Magyar őstörténet

Státusza
További válaszok itt nem küldhetőek.

Bihar

Kitiltott (BANned)
Használatos totemállatok (nem teljes lista) :
A jászoké a szarvas
a szarmatáké (jász törzs ez is) a visszatekintő szarvas
avaroké a kőszáli kecske
kabaroké a vadkan
a szkítáké a párduc
az uráli magyaroké még a rétisas volt...
az úzoké (palócok) a medve. Néhány nem eléggé ismert fogalom: szikul (rómaiak) a székely
kvar vagy kvád a kabar, úz (palóc) az oscus, roxolán (görög elnevezés) a szarmata+alán nép egy csoportja volt. Az alán egyébként keleten maradt jász nép.
A roxolánok népcsoportjához magyarázat: a Nagy Sándor tartományfőnökei által hátrahagyott nők (feleségek többnyire) voltak, akik aztán az Ural ny-i oldala elé vándoroltak, itt letelepedtek. Jellemzően igen gazdagok.
Azok a hunfajú népek, amellyekről ma nem hallani, mert nem tudják mi történt velük ( Atilla hunjai, avarok, vepszék, vótok, szkíták, szarmaták, alánok, besenyők sumérok, hikszoszok stb..) egyenként vizsgálva őket, mondható, hogy beolvadtak. Például az avarok, vepszék egyrésze, szkíták egyrésze, besenyők részben, szarmaták...stb ma magyarok. Külön vizsgálható, hogy pl Atilla népének keletre visszament részével mi történt. Erről viszont az Arvisura tájékoztat. A sumérok kevesen voltak, ők döntően észak felé költöztek el a hazájukból, utolsó csoportjaik akkor, mikor az iszlám megjelent Dél Irakban. A szkíták részben a szlovénekbe is beolvadtak. Legnagyobb beolvadó az avar, akik a bajoroktól az horvátokig megtalálhatóak sok helyen (innen a sok sötéthajú szlovén, német..). Innen a genetikai hasonlóság is, mellyet nem igazán értenek...Az avarok a birodalmuk meggyengűlése után (Nagy Károlytól) keletre is elköltöztek, ill. közülük sokan rabnszolgák lettek, vagy sokat megöltek a mai ausztriai területeken, ill. a bajoroknál..(Leoben, Graz, Klágenfurt...)
Avaria területe hatalmas volt, Vajk István ajándékozta el nyugati részét Gizelláért..
Utoljára az 1600-as években hajtottak el rabszolgákat Magyarországról, Erdélyből akár saját papjaik, főuraik, akár idegenek is megtették ezt.
 

Szaka76

Új tag
Kiegészítés

Sajnos az a feltűnési mániás Napóleon több ezer magyar férfit adott el Mexikóba.Bár úgy lenne ahogy írtad,de sajna nem a 17.sz volt az utolsó példa erre.
 

Bihar

Kitiltott (BANned)
Nem fejeztem ki magam érthetően ezekszerint: az 1600-as években MÉG előfordult, hogy rabszolgának adtak el magyarokat. Továbbá még protestáns papokat is, Erdélyből. Ez utóbbiakat a Habsburgok, mert a katolicizmus visszavételét - a rekatolizációt- erőszakkal akarták elérni. Erről az Arvisura is részletesen ír.
A magyar nép hiohetelenűl sokat szenvedett ekkor is a saját uraitól, a töröktől és a Habsburgoktól..Kipusztulását a Habsburgok határozottan akarták is.
A magyar főnemesség pedig nem jött rá, ha kipusztítja a népet, akkor megsemmisíti önmagát is..Az Aranybulla néppel kapcsolatos rendelkezését redszeresen mellőzték, az újabb Aranybullákból pedig ki is hagyták.-.
 

horvpeti

Új tag
sziasztok! hallottatok e róla hogy állítólag megtalálták a valódi turulmadarat Közép Ázsiában?! 3szor akkora mint a kerecsenünk. Ha jól tudom egy előadás volt Badacsonyban Szeremley Huba birtokán róla
 

Bihar

Kitiltott (BANned)
Juliánusz a barát..
A mordvinok szerint ők tudtak a Hun Törzsszövetségben először faházakat, hajókat és más fából készűlt bonyolultabb dolgokat készíteni.
A cárok viszont -az ortodox papjaik javaslatára- kedvűk szerint gyilkolták a mordvinokat és elüldözték őket szülőföldjükről(ez általános panasz a szibériai népek körében) .
Az is állítják, hogy amikor Juliánusz megjelent náluk, még tudott velük beszélni. Ennek ellenére hazug jelentést írt róluk. Ennek lényege, hogy ők barbárok még és vadak...emberkoponyát helyeznek el a házaik előtt. Addig pedig egy mordvin nem nősülhet, amíg nem ölt embert.
Juliánusz azt is mondja -írja- hogy emberkoponyából isznak..és az előkelőségeknek több koponya is van a bírtokában.
A modvinok szerint Juliánusz után sok papírt használtak el a mordvinok befeketítésére. Nem tudják megjelölni annak okát,hogy Juliánusz miért tette ezt..
Az Arvisura szerint pl Sziktivár sámán mordvin ácsokkal készítette el Buda fősámán (Atilla bátyja) palotáját Ősbudán, 435.-ben. A mordvin ácsok már Etur idejében (ie. 4000 körűl) hajókat készítettek a Földközi tenger keleti medencéjében (a mai Szíria környékén)
a tengerparton..
 

Helian

Állandó Tag
Állandó Tag
az Arvisura típusú dolgok helyett,
lehet jobb lenne a tudományban is elfogadott adatok, források alapján haladni.


például ilyenekkel és hasonlókkal lehetne felvenni inkább a fonalat újra:

antropológia:
újabb adatok és új elmélet:
"
Szenzációs kutatási eredmények a honfoglaló magyarokról

... számolt be Fóthi Erzsébet, a Természettudományi Múzeum munkatársa. Szerinte embertani szempontból egységesen keleti típusú, a korai bolgárokhoz hasonló nép érkezett a honfoglalás idején a Kárpát-medencébe.
"
Részletek:
Forrás: National Geographic

Szenzációs kutatási eredmények a honfoglaló magyarokról

Fordulatot hozhat a honfoglaláskor kutatásában az az új eredmény, amelyről a Magyar Őstörténeti Munkaközösség Egyesület konferenciáján számolt be Fóthi Erzsébet, a Természettudományi Múzeum munkatársa. Szerinte embertani szempontból egységesen keleti típusú, a korai bolgárokhoz hasonló nép érkezett a honfoglalás idején a Kárpát-medencébe.


