Hírek Megjelent a 100 leggazdagabb magyar listája, mutatjuk a százmilliárdokat

A tavalyi évet minden nehezítő körülmény ellenére is rekordméretű gyarapodással zárták a lista élén álló üzletemberek.

660 milliárd forintos becsült vagyonával továbbra is Mészáros Lőrinc Magyarország leggazdagabb embere – derült ki A 100 leggazdagabb magyar című kiadvány 2023-as összesítéséből. Mészáros után a második helyen Csányi Sándor OTP-vezér és MLSZ-elnök futott be 610 milliárd forintos becsült vagyonnal, míg a lista harmadik helyén Felcsuti Zsolt áll: az MPF Holding többségi tulajdonosának vagyonát 460 milliárd forintra becsülték.

Így fest a gazdagok top 10-es listája, zárójelben a múlt évi eredmény:

Mészáros Lőrinc 660 milliárd forint (480 milliárd forint)
 1. Csányi Sándor 610 milliárd forint (420 milliárd forint)
 2. Felcsuti Zsolt 460 milliárd forint (345 milliárd forint)
 3. Gattyán György 366 milliárd forint (317 milliárd forint)
 4. Veres Tibor 320 milliárd forint (254 milliárd forint)
 5. Szíjj László 280 milliárd forint (193 milliárd forint)
 6. Jellinek Dániel 276 milliárd forint (240 milliárd forint)
 7. Bige László 233 milliárd forint (201 milliárd forint)
 8. Széles Gábor 208 milliárd forint (191 milliárd forint)
 9. Kasza Lajos 147,5 milliárd forint (136,5 milliárd forint)
Hogy érezhetőbb legyen a gazdagodásuk mértéke, itt van évesnél kisebb egységekre bontva. Mészáros eszerint havonta átlag 15 milliárdot, azaz naponta 500 milliót, vagyis óránként 20,83 milliót, tehát percenként nagyjából 347 ezret, vagyis másodpercenként 5787 forintot keresett. Míg Csányi Sándor havonta átlag 15,833 milliárdot, azaz naponta közel 528 milliót, vagyis óránként 21,99 milliót, tehát percenként nagyjából 366,5 ezret, egyszóval másodpercenként 6108,5 forintot keresett.

A kiadvány szerint a tavalyi évet minden körülmény ellenére rekordméretű gyarapodással zárták a lista élén álló üzletemberek: egy évvel korábban még csak 460 milliárd állt Mészáros Lőrinc neve mellett, Csányi vagyonát pedig 420 milliárd forintra becsülték. Felcsuti Zsolt pedig 345 milliárd forintról 460 milliárdra hizlalta vagyonát. Ugyanakkor a jelentős növekedésben nem csupán az érintett cégek teljesítménye, tőzsdei árfolyama játszott meghatározó szerepet, hanem a rekorder hazai infláció és a forint korábbi leértékelődése is. Egy év alatt a tíz leggazdagabb magyar vagyona összesen 783 milliárd forinttal, 3560,5 milliárd forintra növekedett.

A 100 leggazdagabb magyar közé idén legalább 14,5 milliárdos vagyonnal lehetett bekerülni. A Top 100-ban összesen két nő szerepel:

 • Hermann Kamilla, az Indotek résztulajdonosa 52 milliárdos vagyonával a 38. helyet foglalja el.
 • A családjával együtt a BIF ingatlanfejlesztő vállalkozás 66 százalékos pakettjével rendelkező Schmidt Mária 43 milliárd forintos vagyonnal a lista 46. helyén áll.

A leggazdagabb magyarok összvagyona is nagyot nőtt tavalyhoz képest, hiszen egy év alatt összesen 1431,7 milliárd forinttal tudták növelni vagyonukat, ami így idén 7655,2 milliárd forint. Ez több mint duplája a 2020–2021 közötti vagyongyarapodásnak, amely akkor 636,8 milliárd forintra rúgott. Érdekesség, hogy a 100 leggazdagabb összvagyonának majdnem felét – 3560,5 milliárd forintot – a lista első tíz helyezettje birtokolja, ami szintén rekordnak számít.

