tevékenysége alatomossá válik. Úgy tud a másik becsületébe taposni, hogy azért soha, sehol nem kell felelnie. Ez vagy te. Egy undorító kis féreg. Aki valószínüleg még a korát is hazudja. 20-40! Húsz év nagy idö! Ennyi van a húsz és a negyven közt. Húsz vagy? Harminc? Esetleg negyven?
Mert a húszévesek lehet, hogy mosolyogtak azon, amit csináltam. De a negyvenesek ott ültek a programokon! Kivéve téged. Ha mondjuk negyvenes vagy. De ki hisz neked, aki még a nevét sem meri vállalni.
Nevetséges, hogy te kéred rajtunk számon a tisztességet, te a névtelen. A névtelenül írogatók benépesítik a történelmet, irodalmat. Szánalmas, megvetésre érdemes figurák.

Rendben van; vedd el tölünk a sikereket is. De legalább úgy próbáld megtenni, hogy az igazat írod. Ne feledd, a fellépöknek, ellentétben veled, van nevük. Ésha megengeded, egy ilyen jellemtelen pondró mint te, nem sokat változtathat azon, amit én itt tettem és teszek mindazokért akik igénylik azt.

Hogy mire megy a LEGÁLISAN felvett pénz, az ott van az idrodában. Megnyugtatlak; a programok nem vittek el abból semmit. És ha mégis, ha most hazudnék, akkor az utánunk következö vezetés myugodtan küldheti hozzám a zsandárt. Mi csak vittünk a Házba, el nem loptunk semmit.
Ha lenne benned egy csöppnyi tisztesség, akkor legalább megvárnád a novembert, amikoris átveheti a munkát a te nagyon igényes csapatod, és elkezdhet vizsgálódni.
Ha valóban mi voltunk az akadálya, hogy virágozzon a Ház, akkor jövö év elejére minden virágba borul. Elvégre egy hétmilliós érték birtokosai lesznek a zsenik. Ti, akik mindent jobban tudtok. Még úgy is, hogy valószínüleg egyetlen programon sem jelentetek meg. A kritikusok hányadékai!

Eltitkolni információt?
Tudsz járni? Sétálj már be az irodába, és tekints bele az elszámolásokba. Számtalanszor elhangzott gyüléseken, hogy ehhez minden tagnak joga van. Hívd fel a titkárnöt és csinálj egy találkozót.

VAlóban azt kívánod, hogy olyan állapotban adjuk át a Házat, ahogy átvettük? Tudod te mit beszélsz? Egy rakás szart vettünk át hat évvel ezelött.
Nyugodtan számoltassatok el. De öcsi; ha kérdéseid vannak, írd alá a neved! Engem egy névtelen, kortalan buta paraszt ne számoltasson el! Az, akinek csak IP száma van, nekem ne papoljpon erkölcsröl. Amíg én a nevemet adom ahhoz, amit csináltam és csinálok, addig névtelen senkik ne röfögjenek nekem tisztességröl! Érted már, hogy mi a bajunk veled, és a hasonló névtelen mocskokkal? Egyszerüen undorító amit csináltok. A közösség nevében papolsz, és azt sem tudjuk ki vagy!
Majd ha bemutatkoztál, és elém teszed a kézzel fogható bizonyítékait annak, hogy antiszemita semmit nem érö programokat csináltam; akkor lesz miröl beszélgetnünk.
Addig amíg ez megtörténik, csak egy buta, alattomos, jellemtelen szemétláda; egy szarkeverö vagy.

Üdv,
Bede Fazekas Zsolt
(a telefonszámom is nyilvános!)
<!-- / message -->
 

alexandru

Új tag
Hat,Magyarok vagytok ez vitathatatlan! Bongeszek a forumon hala a nettnek es egyedul evodok azon,hogy mikor szabadulunk az un.,, Magyar atoktol".Maskulonben az irasok mint kompozicio jok,tetszik a Kosaras ur hangulatos,konnyed stilusa, kar,hogy sok az ellensegeskedes es az iroi tehetsegek ebben erik el a maximumot.Kulonben nincs mit csodalkozni,mert az emberiseg tehetsege a rombolo,pusztito fegyverek kifejleszteseben a legjobb es az iras ha erre hasznalyak ol, butit es nyomorba dont.
Tisztelettel Erdelybol!
 

Pufi

Állandó Tag
Állandó Tag
Ha valaki olvas minket biztos tátva marad a szája. S ha még azt is tudja, hogy a kanadai magyarok mindenható kultúrigazgatójának a ,,köpései,, ezek a stilusgyakorlatok, s ezt még pár éve (1986-87) importáltuk káderünket a Szülőhazából, hát van csodálkozni való. Ilyenkor csak arra gondolok, ha fenti úr a kultúrigazgató, akkor milyen a vezérkar?

Az állandó antiszemitázás, kommunista és zsidóellenes magatartásunkra való utalás pedig hányingerkeltö.
Bár öszintén bevallom; a családom múltja, és a szocializmusban lehúzott idöszak megengedi nekem azt a "luxust", hogy ne szeressem a kommunistákat. Te, aki valószínüleg nem szereted a nácikat, ugye ezt megengeded nekem!?

