kivandorlas

sanyika témája a 'Montreal és környéke' fórumban , 2006 Július 28.

 1. Marie-Anne

  Marie-Anne Állandó Tag

  Ìgy màr érthetö. Jò hely Montreàl majd meglàtod, azt mondjàk ez a legeuròpaibb vàros Észak-Amerikàban. Csak ne lenne olyan hideg télen és csak ne tartana olyan sokàig ! Ez az egy dolog amit nagyon nehéz megszokni ! Gyakran van -30 alatt, a széllel -50-et érzünk. Amikor Magyarorszàgon nyitnak a strandok, itt még kabàtban jàrunk.
   
 2. homerkaro

  homerkaro Tag

  Az hozzá tartozik, hogy imádom a telet.:) nagy vágyam eljutni alaszkába is.
   
 3. Marie-Anne

  Marie-Anne Állandó Tag

  A kérdéseidre visszatérve, szükségetek lesz majd az ismerösök segitségére, hiàny van olcsò és tiszta lakàsokbòl. Vannak olyan kerûletek, ahol csòtànyok, poloskàk, patkànyok szaladgàlnak, szerencsére nem ez jellemzö a vàrosra. 500$ lehet hogy kevés lesz, inkàbb 650$-750$-nél kezdödnek az àrak. A tömegközlekedés jò, a havi bérlet àra 75$. Autòval lehetetlen közlekedni, nincs parkolò. Ha nagyobb élelmiszerüzletben vàsàroltok be, kiszàllitjàk 4-5$-ért, interneten is meg lehet rendelni.
  Ha 30-40 ezer bruttò a fizetésed, nem sok marad az adòk utàn, de ha a feleséged is hozzà keres, nem gazdagon, de kényelmesen meg tudtok élni belöle. Az itteni fiatalok is ennyivel kezdik.
  Internet, kabeltv, telefon kb. 120$ havonta, ha ugyan annàl a szolgàltatònàl fizettek elö.
  Élelmiszer 450$-500$ havonta, de ebböl sokat meg lehet spòrolni ha föztök és viszed otthonròl az ebédet.
  Ha biztositàst kötsz a dolgaitokra, ami nem kötezö, 30$-50$.
  Vizszàmla nincs. Villany ha nincs a bérleti dìjban, havi 40$-50$, lehet több télen ha villanyfütés van. Mit felejtettem el?
   
  szocske42 és homerkaro kedveli ezt.
 4. homerkaro

  homerkaro Tag

  Huh nagyon köszönöm ilyen választ vártam. Nem lesz könnyű de azt hiszem meg fogja érni azt a pár év küszködést később. Addig meg tanulás ezerrel.
  Kerülendő kerületek, környékek vannak? Vagy alapjáraton jó a közbiztonság mindenhol?
   
 5. Marie-Anne

  Marie-Anne Állandó Tag

  A közbiztonsàg nagyon jò. Itt is vannak bandàk, olasz és orosz maffia mint mindenhol a vilàgon, de azok egymàs között intézik el az ügyeiket. A legrosszabb környékek Montreàl -Nord , St-Michel, Cote-de-Neige, nagyjàbòl. De gondolom majd a munkahelyhez és a rokonokhoz minèl közelebb kerestek majd. Januàrban végén, februàrban kezdik el meghirdetni a lakàsokat, ugyanis akkor tudatja a tulajdonossal a lakò, hogy ott marad-e a következö évben. Mindenki egyszerre egy napon , jùlius 1-én költözik. A montreàliak szeretnek költözni, 2-3 évnél tovàbb nem maradnak egy helyen. A bérlö és a tulajdonos jogait és kötelességeit majd ismernetek kell, minden szabàlyozva van, vilàgosan le van irva.
   
  homerkaro kedveli ezt.
 6. homerkaro

  homerkaro Tag

  Nagyon szépen köszönöm a válaszaidat!
   
 7. truckpapi

  truckpapi Tag

  Montreal kornyeken keresek valkit vagy valakiket akik ismerik Melissa singer bevandorlasi ugyvedet. Vagy esetleg valamilyen kapcsolatan allnak vele. Vagy barmilyen informacioval tudnak rendelkezesre alni. koszi elore is.
  Truckpapi
   

Megosztás