Hírek Legendás királynőről kapta új nevét a Petőfi Sándor laktanya

A vitéz Szurmay Sándor Helyőrség Dandár laktanyája felveszi a dandár kötelékébe tartozó 32. Gyalogezredet 1741-ben megalapító Mária Terézia királynő nevét - jelentette be Szalay-Bobrovniczky Kristóf honvédelmi miniszter a Budaörsi úti, egykori Petőfi Sándor laktanya hétfői átnevezési ünnepségén.

Hozzátette: a haderőfejlesztés eszközbeszerzései és szervezeti átalakításai nagyon fontosak, amikor a szomszédságban háború dúl, és
"fel kell készülnünk arra, hogy minden áron és bármilyen körülmények között ezt a háborút Magyarország határain kívül tartsuk".

Ugyanakkor - emelte ki - a hadsereg ereje a katonák lelkében van, ezért fontos, hogyan tekint magára a mai katona, mit tekint múltjának és hagyományának.

A miniszter emlékeztetett rá: azzal, hogy Mária Terézia királynőről nevezték el a laktanyát, üzennek "minden anyának és feleségnek", akik ma is azzal a "féltő szeretettel" engedik a haza védelmére gyermeküket, férjüket, ahogy azt Mária Terézia annak idején a testőreivel és katonáival tette. Szükségünk van erre a féltő és gondoskodó szeretetre a haza védelméhez - mondta.

1694450341311.jpeg
 
Két ember házasságán belül történő lelkiterror, leszopogattuk a csontot, hallottunk ilyesmit keresztény házasságoknál is, lehetne már továbblépni a hír tartalmához.
A hírre nem nagyon lehet már mit írna....a média is szépen hallgat....
Hisz egy magyar hazafi, költő, katonatiszt, áldozat nevét elvették és kicserélték egy királynő nevére.
 
A hírre nem nagyon lehet már mit írna....a média is szépen hallgat....
Hisz egy magyar hazafi, költő, katonatiszt, áldozat nevét elvették és kicserélték egy királynő nevére.
Ahol nulla embereket nulla teljesítményért kitüntetnek ott ez is természetes lehet egyes embereknek! Hiába tiltakozunk ellene a rajtunk és felettünk uralkodókat ez nem érdekli!
 
vagy ne jelzőzzön írjon másképp lehet írni terrorizáló, úrhatnám, agresszív.
bár ezek is jelzőhöz hasonlítanak de jellemet írnak le
Még csak nem is szubjektíven jelzőzött jellemet
Amit ő írt az a, ő maga látásából: szubjektív jelzője
Nem tárgyilagos. hanem indulati.
Ezért se ismerte fel, az nem vallási eseményre épülő terrorizálás
Teljesen más esetet az ok és az ürügy
Az ott ürügy volt
(Alaptalan, kitalált, színlelt, nem valódi ok, amellyel valaki el akarja leplezni cselekvésének v. vmely cselekvés elmulasztásának igazi okát, célját )
Mondjuk én a két hölgytagunk felé jeleztem, hogy belepirulnék, ha mást kellene behelyettesítenem (pl. a tojást angolul /egg/ vagy az ászt ékezet nélkül), de, akkor legyünk komolyak is:
Természetes, hogy egy 100 milliós orszagban van ilyen is, meg olyan is.
Ráadásul eltérő vallási és kultúrális környezetben eleg nehéz függetlenül definiálni egy illető emberségének mértékét.
Szóval emiatt nem érdemes vitát kezdeményezni. Arrol nem is szólva, hogy majdnem olyan mértékben (najó, ahhoz még sokat kell tenni) offoltak mint én...
 
Rossz következtetést vontál le
Nem is a vallás miatt volt, egyszerű uralkodás
És te mint vallási kapcsolatot a ramadánra hoztad ide
Ezt értetted félre bármi szó hangzott is el
Egyszerű terror

Nem a vallási,(ramadán) hanem hétköznapi
Máskor feleség terrorizáláshoz tartozóan kell megírni
Ezt értetted félre, bármire hivatkozva terrorizált is az ürge
Feladom.
Ennyi kioktatást még a szüleimtől sem kaptam egész gyerek koromban...ők soha nem akarták megmondani mit hallottam, mit láttam és, hogy hülye vagyok, mert mindent félreértek.
 