Na itt van némi gond. ,,a szocializmusban lehúzott időszak,,...
Biztos, hogy jól emlékszik az igazgató úr? Nem készült véletlenűl arra, hogy az a ,,luxus,, felvirágozzon a keleti horizonton? Ha nem, nem!

mi volt az antiszemita az általam gyakorolt kulturpolitikában

Semmi. Mi minden zsidót szeretünk, akiből hasznunk van. A többit? Hát nem szerethetünk mindenkit, nem igaz?

nem érted, hogy miért undorító, ha valaki még a nevét sem vállalja? Mert az egész tevékenysége alatomossá válik. Úgy tud a másik becsületébe taposni, hogy azért soha, sehol nem kell felelnie. Ez vagy te. Egy undorító kis féreg.

Olvassa csak újra meg újra igazgató úr. Igen mondom újra és újra! Szóljon, hogy mikor érinti meg a beirása igazsága, hogy mondjuk:egész tevékenysége alatomossá válik. Úgy tud a másik becsületébe taposni, hogy azért soha, sehol nem kell felelnie.
Amivel befejezi igazgató úr az okfejtését, azt nem a Lőrincze Lajostól tanulta, bár lehet hogy azért mert LAJOS BÁCSI undorító kis féreg kapcsán különböző ügynököket nevesitett.

év elejére minden virágba borul. Elvégre egy hétmilliós érték birtokosai lesznek a zsenik. Ti, akik mindent jobban tudtok. Még úgy is, hogy valószínüleg egyetlen programon sem jelentetek meg. A kritikusok hányadékai!

Hát igen van még egy réteg aki abban bizik, hogy évelejére minden virágba borul. Mao apánk is azt mondta, ültessetek el minden fát. Hát gyerünk. S van egy árulkodó mondat Elvégre egy hétmilliós érték birtokosai lesztek... Nocsak, nocsak, tehát kalkuláltatok. Az ember nem is gondolná...

Engem egy névtelen, kortalan buta paraszt ne számoltasson el!
Mondja Nyúl szülöttje, mint elektro akármi. Az, akinek csak IP száma van, nekem ne papoljpon erkölcsröl. Amíg én a nevemet adom ahhoz, amit csináltam és csinálok, addig névtelen senkik ne röfögjenek nekem tisztességröl! Érted már, hogy mi a bajunk veled, és a hasonló névtelen mocskokkal? Hát persze igazgató úr. Bár elkövettük azt a nagy könnyelműséget hogy közben megtanultunk olvasni.

Addig amíg ez megtörténik, csak egy buta, alattomos, jellemtelen szemétláda; egy szarkeverö vagy.

Most, hogy vége van ennek a remekműnek, az ember megkönnyebbűl. Az igazgató úr pedig nézzen a tükörbe hátha találkozik régi önmagával...
 

covergirl

Állandó Tag
Állandó Tag
Elvégre egy hétmilliós érték birtokosai lesznek a zsenik. Ti, akik mindent jobban tudtok. Még úgy is, hogy valószínüleg egyetlen programon sem jelentetek meg. A kritikusok hányadékai!

Hát igen van még egy réteg aki abban bizik, hogy évelejére minden virágba borul. Mao apánk is azt mondta, ültessetek el minden fát. Hát gyerünk. S van egy árulkodó mondat Elvégre egy hétmilliós érték birtokosai lesztek... Nocsak, nocsak, tehát kalkuláltatok. Az ember nem is gondolná...

Na ez az, ami BS. Meg Parameter-Bede baratunk sem lehet ennyire naiv. Meghogy a jelenlegi vezetes lelep Novemberben? Hisszuk ha latjuk. Ha annyira akarnak, mar most lelepnenek. Nem kell ahhoz megvarni a Novembert. Tudvalevo, hogy a vezetes tagjai kozul tobben ki akartak mar szallni. Miert is maradtak? Pontosan azert amiert a Vaski is annyira benn akart maradni a vezetosegben, foleg alelnokkent. Meg az Alapszabalyt is megeroszakolta ennek erdekeben.
Ilyen elozmenyek utan eleg butuska aki azt gondolja, hogy ezek kozul barki is lelep majd Novemberben.
Ugyanugy fognak foggal-korommel ragaszkodni a homokozojukhoz mint 2 evvel ezelott. Akar eroszak aran is.
Osszegyujtik majd megint a proxy-kat, elevenektol es holtaktol egyarant, aztan lass csodat: ujra "megvalasztjak" oket.
Es mindez miert fog igy tortenni?
Elvégre egy hétmilliós érték birtokosai lesztek...
:rolleyes::rolleyes::rolleyes:
 

bbarna

Állandó Tag
Állandó Tag
Szent István nap

Örömmel látom, hogy az idén is lesz Szent István-napi megemlékezés a Magyar Házban. Sajnos most nem tudok elmenni, igy csak a régebbi Szent István ünnepségek emléikeivel fogok ünnepelni. Az alábbi jegyzeteket HCCC honlap archivuma alapján állitottam össze.

2000 aug. 20.