A Magyar Őstörténeti Munkaközösség Egyesület hétfőn tartotta konferenciáját a magyarság eredetével kapcsolatos kutatásokról a Magyar Tudományos Akadémián. Számos érdekes és izgalmas beszámoló hangzott el az ősi népek, a hunok, az avarok, az ősmagyarok és számos más etnikum eredetéről, kapcsolatairól. Így például Horváth Gáborné a kaukázusi-magyar kapcsolatokról beszélt, amely a konyhaművészetben, a gasztronómiában is kimutatható, Obrusánszky Borbála pedig a déli hunok egyetlen megmaradt városában tett utazásáról számolt be (erről korábban a National Geographic Online oldalán is olvashattak).

Erdélyi István, a konferenciát szervező egyesület vezetője Benkő Mihállyal közösen írt tanulmányukat ismertette a szárgátkai kultúra embereiről. Ez a keleti kultúra esetleg a magyarok vagy legalábbis egyes ugor népek, illetve a szamojédek őshazájaként is szóba került a tudományos életben, de a hunokhoz is kötődik bizonyos tekintetben. A kérdés egyelőre nem dőlt el, de ennek a szibériai kultúrának a tanulmányozása sok tekintetben előrelépést jelenthet a kutatók szerint az ugorok eredetének vizsgálatakor.

A Kárpát-medence népességének eddigi vizsgálatai

4190o.jpg


Az egyik legérdekesebb előadást viszont Fóthi Erzsébet, a Magyar Természettudományi Múzeum munkatársa tartotta. Ő az ősmagyarság minden eddiginél kiterjedtebb adatbázison alapuló antropológiai-statisztikai vizsgálatáról számolt be.

A honfoglaló magyarok kutatásában mindeddig éles vita zajlott arról, hogy milyen eredetű az a népesség, amely a Kr.u. kilencedik-tizedik századokban a Kárpát-medencébe érkezett. E népesség tanulmányozására leginkább a X. századi temetők leletei alkalmasak. Köznépi, nagyszámú sírt tartalmazó temetők mellett a családi, elkülönült sírokat is elemezték a kutatók. Az ilyen, pár sírból álló együttesek többnyire a vezető réteg emlékei, s ezek általában sajátos vonásokkal bírtak.

Egyrészt a vezető sírokban egyértelműen rövid, széles koponyájú emberek maradványait találták meg a régészek, másrészt az antropológusok nemzetközi összehasonlító vizsgálatok során arra következtetésre jutottak, hogy ez a koponyaforma egészen Szibériáig, tehát a messzi keleti térségekig előfordul.

Vagyis a honfoglaláskor vezető rétege keleties típusba tartozott, - ez eddig is közismert volt - , s a honfoglaló magyarok esetében úgy tartották, hogy ez a keleties vezető réteg együtt élt egy másik eredetű réteggel, a hosszú, keskeny koponyájú, a köznép nagyobbik részét alkotó populációval.

A köznépi temetők tanúsága szerint ugyanis a hosszú, keskeny koponyájú népesség nagy számban élt a X. századi Kárpát-medencében. A X. századi köznépi temetőknél még inkább ez a népesség van többségben. Márpedig a hosszú keskeny „fejűek” legkeletebbre csak a Fekete-tengernél fordulnak elő más régészeti leletekben, ezek tehát nem annyira keleti eredetű népesség maradványai.

A kutatók ennek alapján azt feltételezték eddig, hogy a magyar honfoglalás idején egy embertani szempontból kevert nép érkezett a Kárpát-medencébe, amelynek vezető rétege keleties (sokak szerint törökös jellegű) volt, míg a köznép többsége valamilyen más származású populációból került ki.

Az újabb vizsgált eredményei

Ezt a teóriát vizsgálta meg most embertani statisztikai módszerekkel a Magyar Természettudományi Múzeum kutatója, Fóthi Erzsébet. A múzeumi szakember a koponyaméretek statisztikai eloszlásának tanulmányozása közben jött rá arra, hogy a X. századi kárpát-medencei sírokban a méretek eloszlása nem tökéletes. Vagyis a két csoport, a hosszú, keskeny „fejűek” és a rövid, széles koponyájúak leleteiből arra lehet következtetni, hogy a két csoport a X. században még nem olvadt össze egységes népként, a koponyaméretek szórása ugyanis nem közelíti meg a tökéletes Gauss-görbét.
4191v.jpg

Fóthi teóriáját erősítette, hogy – mint azt már említettük – a vezető réteg díszesebb sírjai többnyire csak a keleties típusba sorolható emberek maradványait tartalmazták. A kutatónő mindemellett felhasználta azokat az eredményeket is, amelyeket korábban értek el a magyar régészek. Tipologizálás, a sírban talált leletek alapján ugyanis a tudósoknak már korábban sikerült elkülöníteniük a honfoglaláskor első nemzedékének bizonyos sírjait a többi emléktől.

A honfoglalás első nemzedékéhez azok a kárpát-medencei sírok tartoznak ugyanis, amelyekben olyan embereket temettek el, akik a Kárpát-medencén kívüli tárgyakkal együtt nyugszanak a földben, vagyis arra lehet következtetni, hogy ők még keletebbről érkeztek ide, nem itt születtek, de már itt haltak meg.

Mindezen kutatások alapján Fóthi újra elemezte a koponyaméreteket – kutatásai egyébként is az eddigi legszélesebb adatbázison alapulnak, minden eddiginél több helyszínt, 86 lelőhelyet vizsgált meg, ahol összesen 475 férfi és 374 női koponya méreteit regisztrálta. (A korábbi legszélesebb körű vizsgálatok is csak 71 lelőhelyre terjedtek ki, s körülbelül feleannyi koponyát elemeztek akkor.)

Mindennek alapján Fóthi képes volt elkülöníteni a honfoglalás első nemzedékének koponyáit, és ebből kiderült, hogy az első nemzedék szinte egyöntetűen a keleties típusba sorolható, vagyis rövid, széles koponyával rendelkezett. Mindez azt mutatja Fóthi szerint, hogy a honfoglaláskor a Kárpát-medencébe elsőként beérkező népesség egységes volt antropológiailag, a köznép és a vezető rétege nem különült el egymástól. És ez a nép rendkívüli hasonlóságot mutat a korai bolgárság Magna Hungaria területén, vagyis a mai Baskíriában található leleteivel.

