Mire jó a parapszichológia?

phoebeth témája a 'Parapszchiológia' fórumban , 2010 Július 5.

 1. Mistake

  Mistake Állandó Tag

  Szerintem Magyarországon nincs elég olyan ember, aki hinne a parapszichológiában ahhoz, hogy itthon elhelyeszkedve meg tudj belőle élni. De ha van kellő nyelvismereted, akkor szerintem Amerikában sokkal jobb eredményeket érhetsz el a diploma megszerzése után.
   
  Macserina és phoebeth kedveli ezt.
 2. Ernoe

  Ernoe Állandó Tag

  -

  Kedves Rock4ever
  -
  A V.T. jol megfogalmazta: "De amig nem hiszel vagy pontosabban nem fogadod el a lathatlanvilag letezeset addig nincs is mirol beszelni." "Szoval aki tudomanyosan gondolkozik az sosem fogja megerteni ezt a dolgot."
  -
  Röviden, a parapsychologia nem más mint a belzebubban valo hit, a tudatlanság renaissance, amikor még a menydörgésröl azt tartották, hogy az Isten köszörüli a torkát.
  -
  Egyett viszont nem értek, ha valakinek érzelmekre van szüksége akkor miért nem fordul a müvészetekhez, miért gondolja, hogy a megszerzett tudást ehez elkell dobjuk?
  -
  Az kedves Emotohoz csak anyit, hogy aki szerint egy piszkosvizü to meditálással megtisztithato az lehet egy jo lélek de nem ért a vizgazdálkodáshoz.
  -
  Kedves dophin3
  -
  te szépen megfogalmaztad, hogy parapsychologián, ugynevezett megmagyarázhatatlan jelenségeket értik az emberek. A helyzet ugy néz ki, hogy minden törekvés ellenére az ilyen jelenségeknek a létezése nem bizonyitott és ezért a parapsychologia (PSI) csak egy spekulativ dolognak tekinthetö. Allmodozás, tévedés, vagy tudatos csalás van mögötte
  -
  Telepathia vagy varázsvesszö nem vezetett még eddig sehol sem signifikáns eredményekhez. Ez pedig azt jelenti, hogy találgatással épp olyan eredményesek vagyunk mind parapsychologikus hokusz-pokusszal.
   
 3. dolphin3

  dolphin3 Vendég

  /Paulinyi Tamás: Világegyetem és parapszichológia/
  Nem én írtam csak beidéztem,mert tetszett és igen vannak
  megmagyarázhatatlan dolgok és az álmodozás és gondolkodás,hogy mi a külnbség ki mondja meg?Néha
  összekeverik a memorizálgatást a gondolkodással!
   
 4. Ernoe

  Ernoe Állandó Tag

  Kedves dolphin3
  -
  Természetesen vannak dolgok amikre nem tudnak a tudományok feleletet adni ezért olyan fontos a müvelésük.
  -
  A "megérzésnek" is megvan a helye az életünkben (pl. a párválasztásnál) de miért kéne ezt a modszert kiterjeszteni mondjuk a talajviz kereséséhez?
  -
  Ehez vannak sokkal érzékenyebb és megbizhatobb müszereink mint a varázspálca. ;)
  -
   
 5. vajnazol

  vajnazol Új tag

  Ernoe :)
  Az a helyzet, hogy itt kevés olyan ember van aki nálad többet foglalkozna ezzel a témával. Ezzel kelsz és fekszel. Csak épp nem műveled, hanem harcolsz ellene. De ez semmivel nem különb, mint az aki minden elszálló verébtől Isten üzenetét várja. Higgy el egy dolgot, ha leveted magadról az önjelölt inkvizitor ruháját, sokkal jobb lesz neked. Több időd marad és foglalkozhatsz azokkal akik szeretnek. Lehet, hogy hiányzol nekik, várnak.
  Mondod, hogy segíteni akarsz embereken. Szerintem nekik jó ahogy van. Még egy fontos dolog. Csak azon tudsz segíteni aki kéri, a többiek rád fogják csapni az ajtót.
   
