Magyar kamionosok British Columbia-ban

campona

Állandó Tag
Állandó Tag
A sofor-ur a hata mogotti kabin-reszben keresgelt valamit... menet kozben... itt az "eredmeny":
----------------------------------------------------------------------------------------
http://www.blikk.hu/aktualis/belfold/egy-rendorno-halt-meg-horrorbalesetben-az-m5-oson/rmp60b4

http://www.origo.hu/itthon/20170214...-rendornot-gyal-kamion-gazolas-halaleset.html

http://www.origo.hu/itthon/20170215...kamionsofor-gazolas-elozetes-gyal-kamion.html

Meg mindig nagy bajban van Bárándi Attila-kollegank:
---------------------------------------------------------------------------
http://alfahir.hu/2017/02/14/barand...ais_migransok_bevandorlas_eroszak_jotekonysag
 
Utoljára módosítva:

campona

Állandó Tag
Állandó Tag
T. Nagyerdemu,

Nezzunk korbe, milyen MA KANADA a "gorbe tukorben":

- A legmagasabb gyilkossagi rata 100.000 lakosra 6.84 Fort McMurray, Alberta-ban az atlagos kanadai 2.0 helyett.
- A legrosszabb hely a nok szamara Windsor, Ontario, ebben ertendo a szegenyseg es a munkalehetoseg, ez 24% a ferfiak 15%-val szemben
- A legtobb szexualis tamadas Saint John, New Brunswick-ban tortenik, 100.000 lakosra 123.9 eset
- A legtobb autolopas Grande Prairie, Alberta-ban tortenik, 1,532.85 eset 100.000 lakosra vonatkoztatva.
- A legtobb fegyveres eroszak SZINTEN Grande Prairie, Alberta-ban tortenik, 62.08 eset 100.000 lakosra.
- A legtobb rablas Winnipeg, Manitoba-ban tortenik, 199.07 eset 100.000 lakosra szamolva. Szinten a rablasok szama Red Deer, Alberta, volt mar 1,046 eset 100,000 lakosra.
- Fizikai eroszak Regina, Saskatchewan-ban volt a legmagasabb 29.19 eset 100,000 lakosra. Regina, Lethbridge es Fort McMurray szinten vezeto helyen vannak.
- A legtobb autolopas Longueuil, Quebec-ben tortenik, 50.32 lopas 100,000 lakosra szamitva.
- Etnikai kissebbsegek szamara kockazatos hely Windsor, Ontario-varosa, beleerteve gyilkossagok szama, mas eroszakos cselekmenyek, vallasi, etnikai es politikai hovatartozas okan.
- A legveszelyesebb hely az autovezetok szamara a 63-as ut Alberta-tartomanyban.
- A legveszelyesebb hely a gyalogosok szamara Vancouver and Surrey, British Columbia-tartomanyban.
- A legrosszabb es legveszelyesebb ivoviz Neskantaga First Nation, Ontario-ban folyik a csapbol.
- A legveszelyesebb hely a kerekparosok szamara Montreal, Quebec, 3.7 halal evente, es szinten magas a halalozasi arany Moncton, New Brunswik, es St. John’s, New Fundland
- Drogozas a legveszelyesebb Vancouver, British Columbia-ban, tuladagolas miatt 193-an haltak meg 2016-ban.
- A hajlektalanok szamara a legveszelyesebb hely Toronto, Ontario, 217-300 hajlektalan halt meg az utolso 10 evban az utcan es hajlektalan szallason.
- Az észlelt bunözési ráta a legmagasabb Winnipeg, Toronto, Saskatoon, ezek utan meg Regina es Edmonton kovetkezik.
- Kanada legeroszakossabb bunozoi varosa Grande Prairie, Alberta (ez a varos mar 2x volt a statisztikaban, ide ne tessek menni!)
- Kanadaban itt van a leghidegebb, Eureka, Nunavut, Ellesmere-sziget, KOZEPES homerseklet Januar-honapban -21C fok.
- Gyermek halandosag NUNAVUT-ban a legmagasabb, 18.1 baba 1,000 szuletesbol, mielott elerne az elso szuletesnapot.
- Kanada legrosszabb minosegu levegoje Courtenay, British Columbia-ban "szippanthato".

