Lövöldözés a Parlamentben Kanadában

Melitta témája a 'Hírek' fórumban , 2014 Október 22.

Melitta - 2014 Október 22, 17:09
 1. Melitta

  Melitta Adminisztrátor Fórumvezető

  Lelőttek egy embert a háborús emlékműnél Ottawában. A hírügynökségek szerint a lövéseket a Parlamentben is lehetett hallani.

  Egy őrségben álló katonára lőttek rá a háborús emlékműnél Ottawában – adta hírül a CNN a Canadian Broadcasting Corp. híradására hivatkozva. A lövés hallatszott a Parlamentben is. Szemtanúk szerint egy fegyveres rohant a kormányépületek felé. A tettes(eke)t még keresi a rendőrség.

  Több hírügynökség és szemtanú arról számolt be, hogy lövések dördültek a Parlamenten belül is. A CNN úgy tudja, hogy a fegyveres a főbejáraton ment be. A Guardian azt írja, hogy lezárták a Parlamentet a lövöldözés miatt. Stephen Harper miniszterelnök elhagyta az épületet.

  Az ottawai rendőrség közölte, hogy az emlékműnél lövöldözés délelőtt 10 óra előtt pár perccel történt, azt még nem tudják, hogy a katonaság tagja volt-e a célpont.

  canadai parlament.jpg
   

Hozzászólás

Melitta témája a 'Hírek' fórumban , 2014 Október 22.

  1. Melitta
   Melitta
   A heten ez mar a masodik eset, borzalmas hova megy a vilag?

   Katonákat gázolt, agyonlőtték

   Elgázolt két katonát Kanada keleti részén egy helyi férfi, aki Steven Blaney közbiztonsági miniszter szerint „egyértelműen szimpatizál a terrorista ideológiával”.

   A gyanúsítottat, a 25 éves Martin Couture Rouleaut a rendőrök a gázolást követő autós üldözés közben agyonlőtték. A Québec tartománybeli Saint-Jean-sur-Richelieu településen hétfőn elütött két katona egyike belehalt a sérüléseibe.

   A hatóságok még vizsgálják, hogy a gázolásnak köze lehetett-e ahhoz, hogy az autót vezető férfi, aki a szomszédjai szerint nemrégiben tért át az iszlám vallásra, radikális nézeteket vallott. Az azonban Blaney szerint már egyértelműen elmondható, hogy Rouleaut terrorista ideológiákkal rokonszenvezett.

   A tárcavezető sajtótájékoztatóján „az országunk, a hadseregünk és az értékeink elleni borzalmas erőszakcselekménynek” nevezte a támadást.
  2. Melitta
   Melitta
   Oszinte reszvetem a csaladjuknak.

   [​IMG]
   pacisi, Jaszladany és Jade77 kedveli ezt.
  3. simi56
   simi56
   Szomorú! Sajnos őrültek és fanatikusok mindig vannak, és a gyilkolásban élik ki torz jellemüket.
   pacisi és Jaszladany kedveli ezt.
  4. sorcier
   sorcier
   :(
  5. trefa
   trefa
   Őszinte részvétem!

