Már érvényes Trump rendelete: Kairóban nem engedtek gépre szállni több muszlimot

Melitta témája a 'Hírek' fórumban , 2017 Január 28.

Melitta - 2017 Január 28, 17:48
 1. Melitta

  Melitta Adminisztrátor Fórumvezető

  Nem engedtek felszállni öt iraki és egy jemeni muszlimot egy New Yorkba tartó EgyptAir járatra, egy nappal azután, hogy az amerikai elnök felfüggesztette hét muszlim országból a bevándorlók beutazását.

  Nem engedtek fölszállni az egyiptomi légitáraság New York-i járatára négy iraki és egy jemeni állampolgárt – jelentette a Reuters hírügynökség kairói repülőtéri forrásokra hivatkozva. A források szerint volt érvényes amerikai vízumuk, de azt még korábban kapták.

  Donald Trump pénteken elnöki rendelettel 120 napra felfüggesztette egyes muszlim országokból érkezők beutazását az Egyesült Államokba. A beutazási tilalom Szíriára, Iránra, Irakra, Szudánra, Líbiára, Szomáliára és Jemenre vonatkozik.

  A 120 nap letelte után elsőbbséget élvez majd a vallásuk miatt üldözött kisebbségek befogadása ezekből az országokból. Trump korábban közölte, hogy

  a Közel-Keletről menekülő keresztények élveznek majd előnyt.

  A Qatar Airways katari légitársaság szombaton figyelmeztetést tett közzé a honlapján. A szöveg szerint az említett hét muszlim ország állampolgárai csak akkor utazhatnak az Egyesült Államokba, ha állandó tartózkodásra jogosító engedélyük van, vagy ha külföldi kormányok, az ENSZ, nemzetközi szervezetek vagy a NATO alkalmazottaiként kaptak vízumot.

  A beutazási korlátozás érintheti a Google közel 100 munkatársát is,

  akik az érintett országokból származnak, és éppen úton vannak valahol a világban. A cég ezért felszólította őket, hogy térjenek vissza az USA-ba – közölte a Bloomberg hírügynökség. Hasonló gondban van más technológiai cég is, például a Microsoft.

  A gondot az okozza, hogy a technológiai cégek a világ más tájairól érkező munkavállalóiknak egy speciális, H1-B jelű munkavállalói vízumot kérnek. Ez a vízum pedig nincs az elnöki rendelet szövege szerint engedélyezett beutazási vízumok között.

  MTI

  EgyptAir.jpg
   

Hozzászólás

Melitta témája a 'Hírek' fórumban , 2017 Január 28.

  1. Ternyák
   Ternyák
   Ez is olyan típusú rendelet, mint a mo-i szeretett miniszterelnök hoz. Felemás, kidolgozatlan.
   Én ezt akarom, és így is lesz! Mindenesetre gratulálok az amerikai választópolgároknak, a döntés levét mindenki issza, nem csak ők.
   setni kedveli ezt.
  2. Soproni Ede
   Soproni Ede
   Nem értem , hogy Szaud-Arábia miért nincsen rajta ? hiszen a 9/11-es merénylök majd mind csak szaudi állampolgárok voltak :rohog:, vagy öket ez nemérinti ??
  3. Jaszladany
   Jaszladany
   Na megelőztél, nekem is pont ez jutott eszembe :eek:
   Beth-Nahrain és Soproni Ede kedveli ezt.
  4. navagraha
   navagraha
   Már megint kötözködök. Fura dolgot tesznek egyes firkászok. "Nem engedtek felszállni öt iraki és egy jemeni muszlimot..."
   MA, az elnök a megnevezett országok állampolgárai beutazását tiltja.
   Nem vizsgálja, az illető polgár vallását.
   Arab, és perzsa országokról van szó, akik egymással is vallásháborút vívnak.
   A Szaudi Királyság vélhetően azért nem szerepel a listán, mert ott nincs menekült státuszú polgár életben.
  5. Soproni Ede
   Soproni Ede
   Navagraha , már megbocsájts nekem tudatlan vén embernek , én csak azt tudom , hogy Sziria , Irán , Irak ,Libia és Szommália belsö illetve "külsö" háborut visel , de Jemen ?? Na kérlek erröl az országról még nemolvastam , hallottam manapság a médiákban . Miért ott mi is történik ?? Ott milyen háború van , ott is az ISIS vagy az Al-Qaida tevékenykedik ??
   Jaszladany kedveli ezt.
  6. Ernoe
   Ernoe
   Szerintem a rendelet mögött nincs más mind megmutatni a világnak, hogy amit beigért betartja.
   Egy választási beszédében arrol szolt, hogy a popularitását az sem csorbitaná ha lelöne valakit.
   Remélem ezt nem probálja meg nekünk demonstrálni.
   -
   Nekem mindig az tetszett Amerikában, hogy a repülötéren különbözö ethnikumu emberek jöttek mentek és a különbözö börszinü alkalmazottak a legnagyobb tisztelettel bántak mindenkivel. Nem tudom meddig akarja fesziteni a hurt ez az ember.
   -
   Szerencsére az Amerikai nép nem hagyja ezt anyiban mind a keleteuropaiak.
  7. setni
   setni
   Jemenben polgárháború van, szaud arábia is csapatokkal harcol és igen ott is jelen van az al-kaida és az isis.
   Legalább tízezer ember vesztette életét a két éve zajló jemeni háborúban, derül ki az ENSZ legfrissebb jelentésből.