Forras:
http://www.msn.com/en-ca/news/photo...s-BBAZumU?li=AAggNb9&ocid=mailsignout#image=1
 

campona

Állandó Tag
Állandó Tag
2018. március 01. 06:30
A kétarcú Vancouver
Érdekes, hogy miközben az Egyesült Államok kapcsán rendre felmerül, hogy egy olyan nagy országról nem lehet egységként beszélni, ez Kanadánál ritkábban hangzik el, pedig a nyelvi-kulturális különbségek talán még nagyobbak is, mint a déli szomszéd esetében. Erre is rávilágít Lívia posztja, aki Vancouver kapcsán nem a pozitívumokat írta meg. (A képeket köszönöm neki.)

cim_37.JPG


„Második éve taposom a Sziklás-hegység nyugati partjának porait immár letelepedett bevándorlóként, jogokkal és kötelezettségekkel.

Nézegettem néhány Kanadáról szóló posztot, és lévén, hogy ez egy irdatlan nagy ország, szerintem az élmények összehasonlíthatatlanak egy mondjuk Ottawában élő magyar, illetve egy Vancouverben élő magyar szemszögéből.

Nézzük a legfontosabbat! Az amerikai kontinens nyugati partjáról az összbenyomásom az, hogy ide egyszerűen nem jut el a valóság. Olyan, mintha a Sziklás-hegység leszigetelné a világnak ezt a részét a többitől, s valami utópikus álomban úsznának az itteniek. És én is itt úszok most már.

Hogy könnyebb legyen a megértés, példákat hozok:

A világ hírei nem jutnak el
A hírek, a világ hírei, de leginkább az európai hírek ide nem jutnak el. A tv-k nem nagyon közvetítenek egy-egy megmozdulásról, esetleg terrortámadásról (elnézést a negativitásért), online sem a világ történései az elsők, amik felugranak az itteni online sajtóban, a fő fókusz az amerikai és kanadai történéseken van.

Persze ha valaki az USA-ban él, akkor ez a dolog még hangsúlyosabb, de számomra furcsa, hogy míg Magyarországon a világhírekről könnyen tudomást szerzünk, a legfontosabb médiumokon hírt adnak ezekről, úgy itt azon kívül, hogy mi történik ezen a kontinensen, nem sokakat érdekel.

Rengeteg fals és torz benyomásba ütköztem például a jelenleg Európába történő bevándorlás megítélésével kapcsolatban.

Csak ősz van és tavasz
Vancouverben a lakosság java része nagyon hálás, hogy itt lehet, privilégiumnak tekinti, hogy egy olyan városban élheti az életét, ahol szinte sosem megy 0 fok alá a hőmérséklet (havazás előfordul, de ritka és másnapra elolvad).

Hegyekkel vagyunk körbevéve (szám szerint hárommal), amelyeken novembertől áprilisig lehet síelni, majd nyáron a tengerben fürödni (18-20 fokra is felmelegedhet), és ha ez nem lenne elég, mindenhol parkok és erdők vannak, és a kertvárosias övezetek is 5-10 percnyi autózásra vannak a városmagtól.

Fantasztikus éttermek, kiváló minőségű ételek és alapanyagok állnak rendelkezésre, és kb. minden 100 méteren van egy jógastúdió.

Teljesen más ez, mint mondjuk Ottawa, Toronto, Calgary, Winnipeg, és a többi, ahol megtapasztalható a híres kanadai tél. Itt sosincs tél. De igazán nyár se. Itt mindig ősz van, vagy tavasz.

hid_cikk.jpg

Hihetetlen gyorsan változik az időjárás, most itt februárban írva ezt a cikket, az egyik nap havazik, a másik nap hétágra süt a nap, majd a következő nap eső, de van, hogy mindez egyetlen napon belül zajlik le.

