Magyar őstörténet

Status
Not open for further replies.

susanya

Állandó Tag
Állandó Tag
Az élő ny*elv

2071-es beíráshoz<o></o>
„estfen: Ehhez meg bizonyítani kell, hogy a magyar rokon, úgy a szláv, mint a nyugat-európai nyelvekkel is. Nagyon szép feladat lesz!<o></o>
Magam la: Valóban igen nagy feladvány, de nincs más lehetőségünk, ha élni akarunk.”<o></o>
<!--[if !supportEmptyParas]--> <!--[endif]--><o></o>
Teljesen egyetértek e hozzászólásokkal (is). Úgy gondolom azonban, hogy nem másnak kell bizonyítani, hanem elsősorban magunknak, kinek-kinek saját magának. Amikor az ember ráébred arra, hogy az Isten nyelvét beszéli – az AMAZ ÍGÉT -, az óriási erőt és tartást ad. Az egy beavatás. Önbeavatás.
Az, hogy ki mit gondol magáról, a nyelvről, melyet beszél, hazájáról, ahol él – az ő világképétől, vagy másképpen mondva tudatszintjétől függ. Ezért nem kell, és nem lehet senkit semmiről meggyőzni. Az ismeretanyagot, a tudást feltétlenül közzé kell tenni, hogy mindenki kivehesse belőle azt, amire szüksége van, amit be tud fogadni.
A valódi felismerések úgyis belülről jönnek, az Igazság az Isteni sugallaton, a „kis hangon” keresztül érkezik. A szívbe.
 

susanya

Állandó Tag
Állandó Tag
"Amaz íge"

A magyar nyelvnek szavai mára sajnos elveszítették eredeti jelentésüket és jelentőségüket. Ezért egyik legfontosabb feladatunk, hogy megkeressük a szavak HELY-es értelmét, és HELY-re állítsuk eredeti jelentésüket.
Itt szeretném elmondani, hogy a Biblia Károli fordításai között vannak ún. „AMAZ ÍGÉS” kiadások. Ilyen kiadás pl. Károli Gáspár Biblia fordítása a Brit- és Külföldi Biblia-Társulat, 1883. Budapest. (De sok más ilyen, későbbi kiadás is létezik.)
János evangéliuma 1. rész 1-5. versek<o></o>
„Kezdetben vala amaz Íge, és az az Íge vala az Istennél, és az az Íge Isten vala. Ez az Íge kezdetben az Istennél vala. Mindenek ez által teremtettek, és Ő nála nélkül semmi nem teremtetett, valami teremtetett. Ő benne vala az élet, és az élet vala az embereknek ama Világosságok. És ez a Világosság a setétségben fénylik, de a setétség azt meg nem esmérte”
Egy magyarul beszélő számára nem kell magyarázni a különbséget… Az AMAZ, AMA mindenkor arra utal, amit Jézus számtalanszor úgy fejez ki, hogy pl. Ján 17. rész 16. vers „Nem e világból valók, miképpen én is nem e világból való vagyok.”
Ez nekünk azért fontos, mert így tudatja velünk a Szentírás, hogy van más világ is, amire egyébként van szavunk… MÁSVILÁG.
Az „AMAZ ÍGÉS” kiadások szövege számos más, nagyon lényeges helyen eltér a NEM „AMAZ ÍGÉS” szövegektől.

 

White_Falcon

Állandó Tag
Állandó Tag

oposur

Állandó Tag
Állandó Tag
Egen, az angyalok ezorterikációs technikája megállapította, hogy....mit is állapított meg? A Duna alsó folyásánál pedig -milyen különös- népek is éltek már a ezoterikus térben...Nahát!
A goodwill terek viszont teljesen elborították a Kárpátmedencét...mikor is?
A legjobban az a sajnálatos, hogy Paál Zoltán Arvisurájához ezeknek semmi közük! A fatalitás dimenziótlan síkjain tehát az angyalok eztoterikációs kontinuumjai viszont egészen a Szántai féle meghatározó térsíkokig eljutnak, de akár belőlük zagyva blablák is lehetnek, sőt Batu is feltámadhat, vírtualice!!
Sajnos ilyesmik nem leendenek viszont és megintcsak az Arvisurákban. Azért ne keseregjünk, a síkok és a végtelenített vajki spirálisok majd döféspontban találkoznak az ugyancsak végtelen térfél botondi baloldalán, ott és felűl..
Na és akkor/ekkor megtörténik a lakógödrös csoda: létrejön az új blabla..a feltárt gödör idősíktalan peremén.
 