Mintegy 400 Toronto környéki magyar a Kutúrközpont Árpád teremében ünnepelte elsö szent királyunk nevenapját.
Az ünnepséget Nt. Vass Zoltán, a torontói Elsõ Magyar Református Egyház pásztora, nyitotta meg imával és egy rövid megemlékezéssel Szent István történelmi szerepéröl.
A bevezetö után Beregszászi Olga magyarországi mûvésznô hazafias dalokat adott elö nagy sikerrel. Ezután következett Gallusz György torontói zongoramûvész két kitûnô zongora számmal
Az ünnepi emlékezést Fáy István, a jól ismert irodalomtörténész és publicista írta, aki egészségi okoknál fogva nem lehet közöttünk, ezért Gaal Csaba a Magyar Ház alelnöke olvasta fel irását.
Az ünnepi beszéd után Gallusz György és Beregszászi Olga visszatért a szinpadra, amit a hallgatóság hosszan tartó tapssal üdvözölt.
Máté József atya, a torontói Szent Erzsébet r.k. templom lelkésze, záró szavaival és a Magyar Hiszekegy imával zárult ez a bensôséges szép ünnepély.
A mûsort Vörösváry Irén, a Kanadai/Amerikai Magyarság szerkesztô kiadója, rendezte és a bájos Bogyó Réka, Miss Budapest 2000, vezette.

2001 aug. 19.
 
Az ünnepélyt pár perccel 3 óra után Gaál Csaba a Magyar Ház elnöke nyitotta meg. A szakadó esőben a megszokottnál kicsit kevesebb, kb 300, vendég jött el megünnepelni első királyunk megkoronázásának ezredik évfordulóját. A műsort Koós-Hutás György, a Helikon Magyar középiskola egyik tanára vezette. Ő mutatta be a szereplőket, aminek alapján az itt megjelent jegyzetek készültek
Első számként a közönség, Nagy Mónika előénekes segitségével, elénekelte a magyar és kanadai himnuszt.
Nagy Mónika a Helikon iskola volt növendéke, gyerekkora óta zongorázik és énekel, jelenleg a londoni Western University-n másod éves zene és történelem szakos hallgató.
Az Arany János iskola növendékeinek szereplése után Pénzes István következett, aki Horváth Zsolt zongora kiséretével adott elő áriákat Erkel Ferenc Bánk Bán című operájából és Kacsóh Pongrátz Rákóczi megtérése című daljátékából.
Pénzes István 14 éve él Kanadában és gyakran szerepel különböző magyar rendezvényeken. A budapesti Bartók Béla zeneművészeti szakiskola énekszakán végzett. 1967-69-ig a Déryné szinházhoz szerződött. 1969-82-ig a Magya Állami Operaház tagja volt.
Horváth Zsolt az Országos Szórakoztatózenei Központ növendéke volt, ahol zongoraszakon előadóművészi vizsgát tett. Tíz éve él Kanadában, jelenleg a Magyar Egyesült Egyház kántora és a Villa Sorento Étterem zongoristája. Művészetét nagy örömmel osztja meg az itt élő magyarsággal.
Ezután került sor Hertelendy József ünnepi beszédére, amiben ismertette Szent István életét, tanításait, történelmi szerepét. Értékes előadását lelkes tapssal fogadta a közönség.
Hertelendy József a soproni Rákóczi Ferenc honvédfőreál iskola elvégzése után a Ludovika Akadémián folytatta tanulmányait. 1943-ban avatták tüzér hadnaggyá. Lengyelországban és Magyarországon harcolt a második világháborúban és megsebesült. A katonai Signum Laudis (dicsérő elismerés) tulajdonosa.
A háború után Szovjet fogságban, majd Magyaroszágon börtönben volt. Szabadulása után a család megzsugorított birtokán gazdálkodott. 1950-ben elhagyta szerett hazáját és Kanadába vándorolt. Jelenleg a Magyar Harcosok Bajtársi Közösségének kanadai főcsoportvezetője és a Kultúrközpontunk igazgatósági tagja. Vidám bűvészmutatványaival is már többször szerepelt a Magyar Házban
A szünet után Balogh Boglárka szavalt el két Váci Mihály verset
Balogh Boglárka jól ismert a Magyar Ház látogatói között. A 70-es évektől, amikor az Arany János iskola tanulója volt rendszeresen szerepel hivatásos művészi igényű szavalataival a Magyar Házban megrendezett ünnepélyeken. Tanári diplomát szerzett, és kanadai iskolában tanít. Korábban az Arany János iskolában is tanitott.
A szünet alatt a vendégeket a női csoport kávéval és süteménnyel várta.


2002 aug. 24-25

Magyar Fesztivál néven egy ünnepség sorozattal ünnepelte Toronto magyarsága Szent István első királyunk nevenapját.

Szombaton a CNE, Nemzetközi Pavilonban volt a Fesztivál hivatalos megnyitása és az Ontarioi Magyar Tánccsoportok bemutatója (7 tánccsoport tagjainak a részvételével, összesen kb. 6O táncos.)
Kanadai Magyar Kultúrközpont Árpád Teremében Fesztivál Vacsora és Bál volt. Díszvendégek: Dr. Áder János, a FIDESZ parlamenti frakcióvezetõje és Mr. Art Eggleton, MPP, Kanada volt Nemzetvédelmi Minisztere. Zene: Horváth Zsolt, szakács: Vismeg Katalin. A Kodály Teremben: Táncház.

Vasárnap az Árpád Teremben: Ökumenikus Istentisztelet. Szt. István napi megemlékezés, szónok: Dr. Áder János. Fesztivál díjak átadása.
Mátyás Pince: Sajtókonferencia.

2003 Aug. 22-24

Magyar Búcsú néven háromnapos ünnepség sorozattal ünnepelte Toronto magyarsága Szent István első királyunk nevenapját.