Bolgárok és magyarok

A baskíriai őslakosság leleteitől eltérnek ezek az embertani jellemzők, vagyis egyértelműen a Magna Hungaria területére bevándorolt néppel rokon a honfoglalás első nemzedéke. A korai bolgárok egyébként a Fekete-tenger északi partvidékéről vándoroltak több irányba. Egyik csoportjuk az Al-Dunához jutott el, ahol az ott élő szlávokkal összekeveredve a mai Bulgária területén telepedett le, egy másik csoportjuk viszont északabbra vándorolt, az általunk Magna Hungariának is nevezett területre, amelyet egyes kutatók a feltételezett magyar őshazának is tartanak. A feltételezett őshaza itt, a Volga-Káma mentén, Magna Hungariában csak az egyik teória (a másik az Ural hegység túloldalán lévő Tobol-Isim folyók vidéke, amiről többek között Erdélyi István is beszélt a szárgátkai kultúra kapcsán).

Fóthi Erzsébet szerint egy nép akkor tekinthető antropológiailag egységesnek, ha a koponyamértek szóródása a Gauss-görbéhez hasonló, egyenletes képet mutat. A X. századi kárpát-medencei sírokról ez még nem mondható el, vagyis a honfoglalók még nem olvadtak össze a náluk „nyugatiasabb” népességgel. A későbbi korok temetőire viszont már igaz az, azaz a bevándorlók egységes néppé olvadtak az itt élőkkel.

A National Geographic Online kérdésére Fóthi Erzsébet elmondta, hogy a honfoglalók egységes, a korai bolgárokhoz hasonló antropológiai jellemzői nem feltétlenül jelentik a két népcsoport azonosságát, legfeljebb azt, hogy mindkét népcsoport ugyanabból a genetikai bázisból „merítve”, ugyanolyan antropológiai jellemzőkkel bíró alcsoportok keveredésével alakult ki.

Szegő Iván Miklós

2005. szeptember 27.
 

Helian

Állandó Tag
Állandó Tag
A HALHATATLAN HARCOS

részlet

* * *

Hazatérés


Turulfia Álmus gyűlésbe hívta mind a vezéreket...

...hazatértek immár mind a fürkészők, követek, kiket a szelek irányában küldtem ki messze földekre, idegen népek közé. Halljátok hát magatok fülével mi jelentenivalójuk van...

- Akkor mondd hát el Árpád, mit láttál Atilla földjén! - fordult megnyugodva fiához Álmus.

- Jaj! - Nyögött fel Előd későn támadt ijedtében. - Jaj, hogy küldhetted idegen népek veszélythozó közelségébe magyariak reményét?

A hadnagyok arcán is megdöbbenés látszott, vádlón néztek Álmusra még az öregek is, a fiatalok homlokát vörösre festette az indulat és Levente a gyermek, felsírt. Egyszerre elfeledte ajtónálló méltóságát.

- Magad voltál Atilla földjén! - siránkozta könnyeit nyelve. - Pedig megígérted Atya, hogy magaddal viszel! Most már sohasem látom meg a négyfolyó közét.

- Töményed élén lovagolsz be a szittyák örökébe! - nevetett rá Árpád - csak siess a növéssel. - Ki tízfű korára még sírvafakad...

- Mit féltek? - nézett körül Álmus. - Szemetekbe ne üljön a vádaskodás. Vagy megrendült már a hitetek Turulfia Álmusban? Nem mondom mindig: Álmus lelke Árpádba száll, amint elérkezett az idő, hogy letelepedjen magyariak vándornépe? Szólj hát Árpád Atilla örökéről, mit magad szemével kellett lássál, ha oda akarod vezetni népedet és birtokba akarod venni füvét, vizét, földjét.

A hadnagyok megnyugodtak, arcukról elsimult az ijedség felhője. nézték Árpádot, vállig érő fonatlan haját, babonázó nagy sárga szemét, elefántcsontszínű bőrét amint az a vérszínébe izzott, ahol játékos fényével érintette a sátorba lopakodó napfény. Szép volt Árpád. Keskeny csípőn domború mellkast, szélet vállat, hordott. Ujjatlan bőrbekecsén arany pikkelyek sokasága csillogott, versenyre kelve családfői bőrövének ékköveivel, Meztelen karján aranypánt szorította össze a dagadó izmokat. Harcos Isten lehetett ilyen, mikor győzött Ármány gonoszkodása fölött! És napról-napra inkább hasonlított Álmusra! Ha majd szög haja fehérre sápad, olyan lesz éppen, mint most atyja, bölcs és jóságos, mintha csak Öreg Isten arcát formálná itt e földön.

Tana ijedten hunyta be ismét a szemét. Nem, Árpád minden hasonlósága mellett is más, egészen más, mint Álmus! Árpád sorsa is más lesz... harc és vér..., munka és veríték... Nem a bölcs öregek csendes békéje!

De, hogy megszólalt, csengő hangjára felkapta fejét Tana, eltűnt a látomás és már nem is kívánt más sorsot Álmus fia Árpádnak: Férfi munka után, férfi halált.

- Bejártam Atilla földjét, amint parancsoltad Atyám, senki sem tudta itthon hol vadászik Árpád majd egy esztendeje? Senki sem sejtette ott, ki járja sámán ruhában szittyaföld égbenyúló hegyeit, lankás völgyeit, a Kárpi láthatatlan rengetegében a rejtett hágókat, bércek védő karéjában élő népek erősségeit. Szólhatok hát róluk néktek, hadnagyok!

Az ungrik öreg törzsfője végigsimította hószín varkocsát és megszólalt:

- A földről beszélj legelőbb Álmusfia Árpád! A földről!

- A föld, - gondolkozott el Árpád, - Isten csak jókedvében teremtett olyat. Nem rontotta még meg Ármányhoz pártolt emberi akarat. Magán viseli Boldogasszony szépítő munkáját. Füve dús, majd kötésig érő, vize édes, halakban bő, nádasaiban kurrog, kárál a madarak világa, erdeiben vadak sokasága él és ahol eke hasította fel hátát, ott zsíros feketén terül az áldott mag elé, mely hétszeres terméssel fizeti a szlávok ügyetlen munkáját is.

Ungri törzsfő arcán boldogság terült el, kezét homlokához emelte úgy mormogta:

- Az ősi föld. Az áldott föld. Fekete és zsíros...

Előd felkapta fejét. Emlékezett. Mintha megint első lován ülne. Lám Álmus is mosolyog az egykori gazdára. De folytatta Árpád, mert az ifjak teste türelmetlenül mozdult meg.