Ők a legbefolyásosabbak​


A kiadványban a legbefolyásosabb magyarokat is listázzák, és a hangsúlyozottan nem objektív rangsort – amely tíz politikai elemző szavazatain alapszik – évek óta Orbán Viktor miniszterelnök vezeti, őt sorrendben Csányi Sándor, Rogán Antal és Mészáros Lőrinc követi.

A top 10:

 1. Orbán Viktor
 2. Csányi Sándor
 3. Rogán Antal
 4. Mészáros Lőrinc
 5. Pintér Sándor
 6. Szijjártó Péter
 7. Hernádi Zsolt
 8. Varga Mihály
 9. Garancsi István
 10. Matolcsy György

Érdekes, hogy Novák Katalin köztársasági elnök, aki tavaly – nyolc helyet ugorva – bekerült a top 10-be, idén csak a 19. helyre került csak. Ott van viszont az első tízben Garancsi István, a 12. leggazdagabb magyarként számontartott vállalkozó. A 100 leggazdagabb magyar közül 15 szerepel a leginkább befolyásosak között.

Hét új szereplővel bővült az 50-es lista: Nagy Márton gazdaságfejlesztésért felelős tárca nélküli miniszter a 12. helyre került, Soros György a 22. lett, a hetedik leggazdagabb magyar, Jellinek Dániel a 25. helyre, Varga Judit igazságügyi minisztert a 27. helyre, Nagy István agrárminisztert a 29. helyre, Navracsics Tibor területfejlesztési minisztert a 30. helyre, Orbán Balázst a miniszterelnök politikai igazgatóját a 33. helyre sorolták, míg Barna Zsolt a Magyar Bankholding Zrt. elnök-vezérigazgatója a 45. helyre került fel.

Az ellenzéki politikusok közül csak hárman fértek fel erre a listára: Karácsony Gergely a 36., Gyurcsány Ferenc a 40., Dobrev Klára pedig az 50. helyen áll.

1683851466481.png
 
Az Orbán-rendszer korrupcióra épül, az EU-s pénzek nélkül életképtelen.
Mégis csak hallatlan, hogy Magyarország majd 20 éves EU-tagsággal a háta mögött még mindig az EU-s felzárkózási alapból él.
Mindez azért mert a kormány ezeket a pénzeket nem a felzárkózásra hanem a holdudvarának a meggazdagodására adja ki.

A pedagógusok megbecsülését nagyon fontosnak tartom, de hogyan gazdálkodott a kormány az elmúlt 14 év alatt ha
- most rájött, hogy a pedagógus fizetések a megérdemelt 1/3 alatt vannak és 75%-os emelést kínál "ha megjönnek az EU-s pénzek"
- A nyugdíjasok bérét ha jól emlékszem a választások elött 18%-kal emelte (a sajátját megduplázta)

Néha az az érzésem, hogy az EU kesztyűs kézzel bánik Magyarországgal, nem akarja hogy a magyar nép bűnhődjön Orbán miatt.
- Ez a kettészakítás ugy látszik nem működik, ez csak elaltatja az ellenzéket.

Orbán és a magyar nép kapcsolata olyan mint a család, ahol a pedofil, erőszakos apát azért nem jelenti fel a család, mert akkor az "apunak börtönbe kell mennie, ki keresi a kenyeret"
Hát istenem, menjen a Viktor-apu a börtönbe, legyen összeomlás, néha a hamuból könnyebb felemelkedni mint a diktatúrából kitörni.

Az EU-nak ki kell mondania, hogy az Orbán kormány nem kompatibilis az EU-val és ha ezt rövid időn belül nem korrigálja, kiteszik az országot a tagállamok közül.

Amig az emberek nem képesek a saját érdekeiket felismerni, addig egy diktátort fognak választani mert azzal kiismerik magukat.
Ugy látszik arra nem lehet várni, hogy az emberek intellektuálisan felfogják, hogy bevannak csapva.
El kel zárni tőlük mindent ami az EU-n belül jó és természetes és akkor érezni fogják, hogy "Brüsszelben nem biológiai vírust kotyvasztanak ellenünk"

Ha nekem lenne elég pénzem feljelenteném Orbán Viktort, hogy
- hazudik, félrevezeti az országot vagy pedig igaza van de mégsem tesz lépéseket ebből a "pokol-EU-ból való kilépés érdekében.
- Mindkét esetben bűncselekmény amit elkövet
Egyet értek veled ! Mindenbe !
 