Pénteken este az Árpád teremben az Első Református Egyház, a Szent Erzsébet Római Katolikus Egyház és a baptista gyülekezet részvételével megtartott ökumenikus istentisztelettel indult a program.
Szombaton a Magyar Ház előtt az utcán volt vásár és délután műsor az ez alkalomra felállitott szinpadon. A nézők a lépcsőkön ülve élvezhették a bemutatókat. Fellépett a Kodály és brantfordi Csárdás tánccsoport, valamint Gerlei Rita magyarországi vendégünk, aki egy hastánc bemutatóval aratott nagy sikert. Este a Magyar Házban volt operett-gála műsor és disco.
Vasárnap déltől újra indult a vásár, és este a Mátyás pincében megrendezett ünnepi vacsorával zárult a Kanadai Magyarok Forumának első rendezvénye.
 
 

Pufi

Állandó Tag
Állandó Tag
Kedves Barna soha nem gondoltam, hogy ilyen rafinalt vagy. A magad inteligenciajara ormalod a vilagot, kozben szandekosan ferditesz. Az altala felsoroltakbol a Gallus Gyuri muvesz, punk-tum. De ki figyel mar erre oda? De amit itt muvelsz az gusztustalan, szerenyebben mondha undorito.
2003 Aug. 22-24

Magyar Búcsú néven háromnapos ünnepség sorozattal ünnepelte Toronto magyarsága Szent István első királyunk nevenapját.

Pénteken este az Árpád teremben az Első Református Egyház, a Szent Erzsébet Római Katolikus Egyház és a baptista gyülekezet részvételével megtartott ökumenikus istentisztelettel indult a program.
Szombaton a Magyar Ház előtt az utcán volt vásár és délután műsor az ez alkalomra felállitott szinpadon. A nézők a lépcsőkön ülve élvezhették a bemutatókat. Fellépett a Kodály és brantfordi Csárdás tánccsoport, valamint Gerlei Rita magyarországi vendégünk, aki egy hastánc bemutatóval aratott nagy sikert. Este a Magyar Házban volt operett-gála műsor és disco.
Vasárnap déltől újra indult a vásár, és este a Mátyás pincében megrendezett ünnepi vacsorával zárult a Kanadai Magyarok Forumának első rendezvénye.

Nos tehat a vegen meg kiderul, hogy a NAGYAR BUCSU a mi talamanyunk volt (Takacs Kati Kosaras Vilmos.) S egyben a legsikeresebb rendezveny ebben a mufajban. Mi meg soha nem vettunk eltoletek semmit, de immar kikerem magamnak, hogy a Penzes Pistaval hasonlits bennunket ossze ahol Virag Jozsef es Seres Ildiko leptek fel. A gyulolet frocskol beloletek. Sok sikert.
 

bbarna

Állandó Tag
Állandó Tag
Szent István nap

[FONT=Arial, sans-serif]Kedves Pufi, meglepett a válaszod, nem számítottam rá. [/FONT]

[FONT=Arial, sans-serif]".. szandekosan ferditesz. Az altala felsoroltakbol a Gallus Gyuri muvesz, punk-tum. De ki figyel mar erre oda? De amit itt muvelsz az gusztustalan, szerenyebben mondha undorito."[/FONT]

[FONT=Arial, sans-serif]Amikor olvastam, hogy egy teadélután lesz az idei ünnepély, eszembe jutottak a régebbi nagyobb szabású rendezvények, és fel akartam frissíteni az emlékeimet. Megkerestem az HCCC honlap archívumban a korábbi Szent István napokról írottakat. Négyet találtam, ezeket tettem fel, semmi lényeges változtatás nélkül. Eszembe se jutott, hogy ezt valaki "gusztustalannak" találja. Tudtam, hogy nem mindenkit érdekel a múlt, de gondoltam talán lesz valaki aki érdekesnek találja, azért tettem fel. [/FONT]

[FONT=Arial, sans-serif]"Mi meg soha nem vettunk eltoletek semmit, de immar kikerem magamnak, hogy a Penzes Pistaval hasonlits bennunket ossze ahol Virag Jozsef es Seres Ildiko leptek fel. A gyulolet frocskol beloletek. Sok sikert."[/FONT]

[FONT=Arial, sans-serif]Ezt nem értem. én nem hasonlítottam össze senkit senkivel.. Ki ellen "fröcsög a gyűlölet" belőlem és kik a társaim ebben? Kérem a moderátort, vegye le az üzenetet, ha valóban gyűlöletet van benne. [/FONT]
 

csinompalko1

Állandó Tag
Állandó Tag
Bede-Fazekas Zsolt válaszlevele Török Lászlónak

Bede-Fazekas Zsolt válaszlevele Török Lászlónak



Török László kérésére közzétesszük Bede-Fazekas Zsolt válaszlevelét, amiben a Török-írásra reagál.
Ezen a linken elolvashatják az eredeti Török írást:
Kérdések a Magyar Ház Központi Bizottságához
_______________________________________