- Alig lakják az áldott földet. És akik lakják nagyobbrészt vér a vérünkből, atyánkfiai. Székelők bírják a keleti végeket. Úgy éreztem, hazaértem hozzájuk és nehezemre esett elhallgatnom előttük, ki vagyok. őrtüzek égnek bérceik ormán. Lánggal és füsttel üzennek egymásnak, mint mi. Források, egyfák tövében kéri rabonbánjuk az Isten, hogy küldje vissza nekik Csabát. Mert várják, egyre várják Atilla legkisebb fiát... hiába tudják, hogy sok emberöltő elmúlt azóta... ők csak várnak, mert megesküdött Irnák, hogy visszatér hozzájuk. Megesküdött a földre, vízre, levegőre. Igy hallám tüzeik mellett. Őrzik a múltat és erdőkoszorúzta bérceiket réghalott kános és katunok után nevezik ma is. Jártam Csitki bércein, Ünőke ormán, Hargitta lejtőjén és hallám Nemere zúgását.

- Vezess hozzájuk Álmus! - hajolt Turulfia felé Huba és kérve nyújtotta jobbját Und vezér is.

- Vezetlek, - bizonygatta Álmus és Előd jobbja fogadalomként simult összekulcsolt kezükre.

- Jártam a szittyák ősi településének földjén is, - folytatta Árpád. - És ahol arany fövényét görgeti a maros, rájuk találtam. Legeltetnek most is, mint Atilla, mint Baján idejében és várják vissza a Halhatatlan Harcost. Szemük Keletre néz egyre és üzennek székelők őrzőjének: Jól vigyázzon idejében gyújtsa meg a lármafákat, hogy hírül vegyék rögvest amint fehér lován közeledik a napkeleti lovas!

- Vezess hozzájuk Árpád! - ugrott talpra Kund és Tas, Töhötöm meztelen kardja megvillant:

- Vezess Árpád, ne várjanak hiába!

- Velem lesztek hadban, harcban elsők! - ígérte Árpád és Tana csillogó szemmel nézte a hadnagyok gyűlését!

De sokszor panaszkodott az öreg sámán, fájlalta magyariak urat nem tűrő vérét, maga igazát vitató kedvét. Lám, hogy öreg, ifjú megtalálta maga vezérét kortársában, mily egyakarattal hajolnak meg az ősi vér előtt.

...

Hirtelen állt fel Álmus. Kitárta a sátor hátlapját. Fénnyel árasztotta el a güleszt a delelőn álló nap. Arany nyilakat zúdított a hadnagyokra és elsápasztotta a szövétnek lángját. Az elkerített hátsó sátorban minden ragyogott áldó sugarától. Álmos sátrában nem állt ősök bábuja, féltett kincse, mint más sátorban. Maguk a hadnagyok is csak tudtak róla, mit őriz a Turuldomb kincses zugolya. Most felugrottak és mint egy ember oldották meg süvegüket. Álmus a hordott dombhoz lépett, megoldotta övét, balvállára vetette. Aztán felemelt karral hangos szóval fohászkodott:

- Úr Isten, aki tenyereden hordottad mindmáig népemet, hogy annyi harcban, bajban nem szakadt magja, engedd, hogy hosszas vándorútjának végéhez érjen. Engedd, hogy hazát leljenek a vándorok. Ím kihúzom kardodat, mit Lebéd szúrt be elfoglalva a földet Edfia Ügyek részére. Kihúzom én Ügyekfia Álmus és tovább vezetem népemet!

Napisten megcsókolta a napmarkolatú, holdpengéjű kardot. Két karral emelte feje fölé Álmus és térdre ereszkedtek mind a hadnagyok. Csak Tanan mormogott áldó igéket, hallgattak a hadnagyok és engedelmeskedtek Álmusnak az Ég fiának. Visszaült a tanácsasztalhoz és maga elé fektette az ősi kardot, amit még Atilla keze forgatott.

- Hírvivők hívják egybe a nemzetségfőket, Ezredek vezetői gyülekezzenek.

Levente nehezen emelte meg a faragott tülköt, vörösre gyúlt ábrázata a nagy erőlködéstől, de töretlenül zúgott végig a szálláson magyari nemek egybehívó jele. Lóra lendültek a Majdnem Harcosok. Csák, Bicske, Szolnok, Bihar, Szabolcs, Torda, Doboka, Zuard, Ákos, Ete és mind a többiek nyargalvást nyargaltak nemzetségük szállásföldjére, hogy hírül vigyék:

- Vándorútra kél Álmus, a Turulfia, új gyepükre vezeti vándorok népét.

* * *

A hajlott hátú Tana átvette a fakupát, vizet öntött a gőzölgő vérbe és remegő kézzel keverte meg Isten kardjával. Aztán megrázta a véres pengét. Kelet, Nyugat, Dél és Észak felé csöppent az összekeveredett vér. Végül földanya tiszteletére loccsantott keveset a kupából és szólt:

- Tanúnak hívlak Ég, Föld, Szél és Víz! Lássátok ím magyariak szövetségét!

Sorra vitte a kupát Huba, Előd, Kund, Tas, Töhötöm, Ond hadnagyokhoz és miután ittak belőle nyújtotta az immár végkép csatlakozott kabarok urainak. Ivott Aba, Bors, Ötösúr is és szólt ismét Tana:

- Ittatok egymás véréből és egyek vagytok mától fogva. Jaj nektek, ha megfeledkeztek eskütökről! Megbosszulja ivadékotokon az Ég, a Föld, a Szél, a Víz!

- Eskünk betartjuk mink és ivadékaink! - zúgták újra a hadnagyok.

Míg Álmus magja él csak ő lehet magyariak ura. Kezet ellene senki sem emelhet. Árulást eszében sem forgathat és ha megteszi, testét a föld, lelkét az ég bé ne fogadja soha! ...

Ivott Álmus fejedelem és ivott Árpád gyula. Utána az onokák le a dédig és nagy-nagy megnyugvás szállt a hadnagyok szívébe, amikor hallották kötésüket.

- Hadnagyok méltóságát tiszteletben tartom míg ragyog az Ég, táplál a Föld, szomjat olt a Víz!

* * *

Keletről feléledt a hajnalthozó szél is, az őrködő nekifeszítette virrasztástól elfáradt arcát és úgy kérdezte a suhanó széltől:

- Meddig Uram Isten, meddig? Itt állunk hajnaltól, hajnalig a végen - hiába. Itt álltak atyáink, itt atyáink atyáinak az atyjai is... mindig csak hiába. Meddig Uram, még meddig?

Szél zúgott a fenyők között s fehér tejszerű köd gomolygott a bércek körül... Messze, merre ellátott a szem, titokzatos pusztává varázsolta a hegyek világát. Erdőelve most titokzatos és mély volt... és végtelen... mint a nagy mongol síkság, mint maga az Örök, a Szent Gobi sivatag, ahonnan egyre csak üzenetet hozott a keleti szél:

- Várjatok... és itt székeljetek...

