Mitől betegedik meg egy ember?

lenardmira témája a 'Pszichológia' fórumban , 2014 Április 11.

 1. Georgina Bojana

  Georgina Bojana Kormányos Fórumvezető Kormányos

  Boldogság hol vagy mostanában?
  Egyre többen és többen a boldogságot keresik, de nem találják. Mi ennek az oka? A gondolkodásuk túl racionális, sőt megkockáztatom, hogy "röghöz kötött". Ha az alábbi dolgaikat megtanulják átlépni, elhagyni, akkor számíthatnak arra, hogy a hőn keresett boldogságukat meglelik. Érdemes a listát átnézni és az ebben olvasottakat jó messzire "hajítani", de úgy, hogy ezek soha ne térjenek vissza az életükbe.

  1. Mások véleménye
  Kit érdekel mások véleménye, ha boldog vagy azzal, amit csinálsz? Gondolj bele, mennyi mindent elérhetsz, ha nem foglalkozol a kétkedőkkel, a megmondó emberekkel, a mindent jobban tudókkal…

  2. Düh
  A düh belülről eszi fel az idegrendszered, sőt a szervezeted is, a düh az, ami megakadályozza, hogy kiegyensúlyozott legyél. Tanuld meg, hogyan köss békét a hibáiddal, azzal, amit mások tettek ellened, vagy azzal, amit nem sikerült elérni, bárhogyan is próbálkoztál.

  3. Negatív önkép
  Egyetlen ember véleménye számít a testeddel kapcsolatban és az te vagy. Csak te döntheted el, jól nézel-e ki, vagy sem, mint ahogy csak te tudod megváltoztatni az alakod, ha úgy érzed, szükség van rá. Ne hagyd, hogy bárki megmondja, hogyan kellene kinézned. A boldogságba nem férnek bele a negatív gondolatok.

  4. A tökéletes partner
  Ha boldog akarsz lenni, felejtsd el a tökéletes partnert, mert olyan nincs. Ne keresd, ne kutasd, ne ácsingózz utána, mert a folyamatos csalódás megkeseríti az életedet. Mindenkiben vannak hibák, amiket el kell fogadnod - de ott a lehetőség, hogy tovább lépj, ha számodra túl súlyosak.

  5. A tökéletes élet
  Ugyanazt tudjuk mondani, mint a tökéletes partner esetében. Csak egy párhuzamos Univerzumban történhet meg, hogy az élet minden területe rendben legyen. A valóságban valami mindig hibádzik, valami mindig nehezebben megy és ha ezzel nem tudsz megbarátkozni, akkor soha nem lehetsz boldog.

  6. Kifogások
  Felejtsd el ezt a szót. Nincsenek kifogások, csak megoldások. Nincs időd edzőterembe menni? Kelj fel korábban és menj el reggel. A kifogások csak arra jók, hogy igazold annak a helyességét, hogy nem csinálsz meg valamit. A kifogásokat de sokszor felhasználjuk, életünk többi területén is... Vessük el, nézzünk szembe a nehézségekkel, a feladatainkkal, sőt fogadjuk meg, hogy nem keressük a kifogásokat, de érdemben többet és jobban foglalkozunk az életünk jobbításával.

  7. Az exed
  Kizárólag akkor gondolj rá, ha valamit tanulni akarsz a kapcsolatból, a hibákból, amiket elkövettél. Más miatt abszolút nem érdemes agyalnod a régi szeretőkön, mert csak meggátol abban, hogy valaki mással boldog legyél. A boldogságba nem férnek bele a negatív gondolatok.

  8. Makacsság
  Tudjuk, hogy nehéz beismerni, de néha tévedsz. Ha ilyen történik, akkor egyszerűen fogadd el és lépj tovább. Hagyd a makacsságot, mert nemcsak mások, hanem a saját magad helyzetét is képtelenné teszed.

  9. Halogatás
  "Ejh rá érünk, arra még!" - Pató Pál úr vicces figura volt Petőfi Sándor művében, de az életben egy ilyen embernek egy kiadós pofonra lenne szüksége, hogy megtanulja, a halogatás az élet megkeserítője. Minden feladatot akkor csinálj meg, amikor kell és így, ezzel a módszerrel rengeteg aggódást megspórolsz, boldogabb lehetsz.

  10. Negatív hozzáállás
  Azt kapod vissza a világtól, amit adsz. Ha negatívan állsz hozzá mindenhez, akkor semmiben nem fogod meglátni a szépet, a jót és állandóan csak panaszkodni fogsz. Ne félig üres legyen a pohár, hanem félig teli.