oposur

Állandó Tag
Állandó Tag
A bulgárokról, Álmosról pár mondat.
A magyar őshazában létrejött a Magyar-Bulgár Szövetség. Ez a szövetség azonban nem sokáig regnált, talán csak kb 50 évig, mert a megerősödött Kazária szétbomlasztotta, így 650 körűl megszünt. Ezután a bolgárok -elvándorolva innen- kialakították saját fejedelemségüket-majd királyságukat- nagyjából a mai területükre költözve. Nagyon esetleges kapcsolat alakult ki az avarok és a bolgárok között már a 700-as évektől. Ugyanis a bolgárok az avarok szomszédai lettek. Elkezdődött náluk a bizánci térítés és az erőszakos szlávosítás ezzel együtt. Így lassan nyelvet is cseréltek. Ők a görögökkel szövetkezve támadták meg a honfoglaló Álmosék törzseit -négy törzset vezetett be Álmos- déli hágókon ( főként a Tömösinél) itt sérűlt meg Árpád fia Laád-Levente is. Az itteni harcokba végűl a besenyők is kekapcsolódtak, méghozzá úgy, hogy támadták a bolgárokat és a magyarokat is, természetesen nem azonos időben. Végűl a besenyők is "hazát szereztek" maguknak, a bolgárok pedig kb 20 000 harcos veszteséggel visszavonultak..
Álmosék összes vesztesége (nemcsk a harcosokról van szó) 11 500 fő volt. Ezért kellett Álmosnak meghalnia, mert a veszteség okán a kabarok megvádolták.
Álmost még Árpád is kérte, hogy ne a déli hágókat vegye igénybe, a törzsei számára..Álmos temetési helye szakrális hely lett, míg a magyarok ezt a helyet elnem felejtették...de ma megint vannak olyanok, akik tudnak erről.
 

Magam la

Állandó Tag
Állandó Tag
Oposur meséi után fordítsuk újra komolyra a szót!
Az újkőkorról most már olvashattunk egy s mást, nézzük ezúttal a hazai rézkort! (Kr.e 4500-Kr.e. 3000 között.)
"Az újrégészet módszerei meglepő eredményekhez vezettek. Többek között például kiderült, hogy a réz- és aranyművesség első virágzó időszakában, a korai rézkorban nem úgy törént, ahogy korábban gondolták, hogy na természetesen ez is Anatóliából, Kis-Ázsiából az Égeikumon és a Balkánon keresztül jutott át Európába. A fémanalízis ugyanis kimutatta, hogy a híres várnai aranytemető anyaga, ahol egy-egy sírban akár több kiló aranytárgy is előbukkant, az bizony nem keleti eredetű arany, hanem az erdélyi aranybányákból származik." Ld.:
http://www.magyarszemle.hu/szamok/1999/4/oh_ido
<O:p</O:p
<O:p</O:p
 

White_Falcon

Állandó Tag
Állandó Tag
oposur ( okos ur?! ) azert annak orulunk hogy te egy Sztalin altal krealt - minden valos tortenelmi hatteret nelkulozo ferciromanyt propagalsz itt ilyen lelkesen - vidam perceket szerzel vele.... :)
 

gabi bácsi

Állandó Tag
Állandó Tag
oposur ( okos ur?! ) azert annak orulunk hogy te egy Sztalin altal krealt - minden valos tortenelmi hatteret nelkulozo ferciromanyt propagalsz itt ilyen lelkesen - vidam perceket szerzel vele.... :)
ezt a szovjet variációt már más is felvetette...talán érdemes lenne tisztázni...
 

White_Falcon

Állandó Tag
Állandó Tag
ezt a szovjet variációt már más is felvetette...talán érdemes lenne tisztázni...

Hat, rajtam ne muljon, meg Born Gergon sem, aki megbecsult magyarsagkutato, es evek ota kutatja az arvisurat is...

<embed id="VideoPlayback" src="http://video.google.com/googleplayer.swf?docid=-8225124175893346666&hl=hu&fs=true" style="width:400px;height:326px" allowFullScreen="true" allowScriptAccess="always" type="application/x-shockwave-flash"> </embed>​
 

estfen

Állandó Tag
Állandó Tag
Akkor hogy fokozzuk meg: Egy olasz tortenelemkutato es regesz professzor velemenye az osi magyar kultura korarol..