Vörösen izzottak az ormok, az erdei Urmék behúzták ködfátylaikat. Zöld ékkőként ragyogtak fel az erdők, zöld tengerként izott a mezőség s túl, hegyen, bércen túl felcsillant a végtelen sík sárga sávja, a lófuttató pusztaság, Atilla birtoka, hunok öröke, Isten tenyere...

- Hát soha oda le nem szállhatunk? fordult el sóhajtva az őrködő és kelet felé kémlelt újra. Teste kifeszült, mint ívben hajló íjjon az ideg. - A hajnali ködből, napsugárból lovasok bontakoztak ki, csúcsossüvegű lovasok, beláthatatlan sorban jöttek Hadúr harcosai. Mögöttük szekerek döcögtek imbolygó zászlórudakkal, jólismert kürtszó foszlányait hozta a szél és mének nyihogását. Füst kígyózott a nyitott sátornyílásokon, gyermekek hancúroztak a kerekek között, lovak hasa alatt. Sohase látott, mégis ezerszer megálmodott kép...

Az őrködő ajkán kiserkent a vér, keze remegett a kürtön, de úgy vélte csak lázálom gyötri, Ármány kápráztatja és nem mert hinni szemének, fülének míg végre, tisztán felcsillant a vezérkibitka rudján a kiterjesztett szárnyú Turul-madár!

Az őrkő ormáról zengve szállt a hazatérők dala! Erdők mélyén kihullt a fejsze a férfiak kezéből, völgyek ölén megállt a munka... a fegyverkovács a tűzben felejtette a drága acélt..., a felpattanó nyílkészítő öléből földre hullt a sok csiszolt nyílhegy... anya tépte le melléről még éhes kicsinyét..., s gyermek felejtette a játékot... hisz az őrkőn zengett a hazatérők dala! S felujjongott Erdőelve. Oromról, oromra szállt a rivalgás:

Itt van Csaba népe!!!

Rázengtek a sziklák, égnek hozsannáztak a fenyők s felriadtak a bércek:

Hazajöttek, visszatértek!

És elindultak a völgyek, Asszony, férfi, gyermek összevegyülve, kacagva, sírva futott, rohant, repült, de mindenik előtt a Rabonbán. Süvege lehullt, fehér varkocsa messze lebegett utána, kardját botnak használta most is. Lóhossznyi szökésekkel iramlott vele előre az új erőre támadt. S nőtt, áradt az ujjongó tömeg míg végre kicsordult a szorosokon..

És a hegyek lábánál találkoznak!

- Kik vagytok? Honnan jöttök? - dadogták egymás felé és ijedt-boldogan fogództak össze örökkétartó szent ölelésben, hisz megértették egymást, egy nyelven beszéltek!

- Csaba ittmaradt népei vagytok? - kérdezték azok, de felelet helyett csak újabb kérdést kaptak:

- Csaba által ígért segítség vagytok? - és lóról szállt a vezér, a fedetlenfejű agg elűtt s meghajolt büszke dereka:

- Üdvözöllek én, Árpádfia Tarhas, itt székelő népem főpapja.

Az öreg kezek végigsimogatták a páncél ezüstláncszemeit, a kard kékköves markolatát, a pajzs turul madarát; a barna selymes fürtöket, az arc merész vonásait...

- Igen... Te vagy! Rád ismerek... Így ment el egykor tőlünk Csaba ki jöttödet megígérte! Így írja le a rovás, így mesélik a regősök is! Eljöttél, mert egyek voltunk, s egyek maradunk az idők végéig. Erre vártunk keserves egyedüllétünkben hosszú századokon át.

És a meghajló főpap fehér haja érintette az őzbőr csizmákat.

- Üdv Néked Atilla-vér! Gyere, vezetlek...

Az agg kezén lépte át a szent határt az ifjú vezér, míg Erdély bércein a Hargitától Ünőkőig kigyúltak az örömtüzek, hirdették országnak-világnak:

- Csoda történt! A rég kettészakadt egynép ismét egymásra talált.

* * *

A völgybe lassan kúszott le a napfény. Körül a csúcsok már vörösen izzottak, áldó meleg remegtette a levegőeget, de lenn, a Maros kanyargó partjainál még hajnal derengett...

Új nap kezdődött a hosszú sorban, olyan mint a tegnapi, azelőtti. Legény, lány nem igen nézett fel munkájáról.

Aztán... felordított a legény! Keze elengedte a rudat, zörögve csapódott le a kolonc, ostorként pattant ki a kútból a cseber, hideg esőt permetezve legényre, leányra.

- Ott... ott... - dadogta a legény, - A lármafa!

Felsikoltott a lány is ... Még a jugur sem rántotta magára csizmáját. Ott állt egy szál ümegben..., fehérre vált arccal csak betűzte a fényben, füstben villódzó jeleket:

- Megérkezett Csaba dédje! Árpádfia Tarhos átlépte Zendirhám rabonbán szállását. Izeni: menjetek a vereckei hágóhoz, várjátok mindannyiatok urát, fejedelmét, Árpádot!

Körül lángoltak már a hegyek. Izenték a völgyek népének a valóra vált csodát: visszatért Csaba népe! És lófejők jugurja feledte méltóságát, leborult a földre és úgy zokogta:

- Áldás érte Úr Isten, hogy ezt es megengedted érnem!

* * *

B. Kovács Fréda, A Halhatatlan Harcos, regény, Budapest 1944.
 

Helian

Állandó Tag
Állandó Tag
Gárdonyi Géza : A láthatatlan ember

ha már irodalom:
egy másik topikban találtam, ajánlani:
Kedvenc gyerekkori regényem, avagy mit adjak a gyerekem kezébe olvasni?-ban
http://canadahun.com/forum/showthread.php?t=19932

"little fox
2010-02-12, 03:01 AM
Van egy könyv, amit szerintem méltatlanul mellőznek:
Gárdonyi Géza A láthatatlan ember című könyve.
Pedig a régi hunokról, Attila koráról szól, és szerintem sokkal érdekesebb mint az Egri csillagok, ami pedig ugye kötelező olvasmány....... én mindenkinek csak ajánlani tudom :)"

igaz, hogy nem tisztán történelem, de valós történeti adatokra, történésekre és személyekre épülő munka, tehát történelemi regény, úgyhogy félig-meddig passzol az őstörténeti topikba is.