Az Unió most besegített nekik, mert megmondták, hogy a 27 pontos követelésüket teljesíteni kell, azaz nem 1-et, nem 25-öt, hanem mind a 27-et, mert nem lesz pénz. Ráadásul ha teljesítenék (???) a következő gyűlésükön szavaznák meg MO-nak a pénzt, ami csak jövőre lesz, úgyhogy 2024 előtt semmiként nem kap pénzt az ország. Na akkor most lehet hazudni. Csak figyeljétek a sok link dumát... Még a levegőt is meg fogják adóztatni, mert ugye az ország pénzét szétosztották egymás közt, a költségvetési hiány megmaradt, mert nem jöttek az Uniós pénzek.
 
sasaisa
"..de mégsem tesz lépéseket ebből a "pokol-EU-ból való kilépés érdekében.." Ugye nem gondoltad komolyan a kilépést? :) Ki a nyavaja tudná visszafizetni az EU-s pénzeket és miből?
 
Az Unió most besegített nekik, mert megmondták, hogy a 27 pontos követelésüket teljesíteni kell, azaz nem 1-et, nem 25-öt, hanem mind a 27-et, mert nem lesz pénz. Ráadásul ha teljesítenék (???) a következő gyűlésükön szavaznák meg MO-nak a pénzt, ami csak jövőre lesz, úgyhogy 2024 előtt semmiként nem kap pénzt az ország. Na akkor most lehet hazudni. Csak figyeljétek a sok link dumát... Még a levegőt is meg fogják adóztatni, mert ugye az ország pénzét szétosztották egymás közt, a költségvetési hiány megmaradt, mert nem jöttek az Uniós pénzek.
Dumalnak hogy mindent kijavitottak kozben semmit nem tettek annak erdekeben hogy vegre kapjanak penzt.
Az egy napos torvenykezesek sorozata tortenik mikor mar megigertek nem lesz ilyen. Kezdodott a KAtaval.
A zegyetemek kuratoriuma 1-2 embert lecsereltek de a tobbi maradt. Stb
Ergo semmit a 27 keresbol nem teljesitettek, akkor miert varjuk el hogy kuldjek azonnali hatallyal a penzt.
Az biztos egyszerubb lenne mint mindenhol adot emelni hogy az o hulyeseguk miatt nem jovo Eus penzt az embereken hozzak be. Hitel hitel hatan es mindez csak azert hogy valahogy potoljak a kieso Eus penzt.
 
Nem ismerem, hogy a 27 pont mit tartalmaz, /Igazándiból nem is nagyon érdekel/ de ha teljesítik, akkor azt hiszem mindjárt csomagolhatnak is az ország éléről, majd igen rövid időn belül az országból is, mielőtt lecsukják őket. Nem mintha akkora probléma lenne számukra, mert a zsebpénzüket már rég kimentették az országból, úgy hogy maradnak, a 27 pont nem lesz meg, /....mert az az aljas EU,.../
persze így pénz sem lesz, de újabb Kínai kölcsön az lesz, az ország csúszik a csőd felé, ők meg megszervezik a lemondásukat csinálnak egy utódkormányt /mivel pénzük bőven van rá/ és a sok sz..r meg megmarad az utódokra, ők meg röhögnek a markukba. Az utódok meg majd nekiállnak marakodni a koncon és nem változik semmi, mert nincs egy olyan csapat, aki érdemlegesen át tudná venni az ország irányítását. Már mindegyik bebizonyította, hogy béna tehetetlen balfék, volt rá 4 évük és csak mégjobban tönkrement az ország. Nem is tudom, miben kéne reménykedni, mert a mostani "Nagyok" felejtősek. Kerékbilincs - ez már döfi- mondjam? oktatás, egészségügy, mezőgazdaság, ipar, igazságügy.. stb stb no itt a probléma. Megoldás? Kérdezzük meg Csaucseszkut.
 