   Mindettől függetlenül, tudunk valamit a 25 éves emberkéről? Csak annyit közöl a média megint, amiből az átlag ember azt szűri le hogy egy rosszéletü terrorista.
   Nem akarok ezzel sem vitába szállni, és nem célom kételkedni sem. Csak abból indulok ki, hogy sok esetben évek múlva kerül csak napvilágra hogy mi is volt valójában egy egy esetnél.
   A média mindíg is a befolyásolható emberek kábítószere volt. Valóban szörnyű ami történt, és ha valóban ez a háttere, el is ítélendő. Azonban nem minden az aminek beállítják. Nálunk nincs jelenleg fenyegetetség, (vagy csak nem hozzák nyilvánosságra. Van most mivel ijesztgeni a jónépet ez nélkül is.) Azonban Budapesten is vannak olyan esetek amire bármikor rá lehetne fogni hogy terrorcselekmény. A Budapesti rendőrfőkapitányságra leadott lövés, vagy lövések, és a vele szemben lévő villamos megállóban történt jóval korábban történő drámai tömeggázolást is lehetne ennek tekinteni, de mivel az országban nincs fenyegetettség, így ezek csak bűncselekménynek, illetve balesetnek van minősítve.
   Még csak véletlenül sem képzelhető el, hogy a fiatal férfinek esetleg baromi rossz napja volt, vagy be volt éppen tépve, és bravúrozni akart egy kicsit?
   Sajnos semmit nem lehet tudni erről. Miért is akarna bárki ilyen fiatalon önként és dalolva meghalni? Értem én ha valaki öngyilkos akar lenni, de azok a legtöbb esetben csak önmaguknak ártanak. Amennyiben valóban terrorcselekmény akart volna lenni, elmeháborodottnak kellet lennie, hiszen másképpen is tehetett volna, mint hogy ezzel a két szerencsétlenül járt katonával a végzetébe sodorja magát. Ez már nem fog kiderülni, és az sem hogy mi volt a valódi eset háttere, ha egyáltalán volt is háttere...
  6. Melitta
   Melitta
   Azert ha valakinek baromi rossz napja van, nem kell stukkerral lovoldozni. Miert nem magat lovi fejbe az ilyen?
   Olyan fene nagy demokracia van itt,hogy mindenkinek van lehetosege orvosolni bajat,ha lelkibeteg, felsorolni nem lehet a segito szervezeteket, az orvos is elkudi terapiara ha kell, minden vallasnal vannak szoc halok ahol ha kicsit depresszios segitenek, felteve ha nem ISIS terrorista szeminariumra megy.
   ez jo kerdes
   Itt ahol nyugodtan elhet, gyakorolhatja vallasat,naponta 5 szor senki nem akadalyza vagy tesz ra megjegyzest, itt ahol bekeben elhetne csaladjaval es gyarapodhatna, a kutya nem szol perojativ ertelemben hozza.
   Miert nem megy vissza ahonan jott az ilyen, ha nem felel meg neki Canada nyujtotta beke es nyugalom?
   Ezekben az emberekben belekodoljak a gyilkolast, kenyszeresen oldokolni kell , mindegy kit csak artson minnel tobb embernek.
   Amit en elvarnak, hogy legalabb ilyen hangos szalagcimekben tiltakozanak azok a muszlimok akik nem igy elnek es akarnak elni es a nyakukba venni terror cselekmenyek gyanusitasait, ragalmazasait.
   Siri csend honol , hallgatnak mint [email protected] a fuben. Egyetertenek , azonosulnak veluk , vagy dorzsolik a markukat, hogy sikerult kinyirni par hitetlent.......ezek az emberek kozejuk jarnak imadkozni ertik a nyelvuket, es nem veszik eszre ,hogy valami nem stimmel?
   Ernoe, pacisi és Jaszladany kedveli ezt.
  7. blober
   blober
   ezek lényegében agymosottak lesznek és hisznek benne, hogy amit tesznek az a helyes. Itt nem az öngyilkosságról van szó hanem a megdicsóülésröl a saját élet teljesen másodlagossá válik. Az is egy más kérdés, hogy vallási és politikai vezetöik lelkiismeretfurdalás nélkül kihasználják öket.
   Jaszladany kedveli ezt.
  8. trefa
   trefa
   Melitta,
   Ahogy olvastam az itt megjelent kis cikket, nem elgázolta őket?

   Pontosan ezért sem értem a tettét, hiszen állításod szerint "Itt ahol nyugodtan elhet, gyakorolhatja vallasat,naponta 5 szor senki nem akadalyza vagy tesz ra megjegyzest, itt ahol bekeben elhetne csaladjaval es gyarapodhatna, a kutya nem szol perojativ ertelemben hozza." Teljesen logikátlan hogy olyan helyen merényletet kövessen el ahol nincs semmi értelme. Értem hogy agymosottak ezek a "megdicsőülni vágyó" egyedek, Azt viszont nem, hogy miért követne el bármilyen merénylő olyan helyen merényletet, ahol a kutya se bántja őket?
  9. Jaszladany
   Jaszladany
   Sajnos így van, ahogy leírtad. Azért nincs tiltakozás a többség részéről, mert egyetértenek a terroristákkal. Egy barátnőmnek vendége volt Afganisztánból, egy fiatalember. Mi azt hisszük, hogy szegény afgánok, mennyit szenvedhetnek a táliboktól. A barátnőm mondta, hogy az egész afgán lakosság a tálibok oldalán van, és egyetértenek velük.
   Biztos van kivétel, de nincs jelentős ellenállás. Gondolom, a többi muszlim országban is így gondolkodik a többség, ezért nincs egy hang tiltakozás se az ISIS-szel szemben.