  phoebeth kedveli ezt.
 6. Ernoe

  Ernoe Állandó Tag

  Kedves vajnazol
  -
  Lehet, hogy azért probálsz elhesegetni mert zavarom a köreidet? :D
  -
  Számomra nem közömbös, hogy ha az orrom elött álltudományos ruhában bujtatott középkori babonát árul valaki itt a forumon. Képzeld el, hogy te informálni szeretnéd magadat egy területen ahol nem ismered ki magadat. Az internet erre egy jo hely. Azán belecsöppensz egy ilyen topikba ahol a szent-szart is eladják neked.
  -
  A legtöbb ember ugy tájékozodik, hogy megnézi hányan vannak a dolog mellett és hányan ellene. En ismerem a maslit az egyházi körökböl. "A föorvos ur is ott volt a déli misén." hülyitették az emberek egymást.
  -
  Hányat ismersz itt az ezoterika topikon rajtam kivül aki a joslást, parapsychologiát, asztrologiát és a többi zagyvaságot oda teszi ahova valo? Biztos, hogy nem sokan vannak akik veszik a fáradságot és kritikusan szolnak hozzá.
  -
  Ezenkivül a vita megnöveli a hozzászolások számát.
  Az állando helyeselés nem egy intellektuális aktus. kiss
   
 7. kicsibea

  kicsibea Állandó Tag

  szia
  én tanulok parapszichológiát, ami több részből áll.
  Tanulunk öngyógyitást, gyógyítást. jobbá szebbé tudjuk tenni saját és környezetünk életét minden téren.
  foglalkozunk a szellemtudománnyal csakrával aurával manókkal és koboldokkal, tanulunk akupresszúrával és még rengeteg mással. természetesen nem lesz mindenki parapszichológus, de életünket anyagi javainkat tudjuk irányítani.
  Az iskolát nem hirdetik a tanulók véetlenszerüen tudják meg, és úgy jelentkeznek, mert "dolguk" van az életben. készülnek és készítik fel a környezetüket 2012-re.
   
  phoebeth kedveli ezt.
 8. kicsibea

  kicsibea Állandó Tag

  szia
  én járok parapszichológiára. Az iskola véletlenszerüen indul, nem hirdetik.
  A tanulók "kiválasztottak" dolguk van ezzel kapcsolatban.
  Tanulunk öngyógyitást gyógyítást, karmaoldást, akupresszúrát és még rengeteg mást. Nem mindenki tud olyan szintre jutni, hogy tudjon gyógyítani.
   
  phoebeth kedveli ezt.
 9. berenike

  berenike Állandó Tag

  kicsibea csak azt a reszt ird le nekem hogy osszam be az idomet ha megtanulnam iranyitani az eletem az jo volna.....igy nettem keresztul nem lehet tanulni....ha igen ird meg hogyan
   
 10. harzsoenci

  harzsoenci Állandó Tag

  Sziasztok!A parafenoménokkal csak annyi a bajom,hogy fellépéseiken saját forgatókönyv szerint "dolgoznak",a nem beépített nézők kivánságait nem teljesítenek,stb. A 80-90-es években ,amikor Mo.-on még nem volt online lottó, egy francia parafenomén(jós),vállalkozott rá ,hogy megjósolja a lottószámokat.Egy papírra felírta a nyerőszámokat és azt bezárták egy ládikóba.A nyilvános sorsolás után felnyitották a ládikát és lőn csoda!
  1. Ha a húzás előtt öt perccel(amikor már úgysem lehet fogadni) mutatja meg
  a számokat akkor én most itt győzködnék mindenkit ,ne legyen hitetlen .
  2. Ilyen pompás tulajdonság birtokában én nem árulnám el senkinek a tutit.
   
 11. berenike

  berenike Állandó Tag

  ha a huzas elott 5 percel megmutatja akkor azt lehetne mondani h osszejatszodtak valahogy a show kedveert .... ilyen pompas tulajdonsag birtokaba jutni en nem szeretnek mert ugy erzem nem vagyok felkeszulve ra szerinted te elbirnad ezt az erot hordani ...ez nem bantas akar lenni csak egy barati kerdes
   
 12. harzsoenci

  harzsoenci Állandó Tag

  Berenike!
  Szerinted a Lottó sorsorolásnál,legyen az kézi vagy gépi,lehet csalni?
   