   A szervezet humanitárius ügyekért felelős hivatala szerint ez egy alacsony becslés, ami a kórházak és az egészségügyi központok adatait nem tartalmazzák.

   A háború teljesen tönkretette Jement, ami alapjáraton is az arab világ legszegényebb országa volt. Az ENSZ arról számolt be, hogy 19 millió ember – a teljes lakosság 80 százaléka – humanitárius segítségre szorul, 3 millióan pedig kénytelenek voltak elhagyni otthonukat
  8. setni
   setni
   Majd meglátjuk, sajnos az embereknek nem volt jó az eddigi helyzet , betelt a pohár és az inga most kilengett hogy mikor fog visszaállni azt nem tudni.
  9. setni
   setni
   Nagyon helyes legalább amerikából nem fogják orbán urat piszkálni a kerítés miatt.;)
   Jaszladany kedveli ezt.
  10. navagraha
   navagraha
   "A négyezer éves jemeni konfliktus egyik legcsúnyább epizódja zajlik. De hiába a lebombázott temetési menetekről és éhező gyerekekről érkező képek, a Nyugat kitart a legtöbb szenvedést okozó szövetségese, Szaúd-Arábia mellett..." Nyolcnyolcvannyolzosztvakettővel.hu
   Jaszladany, Soproni Ede és setni kedveli ezt.
  11. setni
   setni
   Ja, még mindig orbánt támadjuk?....:rohog:
   Izé....be kellene fogadni azt a sok embert akiket az USA most elutasít!!
   Nos komolyra fordítva a szót...igen úgy van ahogy írtad minden országnak joga van megválogatni hogy kit enged a határai mögé.
  12. Dagiegi
   Dagiegi
   Azért ,mert ő "megteheti"....Mi meg nem dönthetünk....ennyi.....
   Jaszladany és setni kedveli ezt.
  13. pitti
   pitti
   Te igazan mit iszol?
   Majd ha megismered azt a streszt az orszag gazdasagara amit azok a bevandorlok tesznek akiket a Trump most felfuggesztett akkor lehet, hogy megvaltozik a velemenyed. De ebben nem igazan bizok.
   Jaszladany és setni kedveli ezt.
  14. pitti
   pitti
   Nem Gyula. Egyenlore a szaudiak amerika szovetsegesei. Ha van egy kis penzed olyan utlevelet vasarolhatsz amilyet akarsz. Az hogy az utleveluk szaudi volt nem jelenti azt hogy szaudiak voltak sarosak ebben. Sot, szerintem amerikaiak (a hatter hatalom )voltak sarosak.
   Jaszladany és Soproni Ede kedveli ezt.
  15. pitti
   pitti
   Igen, terror szervezetek ott is tevekenykednek, sot Jemenben tobbnyire ok vannak uralmon. Ezert visel Szaudi haborut ellenuk. Konyorgom olvassatok mar utanna hogy mi miert tortenik a vilagban mielott allast foglaltok.
   setni kedveli ezt.
  16. sehonnani_bitang_ember
   sehonnani_bitang_ember
   Engem nem izgat a szaudiak kivel miért vívnak háborút. Engem az izgat hogy ott miféle nőellenes kegyetlen macsó + fallokrata, hímsoviniszta törvények vannak. A nők ott gyakorlatilag szülőgépek, tenyészállatok. Ezokból ha Trump helyében lennék, simán beutazási tilalmat rendelnék el minden szaudira is, egyben azonnal megszakítanék velük minden gazdasági kapcsolatot, s kijelenteném, nem ismerem el a kormányt ami ott van, mert nem demokratikusan lett megválasztva! Eleve királyság ami nagyon nem demokratikus ugye, de pláne mert a nők biztos hogy nem szavazhattak ezügyben ott...
  17. pitti
   pitti
   Barmennyire is egyetertek a velemenyeddel, letezik egy olyan dolog, hogy regionalis politikai balance.
