Megtiltotta a francia Nemzetgyűlés a családtagok alkalmazását

Melitta témája a 'Hírek' fórumban , 2017 Július 28.

Melitta - 2017 Július 28, 07:56
 1. Melitta

  Melitta Adminisztrátor Fórumvezető

  Megszavazta csütörtökön a francia Nemzetgyűlés azt a szabályt, amely ezentúl megtiltja, hogy a francia képviselők családtagjaikat alkalmazzák.

  Az új szabályok értelmében a képviselők nem alkalmazhatják saját közeli hozzátartozóikat, ami a törvény értelmében házastársak, élettársak, szülők és a képviselők gyerekeinek foglalkoztatásának tilalmát jelenti.

  A szabályt megszegők 45 ezer eurós büntetést és három évi börtönt kockáztatnak. Minden más rokon, illetve egy másik képviselő közeli családtagjának alkalmazását be kell majd jelenteniük a képviselőknek.
  A rokonok foglalkoztatása amiatt került a tavaszi francia elnökválasztási kampány középpontjába, mert kiderült, Francois Fillon konzervatív elnökjelölt feleségét és gyerekeit is valószínűleg fiktív állásokban foglalkoztatta, s ebből a család több tízezer euró bevételhez jutott. Fillon ellen ügyészségi eljárás indult, és a korábban favoritnak számító politikus végül be sem jutott az elnökválasztás második fordulójába, melyet Emmanuel Macron nyert meg.

  MTI

  MAcron2.jpg
   
  Antal58 és Georgina Bojana kedveli ezt.

Hozzászólás

Melitta témája a 'Hírek' fórumban , 2017 Július 28.

  1. setni
   setni
   Ezt már régen bekellett volna vezetni, habár lehet hogy a családtagok alkalmazása a legjobb hisz még otthon akár éjjel is megtudják oldani a felmerülő problémákat.
   Antal58 kedveli ezt.
  2. victorvacendak
   victorvacendak
   Eltolcsy és Vajda Zita is mekkorákat brainstromingolhatnak az éjszaka közepén az ország súlyos pőroblémáin. Kettéáll tőle a bajsza... izé a szeme...
  3. Georgina Bojana
   Georgina Bojana
   *
   :hurra: határozottan TETSZIK ez a rendelkezés. Bezzeg kis hazánkban már az unokatestvérek is sápot húznak. Lásd Matolcsy elintézte, hogy az unokatestvérei szállítják a sört, s miegyebet a vizes vb-re. S, még mi az, amiről nem tudunk. Bele sem merek gondolni. Nem tisztem, igaz, de már jó lenne, ha nem terebélyesedne ez a 100 fejű "sárkány", mely mindenütt, ahol pénz és nyereségnek csak a reménye is van, a fene nagy család ott van. Ha ez a család nem, akkor a másik, vagy harmadik. Ami a lényeg, közel vannak a kondérhoz, a konchoz. Nem is folytatom,mert nem tudok udvarias és kimért lenni...
  4. gumelig
   gumelig
   Hanyatlanak...:D
   mechi kedveli ezt.
  5. elenorka
   elenorka
   Nagyon helyes, ezt Magyarországon is be kellene vezetni, és nem lenne ennyi harácsoló, másokat elnyomorító ember, és kormányok :(
  6. michel55
   michel55
   majd a tisztelt képviselo urak találnak más kiskaput;)

Megosztás