Kihirdették a szükségállapotot Montreal egyes részein.

Melitta témája a 'Hírek' fórumban , 2017 Május 8.

Melitta - 2017 Május 8, 22:40
 1. Melitta

  Melitta Adminisztrátor Fórumvezető

  Özönvíz szerű esőzések és az olvadó hó is közrejátszott abban, hogy Kanada második legnagyobb városának egyes részei életveszélyessé váljanak.

  A BBC beszámolója szerint a szükségállapotot még vasárnap délután hirdették ki Montrealban, miután három védmű is megadta magát a megnövekedett vízmennyiségnek.

  A lenti, a CBC által még csütörtökön készült felvételeken egy, a Montrealhoz tartozó, pierrefondsi lakos elmondja, hogy néhány óra leforgása alatt tűntek ez az utak. A riportból az is kiderül, hogy a viharos szelek a a tó vizét felnyomták a folyókon, majd az utcákra.  Már nem dönthetnek a jövőjükről

  Quebec tartomány 126 városában eddig közel kétezer otthont már el is öntött a víz – írja a BBC. Eddig 1200 katonát vetettek be, hogy az evakuálást elvégezze. „Sajnálom, de az emberek olyan helyzetben vannak, hogy már nem dönthetnek a jövőjükről” – kommentálta Rigaud városka polgármestere a kötelező kitelepítés elrendelését.

  Ontarióban és Brit Columbiában is súlyos a helyzet, a heves esőzések mindkét tartományt sújtják, míg utóbbiban az olvadás is tetézi a bajokat, ami földcsuszamlásokhoz is vezet.  arviz2.jpg
   
  CasaLoma és Éva Kismadar kedveli ezt.

Hozzászólás

Melitta témája a 'Hírek' fórumban , 2017 Május 8.

  1. HaroldKing
   HaroldKing
   Itt az USA-ban is nagy esőzések vannak, sőt még elég hideg is, meg szeles. Körülbelül október végi időjárásnak mondhatnám. Elég fura májusban már.
  2. Georgina Bojana
   Georgina Bojana
   *
   Szívből sajnálom mindazokat, akiknek veszélybe került az otthona, a közlekedése, a megélhetése. Reménykedem az időjárás jobbra fordulásában.
   ladybug7spots kedveli ezt.
  3. Éva Kismadar
   Éva Kismadar
   Elolvastam a cikket a szomorú képekkel együtt - szívből sajnálom őket! :)Köszönöm Melítta a tudosítást!

Megosztás