Nem ismerem, hogy a 27 pont mit tartalmaz, /Igazándiból nem is nagyon érdekel/ de ha teljesítik, akkor azt hiszem mindjárt csomagolhatnak is az ország éléről, majd igen rövid időn belül az országból is, mielőtt lecsukják őket. Nem mintha akkora probléma lenne számukra, mert a zsebpénzüket már rég kimentették az országból, úgy hogy maradnak, a 27 pont nem lesz meg, /....mert az az aljas EU,.../
persze így pénz sem lesz, de újabb Kínai kölcsön az lesz, az ország csúszik a csőd felé, ők meg megszervezik a lemondásukat csinálnak egy utódkormányt /mivel pénzük bőven van rá/ és a sok sz..r meg megmarad az utódokra, ők meg röhögnek a markukba. Az utódok meg majd nekiállnak marakodni a koncon és nem változik semmi, mert nincs egy olyan csapat, aki érdemlegesen át tudná venni az ország irányítását. Már mindegyik bebizonyította, hogy béna tehetetlen balfék, volt rá 4 évük és csak mégjobban tönkrement az ország. Nem is tudom, miben kéne reménykedni, mert a mostani "Nagyok" felejtősek. Kerékbilincs - ez már döfi- mondjam? oktatás, egészségügy, mezőgazdaság, ipar, igazságügy.. stb stb no itt a probléma. Megoldás? Kérdezzük meg Csaucseszkut.
Az első lépcsőfok Orbán kirúgása.

Azzal, aki vállalja.
Ez a realitás.

Aztán jöhet a második lépcsőfok ...
 
Az a baj, hogy ezt már a legelején nagyon elcseszték. Beengedték ide csőstül a multikat, - persze némi zsebpénzért - midenféle adó, vám és egyéb kedvezményekkel, amit persze a magyar vállalkozó nem kapott meg és most nem tudsz mozdulni tőlük. MO-t világéletében a mezőgazdaság húzta ki a kakából, nem véletlen volt a Monarchia éléskamrája. Most, hogy beléphessenek az unióba totál tönkretették. MO nem ipari agrár, hanem agrár ipari ország, tehát az csak az ipar miatt nem áll meg a lábán az ország, kellene a mezőgazdaság is. Hol vannak már a végtelen szöllősök és gyümölcsösök. Hány cukor, csoki vagy konzervgyárunk van? Az ország élére mindig van vállalkozó, de most már olyan kellene, aki nem csak a saját zsebére gyűjt, hanem az ország javát is nézi. Nos ilyent még nemigen láttam odafent, azt sem sokáig, mert letaposták. Nagyon kellene ide egy tényleg szakértőkből álló kormány, akik tudják, mit hogyan kell tenni, de azokat tízóraira megenné a többi hazug politikus. Sajnos ez a realitás. Dumálni én is tudok, de még ötletem sincs, hogy lehetne ezt megoldani. Még mindig túl sok semmirekellő nyüzsög odafent, örököltük őket az előző rendszertől. Keményen meg kéne őket ritkítani.
 
Az a baj, hogy ezt már a legelején nagyon elcseszték. Beengedték ide csőstül a multikat, - persze némi zsebpénzért - midenféle adó, vám és egyéb kedvezményekkel, amit persze a magyar vállalkozó nem kapott meg és most nem tudsz mozdulni tőlük. MO-t világéletében a mezőgazdaság húzta ki a kakából, nem véletlen volt a Monarchia éléskamrája. Most, hogy beléphessenek az unióba totál tönkretették. MO nem ipari agrár, hanem agrár ipari ország, tehát az csak az ipar miatt nem áll meg a lábán az ország, kellene a mezőgazdaság is. Hol vannak már a végtelen szöllősök és gyümölcsösök. Hány cukor, csoki vagy konzervgyárunk van? Az ország élére mindig van vállalkozó, de most már olyan kellene, aki nem csak a saját zsebére gyűjt, hanem az ország javát is nézi. Nos ilyent még nemigen láttam odafent, azt sem sokáig, mert letaposták. Nagyon kellene ide egy tényleg szakértőkből álló kormány, akik tudják, mit hogyan kell tenni, de azokat tízóraira megenné a többi hazug politikus. Sajnos ez a realitás. Dumálni én is tudok, de még ötletem sincs, hogy lehetne ezt megoldani. Még mindig túl sok semmirekellő nyüzsög odafent, örököltük őket az előző rendszertől. Keményen meg kéne őket ritkítani.
Írjatok Brüsszelnek, hogy ne csak lóvét küldjön, hanem kormányt is.
 
