kivandorlas

sanyika témája a 'Montreal és környéke' fórumban , 2006 Július 28.

 1. Kakas Jozsef

  Kakas Jozsef Kitiltott (BANned)

  Mi az hogy tragy -lo kepes. lehet hogy lo - tragya kepes?
  Amugy kepzettseged nagyon jo es keresett canadaban.de mindenkeppen tekincsd meg a cic oldalt.
   
 2. titanlac

  titanlac Új tag

  Kedves József,

  Köszönöm válaszodat. Az elírás miatt pedig bocs, "tárgyalóképes" akart lenni.
  De ha már itt járunk akkor "tekintsd" és nem "tekincsd".

  Köszönöm a visszajelzést még egyszer.
   
 3. Alice25

  Alice25 Állandó Tag

  kapcsolat építés!! :)

  Sziasztok!
  Alíz vagyok 25 éves és szívesen ismerkednék Montreálhoz közel lakó családokkal akiknek szükségük van gyermekfelügyelőre illetve házvezetőnőre.Szakmám szerint Gyermek és Ifjúságvédelmi asszisztens vagyok,3éves tapasztalatom van egy budapesti gyermekotthonban és szeretnék kint dolgozni Montreálban.Angolul nagyon alap szinten tudok ezért elsősorban magyarul beszélő családokat keresek..
  Előre is köszönök minden infót!!:)
   
 4. abryzoli

  abryzoli Új tag

  Kedves Alice25! Montrealban élek. haddj mondjak neked pár infót.

  Kanadában gyakorlatilag nem lehet feketén dolgozni még családoknál sem. Ha munkavállalási indokkal jönnél ki a bécsi nagykövetségen tudsz intézkedni.Ha pedig előbb vagy Kanadában és utána itt intézed a munkavállalásit arról lebeszélnélek, az ugyanis reménytelen. /talán csak a menekültstátuszt kérők kapják meg ezt az engedélyt. Mindemmellet búzdítalak arra hogy lépjél az ügyben, Kanada csodálatos ország Montreal pedig csodálatos város. A Magyarok pedig igenis összetartanak:))))
   
  Melitta és kotelezo kedveli ezt.
 5. campona

  campona Állandó Tag

  Olvasni !!!


  http://www.immigration-quebec.gouv..../new-autorizations/change-employer/index.html
   
 6. Zsolt888

  Zsolt888 Állandó Tag

  Sziasztok!
  Zsolt vagyok, 37 éves! A magyarországi helyzet számomra nem sok jóval kecsegtet! Jelenleg van munkahelyem, egy szakközépiskolában vagyok portás, de szinte mindennap a munkahely elvesztése a téma itt! Állandó átszervezések, spórolás, stb! Komolyan elgondolkoztam hogy innen el kell mennem! Van 3 gyermekem! 16;12;4 évesek! Legalább nekik legyen jobb és könnyebb az élet! Kérdezném, hogy lenne kint számunkra lehetőség? Gondolkozzak Kanadában? Mielőtt lépnék, nagyon fontos kérdés a munkalehetőség! Itthon lenne lehetőség szakmát tanulnom, hogy azzal vágjak neki! De az is kérdés, hogy mit? Az élettársam roma származású és itthon sok munka lehetősége nincs! Pedig nem is látványos roma fehér bőrű! :) Ha van tanácsotok, szívesen venném! Köszönöm!
   
 7. zolkin

  zolkin Új tag

  Kanada

  Sziasztok!

  Szeretnék olyasvalakitől tanácsot kérni, aki nemrégiben ment ki Kanadába Skilled Worker-ként. Mennyi idő volt az ügyintézés, a nyelvtudás igazolásához a vizsgákat hol csinálta meg?
  Illetve az arranged employmentre mindenképp szükség van, ha nem tartozol a hiányszakmák közé?

  Előre is köszi a választ.

  üdv.

  Zoli
   
 8. Sheriff84

  Sheriff84 Új tag

  Üdv!

  Nem kanadai állampolgár lehet Kanadában rendőr? Ott is létezik Sheriff ? A rendőrségen kívül milyen szervezet foglalkozik a közrend közbiztonság fenntartásával?
   
 9. kotelezo

  kotelezo Állandó Tag

  Jó olvasni ilyet.
  Mindamellett, hogy nem akarnák kimenni, inkább Kanada érdekelne, mint mondjuk Amerika. Érdekes országnak tűnik.
  Azok nevében, akik szeretnének kimenni, köszi ezt a plusz optimista hozzáállást.

  Laci

   
 10. phoonix

  phoonix Kitiltott (BANned)

 11. paramed75

  paramed75 Új tag

  Sziasztok!
  36 éves mentőápoló,ápoló vagyok,4 gyermekkel(3,5,7,13) és egy feleséggel.17 éves munkaviszonyom van a mentőknél.Most csinálom az OKJ-s ápolóit.Tudtok valamit, hogy a kórházi dolgozókat mennyire "becsülik meg",jobban- e mint itthon ?Tanulom a franciát.Angolom társalgási.tudtok valami biztatót? van esetleg köztetek nagycsaládos aki hasonló paraméterekkel ment, vándorolt ki Kanadába.Nagyon tetszik az ország és szeretnék biztos helyet és életet biztosítani a gyermekeimnek.És persze magunknak.
   