Gárdonyi Géza
A láthatatlan ember


lathatatlanember.jpg


részletek:
"
Kérdezzétek Konstantinápolyban: ki ismeri Zétát?

Mindenki azt mondja:

- Én is.

És némelyek hozzáteszik:

- Könyvtárosa ő a császárnak, és barátja a jeles Priszkosznak. Bölcs és becsületes ember. A szíve arany.

Hát én volnék az a Zéta.

...

Trákiában laktunk, a keletrómai birodalomban, és adóért sanyarták. Abban az időben kezdték a hunok adóját kihasogatni az emberek bőréből. A világ a hunok nevével volt tele.

- Jönnek a hunok. Hallgass! - ijesztette síró gyermekét az anyja.

- Hunokkal álmodtam - morgott, aki kedvetlenül ébredt.

...

- Jó, jó, kedves fiam. - Aztán elmosolyodott. - Hát eljössz-e velem a barbárokhoz?

- A barbárokhoz?! - S a szívem eldöbbent: - Átillához?

- Oda ám, a lidérc egye meg! - felelte a fejét csóválva Priszkosz. - Egypár nap múltával oda kell utaznunk.

Leült, és maga elé bámult.

- Átillához? - ismételtem, mintha álmodnék.

Mert ez az újság hihetetlen volt nekem. Az uramat máskor is küldözte a császár, ahová okos ember kellett, de hogyan küldheti a vadak közé?

Azonban csakhamar megvilágosodott nekem a gazdám szava. A minap hun követek érkeztek a császárunkhoz, Theodóziuszhoz. Nagy süvegű, rút, barna emberek. Tigrisbőr és párducbőr a hátukon. A képük is olyan, mintha valamikor tigrissel csókolództak volna. De a sok aranylánc úgy ragyogott, zörgött a mellükön, hogy ámulat volt nézni. Voltak valami öten. Az uramat minden órában hívatták az udvarhoz, vagy hozzánk szaladgáltak. Hol Krizafiosz jött, a kappanember, hol Maksziminosz, a császár tanácsosa, hol Vigilász, a császár tolmácsa. A házunk olyan volt néha, mintha csendes őrültek háza volna. De a császári palota még inkább. A nagyméltóságú urak mindenütt suttogtak-buttogtak, s a szemükben hol aggodalom borongott, hol pedig ravaszság csillogott.

A hun urak levelet hoztak a császárnak. A levélben Atilla azokat a szökevényeket követelte, akik a római birodalomban lappanganak. Továbbá azt követelte, hogy az Iszter (Duna) mellékén ne szántsanak-vessenek a császár népei, mert az a föld az övé, és ahogyan fegyverrel szerezte, fegyverrel meg is tartja. Végül az volt a kívánsága, hogy a vásár ne az Iszter partján legyen Illíriában, hanem ötnapi járással beljebb: Naiszoszban, a két birodalomnak a határán.

Én is ott álltam a palotában, mikor a hun követek a levelet odanyújtották. Az uram mögött álltam, és láttam az udvart sápadt képűnek, míg Vigilász tolmács a levelet mondatról mondatra fordította.

A császár megkönnyebbülten lélegzett, mikor Vigilász a levél végére ért, ahol Atilla jó egészséget kívánt a császárnak.

Némi okoskodással gonosz humort lehetett volna ebben gyanítani, de törődtek is ők a szófejtéssel! A fő az, hogy Atilla nem nyergel.

A császár fölemelte a fejét, és szinte alázatosan nézett az öt mord hun követre:

- Van-e még valami izenete őfelségének?

A főkövet, Edekon, egy nyalka bajuszú ember, felvágta a fejét:

- Van. Azt izeni, hogy máskor, ha követeket küldesz hozzá, ne holmi egytógájú fráterek legyenek azok, hanem országod fő-fő jelesei közül valók: szenátorok vagy legalábbis konzulok.

S ahogy a hun szólott, mintha csak ő volna a császár, Theodóziusz meg az Atilla kengyeltisztítója.

A császár mindenre nyájasan bólintott, azután rábízta a követeket Krizafioszra, hogy míg a válasz készül, kenje őket vajjal.

A válasz napokig készült, s az én jó uramnak ami fekete volt még a hajában, az is megőszült belé. Láttam, hogy miket ír, mert hiszen én tisztáztam neki. Ha a betűk mozogni tudnának, a válaszunk betűi térden csúsznának Atilla szeme elé. Gyalázat a neved, alázat! A művelt Európa hajlong a barbár Ázsia előtt!
"
 