Mondasz valami. Államcsőd esetén Brüsszel szakértő kormányt fog kinevezni. Csak azt meg ne érjük. Tudod mi a hiperinfláció? Az öregek még találkoztak a forint előtti milpengővel, meg a milliárdpengővel. Kaptál belőle 200 db-ot és vehettél rajta egy kiló kenyeret.
 
Mondasz valami. Államcsőd esetén Brüsszel szakértő kormányt fog kinevezni. Csak azt meg ne érjük. Tudod mi a hiperinfláció? Az öregek még találkoztak a forint előtti milpengővel, meg a milliárdpengővel. Kaptál belőle 200 db-ot és vehettél rajta egy kiló kenyeret.
Szakértő kormány? Megérne egy próbát.
Eddig csak szagértőkkel találkoztál (értsd: messziről kiszagolták a saját zsebre dolgozás lehetőségeit).
 
Mondasz valami. Államcsőd esetén Brüsszel szakértő kormányt fog kinevezni. Csak azt meg ne érjük. Tudod mi a hiperinfláció? Az öregek még találkoztak a forint előtti milpengővel, meg a milliárdpengővel. Kaptál belőle 200 db-ot és vehettél rajta egy kiló kenyeret.
Volt ez máshol is....
A hiperinfláció miatt ez a híd Németországban 1923-ban 1,52 billiárd német márkába került.
(toochee)
1686982016914.png

1686982033603.png
 
... túl sok semmirekellő nyüzsög odafent, örököltük őket az előző rendszertől. Keményen meg kéne őket ritkítani.
Az előző rendszerektől!

Horthyt (a király nélküli királyság korszakát) és azt a 900 évet, amíg feudális hierarchiába kényszerítették a "köznépet" ne felejtsük ki.
Amikor a "magyar nemzet" csak papíron állt kb. 10M emberből. A valóságban a "nemesi" réteg döntött mindenről.
Orbán is ide kepeszt vissza.
Ha marad, ez a jövőnk, picit modernizálva.

A történelem nem 1945-ben kezdődött.
 
Az előző rendszerektől!

Horthyt (a király nélküli királyság korszakát) és azt a 900 évet, amíg feudális hierarchiába kényszerítették a "köznépet" ne felejtsük ki.
Amikor a "magyar nemzet" csak papíron állt kb. 10M emberből. A valóságban a "nemesi" réteg döntött mindenről.
Orbán is ide kepeszt vissza.
Ha marad, ez a jövőnk, picit modernizálva.

A történelem nem 1945-ben kezdődött.
Igen
 
Az előző rendszerektől!

Horthyt (a király nélküli királyság korszakát) és azt a 900 évet, amíg feudális hierarchiába kényszerítették a "köznépet" ne felejtsük ki.
Amikor a "magyar nemzet" csak papíron állt kb. 10M emberből. A valóságban a "nemesi" réteg döntött mindenről.
Orbán is ide kepeszt vissza.
Ha marad, ez a jövőnk, picit modernizálva.

