Mit álmodtál? - Gyere meséld el!

Státusza
További válaszok itt nem küldhetőek.

cathy222

Állandó Tag
Állandó Tag
En mindig elfelejtem. Az jelent valamit? :confused:
Vélhetően a napközben felmerült problémáidon nem problémázol, hanem megoldani igyekszel őket. Nem vagy elmélkedő, meditatív tipus, inkább feladatorinetált. Az ilyen egyéneknél jelemzően nem maradnak meg az álmok.

Próbálj meg rendszert vinni az alvási szokásodba. Nem is az álmok miatt, inkább a napi éberállapotod miatt. Kipihentebb leszel, és még talán a kávét is ritkábban kívánod meg. Az alvásigény egyénenként változó, lehet, neked alapból elég kevesebb alvás is, mint az általában elfogadott 7-8 óra (vagy éppen több), tehát nem annyira az alvás mennyisége, mint inkább rendszeressége a fontos.

Nagyon jókat ír Csillagvirág. Kiegészíteném azzal, hogy alvás alatt agyi tevékenyégünk típusa 4 fajtába sorolható. Ebből az, amelyiket gyors szemmozgás kísér - ez a csukott szemhéjon át is észlelhető, ezt hívja a szakma REM-nek (Rapid Eye Movement -gyors szemmozgás)- tehát ez az a fázis, amelyre a bizarr álmok jellemzőek, és ébredés után ezekre lehet leginkább emlékezni. A többi, úgy nevezett mély szakaszokban az álmok valószerüek, bár ezekre ritkábban emlékszünk. Érdekes még, hogy a csecsemők alvásnak nagyobb része mély szakaszokból áll, az időseké inkább felszínesekből. És hogy ezeket a REM szakaszokat az állatoknál is megfigyelhetjük - tehát vélhetően még az állatok is álmodnak.
 

Sandybaby

Állandó Tag
Állandó Tag
Van egy visszatérő álmom. Repülni szoktam, mint a madarak. A karjaimmal csapkodok (szárnyak helyett) és csodálatos élmény, ahogy felemelkedem a Földtől. Álmomban imádok repülni, megnyugtató, pihentető, gyógyító érzés. Azonban a "röptömet" mindig megzavarja a félelem. Repülés közben félek a villanyvezetékektől. Azt gondolom, ha közel repülök hozzájuk megráznak és belehalok az áramütésbe. Az álom mindig nyugodt, gondtalan és boldog repüléssel kezdődik, ami egy egészen földöntúli érzés, majd megjelennek a villanyvezetékek. Eleinte kerülgetem őket, aztán sokasodnak, már nem tudom kikerülni őket, egyre több lesz, beléjük gabalyodok, bárhogy próbálom kikerülni őket. Mindig megzavarják a nagyon boldog és nyugodt repülést. A félelmem egyre erősebb és ahogy összekuszálódom a vezetékekkel repülés közben felébredek egy nagyon rossz, félős érzésre. Mindig így ér véget a repülés. Visszatérő álom. (Jelent valamit?)
 

eracica

Állandó Tag
Állandó Tag
Sziasztok!
Én még új vagyok, de az álmaimra mindig odafigyelek és szerencsére emlékszem is rájuk. Nem tudom veletek elő szokott -e fordulni, de én gyakran kívülről látom magam, vagy aki épp vagyok. Érdekes, hogy sokszor olyan helyeken vagyok álmomban, amit nem ismerek, vagy a közelmúltban nem láttam. Visszatérő álmom, hogy egy boltban vagyok és bármit a kosárba pakolhatok ingyen. Gondolom ez amolyan vágyálom és az anyagi biztonság utáni vágy. Az is gyakori, hogy a fogim rosszak, vagy kiesnek, állítólag ez betegségre utal. Szerencsére rémálmaim nagyon ritkák és időben fel is ébredek. Mostanában gyakran szülök álmomban, gondolom, mert babát szeretnék, egyenlőre ennyi, ha érdekeset álmodom, majd leírom!
 

Anamaya

Állandó Tag
Állandó Tag
Megint rá kellett jönnöm, néha örülnék, ha nem álmodnék és nem emlékeznék rá. Ennyi bolondságot álmodni egy éjszaka alatt.... :( még le se lehet irni, annyira összefüggéstelen.
 

Infinity

Állandó Tag
Állandó Tag
Vélhetően a napközben felmerült problémáidon nem problémázol, hanem megoldani igyekszel őket. Nem vagy elmélkedő, meditatív tipus, inkább feladatorinetált. Az ilyen egyéneknél jelemzően nem maradnak meg az álmok.

Hogy ez milyen igaz ! :-D Valoban elsosorban inkabb feladatorinetalt tipus vagyok. Az nem jelenti az, hogy nem ragodom vagy tepelodom dolgokon de azt gondolom valoban foleg azert mert valamit megakarok oldani. Ha lehet jol.