Vigyázat, biztonsági öveket bekapcsolni, a mentális egészségre veszélyes zónába érkeznek!
Bede-Fazekas Zsoltról már sokszor, sok helyen minden kétséget kizáróan bebizonyosodott, hogy mindenféle gátlás nélkül ferdít, hazudik, félrevezet, másokat becsmérel, hogy fedezze a Magyar Ház-i visszaéléseiket. Ebben a levelében sem tesz mást. Beismer néhány dolgot, aztán egyből félremagyaráz, félrevezet, és másokat, mint például a köztiszteletben álló András bácsit, vádol hazugsággal.
András bácsinak nem volt semmi oka és motivációja arra, hogy ne mondjon igazat videós vallomásában (a linkre kattintva megnézhetik). Bede-Fazekas Zsoltnak annál inkább. Plakáttervezéshez nem kell drága Mac komputer, a Photoshop és egyéb hasonló programok elfutnak olcsóbb gépeken is, ez hamis kifogás. Mint ahogy egy 1600$-os Mac computer sem veszít annyit az értékéből, mint Bede állítja, csak hogy kicsinyítse tettének súlyát. A Mac computerek híresek értékállóságukról. Persze, mindez csak a Bede-féle jéghegy csúcsa.
Egyszerűen az igazat kellene mondani, kedves Bede-Fazekas Zsolt, ezzel álltok mindannyian hadilábon a "vezetőségben". A közvagyont beáldoztátok az önző céljaitok és egyéni érdekeitek oltárán.

B.F. Zsolt le akarja fárasztani az igazságra törekvő embereket, és megtéveszteni azokat, akik külső szemlélőként, olvasóként tudják csak követni a torontói Magyar Házban történő szomorú eseményeket. A Bede-levél után Török László viszontválasza olvasható.

Bede-Fazekas Zsolt levele Török Lászlónak

Date: Sat, 7 Aug 2010 00:18:48 -0400
Subject: Mac
From: parameter
To: ltorok

"No. 14 Az idősekre kapott grantből $1.600-ért vásárolt MAC computer hol található most? Ezelőtt egy vezetőségi tag hazavitte, hogy posztereket fejlesszen rajta. Ma már nincsenek programok és nincsenek poszterfejlesztések sem. Hol a MAC computer?

Elvtársi üdvözlettel,
Török László"


Kedves Török Elvtárs!

A gép nálam található! Persze ezt te nagyon jól tudod; hiszen aki elmondta, hogy a Mac elhagyta a Házat az nyilván azt is elmondta, hogy kihez vándorolt. Hogy ez a pénz az idösekre volt?
Ez meglep, nem tudtam!

Azért néhány dolgot hadd tegyek hozzá.

Gondolom van fogalmad a computerekröl, ezért nem fogsz meglepödni ha azt mondom: a gép jelenlegi értéke max. 450 dollár. Persze senki sem mondta, hogy ez az értékcsökkenés azt idézte elö, hogy ez a gép már nem a Ház tulajdona!

Annak idején azért került hozzám, mert a Magyar Háznak végzett temérdek munka (jegyek, szórólapok, plakátok stb.) elkészítésekor a családom computerét kellett használnom.
Ez egyrészt késést idézett elö, másrészt a családomat rendkívül idegesítette. Tán Maros Zoltán volt az elsö, aki javasolta, hogy miért nem csinálom a munkát azon a gépen, amit a Ház vett.
Vigyem el, úgysem használja senki.
Megtörtént. A munka, amiért egyetlen fillért sem kértem, ma is kézzelfogható, látható. Ez a grafikai munka elönye. A hátránya, hogy a Magyar Házban ezt senki nem fizette meg nekem (holott nagyon sok órát idöztem egy-egy munkán). De nem is vártam el a fizetséget! Igaz a mostani szarkeverést sem; amikoris egyesek úgy próbálják beállítani, hogy én a Ház értékes computerét lenyultam. Egyébként most sem azon írok, hanem a saját
százhuszonkétszer gyorsabb gépemen!

Mivel a Yellow Pages-nél mint computer grafikus dolgoztam, így a munkám értékével tisztában voltam. Enyhén szólva is szemétség a gyanusítgatás, hiszen a gépen nagyon sokat dolgoztam és dolgozok a Háznak.
Na ez csak azért lényeges, mert több mint vicc, hogy egy ma már filléreket érö gép ellopásával gyanusítgatsz! Ha meg nem akkor minek erröl írogatni? Miért nem arról írogatsz, hogy a rádiónak mennyi hirdetés árával tartozik a Ház!?
Nem Vaski és Szabó, hanem a Ház! Én ugyanis a Hösök Napját ugyanúgy egy köszönömért hirdettem, mint bármi mást. Leszámláztuk ugyan, de miböl kértük volna el? És akkor lopunk, ugye?

Ellentétben a hiedelemmel, még használom a gépet. Ne zárd be a Házat, amíg nyitva van!
Ezen készült a pillangós logo, amit ha le is fikáztok, azért a lányom nagyon sokat dolgozott vele. De más anyagokat is készítettem.
Tán nem vetted észre, de nem is olyan régen, Magyarország egyik legjobb nemzeti rockot játszó zenekara lépett fel, aztán volt egy gála, egy nyári fesztivál stb. Ezekhez minden szóróanyag, jegy azon készült.

Kedves Török Elvtárs, bevallom alig várom, hogy átvegyétek a Központi Bizottság vezetését.
Ti annak idején megszabadítottátok jópártucat fiataltól a Házat, mikor egy kis kiegészítéssel elvettétek a szavazati jogukat. Most megint eltávozik "pár" ember. De gondolom ez nem jelent problémát, hiszen sokan vagytok, és sokat akartok dolgozni. Fiatalok is vagytok, és az egészség is megvan.
Messziröl, kényelmesen és kíváncsian fogom szemlélni a munkátokat, amihez kitartást és sok szerencsét kívánok.
Jóllehet egyre gyakrabban jut eszembe Kosaras Vilmos azon mondása, hogy már csak egy maroknyi hülye van ebben a városban, aki hajlandó ingyen dolgozni, és a szaktudását adni egy marék szarért, amit az ellenlábasai a fejére kennek. Elég régen mondta, tán 15 éve. Szerintem a hülyék azóta fogytak. Ti meg majd bebizonyíthatjátok, hogy nincs igazam.