A történelem nem 1945-ben kezdődött.
Nem az a probléma, hogy a nemesi réteg döntött mindenről, hanem az, hogy az ország és a nép érdekeit semmibe veszik, csak a zsebük megtöltése a lényeg. A jobbágyok röghözkötése miért történt? Azért, hogy a nemeseknek ne kelljen ÉVI 1 ARANY adót fizetni. A törökvész idején Hunyadi János végigorditozta az országot, hogy baj van, baj van. A főnemesek jó része ellene fordult, mert tartottak töle, hogyha segítik túl nagy hatalomra tehet szert. Had jöjjön csak a török. A főnemesek mindig csorgó nyállal figyelték a nyugati államokat, hogy milyen hatalmasak, de MO-ban sosem mertek kiállni egymás mellett, mert hátha valaki tényleg hatalmas lesz. Egyszerűen visszariadtak. Hunyadi Mátyás serege miért állt meg Bécs kapuinál. Ha beveszi Bécset ő diktálhat. E-helyett nekiállt a németek s..ggét nyalni. Bele is bukott. Az 1848-as szabadságharc idején Jelassics miért állt meg Bécs előtt? Miért nem csatlakozott MO a bécsi felkeléshez? Dicső István királyt ne is említsük aki sztintén a magyarok nyakára hozta a németeket, és fél magyarságot kiirtatta a koronáért. Csak a kereszténység lett volna a lényeg? A Rómi Birodalom bebizonyította, hogyha meg akar állni a kereszténység, akkor meg is fog állni, nem kell hozzá a pápa áldása. Az egész magyar történelmet áthatja az örökös irigykedés és a nép kirablása. Emlékezzünk " Dicső" nagyjainkra, hozzuk vissza a középkort, a vármegyéket, meg a pallosjogot. Ez kell a népnek.
 
Nem az a probléma, hogy a nemesi réteg döntött mindenről, hanem az, hogy az ország és a nép érdekeit semmibe veszik, csak a zsebük megtöltése a lényeg. A jobbágyok röghözkötése miért történt? Azért, hogy a nemeseknek ne kelljen ÉVI 1 ARANY adót fizetni. A törökvész idején Hunyadi János végigorditozta az országot, hogy baj van, baj van. A főnemesek jó része ellene fordult, mert tartottak töle, hogyha segítik túl nagy hatalomra tehet szert. Had jöjjön csak a török. A főnemesek mindig csorgó nyállal figyelték a nyugati államokat, hogy milyen hatalmasak, de MO-ban sosem mertek kiállni egymás mellett, mert hátha valaki tényleg hatalmas lesz. Egyszerűen visszariadtak. Hunyadi Mátyás serege miért állt meg Bécs kapuinál. Ha beveszi Bécset ő diktálhat. E-helyett nekiállt a németek s..ggét nyalni. Bele is bukott. Az 1848-as szabadságharc idején Jelassics miért állt meg Bécs előtt? Miért nem csatlakozott MO a bécsi felkeléshez? Dicső István királyt ne is említsük aki sztintén a magyarok nyakára hozta a németeket, és fél magyarságot kiirtatta a koronáért. Csak a kereszténység lett volna a lényeg? A Rómi Birodalom bebizonyította, hogyha meg akar állni a kereszténység, akkor meg is fog állni, nem kell hozzá a pápa áldása. Az egész magyar történelmet áthatja az örökös irigykedés és a nép kirablása. Emlékezzünk " Dicső" nagyjainkra, hozzuk vissza a középkort, a vármegyéket, meg a pallosjogot. Ez kell a népnek.

Tulajdonképpen nem ez kell a népnek, legalábbis kb. felének biztosan nem.

Ideje lenne a tisztességes választásokért szót emelni!!!
A jogállamiság feltételei (részlet):
1687711119161.png


Hol van itt olyan választás, ami: "a választók akaratát reprezentáló eredményt" adja?

Orbán parlamenti 2/3-a sosem lett volna!
12 éve tűrjük.
Miért?
 
Tulajdonképpen nem ez kell a népnek, legalábbis kb. felének biztosan nem.

Ideje lenne a tisztességes választásokért szót emelni!!!
A jogállamiság feltételei (részlet):
Csatolás megtekintése 1940069

Hol van itt olyan választás, ami: "a választók akaratát reprezentáló eredményt" adja?

Orbán parlamenti 2/3-a sosem lett volna!
12 éve tűrjük.
Miért?
:) Tényleg jó kérdés. 12 éve türjük. Miért is? Nos, szerintem mindenki tudja a választ, csak senki nem hajlandó tudomásul venni. Az aki egyáltalán szóba jöhet, az már mind szerepelt már az ország szinpadán és LESZEREPELT. NINCS kit megválasztani, mert az ellenzék, ha annak nevezhető mégcsak ÍGÉRNI SEM TUD olyant, ami ebből a kakából kivezetné az országot. Kit érdekel, hogy ez sem jó, az sem jó, nem így kell, nem úgy kell. Azt mondják meg, hogy hogyan kell. Na itt megakadt a lemez. -Majd én megmutatom-, aztán nem csinált semmit 4 évig. Hát ebből van elege mindenkinek és ezért nem tudják ezt a balféket kirúgni.
 