Kedvesek és segítőkészek
A hála, mint a leginkább érzékelhető kulturális megnyilvánulás mind az első-, másod-, harmad, ésatöbbi generációs bevándorlóknál, mind a tősgyökeres vancouverieknél tetten érhető.

Ez pedig a végtelen kedvességben, segítőkészségben, előzékenységben ölt testet. Bárkit megszólítasz az utcán, teljes figyelemmel válaszol, és igazán segíteni akar. A minap jégkaparót akartam venni a kocsiba, és a kasszánál a sorban megszólított valaki, hogy ne tegyem, mert neki van egy felesleges darab a csomagtartóban, mindjárt odaadja.

Nem félek nyitva hagyni a lakást, kocsit éjszakára (egyszer véletlenül benne hagytam a laptopomat az első ülésen), mert habár betörések / feltörések itt is történnek, de gyakoriságban jóval alacsonyabb rátát mutat, mint sok más városokban. Kivéve Surrey. Ez mondjuk egy Pomáznak felel meg. Surrey problémás.

A valódi őszinteség hiánya
De menjünk mélyebbre ebben a témában. A tény, hogy itt tényleg minden nagyon szép és jó így első benyomásra, azért elég felszínes feltételezés. Minél több időt tölt el itt az ember, és minél több helyen járt a világban korábban, nem beszélve arról, mennyi évet töltött el Magyarországon, és a hozott magyar normák és megítélés mennyire befolyásoló erő, rengeteg minden feltűnik, mint furcsa, idegen, nem szimpatikus dolog, amivel nem feltétlen kívánunk azonosulni.

Az egyik ilyen példa a valódi őszinteség hiánya. Hiába a kedvesség, a mosoly mindenek felett, nagyon nehéz kiismerni, hogy valójában mi jár a másik felében, mert a függetlenség és az önállóság jegyében az emberek nem próbálják a gondjaikat, problémáikat, érzelmeiket megosztani a másikkal, beszélni róluk, elmondani, mi történik belül, nehogy véletlenül terhelőnek tűnjön, egyszerűen csak „meh”, ez van, tovább lépnek rajta, esetleg valamilyen szerrel elnyomják ezeket az érzéseket (Vancouverben a fű kb. annyira elérhető, mint egy doboz sör Magyarországon), vagy keresnek valami más külső csatornát.

Egyszerűen kerülik az intenzív érzelmi megnyilvánulásokat, a vitás, konfrontálódó helyzeteket, inkább mindent a szőnyeg alá söpörnek és úgy tesznek, mintha nem lenne semmi gond. Azt is mondanám, hogy az intenzitás a vancouver-i kultúra ellensége.

Mindenki oldja meg maga !
Mindezek ellenére azonban hihetetlenül sok a depressziós, alkoholista, hajléktalan, drogfüggő, kifordult természetű helyi lakos, (hangsúlyoznám, hogy agresszió nélkül) és az itteni meglátás szerint mindez OKÉ, mert elfogadjuk a másikat úgy, ahogy.

Nincs bélyegzés, nincs bíráskodás. Az ember az ember, tisztelik az másikat, de mindenki oldja meg a saját érzelmi katyvaszát. A hajléktalannak segítünk, adományozunk, az alkoholista addig iszik, míg pénze bírja, a drogfüggőnek könnyen elérhető rehabilitációs programot biztosítunk. De mindez no pressure! Semmi sem kötelező!

Egyébként mélyen meg baromira nem érdekel senkit, min megy a másik keresztül. A legjobb szó talán a „hideg”, vagy a „nemtörődöm” lenne, legalábbis magyar szemszögből közelítve.

Mindenki elvan a saját világában, és igazi elköteleződés igen ritka. Még házasságokban is. A félrelépések, a nyitott házasságok aránya igen magas, e szent kötelékek 60%-a pedig válással végződik (2008-as adat a provinciából, tudom, nem a legfrissebb).

Igaz barátságok itt sokszor főleg a lakhely szerint köttetnek. Nem feltétlen a hasonló személyiségen, vagy a közös élményeket alapulnak, hanem azon, hogy ki van közel, a környéken.