Bihar

Kitiltott (BANned)
Elfogadott...rablómesék, kitalációk..
A történelemben nincs elfogadott teória, csak van aki ezt így hiszi, vagy másokkal ezt próbálja elfogadtatni. Sokmindene mulhat ezen.. Az Arvisura pedig nem teória. Így tehát miről szól az, aki ilyenképpen értékel?
A történelemben legfeljebb a magukat hozzáértőnek kinevezettek megegyezhetnek valamiben és -amíg esetleg aktuális- addig azt fujják, arról beszélnek. Persze a különböző kutatások eredményei alapján értékelnek és sok esetben környékezik a majdnem igaz-at. De csak környékezik, jóesetben. Még a hun népek totemállatait -mint beazonosítót- sem ismerik, ha sírokat nyitogatnak..és nem szégyellik..
A törtémelemhamísítást már a görögök kezdték, azonban -tőlük függetlenűl- az ókori kínaiak is átvették, művelik akár ma is, más népekkel együtt. Ámerikában pedig...inkább hagyom. A sokáig hazát kereső görögök még a Pít (Ludolf féle számot) is Egyiptomból lopták...A magyarok történelmét, első alkalommal habsburgi nyelvészek zagyválták össze.
Az Arvisura ilyesmit nem tesz, az, hogy "nem elfogadott" pedig a történ-észeink szégyene. Nem vették a fáradtságot, hogy elolvassák, kielemezzék, összevessék a már esetleg ismertekkel, legfeljebb picike részleteit olvasták. De legyen az Ő bajuk. Tökéletesen látható, hogy azt támadják, mellyet elsem olvastak, nemhogy értelmeztek volna...Pedig úgyis lehetne kezdeni, hogy megkérdeznek egy alkalmas geológust: lehetett-e egy nagy sziget Japán és Peru között valaha -az utolsó eljegesedéskor- az óceánban? De ez strapás..mint a további szükséges lépések.
A fafejek nem ismerik még az Arvisura alapjait sem. Az alapokat pedig csak akkor lehet megismerni ha gondolkodnának, olvasnák, ezután pedig -netán- cselekednének. Gondolkodni pedig nehéz.
Egy példa: a fordításokkal foglalkozó Várkonyi Nándornak (fordító és filosz volt, könyve: Sziriát oszlopai címet viseli) is feltünt például -sok fordítói munkája során-az,hogy az ámerikai indiánoktól Mikronéziáig az őslakóknak -kivétel nélkűl- van özönvíz és kataklizma elmélete a régmultból. Ezt Várkonyi hosszan bizonyítja, elemzi. A miértre már azopnban ő sem jött rá. Várkonyinak feltünt, hogy pl a piramisok Egyiptomtól Mexikóig, Peruig stb hasonlítnak. Miért nem tüntek fel azóta sem (70 éve) az említettek szinte senkinek, mellyek itt és most csak példák? Hát igen, megintcsak gondolkozni kellene, de az strapás, ugyanúgy mint az Arvisura elolvasása, elemzése. Ez bizony többéves munka. Persze az a t l a n t i s z i népek eltérő lekisége nem is igen alkalmas arra, hogy megértő legyen a hun-magyar őstörténelem vonatkozásában. Nem is tudják kik lennének a hunok? Ez látszik a feltárt keleti sírok (pl a tuvaiból) elemzéseiből is, látszik a sumér-kérdés kezeléséből, az utóbbibnál a sokadik semmi levonásából...odáig nem jutottak ebben sem, hogy kik voltak....látszik nem tudnak ezer dolgot. Bocsánat, említenék még: kik voltak, hová bújtak a pl hettiták? Vagy még egy apró kérdés: a jászok is hunnépek? Ki volt a Magyar Törzsszövetség honfogalása idején a fejedelem...és mit jelentett a kettős fejedelemség...ki volt Lebed..ne kapkodjunk a válasszal.
Mivel több évet szántam eddig az Arvisura értelmezésére és megbizonyosodtam igazságairól, nem hiszem, hogy valaki erről eltudna téríteni. Sem állandó kételkedéssel, sem szép szavakkal, sem gúnyolódásokkal, sem erőltettett, alattomos cáfolatokkal...Azthiszem mindenki abban hisz -a történelem kérdéseiben is- amiben ezt jónaklátja...Ezért nem érdemes pl engem -mint stabil Arvisurást-figyelembevenni annak, aki leereszkedne a magasságokból..számára jobb ha nem vagyok és dettó. Maradjon csak a ködbeburkolt csúcson.
Talán eljön egy kor, amikor annyit majd mindenki tudni fog, hogy az utolsó honfoglalás pl nem úgy volt: Árpád bejött a Vereckén és snitt..talán azt is tudni fogják ekkor: kik a magyarok?
 
E

elke

Vendég
Sziasztok beindult a karácsonyi topik a versíró topik
Kedves Tagjaink! Közeleg az új esztendő. Ezzel kapcsolatban egy pályázat: Pályázat-Írj Te is Újévi köszöntőt

És közeleg a karácsony is. Karácsonyra mielőtt minden topic-ot elözönlenének a jókívánságok - megkérünk mindenkit, hogy az általános jó kívánalmait itt helyezze el. Toltsuk egyutt a Karacsonyt 2010! a személyeseket pedig privátban, hogy a topic-ok tématisztaságát megőrizhessük. Megértéseteket köszönjük és mindannyiunknak-> Szeretetteljes, boldog ünnepeket kívánunk!

és kérlek benneteket kattintsatok a blogomra
http://canadahun.com/forum/blog.php?b=22026

Köszönettel: elke

2007karacsony03.JPG
 

Bihar

Kitiltott (BANned)
Magna Hungária, szittyák és a Gauss görbe..
Természetesen a szkítákról csak felületes ismeretk láttak napvilágot, ezek is időben nagyon eltoltann jellemzik a szkítákat---ha jellemzik. Vándoroltak, ők is néha sűrűn, néha ritkábban.
Viszont a Gauss görbe mint valószínűségi jellemző nagyszerű lehet a koponyaméretek alapján történő népcsoport meghatározásokhoz. Mármint a magyarság életét nem ismerők számára ez újabb tévedési apropó..de szeretnek sokan tévedni. Hobbiból is. ,, Sajna, egyazon törzshöz tartozóknál a Gauss görbe csalóka. Ugyanis szerettek -genetikai okokból- összeházasodni már az ókorban különböző népcsoportok..és ekkor Gauss nem alkalmazható..mert az utódok más valószínűségi összefüggések szerinti koponyákkal koponyáztak ám..azonnal és nem volt ismétlés.
A MAGNA HUNGÁRIA KÉRDÉSE.. A Magyar Törzsszövetség csak a kezdetekben élt az Ural keleti(Tura folyóig) -déli-nyugati(Káma és Béla folyókig) részein. Ugyanis a törzsek hamar - mintegy 100 év multával- (275 körűl) már szétváltak és a keleten élő törzsek a Volgától keltre és a nyugati törzsek a Volgától nyugatra vándoroltak. A vándorlások ezzel sem fejeződtek be, sőt talán ez a kezdet..
A keleten maradt 5 törzs magát magyarnak nevezte és fővárosa Bakát volt, az Aral tónál. A nyugati törzsek pedig a Volga melletti fővárosukat alapítják meg és magukat magyarinak nevezik.
Ügyek korában pedig további vándorlások történnek, a magyariak pl a Dnyeszterig elvándorolnak, sőt a Nyékek Kővár (Kiev) fölé...
Nem folytatom, Tehát, ha valaki azthiszi, hogy volt stabil és örökös Magna Hungária az téved. Az adott időponthoz tartozó magyar és magyari törzsek helyeit azonban többnyire meglehet határozni. De az időpont fontos.
Ezekután pedig a Magna Hungáriát mint stabil sokszázéves őshazáról, ill. ennek helyéről beszélők sajnos nem ismerik a magyar és magyari népek mozgásait, letelepedési helyeiket..Tehát van Magna Hungária?
 

Helian

Állandó Tag
Állandó Tag
A nagyszentmiklósi kincs 2.