 12. Marie-Anne

  Marie-Anne Állandó Tag

  Szia! Kanadàban nagy hiàny van àpolòkbòl és jòl keresnek de az otthoni iskolàidat és tapasztalatodat nem ismerik el. Ha itt nekivàgsz a tanulàsnak, az alapképzés 3 év ( 1800òra), ha a felvételi sikerül .
   
  GIGI kedveli ezt.
 13. homerkaro

  homerkaro Tag

  Sziasztok!
  Érdeklődnék mert 1-2 éven belül szeretnék én is kiköltözni Kanadába a párommal. Néhány kérdésem lenne információszerzés céljából és előre is köszönöm annak aki veszi a fáradságot és válaszol.:)
  Párom 23 éves igazgatás szervező diplomával rendelkezik de most csinál egy cukrász képzést hogy legyen egy külföldön is használható szakmája. Én 24 éves vagyok rendszergazda végzetséggel és tapasztalattal, minimális programozói tapasztalattal és és 2 éven belül (ha minden jól megy) fejezem be a mérnökinformatikus szakot (ez tart még itthon). Mindketten folyékonyan beszélünk angolul és most kezdjük tanulni a franciát. Kérdésem, hogy ilyen kondíciókkal van-e reális esélyünk a munkavállalásra.
  És akkor lenne néhány teljesen hétköznapi kérdésem, mert elég sok ellentmondásos információt olvastam néhány dologról:
  - Van-e Montreálnak olyan környéke ahol nem célszerű letelepedni aka. rossz környék?
  - Milyen az átlagkereset? Junior rendszergazda álláshoz évi 30-40ezer $-os fizetéseket láttam, ez reális?
  -Albérletek milyen árban kezdődnek? Tudom hogy ez helyfüggő de láttam már 500$-től olyan lakásokat amik nagyon szépek.
  -Az albérletek ára általában tartalmazta a fűtés, víz és villanyszámlát. Milyen havi rendszerességű kiadásokra kell számítani ha kint élünk (gondolok itt adókra és egyéb
  olyan kiadásokra amik komolyan beleszólhatnak egy család havi költségveztésébe)?
  -Milyen a tömegközlekedés Montrealban? Mennyivel egyszerűbb, drágább a közlekedés autóval?
  -Milyen árban mozog egy havi élet montreálban (tudom hogy sok mindentől függ csak nagy vonalakban érdekelne)? Teszem azt ha nem hülyeség amit írta, hogy havi 2-3 ezer dollár a keresetem
  és 500-1000$ az albérlet, a maradék elég-e az ottani életre, milyen színvonalra elég. Megjegyzem így magyarországi szemmel ez rengeteg pénz ezért érdekelne, hogy helyesek-e
  ezek a számok amiket olvastam.
  Bocsánat, hogy ilyen hosszúra eresztettem és köszönöm annak aki veszi a fáradságot és válaszol.:)
  Üdv:
  Dani
   
 14. GIGI

  GIGI Állandó Tag

  :).
   
  homerkaro kedveli ezt.
 15. homerkaro

  homerkaro Tag

  Köszönöm a választ, a Bsc/BA diplomák akreditálására nincs lehetőség? Illetve akkor sincs esély ezzel a diplomával elhelyezkedni ha mellé társul még x év munkatapasztalat?
   
 16. Melitta

  Melitta Adminisztrátor Fórumvezető

  Lehet rosszul irtad de kikoltozni csak ugy nem valami jo indulas.
  A bevandorlas az ami hosszutavon dolgozik es az itteni penzek amiket olvastal kereshetok ha talalsz munkat.

  A legnehezbb lepcso a canadai gyakorlat megszerzese, akarmilyen szakmaba, erre sokan mondjak a 22 -es csapdaja, vigasztallak mindnyajan tuleltuk mindenki megtalalaja a szamara a legjobb megoldast elobb utobb.;)
   
  homerkaro kedveli ezt.
 17. homerkaro

  homerkaro Tag

  Természetesen arra gondoltam:)
   
  Melitta kedveli ezt.
 18. Fruska90

  Fruska90 Új tag

  kitelepülni

  És 22 évesen Budapestről kitelepülni...mi legyen az első lépésem?..beszélek angolul egy 5csillagos szállodában dolgoznom a belvárosban, de sajnos nem jutok egyről a kettőre..elvesztettem a türelmem..nincs senkim és nem tudom merre induljak ,. hogy odajussak!!! Nagyon nagy szükségem lenne pár segítő szóra , tanácsra.. Köszi mindenkinek aki ,,meghallja,,
   
 19. Marie-Anne

  Marie-Anne Állandó Tag

  Miért vàlasztottàtok Montreàlt ? A nyelvtudàs miatt kérdezem. Quebecben a francia a hivatalos nyelv, amit nagyon nehéz jòl megtanulni 1-2 év alatt.
   
  homerkaro kedveli ezt.
 20. homerkaro

  homerkaro Tag

  Szia!
  Köszönöm, hogy válaszoltál.:)
  Ez egy igen nehéz kérdés volt számunkra is.
  Azért döntöttünk Montreal mellett mert ha minden jól megy már nyáron mennek ki rokonaink akiknél tudunk lakni a kezdetben illetve akik tudnak nekünk ügyeket intézni míg nem vagyunk kint. Úgy gondoljuk ez nagyobb előny mint ha angol nyelvterületre mennénk. Ők pedig azért választották Montreált mert a családfő franciául beszél illetve mert onnan van több állásajánlata is.
  Üdv:
  Dani
   
  Marie-Anne kedveli ezt.

Megosztás