Utoljára módosítva:
mt vs petőfi laktanya.jpg Az arány 1:16. Ne feledjük Budapesten volt az V. Demográfiai Csúcs. Petőfinek mindössze egy utódja volt, azonban kellett az a példakép, aki Magyar királynőként 16 gyereket szült, és amellyel egyúttal megalapította a Habsburg-Lotharingiai házat. Aki ezt kitalálta "nagy" történelmi ismeretekkel rendelkezhet... Ha pedig már amúgy is megyünk vissza felé a történelemben a valamikori 945 évig a Magyar királyságban működő ispánság és vármegyék visszahozásához ez mindeképpen illeszkedik... :( vármegyék ispánok.jpg
 
Ahol nulla embereket nulla teljesítményért kitüntetnek ott ez is természetes lehet egyes embereknek! Hiába tiltakozunk ellene a rajtunk és felettünk uralkodókat ez nem érdekli!
Nincsenek "rajtunk és felettünk uralkodók".
Uralkodók? Ezek?

Nagy senkik. Tolvaj, gazember társaság!

Általunk fizetett HIVATALNOKok vannak.
Orbán, Kövér, Semjén, Gulyás, Szijjártó - az összes csak hivatalnok
, akik visszaélnek a hivatalukkal!!!
 
Utoljára módosítva:
Idehaza meg ugyanúgy mennek a dolgok mit a Boszporuszon túl.
A Budapesti Rendőr-főkapitányság elutasította azt az ellenzéki feljelentést, amit a napokban a legfőbb ügyész küldött a rendőrségnek annak a magyar férfinek az ügyében, akit a török elnök testőrei megvertek...
A BRFK határozata szerint nem közvádas bűncselekmény az, hogy Recep Tayyip Erdoğan testőrei augusztus 20-án Budapest belvárosában megvertek egy magyar állampolgárt.

A rendőrség azt írta, egy ellenzéki aktivista bemutatott Erdoğannak, akinek a biztonsága emiatt nem került veszélybe, a testőrök ennek ellenére súlyosan bántalmazták a férfit, akit a TEK emberei mentettek ki „szorult helyzetéből”.
a BRFK határozatában, ami szerinta török testőrök viselkedése nem értékelhető kihívóan közösségellenesként, illetve az általánosan elfogadott társadalmi normákkal és az együttélés szabályaival történő nyílt szembehelyezkedésként.

Újra bemutatna a török elnöknek – Bán Tamás az RTL-nek reagált a BRFK által elutasított feljelentésre -

linket hozni tilos, de ezzel a címmel megtalálod az interjút. Bán Tamás elmondja, hogy a testőrök a földre teperték, kezeit hátra csavarták, és még a lábai közé is benyúltak (gondolom ez is a motozás része volt), ennek ellenére ő nem kíván feljelentést tenni.

 

Hírdetőink

kmtv.ca

kmtv.ca

Friss profil üzenetek

Biróné Cs. Katalin wrote on ladysla's profile.
Kedves Ladysla, kérlek segíts!
Évek óta nem voltam a fórumon. Hogyan lépek be az e-bookok lapjaira? Hová írom be a 20 mondatot? Érvényes még ez a követelmény? Válaszodat előre is köszönöm.
Biróné Cs. Katalin (Biseka)
pomagrade wrote on Kincsesbolygó's profile.
Szia! Sajnos nem sikerült még megtalálnom a Viszkok Fruzsi könyvet... Ha szembejön, felteszem majd :)
Hello everyone!!! The Rnata Nativity Bundle pattern is now available!!! Anyone here who already has it and wants to share it?
Erinna Lee has just released a new book: Enchanted Woodland Amigurumi... I hope someone will post it on the forum soon!
remélem jól csinálom!

Statisztikák

Témák
37,867
Üzenet
4,730,287
Tagok
610,768
Legújabb tagunk
Britta34
Oldal tetejére