  11. Féltékenység
  Ne figyelj árgus szemmel másokat, inkább értékeld azt, amid van. Mindenkinek egyedi az élete, mindenkinek más célokat kell elérnie, találnia. Semmit nem nyersz abból, ha irigyled, hogy neki már van párkapcsolata, van gyerek, van pénze. Keresd meg, hol rejlenek a te sikereid. Ne légy féltékeny semmire és senkire. Borítékoljuk, hogy boldogabb lesz az életed.

  12. A múlt
  Ne élj a múltban! Az egykori hibákból már levontad a tanulságot, okultál abból, amiből kellett, akkor meg miért rágódsz rajta? Ami megtörtént, megtörtént, lépj tovább a boldogságodért.

  13. Elvárások
  Az elvárásoktól való megszabadulás a kulcsa a boldogságnak. Sokszor hisszük, hogy ha adunk valamit, akkor azt vissza is fogjuk kapni. Sajnos azonban ez nem mindig van így. Ne várj el mindig valamit, egy hasonló szituációban, ezzel nem helyezed magad fölösleges nyomás alá és nem csalódsz.

  14. A meggyőződés, hogy a szerencse majd bekopogtat az ajtón. Ki kell menned a világba ahhoz, hogy rád találjon a szerencse. Nem dőlhetsz hátra azzal a biztos tudattal, hogy oké, most már történhetnek velem a dolgok. Hagyom, engedem.
  *
  Ebben rejlik több ember kiegyensúlyozottságának, lelki békéjének a titka - amennyiben fentieken elgondolkodsz, netán be is tartod, boldogságodnak utat engedtél.

  [​IMG]
   
  Lisa98 kedveli ezt.
 2. itsadán

  itsadán Állandó Tag

  A betegségek nagy része valóban pszichés eredetű. Nem csak elkerülni kell bizonyos szituációkat, hanem keresni. Ilyen pl. a következő:
  A negatív gondolkodás elkerülésében sokat segít, ha van sikerélményed.
  Ehhez olyan célok kitűzése szükséges, amelyért meg kell küzdened, de azért meg tudod valósítani.
  A sikerélmény pozitív energiát ad, amely erősíti a "lelked".
   
  Georgina Bojana és kágyula kedveli ezt.
 3. Prepost Kalman

  Prepost Kalman Állandó Tag

  Sokat segít egy jó hobbi .... nekem pl a zenélés szokta helyre billenteni a lelki világomat...
   
  itsadán kedveli ezt.
 4. Georgina Bojana

  Georgina Bojana Kormányos Fórumvezető Kormányos

  *
  Bizony mondom, a nehézségeket kell(ene) megszüntetni, s ha az sikerül(ne), akkor nemcsak lélekben, de testben is egészségesebbek le(het)nénk... :hurra:No, ehhez kívánok erőt, s ezt követően jó egészséget!
   
 5. itsadán

  itsadán Állandó Tag

  Köszönöm a jókívánságokat, és boldog új évet kívánok Neked és minden fórum tagnak!
  Egy megjegyzést azért tennék az általad írottakhoz: Sajnos a nehézségek felmerülésére nincs mindig befolyásunk, ezért nem tudjuk sokszor elkerülni. Jobb, ha "te" is inkább aktív vagy, és magad is befolyásolni próbálod a jövőd, amennyiben lehetőséged van rá. A pozitív gondolkodás, a sikerélményt nyújtó, elérhető célok kitűzése például egy ilyen tevékenység.
  Ezért mindenkinek sok sikerélményt kívánok és boldog lesz az új évetek.
   
 6. itsadán

  itsadán Állandó Tag

  Ezt én is csak megerősíteni tudom. Amióta nyugdíjas lettem, a zenében találom a legtöbb örömöm. 30 év kihagyás után ültem újra zongorához, és az apró sikerélmények folyamatos örömöt adnak, és persze újabb célokat is.
   
  Viktor1981 és Prepost Kalman kedveli ezt.
 7. Csaba 82

  Csaba 82 Állandó Tag

  Azt mondták egyszer, hogy a gondolatnak teremtő ereje van.
   
 8. Georgina Bojana

  Georgina Bojana Kormányos Fórumvezető Kormányos

  *
  Gyűjteni, gyűjteni a szép élményeket. Nekem ez bevált módszerem. S, ha éppen "leszálló ágban" van az életem, bármi okból, akkor "csak a szépre emlékezem"... s, máris kihúzom magam. No meg még mi segít? Szép, romantikus filmeket nézni, optimista gondolkodású emberekkel beszélni, véleményt cserélni. A negatív embereket kerülöm, a látványokat is. Egyre többször kapom magam azon, hogy a magyarországi híreket átkapcsolom. Nem tudom elviselni azt a szisztematikus gyűlölet keltést, amit folyamatosan nyomnak a tévén/rádión keresztül az emberek lelkébe, agyába.
   

Megosztás