Azt hiszem nem csak en latom igy. A lanyom almai nyugtalanitanak neha, bar hivhatom oket akar " anyak napi almoknak" is. Az almaiban nekem altalaban valamilyen hos szerep jut es neha azt gondolom, hogy vajon, hogyan tudnam az eletben ezeket megvalositani es mindig megfelelni ekkora bizalomnak.
Ez volt sok-sok ilyen alma kozul az egyik:
Az almodta , hogy az "aliens"ek jottek es elakartak vinni a fiatalokat. Egy iskolabuszon (? , mert akkor meg ugy jart iskolaba) . Ott alltak a szulok es a gyerekek es mindenkinek fel kellett szallni a buszra. Mindenki sirt es bucsozott es az egesz jelenet szornyu volt.. Csak en nem sirtam egyedul. Az mondja ez nagyon rosszul esett neki es nem ertette, hogy miert veszem ezt ilyen konnyen. Amikor mar a buszban ult es visszanezett ram, azt latta, hogy egy "feny" alakul ki koztem es a busz kozott es ettol a fenytol a busz nem tud elindulni barhogy is akar.
Igy az "aliensek" mindenkit elengedtek. Amikor visszaszaladt hozzam akkor az volt az elso kerdese, hogy "miert nem sirtal "? "
Es en azt mondtam, hogy azert, mert "ez a busz nem megy sehova" :-D
 

zsolla

Állandó Tag
Állandó Tag
Én 7 évvel ezelőtt, 1 éven keresztül minden napot azzal kezdtem, hogy leírtam az álmaimat. Eleinte 10-15 perc kellett rá, a vége felé pedig már kevés volt az 1 óra. Lehet, hogy ezért is hagytam abba. Mostanában megint olyan sokat tudnék irni, de nem szánom rá az időt.
 

leone

Állandó Tag
Állandó Tag
Sziasztok !Keresném a megfejtést,bár tudom,vagyis gondolom,de kíváncsi vagyok ti hogyan látjátok.Elöző héten 3 álmom volt ,ami nagyon meg viselt.
1, Édesapámmal aki már néhány éve elhunyt és az öcsémmel aki még gyerek volt "az álomba" be mentünk egy régi elhagyatott házba ,ami egy bokros erdősávba volt.A házba nem volt semmi csak egy nagy szalma ágy és azon egy cserépbe virág olyan nagy nővésű és egy szekrény.Az öcsém a virághoz lépet majd fel ugrott az ágyra.Meg jelent egy sárga kígyó de nem láttam még ilyet nem nagy csak olyan furcsa.Rá szoltam az öcsémre aki szaladt le az ágyrol,de akor már szemböl is jött kigyo és ö nem érezte a veszélyt csak ment felé.Probáltuk bottal elijeszteni de nem sikerült,aztán oda ugrottam mert már nagyon közel volt a testvéremhez és a karomat oda tartottam,de nem harapott belém hanem vissza hátrált,de nem ment ell.. aztán fel riadtam.
Ezt követöen még kétszer álmodtam az öcsémmel akitöl nagyon elköszöntem azt mondta a gyerekére nagyon vigyázzunk " 2 gyermeke van,de csak az egyiket emlegete az álmomba" hát ennyi esetleg ha valaki lát benne valamit és megosztaná velem nagyon meg köszönném.
Üdv :Leone!
 

Csillagvirag

Állandó Tag
Állandó Tag
Kedves Leone!
jeles alomnak latszik!kezenfekvo lenne az ertelmezes:hiszen te is erzed belole a veszelyt, es hogy a halott edesapad is megjelent olyan nyilvanvalonak tetszik, hogy talan eletveszelyben van az ocsed. En megsem ezt erositenem meg benned.A halott nem mindig viszi el az elot, Jung szerintaz egesz a te belso torteneseidre is utalhat.A halal az alomban gyakran jelenti azt pl. Jung szerint hogy benned zarult le valami.Te nem azt almodtad hogy meghalt az ocsed, hanem hogy halalos veszelyben van.Gyermekkent jelent meg elotted az ocsed, mert gyermekkent testverkent nagyon eros kotelek fuz ossze, a testverseg koteleke, es ezt megerositi az is hogy edesapad is megjelent. Lehet hogy benned zarul le valami eppen, amit ovni szerettel volna, es ez a valami onnan ered a gyermeksegetek melysegeibol....Lehet hogy veszelyben erzed az ocsedet...Miert erzed veszelyben ot?
 

cathy222

Állandó Tag
Állandó Tag
én tudom a megoldást de ha valaki megerösiti fogok hinni is benne

Nem biztos, hogy nélküled a te megoldásodat tudom megerősíteni. Nekem olyan dolgok (is) lejönnek az álmodból, amit nem biztos, hogy tudni akarsz. Gyerekkoroddal kapcsolatos. De mint tudjuk, egy álom számtalan vetületben értelmezhető, és általában az az aktuális jelentés, amire az álmodó gondol, ezért lett volna jó tudni, hogy mire gondoltál az álomból elsőre. Ezt tudnám árnyalni, megerősíteni, feloldani esetleg. Amire nem gondolsz, azzal minek ijesztgesselek, különösen, ha ennek a jelenben túl nagy jelentősége egyébként sem lenne.
 