<object width="320" height="265"><param name="movie" value="http://www.youtube-nocookie.com/v/3tR1VDy7Wy8&hl=en_US&fs=1&color1=0x006699&color2=0x54abd6"></param><param name="allowFullScreen" value="true"></param><param name="allowscriptaccess" value="always"></param><embed src="http://www.youtube-nocookie.com/v/3tR1VDy7Wy8&hl=en_US&fs=1&color1=0x006699&color2=0x54abd6" type="application/x-shockwave-flash" allowscriptaccess="always" allowfullscreen="true" width="320" height="265"></embed></object>​

Naddeo elméletét a magyar kultúra koráról elfogadni nem nehéz,de ha végig meghallgattad az előadását,amit nem nagyon régen feltettem,akkor ezt a kultúrát azzal jellemzi,ami pontosan szembeállítja az összes mai vallási teóriával,az ittmaradottak kultúráját egészen addig,amíg a honba visszatérők meg nem érkeztek,békés,paraszti,anyajogú társadalomnak jelöli.A kérdés az,hogy Naddeo teóriájának a másik részét is hajlandóak vagyunk-e,bevállalni,vagy ez már nem olyan nagyon előnyös a mai erőszakos,Atyaelvű,anyagias,pénzirányult világban.Hányan vannak azok,akik az Anyaisten-t,mint fogalmat hajlandóak befogadni?A többi csak azután következhet.
 

White_Falcon

Állandó Tag
Állandó Tag
Nezd, aki valodi magyar lelkulettel rendelkezik ( mert magyarnak lenni lelekminoseg es nem valamifele nemzeti hegemonia kerdese...), az termeszetesen elfogadja, sot, ettol meg sokkal tavolabbra is nez: - a " karacsony " a kerecsen fenyunnepbol alakult ki, Anyaisten es Atyaisten azonos fogalmak - es teremtesben egyenlok ( nem nehez megerteni: - teremtettem az embert sajat kepemre es hasonlatossagomra. Ferfive es nove teremtettem ot.... mi ebbol az elsodleges informacio? Hat az, hogy Isten - androgun, azaz a nemi polaritas mindket felet tartalmazza! ) . Bevallaljuk amit mondasz, persze hogy be, hisz a tortenelmunk szamtalanszor bebizonyitotta mar, hogy kozel vagyunk Istenhez, tudjuk Ot, ezert nekunk nincs szuksegunk csak pusztan a hitre.. ( hiszem, nem hiszem, talan hiszem? bizonytalan. a Tudas ( nepe ), az bizonyossag! ) Egy ekes pelda kozelsegunkhoz es tudasunrol: - Andras apostol tenykedese nagy szkitiaban...
Egy ekes pelda Isten tudo es szolgalo tevekenysegunkre a tortenelemben: Skociai Szent Margit esete az elso skot kirallyal, "vereskezu " Malcolm - al....
Persze hogy bevallaljuk! Kit erdekel a Saul rabbi altal a talmud es a tora, meg a misnak kepere formalt elnyomo - leleknyomorito judeokeresztenyseg?
 

estfen

Állandó Tag
Állandó Tag
Nezd, aki valodi magyar lelkulettel rendelkezik ( mert magyarnak lenni lelekminoseg es nem valamifele nemzeti hegemonia kerdese...), az termeszetesen elfogadja, sot, ettol meg sokkal tavolabbra is nez: - a " karacsony " a kerecsen fenyunnepbol alakult ki, Anyaisten es Atyaisten azonos fogalmak - es teremtesben egyenlok ( nem nehez megerteni: - teremtettem az embert sajat kepemre es hasonlatossagomra. Ferfive es nove teremtettem ot.... mi ebbol az elsodleges informacio? Hat az, hogy Isten - androgun, azaz a nemi polaritas mindket felet tartalmazza! ) . Bevallaljuk amit mondasz, persze hogy be, hisz a tortenelmunk szamtalanszor bebizonyitotta mar, hogy kozel vagyunk Istenhez, tudjuk Ot, ezert nekunk nincs szuksegunk csak pusztan a hitre.. ( hiszem, nem hiszem, talan hiszem? bizonytalan. a Tudas ( nepe ), az bizonyossag! ) Egy ekes pelda kozelsegunkhoz es tudasunrol: - Andras apostol tenykedese nagy szkitiaban...
Egy ekes pelda Isten tudo es szolgalo tevekenysegunkre a tortenelemben: Skociai Szent Margit esete az elso skot kirallyal, "vereskezu " Malcolm - al....
Persze hogy bevallaljuk! Kit erdekel a Saul rabbi altal a talmud es a tora, meg a misnak kepere formalt elnyomo - leleknyomorito judeokeresztenyseg?

Kedves White Falcon!

Köszönöm az egyenes választ.Nincs gondom,hogy elfogadjam a hímnős Isten fogalmát,de emellet foglalkoztat egy tisztán női jellegű rendszer felállíthatósága is,amelyre nyelvünk fogalom rendszere mutat nyomokat.
 