Leveled többi részéhez talán csak (finoman) annyit, hogy meglehetösen ciki. Az általad mindenféle mocsokkal illetett Vaski Gáborral ugyanis csak az a baj, hogy nem ö kényszeríti maga mellé a munkatársait.
Én például kimondottan szerettem vele dolgozni. Zsák a foltját, ugye? Lehet.
De míg hálát adok az Istennek, hogy veled soha nem kellett és kell együtt dolgozni, addig Vaskival bármikor, bárhol ismét együtt dolgoznék. Tisztában vagyok a képességeivel! Ennyi!

Tudom, hogy téged nem igen érdekel a véleményem (véleményünk).
Hiszen a programjaim sem érdekeltek. Magyarországon az én konzervatív, "mélymagyar" kulturos barátaim azt mondták egyszer (meg másszor), hogy bármelyik hazai
kulturház megirigyelhetné a programjainkat. Nektek meg gázos volt ott megjelenni. Söt, Erzsike szerint sokba kerültek a szaros húsz dolláros belépök. Akkor, amikor a Ház anyagi helyzete miatt siránkoztok állandóan!
Gyakran eljátszom a gondolattal; hogy ti miböl fogjátok majd üzemeltetni a Házat?! Leviszitek a belépöket 5 dollárra?

Holnap valószínüleg megbánom, hogy írtam, de néha már tényleg a hányinger kerülget ha olvasom a leveleiteket. Nem is beszélve utóbbi két terjedelmes írásodról. A stílusa, a hangneme; egyszerüen undorító.
Mit kerekítettél pl. a Bandibácsi ügyböl ami egészen egyszerüen egy hatalmas büdös hazugság. Amolyan koncepciós per Vaski ellen.
Sajnálom ezt az egyszerü, ösz öregembert, aki még a tisztességét is hajlandó volt beáldozni a Házért. Én magam beszéltem az egyetlen szemtanúval, aki megerösítette, hogy a VAski elleni vádak nem igazak.
Szegény öreg még rólam is hazudott egyet az egyik koncepciós alkotásban, hiszen a nevem sem jutott eszébe; de egy olyan rendezvényen mondottakat tulajdonította nekem, amin nem is voltam jelen.

Gondolom egy kanál vízbe belenyomnátok, de ez sem érdekel. Sokkal inkább érdekel, hogy nincs a környékünkön olyan hely, ahol ne szeretettel és hálával fogadnának. Ha másért nem, hát a 15 évnyi rádióért.
Töletek a munkánkért tiszteletet, köszönetet soha nem kaptunk. Mondjuk nem is tartok rá igényt!

Hadd mondjam el viszont, hogy már a rádiót sem egyszerü fenntartani. Nem azért, mert ellopjuk a pénzt (hiszen nincs is), hanem azért mert fogyatkozunk.
Éppen a rádióban mondta el pár hónapja a kanadai Dreisiger úr, hogy annak idején az emberek önként, automatikusan mentek a magyar intézményekbe. Ma viszont rá kell beszélniük magukat, hogy néha elmenjenek.
Nincs olyan nap ebben a városban, hogy ne lenne jobbnál-jobb kanadai program. Nem a torontói házról volt szó, hanem egy általános problémáról! Amiröl úgy tünik ti nem vesztek tudomást.
Sebaj, nyugodtan varrjátok ezt is a mi nyakunkba, hiszen hamarosan kiderül, hogy igazatok volt e. Szerintem a bakira azért hamarosan ti is rájöttök. Ugye remélhetem, hogy ti lesztek azok akik szembesülnek ezzel az egyszerü de végzetes dilemmával a Magyar Kultúrközpontban!? Hacsak meg nem találtátok az örök fiatalság italát!
Aztán még gyorsan átszabjátok a fiatalabb generáció igényeit, és özönleni fognak hozzátok. Jó munkát!

Elvtársi üdvözlettel,

Bede Fazekas Zsolt a computer tolvaj


Török László reakciója Bede-Fazekas Zsolt levelére:
KISKOMÁM!

MOST, HOGY MEGMONDTAD, TUDOM: TEHÁT EGY MEGVAN. A TÖBBI IS MEGLESZ, HIDD EL!
HA A HÁZNAK LENNE EGY INGÓSÁG LELTÁRA ENNYI RÖHEJES ÉV UTÁN, AKKOR TE KIÍRTAD VOLNA A LELTÁRRÓL, HOGY NÁLAD VAN....UGYE?
-TERMÉSZETESEN MIUTÁN KAPTÁL IGAZGATÓSÁGI JÓVÁHAGYÁST a privát használatra-

a központi bizottságban HALLOTT KÖZÜLETEK VALAKI ASSETS MANAGEMENT-RŐL? AZ ELLENŐRÖK KANALAKAT SZÁMOLNAK, ÉS KOMPUTEREKET NEM?

AKIK EZT A HÁZAT RÁTOK HAGYTÁK, AZOK ADTAK AZ INTÉZMÉNYNEK ÉS NEM POTYÁZTAK.

