Kutyafajtak

Tiittaa

Új tag
Mopsz

A mopsz 2 éves koráig hiperaktív kutya, akit már ilyenkor következetesen kell nevelni. Ami könnyen elérhető, ugyanis természetéből fakadóan utálja, ha a gazdája haragszik rá, és mivel szeret enni, ezért a jutalomfalatkákkal is kitűnő eredményeket érhetünk el nála, viszont vigyázni kell, mert hízásra hajlamos fajta.
Rendkívül jó természetű, nyugodt és kiegyensúlyozott. Szereti a gyerekeket és sosem agresszív. Kiválóan tartható lakásban, sőt rövid orra miatt nem élhet egész évben a kertben. Az orr sajátossága, azon röfögő és prüszkölő hangok, amelyek oly jellemzőek rá. Szóval a mopsz igazi családi kutya. Kedves, kiegyensúlyozott és nyugodt. Nem zavarja a szomszédokat, ugyanis csak ritkán ugat, de nem bírja a nagy meleget és hideget.


Kis termetű, zömök kutyafaj. Teste négyzet alakú és tipikusan gömbölyűfejű eb. Szeme nagy, sötét és kidülledő, az embernek az az érzése, hogy mindig szomorú. Szőrzete rövid és fényes, nem igényel olyan sok ápolást, mint a hosszúszőrű fajták. Színe lehet ezüst, fakó, barackszínű és fekete, és ne felejtsük el redő homlokát, fekete maszkját és elasztikus bőrét, amik a legtipikusabb jellemzői a mopsznak.

  • Ideális magassága: 30–32 cm
  • Súlya: 6–8 kg
 

cinci68

Állandó Tag
Állandó Tag
boxer

Sziasztok! Nekem volt rotim, dobermanom, német juhászom, korcskutyám, tacskóm, boxerem, de az összes közül a boxer kutya fajtát szeretem a legjobban. Hűséges, játékos, kedves, ragaszkodó, és olyan csúnya ,hogy az már gyönyörű!!!
 

édesfelhő

Állandó Tag
Állandó Tag
Az én kedvenc kutyám az afgán agár..azt hallottam nagyon sok baj van velük,ha valakinek van vagy volt :( ilyen kuityája az írjon már nekem légyszi..lenne egy pár kérdésem ezzel kapcsolatban!
 

nrps

Állandó Tag
Állandó Tag
A családba most került egy golden retriever kiskutyus. Valaki tud tanácsot adni a gondozásával kapcsolatban?
Saját tapasztalatom nincs ezzel a fajtával kapcsolatban, de egy minden kutyára igaz tanácsot adhatok. Azt engedj meg neki kiskutyaként, amit nagykutyaként is megtehet majd és amit egyszer nem szabad azt később sem. A szocializáció sem elhanyagolandó dolog.
Élvezzd ki minden pillanatát a gyerekkorának, mert az sohasem ismétlődik meg!
 

nina77

Állandó Tag
Állandó Tag
Sziasztok! Nekünk van egy Berni pásztor 10 hónapos kan kutyánk. Egy igazi ördögfajzat!!! HA valakinek van velük tapasztalata, szívesen hallanám. Elsősorban az ugrálásról lenne jó leszoktatni. Most már közel 50 kg így lassan ledönt a lábunkról.....
 

cortez34

Állandó Tag
Állandó Tag
Sziasztok!

Most szeretnék vásárolni egy angol buldogot.
Mennyire igényli a kutya a házban tartást? Van valakinek tapasztalata, hogy mennyire szoba kutya? Kertesházban lakom, de nem volt eddig kutya a házban :)
 
Oldal tetejére