   Részvétem az orvul lelőtt katona és az elgázolt katonák családjának.
   Utoljára módosítva: 2014 Október 23
  10. Jaszladany
   Jaszladany
   Én csak azt nem értem, hogyan tarthatják hőstettnek olyan emberek meggyilkolását, akiknek esélyük sincs védekezni, nem számítanak támadásra, vagy védtelenek, kiszolgáltatottak, fegyvertelenek. Mennyire kell kimosni valakinek az agyát ahhoz, hogy elhiggye, újságírókat, segélymunkásokat, nőket, gyerekeket megölni dicsőség?
  11. tomjenzsolti
   tomjenzsolti
   Hogy létezik az, hogy bárki csak úgy besétálhat a Parlament főbejáratán ráadásul fegyverrel? Hát nincs ott kapuőrség, biztonsági szolgálat, fémdetektoros beléptetés?
   Ez a mai világban hallatlan könnyelműség, de még inkább bűnös mulasztás.
   Jaszladany kedveli ezt.
  12. Ajuda67
   Ajuda67
   Én olvastam, tiltakoznak.
   http://444.hu/2014/09/22/nem-az-en-nevemben-vilagszerte-tiltakoznak-muszlimok-az-is-ellen/
   Felnőtt fejjel azokat a német, amerikai, akár magyar, bármilyen fiatalokat sem tudom érteni, akik megszökve otthonról megpróbálnak belépni az IS-be.
   Azt hiszem az itt a gond, hogy tökéletesen eltérő világok nyúlkálnak bele egymás dolgaiba.
   Ami nekünk természetes, az egy iszlám hívőnek egyáltalán nem az. Ami szerintünk erény, szerinte hatalmas bűn.
   Békén kellene egymást hagyni.
   Na ez nem megy.

   Részvétem a fiatalok családjának.
   pacisi kedveli ezt.
  13. vandorcsillag
   vandorcsillag
   Pedig nagyon egyszerű megérteni ezeket a fiatalokat.
   Addig míg ilyen gondolkodású felnőttek,szülők nevelnek gyereket mint a költőzseninek kikiáltott Varró Dániel ,addig halmozottan lesznek fiatalok akik így gondolkodnak.
   varro1.jpg
   pacisi kedveli ezt.
  14. Vercsus12
  15. blober
   blober
   Gondolom ezek nem egyéneket néznek hanem mi, mi vagyunk ök meg ök. Gyerek, nö vagy férfi hal meg nem érdekes mert mindegyik egy rész az ök-böl. Végül is mindegyik terrorszervezet, mindenhol gyilkol mindenkit válogatás nélkül.
  16. blober
   blober
   Azért ez nem ilyen egyszerü mert az ISIS sunni muslim és a másik föág a shia muslimer üldözik egymást kegyetlenül. Nem beszélve arról, hogy az IS nagyon kegyetlen még a saját hittársaikat is ölik. A többség egyszerüen fél tölük.
  17. Ernoe
   Ernoe
   A Német sajto szerint a 32 éves merénylö egy többszörösen büntetett elöéletü ember volt, és már régota egy veszélyes személynek számitott.
   -
   A tett, kedves trefa, azért tekinthetö politikailag motiváltnak mert a perlament, egy valojában örzött épületbe hatolt be az alak, nem igaz, hogy ott lakott volna a sarkon. Az ember nem megy véletlen felfegyverezve a parlament elé, lö le egy katonát (nem járokelöt) hatol be az épületbe, sebesit meg 3 embert.
   -
   Az hogy konvertált az islamhoz csak azt mutatja, hogy ez egy mágnes napjainkban minden eröszakos, diktaturát a maga egyszerüsége miatt magasztalo emberek számára.
   -
   Minden ember mögött egy individuális történet áll, ennek az embernek az életében is sok minden félresikerülhetett, hogy igy reagált. Egy azonban biztos, helytelenül viselkedett.
   -
   Nem hiszem, hogy nyugaton pánik lenne, igaz Németország egyesitése után egy kelet-német Pap a sok ujsághir láttán öngyilkos lett, azt gondolta a moszlemok elözönlik németországot.
   -
   Ö valoban nem volt hozzászokva sok informatiohoz, nem tudta szürni a lényeget. Nem a mediák a hibásak hanem az olvasok akik a szenzátiokat hajhásszák.
   -
   Az utcai balesetekhez nem kell odahivni az embereket, maguktol jönnek.
  18. Melitta
   Melitta
   Nagyon respektaljak a katonakat az emberek, es komoly felhaborodast valtott ki ez de az elozo heti terror is.
   Minden ilyen lepes, meg nagyobb biztonsagi eloirasok kovetnek, es meg tobb penz megy a biztonsagi felszerelesekre stb. Szept 11 terror ota szinte duplazodott a repulojegyek ara, lassan mar a hatsonkba is beneznek,a hataron hogy kiszurjek a terroristakat. Regen jogsival tudtunk amcsiba menni ma elol hatul, alul felul vegig megy egy kamera az autodon nem-e van valami torror gyanus dolog. NAgy turelemmel van mindenki es csinalja szo nelkul a rankeroltetett biztonsagi eloirasokat ami eleg kenyelmetlen es nagyon draga. Enenk ellenere meg is megtortent ez a trgedia.
  19. tornando
   tornando
   Még itt a canadán is népszerűsítik a műzsenit
   rákeresel meglátod

Megosztás