:) Tényleg jó kérdés. 12 éve türjük. Miért is? Nos, szerintem mindenki tudja a választ, csak senki nem hajlandó tudomásul venni. Az aki egyáltalán szóba jöhet, az már mind szerepelt már az ország szinpadán és LESZEREPELT. NINCS kit megválasztani, mert az ellenzék, ha annak nevezhető mégcsak ÍGÉRNI SEM TUD olyant, ami ebből a kakából kivezetné az országot. Kit érdekel, hogy ez sem jó, az sem jó, nem így kell, nem úgy kell. Azt mondják meg, hogy hogyan kell. Na itt megakadt a lemez. -Majd én megmutatom-, aztán nem csinált semmit 4 évig. Hát ebből van elege mindenkinek és ezért nem tudják ezt a balféket kirúgni.
Egyet emlitek ,hogy ha Orban nem nyerne meg a valasztast akarmelyik ellenzeki part azonnal tudna teljesiteni a 27 kovetelest es a penz jonne az Eutol tovabbra is Mo-nak. Ez nem keves.
Rogton leesne az inflacio merteke es sorolhatnam mint mar itt sokszor kibeszeltuk mi lenne ha ............
Sajnos meg kell varni meg a fidesznyikok is rajonnek nem jol mennek a dolgok nekik is romlik a penzuk majd a negyedevel, ok is adoznak egyre tobbfele adot es nem 1-2% hanem 13% az o gyerekeik is jarnak iskolaba es biztos nem orulnek ha szakkepzetlen tanaroktol fogja megtanulni a matekot ,kemiat stb. HUrra optimizmus egyre kevesbe fogja erinteni oket.
 
Egyet emlitek ,hogy ha Orban nem nyerne meg a valasztast akarmelyik ellenzeki part azonnal tudna teljesiteni a 27 kovetelest es a penz jonne az Eutol tovabbra is Mo-nak. Ez nem keves.
Rogton leesne az inflacio merteke es sorolhatnam mint mar itt sokszor kibeszeltuk mi lenne ha ............
Sajnos meg kell varni meg a fidesznyikok is rajonnek nem jol mennek a dolgok nekik is romlik a penzuk majd a negyedevel, ok is adoznak egyre tobbfele adot es nem 1-2% hanem 13% az o gyerekeik is jarnak iskolaba es biztos nem orulnek ha szakkepzetlen tanaroktol fogja megtanulni a matekot ,kemiat stb. HUrra optimizmus egyre kevesbe fogja erinteni oket.
Miért probléma Orbánék eltávolítása? Tegyél fel egy álhírt a Facebookra, hogy Orbán az oldalán megnyilvánult trágárságok miatt egy hónapra betiltja MO-n a Facebookot. Garantálom, fél magyarország az utcán lesz. Az ellenzék hiába kapná meg az EU-s pénzeket. Mi változna tőle szerinted? Az ipar helyzete? a mezőgazdaság helyzete? az egészségügy helyzete? a kereskedelem helyzete? Vagyis szinte semmi. Ez a nagy gond. Jönne az ellenzék a saját sleppjével és továbbra is 8 osztályosok osztanák az észt. Itt olyan nemzetközi szerződéseket kellene semmissé tenni, mint a külföldi vállalkozók bődületes adó, vám és nyersanyag kedvezményei stb stb, amit a magyar vállalkozó NEM KAP MEG. Egyszerűen nem vagyunk ellenfelek. Ha itt maradnak a nagy cégek, akkor kiviszik a hasznot az országból, ha kirúgjuk őket akkor meg az EU halálra büntet bennünket. Igazából ezért nem Orbánék a probléma. Dumálhatnak akár mit, ezzel nem tudnak mit kezdeni
 