A nagyszentmiklósi kincs

A nagyszentmiklósi kincs 2. számú korsójának egyik díszítése
égberagadási jelenet
tnaid931720081204114125.jpg


A nagyszentmiklósi kincs 2. számú korsójának egyik díszítése
páncélos, lovas
bulgarwarior.jpg


sztyeppei harcos
tnaid931720081204112522.jpg


bikafejes ivócsanak
sheadbowltreasureofnagy.jpg
 

Helian

Állandó Tag
Állandó Tag
Vérszerződés

Székely Bertalan - Vérszerződés
vrszerzdsszkelybertalan.jpg


Az 1895 és 1897 között alkotott freskó, központi helyén látható a Nagyszentmiklósi aranylelet egy értékes darabja, a bikafejes ivócsanak.
Helszín: A kecskeméti városháza díszterme
 

Bihar

Kitiltott (BANned)
Mostmár csak azt kellene
tudni, hogy miért kötöttek vérszerződést ...és kik?
Egyébként nem volt különösbbben ritka dolog a vérszerződés a huneredetű népek körében, az ókortól kezdve. Csak egy példa: amikor megalakult a 24 hun tözs alkotta Hun Törzsszövestég Ordoszban, a törzsek fejedelmei akkor is "vérszerződtek"...(ie. 4040.-ben). A Magyar Törzsszöv. által is kötött két utolsó vérszerződéseket említeném: 892.-ben a Szeret folyónál kötnek vérszerződést a honfoglaló törzsek. Ezek a magyar, magyari, az oguz-kasszu törzsek és két un tárkánytörzs voltak. (A Szeret folyót Árpád unokaöccséről nevezték el.) Itt tehát Álmos törzsei (m,agyariak) , Lebed törzsei (magyarok) és a felsorolt egyéb törzsek kötik ezt meg. A Magyar Törzsszövetséget a kazárok megszüntették, talán 650 körűl és ez az alkalom jelzi, hogy ismét létrejött az egység.
A következő vérszerződés megkötése Pusztazeren volt, ahol a beérkezők és a Kárpátmedencében élő -Álmosékat behívó- törzsek kötnek vérszerződést. Ezen Álmos nincs jelen, ekkor már nem élt, 1-2 hónappal korábban meghalt. Itt Kurszán lett a fejdelem, Árpád bátyja, haláláig (899). Ez a vérszerződés sem formális, a Kárpátmedencében ekkor 500 000 fős a rokonnép létszáma, a magyaroké pedig 460 000 fő.
 

toroklevi

Állandó Tag
Állandó Tag
Meg van esetleg valamilyen elektronikus formaban a Duna evangeliuma c. konyv?
Elore is ezer koszonet erte, ha meg van es meg tudnanad osztani, esetleg ha csak egy par soros ismertetot tudnal irni rolla, az is jo lenne.Kivancsiva tett a cim.
Udvozletem, Levi
 

estfen

Állandó Tag
Állandó Tag
Meg van esetleg valamilyen elektronikus formaban a Duna evangeliuma c. konyv?
Elore is ezer koszonet erte, ha meg van es meg tudnanad osztani, esetleg ha csak egy par soros ismertetot tudnal irni rolla, az is jo lenne.Kivancsiva tett a cim.
Udvozletem, Levi

Ha használod a keresőt,akkor ebből a topicból is eljutsz a letöltéshez.Kapcsolj ide: http://canadahun.com/forum/showpost.php?p=1669248&postcount=1250

Ha letöltötted kapcsolj a 66-ik oldalra és megtudod, hogy a magyarok elődei nem az Arvisúrában megadott Szíriuszról jöttek, hanem a Sah-Mah-garról, vagy Nibiruról úgy 445 000 éve.
 

Bihar

Kitiltott (BANned)
Egen, sok nép van Közelkeleten, vagy máshol, akik Isten nadrágszárából
bújtak ki, legalábbis hitük szerint. Történelmük pedig jórészt költött. A magyar nem ilyen szerencsés, ők csak az Urál irányából érkeztek és történelmüknek ÖSSZEFÜGGŐ , nagyon hosszú írásos anyaga van.
Ha a tonnánnyi irodalmat olvasgatjuk, láthatjuk, hogy ez így van. A gatya....kötődésű humanoidok pedig azt is bírálják és gúnyolják, amit nem ismernek, mert mácrcsak ilyen a genomjuk. Ez öröklődik. Annyira, hogy azthiszik, ma is bőgatyás pásztorok népe a magyar. Ha viszont nem ismered a történelmüket, de leakarod radírozni -megszokásból -: bíráld, gúnyold és tied a semmi,,,kamattal. Akármit, pl az Arvisurát is érdemes gúnyolni, de a lényeg: ennek ismerete nélkűl! Vagy talán egyszer futólagosan átlapozva..már mindent tudnak, mert okoskák. Azthiszik ekkor netán, hogy ők tudorok, bölcsek, halkapeszik ebben is, másban is...és a régi receptjük működni fog. Nem fog..
Ha viszont valakit folyton negligálnak...akkor a Negligátornak érdemes folytatnia az útját. Arvisura gúnyolók meghatározott körben lézengő -tartozó- valakik..
A magyarok történetét szándékosan elégették az idegen papok már Géza majd Vajk idejében. Még fizettek is a beszolgáltatott rovásírásos anyagokért az idegen papok, mellyeket örömmel meggyújtottak.. Fogalmuk sem volt, hogy mit égetnek..A rovásírás önmaga is az ördögtől való volt,miután a világ egyetlen és első betűírása volt..Ma sem hallani erról, pedig így igaz: a világ első betűírása a rovásírás.....!
De ki fizeti a révészt?
 

Sanya_007

Új tag
Csak szerényen jegyeznék meg egy közmondást, "Segíts magadon s az Isten is megsegít!".
Ezzel arra utalnék, hogy elegem van a múltbeli sérelmeken való kesergésből és a hagymázas ősmagyarkodásból. Ez nem azt jelenti, hogy nem vagyok büszke arra, hogy magyar vagyok, és azt sem jelenti, hogy nem tisztelem az ősöket. Csekély tudásomat nemzetem történetéről folyamatosan bővítem, frissítem.
Nagymagyarországot először is a szivekben kell visszafoglalni, majd tettekkel olyan képet kell kialakítani a csonka ország magyarságáról, hogy vitán felüli legyen a nemzet kultúrális, nyelvi, történelmi egysége.
Rengeteg munka és más (nem "barbi") hozzáállás kell. A magyar jellem mindig az önfeláldozásáról, magasztos küldetés tudatáról volt híres. Ezeknek a jellemvonásoknak az energia töltete tette lehetővé, hogy olyan gerincroppantó események után is, mint Mohács, 48 vagy éppen 56 létezni tudjon a nemzet. Sajnos ez az energia fogyóban van. Ideje lenne feltöltődni, de ezt nem hangzatos semmitmondással, hanem ismétlem munkával lehetséges (lásd a fizika törvényét: munkából lehet energiát nyerni, de a nullát akár hányszor írom szorosan egymás mellé az eredő mégis zéró lesz).
 
Státusza
További válaszok itt nem küldhetőek.
Oldal tetejére