White_Falcon

Állandó Tag
Állandó Tag
Kedves White Falcon!

Köszönöm az egyenes választ.Nincs gondom,hogy elfogadjam a hímnős Isten fogalmát,de emellet foglalkoztat egy tisztán női jellegű rendszer felállíthatósága is,amelyre nyelvünk fogalom rendszere mutat nyomokat.
Estfen, ha kifejted az okokat -atbeszeljuk. Addig nem latok okot atertekelni az Isten androgun ( himnos ) voltarol valo vilagkepemet. De! ha erveket hozol, melyek meggyoznek - fejet vagyok kepes hajtani!
 

White_Falcon

Állandó Tag
Állandó Tag
Kifejtenéd, miért tartod léleknyomorítónak? (nem kötekedni akarok, tényleg érdekel)

Persze, hogyne.

andras apostol, Jezus mennybe menetele utan korutra indult, melynek elso allomasa nagy szkitia volt. Egy fontos momentum, amelyet minden eletrajziroja emlit: Ahhoz hogy szkitiaba erkezzen -atkelt a Dunan. Innen mar nem nehez kitalalni, hova is jott: -az akkori Pannoniaba, egeszen pontosan hova?: Szekesfehervar kornyekere. Ezt honnan tudjuk? Hat onnan, hogy a skotok 1320 ban kiadott deklaretuma emliti, andras Apostol volt a mi elso tanitonk - es o maradt a vedoszentunk! Jo, kerdes! Mi a kapcsolat Szekesfehervar es a skot nep kozott? Csokolom,hat a nevuk....
Szekesfehervar kornyeket Jezus idejeben hogyan hivtak? ALBA regia. Azaz, az ALBA torzs terulete. Hogyan hivjak ma is a skotok eredeti -osi nyelven skociat? ALBA. Bizony, joreggelt. Itt minden masodik auton fent van az ALBA felirat, mert ok lehetnek nacionalistak anelkul, hogy ezert oket az urruhas rendornek nevezett hazaarulok bevinnek....
Jo, es miert leleknyomorito a kaotikus ( bocs, nyelvbotlottam, katolikus... ) egyhaz? Mert:

- Feld Istent! ( Isten mindannyiunk teremto atyja, miert indokolt tole felni? )
- gyulold a satant! ( a teremtes lebonto fele eleve a negativ energiakbol taplalkozik, ha gyuloljuk, azzal mintegy energiaval etetjuk - neki meg pont erre van szuksege -)
- Bunos vagy, szuletesedtol fogva! ( mi vaan? Isten engem sajat gyermekekent szeret, hogyan lehetne hat az igaz, hogy eleve elitel olyan dologert - amit meg sem tettem? Isten buntetne olyan dologert -amit lehet megtettem elozo eletemben - de jelenleg nincs rola tudomasom? Ugyan...... )
Aldozz a katolicizmus oltaran, adomannyal, bunbanattal, es felszabadulsz! ( bocsi, ez akkor hogy van?? Aggya penztet, akkor a mennybe jutsz? Hol vagyunk, a TESCO - ban? minden csak aru, minden penzert megveheto? )

Nos, sorolhatnam meg, de szerintem szuksegtelen, a bigott katolikusok mar igy is a zsebeiket tapogatjak, a gyufat keresve, hagy gyujtsak meg alattam a maglyat! -)) :)
 

White_Falcon

Állandó Tag
Állandó Tag
Kedves esten!

Az hogy a nyelvunk mutat bizonyos nyomokat arra, hogy ANYA istenunk is volt ( van?) az nem jelenti azt, hogy ez mervado..
Megmondom miert:
A Fold, a Planeta melyen most elunk, a vilag osszes nyelven nonemu szo...
anya fold - magyarul, fold anyacska - oroszul, terra latinul ( ami az "a" vegzodes miatt szinten nonemu ), mi madre spanyolul, ami szinten anyat feltetelez....ez mind, mind csak az eremnek az egyik oldala. Viszont ott van a masik is. Az ATYA. " Mi Atyank, ki vagy a mennyekben, szenteltessek meg a Te neved........." Ott a ferfi is.
Ezzel - magatol ertedodoen - nem a ferfi sovinisztak taborat akarom erositeni - errol szo sincs. Mindossze arra szeretnek ramutatni, hogy ahogyan az ANYA - mint teremto es eletbentarto, megjelenik mitologiankban - ugyanolyan hangsullyal megjelenik az ATYA, mint teremto. A Teremtett vilag -harmonizalt. Nem harcok halmaza - plane nem a ferfi es a No harcae....
Pont masrol szol. A Ferfi es a No egyevalasarol, az osszeolvadasarol szol - mert ez a folyamat koveti Isten utjat....
Egyedul csak ez.......
 