Tudnal sorolni az ellenzekbol par politikust akinek nincs meg a 8 osztalya erettsegije es valamilyen diplomaja?
OLyan agymosas van otthon, hogy meg akkor se hisznek nem csak aszemuknek hanem az erszenyuknek se. Batran tamogasd Orbant ajanljal neki meg tobbfele adot mert olyan keveset fizetsz hogy abbol nem tudja fizetni csaladtagjait. Biztos nem venned a lekedre ha Tiborcka zsiros kenyere szorulna.
Jo kis propagandista van , nyugodtan rugd ki a multikat johetnek a kinaiak az akumlator nagyhatalmat csinalnal belolunk, milyen jo is lesz nekunk .
Remekul pedalozol ,ha igy csinalod befuto leszel az Orban klannal.
 
Utoljára módosítva:
Tudnal sorolni az ellenzekbol par politikust akinek nincs meg a 8 osztalya erettsegije es valamilyen diplomaja?
OLyan agymosas van otthon, hogy meg akkor se hisznek nem csak aszemuknek hanem az erszenyuknek se. Batran tamogasd Orbant ajanljal neki meg tobbfele adot mert olyan keveset fizetsz hogy abbol nem tudja fizetni csaladtagjait. Biztos nem venned a lekedre ha Tiborcka zsiros kenyere szorulna.
Jo kis propagandista van , nyugodtan rugd ki a multikat johetnek a kinaiak az akumlator nagyhatalmat csinalnal belolunk, milyen jo is lesz nekunk .
Remekul pedalozol ,ha igy csinalod befuto leszel az Orban klannal.
Bocsánat, miért érzem, hogy elbeszélünk egymás mellett? Rég leszögeztük, hogy Orbán és gázsija csak rabolnak és fosztogatnak, el kell tüntetni őket. A multikat NEM LEHET kirúgni. Orbánék is kisérleteznek, vele és Brüsszel már bünteti is őket. Tök mindegy, hogy keleti, vagy nyugati multi ül a nyakunkon, mindegyik megfolytja az országot. Mindegy, milyen címszó alatt -akkumlátor gyár, áruházlánc, vagy bármi egyéb- jönnek ide, az oszág látja kárárt. Mióta dolgozunk olcsóbban, mint a kínaiak? Akkor meg miért jönnek? Nem azért, hogy felvirágoztassák az országot. Amerika minden eszközzel korlátozza Kínát, hogy meg ne folytsa a gazdaságot, mi meg tárt karokkal várjuk, Már már megint ki a h.lye? Nem a 8 osztály, vagy az érettségi a lényeg, hanem az, hogy megfelelő ember kerüljön a megfelelő helyre, és tisztességgel tegye is a dolgát. Szerinted melyik párt lenne erre képes? Én még imádkozok is érte, hogy találj ilyent!
 

Hírdetőink

kmtv.ca

kmtv.ca

Friss profil üzenetek

beamix wrote on Ajuda67's profile.
Szia,bocs de csak most csatlakoztam,hogyan tudok hozzájutni a fordításaidhoz ? Főképp a Kárpátok vampirjai sorozat 36,37.reszei érdekelnek. Előre is köszönöm az útbaigazítást
Hi! Does anyone here have the easy deutsch books by Jan richter in English?
hanna322 wrote on pöttyösdoboz's profile.
Szia! Érdeklődni szeretnék, hogy az Okosodj mozogva DVD anyagát el tudnád-e küldeni? Sajnos a data linkek már nem működnek. Nagyon köszönöm előre is a segítségedet! Üdv.: hanna322
katuskatus wrote on adabigel's profile.
Szia kedves Abigél! Neked sikerült letölteni Az egészség piramisa c. könyvet? Ha igen, elküldenéd nekem? Szép napot kívánok!
ametiszt99 wrote on boyocska's profile.
Szia,nem tudom,hogy megoldódott e a Bauer Barbara könyvvel kapcsolatban a problémád,de feltettem a könyvet ide:
Ne haragudj,de nem vettem észre hamarabb az üzenetedet:):)
ametiszt

Statisztikák

Témák
38,128
Üzenet
4,801,789
Tagok
615,727
Legújabb tagunk
Istvanis
Oldal tetejére