TUDOD, KISKOMÁM, EZ KANADA ÉS NEM FAZEKASfalva.

A MINAP ITT EGY JUNIOR MINISZTERT SZÉLNEK ERESZTETTEK A KABINETBŐL ÉS A PÁRTTANÁCSBÓL, MERT ANNAK A FÉRJE, A MINISZTER TUDTA NÉLKÜL HASZNÁLTA AZ IRODÁJÁT EGY ÜZLETI MAGÁNBESZÉLGETÉSRE.

A JÓ PAP ÉS ELVTÁRS HOLTIG TANUL.

ELVTÁRSI stb.,


TÖRÖK LÁSZLÓ
 

covergirl

Állandó Tag
Állandó Tag
Bede-Fazekas Zsolt válaszlevele Török Lászlónak




Bede-Fazekas Zsolt levele Török Lászlónak

Date: Sat, 7 Aug 2010 00:18:48 -0400
Subject: Mac
From: parameter
To: ltorok

"No. 14 Az idősekre kapott grantből $1.600-ért vásárolt MAC computer hol található most? Ezelőtt egy vezetőségi tag hazavitte, hogy posztereket fejlesszen rajta. Ma már nincsenek programok és nincsenek poszterfejlesztések sem. Hol a MAC computer?

Elvtársi üdvözlettel,
Török László"


Kedves Török Elvtárs!

A gép nálam található! Persze ezt te nagyon jól tudod; hiszen aki elmondta, hogy a Mac elhagyta a Házat az nyilván azt is elmondta, hogy kihez vándorolt. Hogy ez a pénz az idösekre volt?
Ez meglep, nem tudtam!

Azért néhány dolgot hadd tegyek hozzá.

Gondolom van fogalmad a computerekröl, ezért nem fogsz meglepödni ha azt mondom: a gép jelenlegi értéke max. 450 dollár. Persze senki sem mondta, hogy ez az értékcsökkenés azt idézte elö, hogy ez a gép már nem a Ház tulajdona!


Ellentétben a hiedelemmel, még használom a gépet.
Elvtársi üdvözlettel,

Bede Fazekas Zsolt a computer tolvaj


Török László reakciója Bede-Fazekas Zsolt levelére:
KISKOMÁM!

MOST, HOGY MEGMONDTAD, TUDOM: TEHÁT EGY MEGVAN. A TÖBBI IS MEGLESZ, HIDD EL!
HA A HÁZNAK LENNE EGY INGÓSÁG LELTÁRA ENNYI RÖHEJES ÉV UTÁN, AKKOR TE KIÍRTAD VOLNA A LELTÁRRÓL, HOGY NÁLAD VAN....UGYE?
-TERMÉSZETESEN MIUTÁN KAPTÁL IGAZGATÓSÁGI JÓVÁHAGYÁST a privát használatra-

a központi bizottságban HALLOTT KÖZÜLETEK VALAKI ASSETS MANAGEMENT-RŐL? AZ ELLENŐRÖK KANALAKAT SZÁMOLNAK, ÉS KOMPUTEREKET NEM?

AKIK EZT A HÁZAT RÁTOK HAGYTÁK, AZOK ADTAK AZ INTÉZMÉNYNEK ÉS NEM POTYÁZTAK.

TUDOD, KISKOMÁM, EZ KANADA ÉS NEM FAZEKASfalva.

A MINAP ITT EGY JUNIOR MINISZTERT SZÉLNEK ERESZTETTEK A KABINETBŐL ÉS A PÁRTTANÁCSBÓL, MERT ANNAK A FÉRJE, A MINISZTER TUDTA NÉLKÜL HASZNÁLTA AZ IRODÁJÁT EGY ÜZLETI MAGÁNBESZÉLGETÉSRE.

A JÓ PAP ÉS ELVTÁRS HOLTIG TANUL.

ELVTÁRSI stb.,


TÖRÖK LÁSZLÓ

Bizony itt az elso beismero vallomas!
Ami gusztustalan az a termeszetesseg, amivel ez a ficko elkonyveli, hogy ez a bizonyos Mac computer mara az o tulajdonava valt. Meg veletlenul sem emliti meg, hogy hatalomvaltas eseten visszaszolgaltatna a computert.
Ugy tunik Parameterunk ugy gondolkodik, hogy a 450 dollaros tolvaj mar kisebb tolvaj mint az 1600 dollaros.

Mire a Mac computer nullara amortizalodik addigra a tolvajbol is becsauletes ember valhat?
Ez lenne a gondolatmenet?
Akkor talan a Parameternek is van remeny!:D
 

csinompalko1

Állandó Tag
Állandó Tag
Kaptam - megosztom

Kedves jelenlegi vagy leendő tagunk, tagtársunk!


A torontói Magyar Ház jelenlegi vezetői várhatóan a novemberi közgyülésen benyújtják lemondásukat és nem kivánnak indulni a következő választáson.

Információink szerint elfáradtak és kilátástatlannak érzik az itteni magyarság jelenlegi helyzetét.


A magyarázataikat megértve, de nem elfogadva, megelőzendő a fenyegető káoszt, mely a hirtelen előálló vezetésképtelenségből adódna, megalakult egy bizottság, amely önmagát

"Novemberben Újra Kezdjük Előkészitő Bizottság"-nek nevezte el és céljának a helyi magyarság újraszervezését és egy hatékonyan, a helyi magyarok számára szinvonalas programokat kínáló, senkit ki nem rekesztő, de mindenkit szivesen látó vezetés megválasztását tüzte ki céljául.