 13. Ernoe

  Ernoe Állandó Tag

  Kedves Kicsibea
  -
  Sokáig csak hallgattam a panaszokat Magyarországrol anélkül, hogy állást tudtam volna foglalni.
  A tanulási költségek az égig érnek, füzetek, könyvek borsos árron, magas tandilyak, "egy csoda manapság ha egy többgyerekes családbol valaki iskolai végzettségre tud szerttenni." hallottam, olvastam.
  -
  Ugyanakkor panaszkodnak az emberek, hogy már "három diplomával rendelkeznek" és mégis munkanélküliek.
  -
  Elöször meglepett, hogy a "három-diplomás" aránylag fiatal volt. Az egyetlen ilyen fiatal ember akiröl eddig megbizhatoan tudtam, hogy három diplomát tudott szerezni ilyen gyorsan az Neumann János volt.
  -
  De megugrott a zsenik száma amiota elmentem magyarországrol, gondoltam. :)
  -
  Aztán lassan kiderült, hogy ezek a gyerek-háromdiplomások mind valamilyen felekezeti vagy ezoteriuk kurzuson kapták az oklevelüket. Ehez képest a Rákosi idök gyorstalpalo iskolái, ahol 3 év alatt ellehetett végezni a gymnaziumot és az egyetemet, csigatemponak számitanak.
  -
  Direkt ellátogattam egy néhány magyar oldalra és utánanéztem milyen szakbol lehet odahaza "diplomára" szerttenni.
  -
  Angyal tanfolyam, asztrologia oktatás és ellemzés, aurarajz, álomanalizis, bioenergia, ezoterika, életfejlesztési tanácsadás, horoszkop elemzés, regresszios hipnozis, számisztika, feng shui, tachyon-energia-therapia......
  -
  Nem akarom az összeset felsorolni mert az örültségeknek nincs határa.
  -
  Már öszintén, nem lenne jobb ha azt a nemlétezö pénzt ami hiányzik odahaza a természettudományos oktatásra adnánk ki, hogy végre legyenek otthonélö nobeldijasaink?
  -
  Egy állitolagosan "magyar josnö" irja egy német napilapban. "en minden mondok magának a jelenröl és a jövö! már soknak segitettem és megakadályozni szörnyüségek! en oránként 50 EUR-t szedek! egy találkozás velem megbeszélhet a számon. 0...."
  -
  Minden ringlispiel mellet látni táblákat: "Ungarin sagt ihnen die Wahrheit" Ugy látszik a hirnevünk elörejár. :(
   
 14. berenike

  berenike Állandó Tag

  kedves harzsoenci latod ez megint olyan dolog hogy elmeleti szinten gondoltam hogy lehetseges ...nem tudom es nem is nagyon erdekel bocsi
   
 15. Ernoe

  Ernoe Állandó Tag

  Nincsenek itt "Fényevés" Prana szakértök, közötetek? :D
  -
  [​IMG]
  -
  Szükségem van egy uj májra a régi nem birja már az alkoholt. :111:
   
 16. Petike1986

  Petike1986 Állandó Tag

  Ez jó.....

  Tulajdonképpen mi a parapszichológia?

  Mi a para és a pszichológia?
   
 17. phoebeth

  phoebeth Állandó Tag

  Te még mindig itt vagy? Sok lehet a szabadidőd....
   
 18. phoebeth

  phoebeth Állandó Tag

  Itt egyáltalán nem erről van szó, ha ez lenne a célod megtudnád oldani a fórumodon belül. Te csak a "hangodat akarod hallatni", valamint törődésre, és figyelemre vágysz.

  Egy csomó olyan ember van, aki téged idézve, "tudományos gondolkodású" és ők is megoldják, hogy normálisan fejezzék ki a véleményüket, anélkül, hogy másokra telepednének, vagy másokat ócsárolnának. Ugyanakkor sok művelt ember hisz az ezoterikában.

  Szerintem először próbálkozz megismerni vele aztán koptasd a billentyűidet.

  Ezentúl léci akkor írj, ha normális véleménnyel rendelkezel és nem az egódat akarod simizni.
   
  V.T. kedveli ezt.
 19. phoebeth

  phoebeth Állandó Tag

  Nah, kezdjük előrül, hogy mi az a parapszichológia, már többször is leírták a fórumban.

  Kedves Ernoe, le van írva, hogy ezen az oldalon a parapszichológia iskolákról és az elhelyezkedésről szeretnék tájékozódni, ha véleményedre leszek kíváncsi átmegyek az "Ezoterikáról kritikusan" fórumodra.
   
 20. Bébikém

  Bébikém Állandó Tag

  Parapszichológia: küszöb alatti érzékelési formákkal, jelenségekkel foglalkozik és az ember mentális képességeit veszi igénybe a jelenségek felismeréséhez, vizsgálatához, megértéséhez.
   
  phoebeth kedveli ezt.

Megosztás