Mennyi gyereket a mai világba?

ameszti

Állandó Tag
Állandó Tag
Az biztos,hogy nehéz döntés.Meg hát néha az elvárások is nagyok.Mi pl azért gondolkodtunk másikon,mert nagyobb lakás kellene.Mindkét gyereknek külön szoba.A lakást nem akarjuk eladni.Lakás vagy gyerek.Pedig régen is elvoltak egy szobában is a gyerekek.
 

lovely1989

Állandó Tag
Állandó Tag
Én két gyerkőcöt szeretnék, de jelenlegi világba örülök, ha egyet is fel bírunk tisztességesen nevelni
 

CocoSunrise

Állandó Tag
Állandó Tag
Csak annyit amennyit fel tudnak nevelni úgy, hogy az ne szenvedés legyen. Bele kell számolni az anyagiakat és a szabadidőt is. Az, hogy kinek ez a szám milyen... azt mindenki maga dönti el.
 

Kis Sarkcsillag

Állandó Tag
Állandó Tag
Saját véleményem, hogy mindenki annyi gyermek vállaljon amennyit bír és itt elsősorban az érzelmi dolgokra gondolok nem a pénzre! :o)
 
Én mindig nagycsaládot szerettem volna,de másképp alakult.18 évesen férjhez mentem,akkor még nem akartunk babát,aztán meg nem jött.Meddőségi centrum,kiderült az ok,a doki palira vett,elkeseredtem.Örökbefogadásban gondolkodtunk.Nagyon hamar kaptunk egy újszülött kisfiút a Gólyahír Egyesület segítségével,ez 2002-ben volt.Aztán elváltunk és nem azóta ketten vagyunk a fiammal.Bár volt azóta partnerem,de valahogy nem jött olyan férfi aki apa is lehetett volna.De azért nem vagyok ekeseredve,valóra vált egy álmom,van egy gyönyörű 11 éves fiam!:)
 

Lenore_Nevermore

Állandó Tag
Állandó Tag
De a gyerek élete nem teljes testvér nélkül. Inkább adjatok neki kevesebbet, de legyen testvére. Egy jó testvér egy életre kincs, többet ér, mint bármilyen jó iskola, karrier vagy vagyon.

Én sokáig voltam egyke. 12 voltam mikor az öcsém született, nagyon szeretem, nem cserélném semmiért se, de nem volt olyan rossz egyedüli gyereknek sem lenni
 

Jaszladany

Állandó Tag
Állandó Tag
Én sem adnám oda semmiért a húgomat.
Szerintem a testvér ugyanolyan fontos ahhoz, hogy az ember gyermekkora, sőt, az élete teljes legyen, mint a szülő vagy a nagyszülő. A testvér szükséges az egészséges személyiség kialakulásához, és a későbbi élet során egészen az öregségig olyan kapcsolatot jelenthet, amit semmilyen más kapcsolat nem pótol.

Szerintem legalább 1 testvért be kéne kalkulálni (ha csak lehetséges), a gyermekek érdekében. A testvér fontosabb minden másnál, amit a szülők megadhatnak.
 
Véleményem szerint 1-et vagy 3-at! 'et mert azt még eltudod tartani, tudsz róla gondoskondni. Ha 3 gyermeked születne akkor meg egy rakat kedvezményt kaphatsz, könnyebb a megélhetés. Ha 2 db gyermeked van a legnehezebb mert mindent dupláznod kell és nem kapsz semmi támogatást. Legalábbis itthon :(
 

Mici42

Állandó Tag
Állandó Tag
3 alatt kész ráfizetés. Nekem 2 van. 21 és 10 évesek. A nagy főiskolás. Nem jár rá se családi pótlék se családi adókedvezmény. - 23000ft. Ja beszámítják a kicsi családi pótlékjába kemény havi 700 ft- al jár ezért több. a főiskolás ennél kicsi többe kerül havonta.
 

zarabaro

Állandó Tag
Állandó Tag
Két húgom van és egy gyermekem. Sajnos! Édesapám még megismerhette , Édesanyám már nem láthatja férjhez menni unokáját. Ha nem lenne a két testvérem, akkor nagyon egyedül lennék a világon. A mai világban a családi köteléket tatom a legfontosabbnak. És igen, nagyon bánom, hogy ezt nem adhattam meg a lányomnak!
 
Oldal tetejére