Szivesen vesszük mindenki javaslatát a nyiltság, átláthatóság és a közös magyar célok kijelölése és megvalósitása érdekében.


Amennyiben javaslata, kérdése lenne, kérjük irjon nekünk! [email protected]


Amennyiben szeretne résztvenni a bizottság munkájában, kérjük azt is jelezze!

Kellemes és hasznos nyári időtöltést kivánunk Önnek, szeretteinek és családtagjainak.



Üdvözlettel: az Előkészitő Bizottság.
 

Vas

Állandó Tag
Állandó Tag
Fenntartással írok már ide, nehogy hozzászólásom megint értelmetlenné legyen cenzúrázva.

Olyat, hogy lemondanak, nekem is írt már Bede - épp hogy a dátumot nem említette volt. Akkor sem, és most sem hiszem el neki: szerintem valahogy, de megint odatolakodják majd magukat.
Elég az hozzá, hogy - bár õ (Bede mármint) ezt fenyegetésnek szánta - ez csak annak a jele, mennyire idõszerû már egy ellencsapat felllítása, programjának kidolgozása, illetve annak népszerûsítése.
Tartozkodom minden vélemény-nyilvánitástól (lásd fennebb), de azért is, mert annak hasznát vehetné a MH mostani "vezetõsége" is. Saját véleményembõl azért annyit (talán?) elmondhatok, hogy - mint non-demokratikus jellegzetességek - elfogadhatatlannak találom úgy a titkolózó költségvetést, mint a "volt érdemekre hivatkozva" kitérést a felelõségrevonás elõl.
Tudomásom van arról is, hogy léteznének olyanok, akik "kiugranának" a mostani "vezetõségi" csapatból, annak reményében, hogy ezt erényként tudják majd gyümölcsöztetni. Szerintem, túl késõ: kilóg a lóláb - már legelsõ hozzászólásaimban is kifejtettem (anno), hogy le kellene mondjanak - testületileg.

Ide tartozik az is, hogy nem elég a jót akarni: ma már érteni is kell hozzá.
 

zmaros

Állandó Tag
Állandó Tag
Bede nem emlekszik, milyen edekes!

Meglepodve olvastam, hogy Bede "baratom" nem emlekszik arra, hogy a nala levo MAC computert milyen penzbol vette. Ez az eset is jol mutatja, hogy Bede mennyire figyelt oda az ertekezleteken mirol is van szo. Ot mindig csak a sajat kis piti dolgai erdekeltek.

A tortenet a kovetkezo volt.

A felesegem megirt egy grant-et, ami az idosek szamara biztositott programokat ill. uj lehetosegeket. Az allamtol kaptunk 24.000 dollart erre a celra, amit egy elkulonitett MH-i szamlara utaltak.
Berendeztunk egy oktato termet computerekkel es elkezdodott az idosek szamitogepes oktatasa. Nagyon sokan jottek es volt aki meg ezen a nyaron is megkeresett es halalkodott mindezert.

Az allamtol kapott penzt egy par tagu kuratorium kezelte. Elvileg az o beleegyezesuk nelkul nem lett volna szabad a penzhez hozzanyulni. Mi tortent valojaban. Vaski, akkori elnok, kozeli baratjanak engedelyt adott egy szamitoget megvasarlasara, holott Vaski nem volt a kuratorium tagja. Bede megvette a MAC-et.
Egy masik aranyos tortenet ezzel a grant-el kapcsolatban az, hogy a hanyag gazdalkodas miatt a MH bankszamlajan nem maradt elegendo penz a szamlak fizetesere, ezert a bank az allamtol kapottrol leemelte a 6.000 dollart, amit Vaskiek soha nem tettek vissza.

Termeszetesen ekkor elhataroztuk a felesegemmel, hogy ennek a felelotlen tarsasagnak soha tobbet nem irunk grant-et.

Bede valoban hazavitte a MAC-et, arra hivatkozva, hogy azon dolgozik a MH szamara, ami akkor igaz is volt. Ma mar azonban semmit nem tesz a MH-ert, azon kivul, hogy mindenkivel levelezik ezen a gepen es megprobalja bizonygatni, hogy ot mindenki mennyire szereti.

Bede az itteni magyarokbol el, amit o ugy fordit le, hogy az itteni magyarsagert dolgozik, de furcsan gondolkodik ez az ember!

Mint mar tobszor mondtam es leirtam, de nem lehet elegge kihangsulyozni, Bede volt az aki ezt a kozosseget szetbomlasztotta, buta szemleletevel, "melymagyarsagaval", hazug "nemzeti elkotelezettsegevel" es politizalasaval.
Bede soha nem olvasta el a MH alapszabalyat, vagy nem erezte azt, hogy az szamara kotelezo lenne, persze ezzel meg voltak masok is igy, amire szuletett a volt igazgatok 144 oldalas panasza az alapszabaly sertesekrol.

Bede mint fo ideologus es Vaski baratja azt csinalt amit akart, azt hozott ki akit akart a MH penzen, majd szamtalan esetben a kihozott "muveszek" erdekes modon a parameter klubban jelentek meg eloadast tartani, belepojegy elleneben.

Meg ezek utan neki van anyagi kovetelese a MH-tol?
Pofatlansag csucsa!
 
Oldal tetejére