   Szemet hunyok bizonyos dolgok felett ha haver es tamogato leszel. Ez a piszkos politika.
   Beth-Nahrain, setni és Soproni Ede kedveli ezt.
  18. sehonnani_bitang_ember
   sehonnani_bitang_ember
   BIZONYOS dolgok felett én is szemet húnynék. Az azonban hogy mennyit jelent az a "bizonyos"... embere válogatja. Az én szememben ami ott megy, bőven túl van a határon. Afölött ÉN nem tudnék szemet húnyni.
   Soproni Ede kedveli ezt.
  19. Melitta
   Melitta
   Abban a tersegben , az arab vilagba nem igen van baratnak nevezheto orszag ha nem lenne szerzodesuk Usaval aki biztositja biztonsagat a kiralyi csaladnak mar regen reggelire megettek volna a tobbi arab orszag. Az olaj az OPEC gazdasagi fuggest is hozott foleg az arakba, mert usaba csak 17% arab olaj ment a tobbi Euopaba es mas orszagokba. Amerikanak nagy befektetoje szaudi, nem azert mert kebel baratok ,hanem,mert a dollar megbizhato es penzt csinal. Usanak nem kell laszoval fogni a befektetoket ,mert legyen az kina vagy szaudi ontjak a penz mert nem levetkoztetni akarjak oket hanem bizniszelni veluk. Csinaltak mar egy vilagvalsagot az olaj arak felpumpalaaval, de most mas a helyzet.
   Hogy lassan fordul a kocka, az a terrorizmus finanszerozasanak koszonheto szerintem. Lassan de biztosan atforditjak a vilag gazdasagat az uj technologiakra, a jelenleg 1/3 ara van az olajnak es ez hogy 20-25$ hordonkenti ar javasasszonyok kitalalcioinak gondoltak.
   Ezzel beinditjak a XXI.szazadot , a diktaturak es fenyegetozo allamokat visszaszoritjak mert borzalmas nagy veszteseg erte oket az osses olajexportalo orszagokat. Az oroszok a nyeranyagjaikat aruljak ezerrel , szaudi ejjel nappal 200%tempoval nyomja ki az olajat hogy behoza a olaj ar differencia miatt elvesztett bevetelet, Venezuela megfekudt stb. Meg Canadat is megrazta az olaj ar csokkentes, de nalunk azert minden van nem csak az olaj teszi ki a GDP-t.
   En igy latom , persze mindenki maskeppen ertekelheti az esemenyeket , de szauival a "baratsag" csupan erdek es uzleti es nem barati.
   sehonnani_bitang_ember és setni kedveli ezt.
  20. victorvacendak
   victorvacendak
   A szaudiak szövetségesek. A kitiltott országok pedig ellensége.

   Egyébként Melaniának is pont ilyenje nem volt (egy speciális, H1-B vízum), mikor először ment az USÁ-ba, ő is illegális bevándorlóként melózott (már, ha a modellkedés munka).
   Soproni Ede kedveli ezt.
  21. Ernoe
   Ernoe
   Nem az a felháborito, hogy Trump bizonyos embereket nem enged be az US-ba, láttuk ilyenek közé tartoznak a magyar kormány közelében levö személyek is.
   -
   Ezzel semmi baj de mi lenne ha velük együtt minden Magyart kizártak volna a korruptio vádja miatt?
   -
   Pauschal, országokat kizárni kriminalitás vádjával a hatalom mutogatása ami jobban illik egy diktátos mind Amerika stilusához.
   -
   Egyáltalán nem értem a vizummegtagadásnak miért ezt a formáját használja az elnök, a célt amiröl beszél egészen más formában is ellehetne érni, anélkül, hogy lábbal tiporná az usa traditioját.
   -
   Anyi bizonyos, hogy a munkanélküliséget ezzel nem csökkenti az országában, söt ellenkezöleg. :)

Megosztás