Mintha nagyvárosról beszélnénk… Pedig Vancouver belvárosában csak 600 ezren, míg a külvárosi övezetekkel együtt kb. 2,5 millióan vagyunk. Nem egy Budapest, sem egy Toronto.

Mi a fontos?
Ha valaki országot vált, mindig érdemes szem előtt tartani, hogy számos tekintetben jobb, számos tekintetben pedig rosszabb a célország, a kérdés, hogy mi a prioritás.

Fizetés? Béke? Általában véve vett megélhetőség? Fejlődő gazdaság? Arcunkba nyomott politika hiánya? Természetközelség? Enyhe klíma? Ezeket Vancouver teljes mértékben megadja.

Ám ott vannak az árnyoldalak, amikről nem szól a fáma, és habár ezek olyan tényezők, melyekkel az ember vagy megtanul együtt élni, vagy elmegy máshová, azért bevallom töredelmesen, hogy az őszinteség, az „igaziság”, a kendőzés mentesség, mint érték igen felértékelődött, és nagyon boldog vagyok, amikor évente egyszer ezt Magyarországra utazásomkor újonnan megtapasztalhatom.”
 

Melitta

Adminisztrátor
Fórumvezető
Rádiós
Livia meglatasa altalanositas, ami minden orszagba megtalalhato. Az franya freedom ami egesz continensre jellemzo egy kincs, ami mindig tiszteletben tartja az egyen velemenyet es akaratat. A balhes ferjet is meggyozik jobb neki is ha mar nem dolgozik a kapcsolat hova segitsenek elkoltozni. Ez azert mas megkozelites mint "meg ver nem folyik ki se mennek".
A hirekrol, egy egy masik kontinens , nyilvan kevesebb a hirek Europarol Ausztraliarol Aszaiarol stb.
A vilag hiradot itt is csinalnak sot nemzetkozi hirek is van minden hiradoba, szaz valahany csatornabol igazan mindent megtalalni .
NApokban izultaltak egy tehes not a ferjet aki segitsegere sietett be is huztak neki egyet es igen szemet modon elkuldtek oket mert arabusnak neztek hogy otthon szuljenek ne itt, hogy romak voltak az csak kesobb derult ki. Itt ilyen nem tortenhetne meg, Az emberek fejeben meg se fordul ilyen mentalitas. Tobb ember latta es senki nem allt ki mellettuk , vagy segitettek volna ,vagy kivjak a rendoroket stb. A kozony felelmetes.
NEm reg elestem a parkoloba de ugy igazabol fohara hasravagodtam, mindenem verzett a terdeim tenyerem stb. felallni nem tudtam mert a kvizsos foldet valahogy nem birta a verzo terdeim se kezeim. Usorogtam egy darabig aztan hivtam a lanyom jojjon at osszekanalazni mert ott ucsorgok a foldon a parkolba. Ahogy befejeztem a telefont kb este 11 lehetet egy halingos oregassozny jott le hozott egy telefont hogy hivja a mentokat rendorok a tuzoltokat , nagy nehezen lebeszeltem rola elment es visszajott a securityvel, akko majd o segit felallni, hat enm fogadhattam el mert csak 80 folott volt a no a security meg casaggyal 40kg lehetet, szoval mar ketten gyozkodtek hivjak a 911 -t. Tiszteletbe tartottak hogy nem akartam , hisz ereztem nem tort el semmim, kivagyok parnazva + kg-kal, Az idos hogy logikus segitsege keritett valahonan egy bevasarlo kocsit amivel stabilan felkesert a lakasig.

Olyant mar hallottam hogy afro amerikaiak gyujtogattak fel varost langba boritottak az itteni rendorfonok egy olasz pali volt es bizony kijelentette aki nem becsuli a bevandorlok munkajat es tokre akarja tenni , aki nem szeret itt elni annak nem gyujtogatni kell hanem visszamenni ahonan jott.
Ez azert nem szonyeg ala sopres.
 
Oldal tetejére