White_Falcon

Állandó Tag
Állandó Tag
Persze, a zsebeiket boszen tapogato, gyufat kereso kaotikusoknak....oo.. bocsanat, katolikusoknak meg azt uzennem: - Amikor boszorkany egeto Konyves Kalman idejeben megkerdeztek az eppen maglyara kuldendo taltost: - Te kihez imadkozol?
Azt valaszolta: - Isten csak egy van......
 

oposur

Állandó Tag
Állandó Tag
Magyar Rádió.
Ismét sikerűlt kiderítenie a Rádiónak, hogy a Nyírséggben egy kis falu: Nyírderzs szláv nevű. Igaz, tiszta magyar nevű falvak veszik körűl és ide csak úgy becsöppent a rasszista szláv...dehát ilyen az élet.
A FÉRAN ősi névadónk szerint Derzs napja január 16.-án van, olyan nevek között található mint Torontál, Marót...de ezek is biztosan szlávok. Hiszen Mén-Marót is az lehetett...ki is volt Ő? Az országunk is természetesen szláv, de eddig nem ismertük ezt a valós tényt.
A FÉRANBAN minden napra 8-8 női-férfi név "esik" az ataiszi -Anyahita féle- változat szerint. Így azután a névadó sámán választhatott közülük..
Ja, igen az un Kossuth Rádió szláv neveiből lassan összeáll a gyűjteményem, könyvalakban szeretném ezt megjelentetni..köszönet a Rádiónak..
 

oposur

Állandó Tag
Állandó Tag
Anyahita.
Azt írja az Arvisura, hogy Ő hozta ide az egyistenhitet és az érdeknélkűli szeretetet. Kilenc fia volt és két lánya (Piroska, Éa-Éva).
Fiai között volt Góg és Magóg, Uruk... és a legkisebbek: Él, Úr és Van.
A három kisebb fiának adta át az egyistenhitet, mert ők voltak sokat vele.-
Van a hunfajú népek"papja" lett, a magyaroké is, Él a szkíta és indijó népeké, Úr pedig az uruki és az agaba népeké. (megj.: a szkíta is hunfajú nép)
Az Ősmagyar Egyház különösen sokat foglalkozott a vallásokkal már Géza idejében. Mert Róma és Bizánc erős nyomást gyakorolt a magyarokra az Ő érdekelvű vallásuk felvétele okán. Géza még a közeli rokonát, Domonkos főpapot is hosszú utakra küldte tanulmányozni kelet vallásait. Bizánc -érdekes módon- nem fogadta túl szivélyesen Domonkos látogatását.
Így kerűlt Domonkos az újgúrokhoz is, ahol ekkor még (980 körűl) államvallás volt az uruki-mani egyistenhit. Ő itt a turfáni kolostorban élt vagy 2 évig, majd innen Az Indushoz (Harappa) és később pedig Urukba lovagolt.
Urukban kapta Ő meg az un uruki koronát, mellyel Vajkot -viszonylag szűk körben- megkoronázták 1000. aug.20.-án..csak ezután hozta el a Római koronát, mellyet 1001. aug.20.-án tettek Vajk fejére Esztergomban. A koronázó főpap Domonkos volt.
A Szilveszter "adományozta" korona...szóval ezt egyeltalán nem a pápaság adományozta. hanem a Rómában élő Arnó -egyházi körökben befolyásos- család. De ez hosszabb történet. Arnók eredete az etruszk idők kezdetéig nyúlik vissza.
Domonkos volt az első esztergomi érsek, akit azonban sikkerrel mérgeztek meg az idegen -és irígy- főpapok a mainzi érsek engedélyével.
Domonkos idején dúlt a legnagyobb relikvia égetési kampány az idegen papok szervezésében, ekkor égették el a magyarok -ördögtől való- multját is. Azóta tehát nincs őstörténetünk, csak sejtéseink, találgatás-özönjeink stb..ja és egymás kiátkozása is belefér ebbe. dehát: "oszd meg..."
Nem ismerjük azt sem, hogy volt Jézsra "hajazó" uruki-mani egyistenhitünk...ránkfogták, hogy pogánykodunk és mifenekodunk. Hiába Rómának a pénz volt az istene, a mindene ezért az "akolhabahajtás" fontos szempontja volt, mert a tized...az tized.
A magyarok, avarok, és a hunok az uruki vallást gyakorolták, mely a legtisztább érdeknélkűli egyistenhitet jelenti.
 
Status
Not open for further replies.
Top