Kutyafajtak

Feri T témája a 'Háziállatok' fórumban , 2003 Február 23.

 1. csaba1528

  csaba1528 Állandó Tag

  Mivel csak most kapcsolódtam az oldalhoz, kissé megkésve reagálok, de, hátha még nem késő, íme néhány tapasztalat. Lassan már 9 éve nevelek egy goldent. Rendkívül nyugodt, kiegyensúlyozott, kimondottan gyerekek mellé való faj. Vadászkutya, így igényli a napi mozgást. Imád úszni (kitenyésztésének elsődleges oka: vízből aportírozzon apróvadat). Könnyen tanítható, nagyon ragaszkodó. Igazi "kislánykutya". Egészsége: fajtavonás, hogy a bűzmirigye nehezen ürül, ezért évente egyszer állatorvossal tisztíttatjuk. Lelógó fülei miatt időnként tisztítani kell azokat. Hajlamos a kötőhártya gyulladásra. A szőrét legkönnyebben úgy lehet tisztítani, hogy alaposan megúszatom, másnap kikefélem.
  Ha igényled, még írok
   
 2. csaba1528

  csaba1528 Állandó Tag

  Elfelejtettem valamit. Kedvenc íróm, Desmond Morris, valahol azt írta (lehet, hogy nem szószerint idézek) a legnagyobb kár, amit egy golden retriever egy betörőben tehet, ha jól összeszőrözi, amikor örömében ráugrik. Egyébként is, ha egy kutya összesározza szép ruhádat, amikor hazatérve rád ugrik, sose haragudj rá, gondolj arra, van egy lény a világon, amely fenntartások nélkül, és hátsó gondolatok nélkül szeret, és mindig örül, ha veled lehet.
   
 3. Unicorn19

  Unicorn19 Állandó Tag

  Sziasztok!
  Egy fontos kérdéssel fordulnék hozzátok!
  Egy teljesen új ember vagyok itt de mindenki véleményére számítok!
  A kérdésem a következő:
  Az akinek rottweiler-e van és egyszer engedi hogy legyenek kölykei az ezzel tönkreteszi a rottweiler fajtát? Persze csak is olyan embernek adná a kölyköket akinél jó helyük lehet és nem csak nagyzolásból veszi meg!
  Szerintetek is rossz gazda az olyan?

  Előre is köszönöm a válaszokat!
  Bocsi hogy ilyennel zavarkodtam de a napokban ez a kérdés merült fel egyik nagyon jó ismerősömnél és most aggódik hogy ő ezzel rossz gazdává válik!
  Segítsetek!
  Köszi mégegyszer mindenkinek!
   
 4. pcsaba

  pcsaba Állandó Tag

  Én is fontosnak találom a nevében is szereplő magyarságát. Még gyerekkori emlékeim alapján nagynéném vizslája rémlik fel. Igen barátságos és remek vadászkutya volt.
   
 5. dyvolie

  dyvolie Állandó Tag

  Én személy szerint az Akitákat kedvelem.
  A párom az amerikait és a japánt.
  Most azon marakodunk, hogy milyen legyen. :D
   
 6. zséné

  zséné Állandó Tag

  Nekem is magyar vizslám,nagyon szeretem,mert rendkívül okos ,játékos és nagyon gyerek centrikus kutya.
   
 7. babilonok

  babilonok Állandó Tag

  Nekem egy 4hónapos westiem van. Könyve van valakinek róla pdf-ben? köszi
   
 8. racznemonika

  racznemonika Állandó Tag

  szuper

  Nagyon jók a fajtaleírások:D! Még kérünk!
   
 9. fantomrobesz

  fantomrobesz Állandó Tag

  pitbull

  Van egy 6 hónapos pitbullom nagyon aranyos de jól tud harapni
   
 10. hugi1023

  hugi1023 Új tag

  Üdv köszönöm a kuvaszhoz kapcsolódó írásodat,szerintem ez egy remek fajta nekünk is mindig ilyenünk volt ill.van a mai napig is.Sajnos a cikk utolsó néhány sora túlzottan is helytálló és ennek a remek fajtának csak az előnytelen oldalát ismeri az emberek nagy többsége.
   
 11. azakizsolt

  azakizsolt Állandó Tag

  csak annyi hogy az eggyik legnagyobb inteligenciáju kutyus innentöl kezdve nincs miröl beszélnem
   
 12. azakizsolt

  azakizsolt Állandó Tag

  hangositsd fel a tv-t,vagy tekerd fel a hangerőt
   
 13. diko4

  diko4 Állandó Tag

  Nálunk is van egy idegesítő kutya a szomszédban, és ő "csak" hajnalban kezd el veszettül ugatni, amikor épp aludnék. :(
   
 14. sacicica

  sacicica Állandó Tag

  Nekem ugyan nincs kutyám, de minden élőlényt szeretek,és fáj, ha szenvedni látom.Gyakran nézem Nacionál geographic műsorát és irígykedve látom, mennyi mindent megtesznek az állatokért és szigorúan érvényt szereznek az állattartás törvényeinek.M.o.-on még nagyon kezdetlegesek ezek a törvények,ha egyáltalán vannak.Valamit hallottam fél füllel, miszerint: a jövöben nem szabad majd a halakat gömbakváriumban tartani és a papagájokat sem kerek kalitkában.!Ez az állatok lélektanára épít, de mi van azoknak az embereknek a lelkével, akik kínozzák, vagy minimum nem törődnek állataikkal?Azoknak van lelkük,?---Sacicica
   
 15. acert

  acert Állandó Tag

  Pl. egy pulit soha az életbe nem lehet leszoktatni az ugatásról, ösztönösen benne van, hogy a legapróbb szöcskét is teljes beleéléssel ugatja kb. 10 percig... akinek csendes kutya kell vegyen valami csivavav féleséget, vagy mopszot, ezek a túltenyésztett, elgyámoltalanított valamik önállóan sz...i se tudnak:)
   
 16. BSzajnik

  BSzajnik Állandó Tag

  Sziasztok,

  bár én személyszerint nem vagyok BC tartó, azért volt pár kutyám, többnyire óriás schnauzerek. A szomszédom tartott BC-t és mindig úgy sajnáltam, mert igazából olyan kutyafajta, amely nagy mozgásigényű. Ő pedig csak a rácsos kapu mögül ugatgatta a járó kelőket jobb híjján. Agility kutyának is kiváló, nagyon okosak mindamellett borzasztó fürgék. Én olyan állatbarátnak ajánlom ezt a kutyafajtát, aki a mozgásigényét ki tudja elégíteni folyamatosan. Gyönyörűek és szeretnivalók!
   
 17. ildinyanya

  ildinyanya Állandó Tag

  gyermekoromban volt magyar vizslám imádtam de valaki sajna megmérgezte:'(
   
 18. Teddy1

  Teddy1 Állandó Tag

  Sziasztok,

  En a Kutyaszalloban lattam eloszor BC kutyust, s nagyon megtetszett. Most pillanatnyilag nem alkalmasak a korulmenyek kutyatartasra, de kesobb remelem ...
  Addig is orulok e topiknak, s remelem egy csomo hasznos info osszegyulik.
   
 19. bkata

  bkata Állandó Tag

  magyar vizsla

  Boglárka 12 éves lett. Igazi szülinapi party-val köszöntöttük (vizsikkel és gazdikkal) :p:p:p
   
 20. bkata

  bkata Állandó Tag

  Bogi vizsla

  jaj a kép lemaradt:....
   

  Csatolt fájlok:

Megosztás