Anamaya

Állandó Tag
Állandó Tag
Érdekeset álmodtam. Tegnap megnéztem leone profilját, ez biztosan közrejátszott benne.

Azt álmodtam, balesetünk volt külön autóval voltunk, és mindketten egy betonfalnak mentünk. Semmi komolyabb bajunk nem lett, viszont velem volt a már nem elő kutyám aki az öcsémnek számított. Aztán hazavittem, mert az ő kisteherautóját ott kellett hagyni, pedig az autónak nem lett komolyabb baja. Később megbeszéltünk egy találkozást, de ennek nem hiszem, hogy lenne jelentősége.

Mit gondoltok erről?
 

Vigi

Állandó Tag
Állandó Tag
Az álmok üzenetét, valahogy be kell helyettesíteni, szinte fonetikusan olvasni, "látni". Erre saját tapasztalatom vezetett rá. Szeretnék Veletek megosztani egy régebbi álmom, ami rendszerességgel visszatért.
Utazni készültem, méghozzá repülővel, és az álmok időszakában még nem volt szerencsém fizikai értelemben is repülni. Természetesen repülőteret láttam, láttam gépeket felszállni, de a valóságban nem léptem át egyetlen egy repülőtér bejáratát, és mint írtam gépen sem ültem. Nos, az álmom a következő volt: Utazni készültem, bár az uticél soha nem volt ismeretes előttem. Annak rendje és módja szerint megjelentem a repülőtéren, és hallottam, hogy bemondják, mikor várható érkezése a járatomnak. Közben, hogy teljen az idő, mindig valamit csináltam, ami végül is megakadályozott abban, hogy elutazhassak, azaz minden egyes alkalommal álmomban lekéstem a menetrend szerinti járatom. Aztán mikor egy nagy váltás történt az életemben, egy nagyon nehéz időszakon mentem keresztül. Az első éjjelen, amikor kissé megkönnyebülve, valamennyire tudatosulva bennem, hogy lezárult életemnek egy szakasza, s ha Isten is úgy akarja, kezdődik majd egy másik, újra álmodtam az álmom. Megismétlődött minden, kivéve egy valamit. Én, aki még sosem utaztam, végre elértem a járatom, és felszálltam vele. Érdekes még, hogy a repülőgép utastere egyértelműen egy zárt közeg. Én mégis nyitott ablakok mellett utaztam, láttam, gyönyörködtem a csodás felhőkben, éreztem a szél erejét, de nem volt haragos, szinte simogatott, és éreztem illatát is.
Az álmom üzenete világossá vált számomra. Meg kellett oldanom az életemben egy olyan problémát, ami teljes súlyával nehezedett már rám, és amikor ez megtörtént, mint a probléma végleges megoldása, felszállhattam az álombéli járattal. Köszönöm megtisztelő figyelmeteket.
 

gigi19

Állandó Tag
Állandó Tag
Sziasztok! éjszaka azt álmodtam, hogy a volt párom (aki mondjuk tegnap mellettem aludt el - de ez hosszú sztori) meg akar ölni, és rettegve menekülök előle :(
még most is a hatása alatt vagyok!
 

Vigi

Állandó Tag
Állandó Tag
Sziasztok! éjszaka azt álmodtam, hogy a volt párom (aki mondjuk tegnap mellettem aludt el - de ez hosszú sztori) meg akar ölni, és rettegve menekülök előle :(
még most is a hatása alatt vagyok!

Szia kedves gigi19. Az én folyamatosan visszatérő álmom után, bár azóta volt még néhány, aminek már kezdem érteni a jelentéstartalmát, úgy gondolom, hogy olyan, mint egy kirakósjáték, vagy egy találóskérdés. Tehát így kell nekikezdeni a fejtegetésnek, de előtte le kell ülni önmagunkkal egy kicsit "beszélgetni". Az sem árt, ha papírra vetjük gondolatainkat, talán így jobban szembesülünk félelmeink történeteivel. Őszinte üdvözletem Neked is ;)
 

Csillagvirag

Állandó Tag
Állandó Tag
Nem biztos, hogy nélküled a te megoldásodat tudom megerősíteni. Nekem olyan dolgok (is) lejönnek az álmodból, amit nem biztos, hogy tudni akarsz. Gyerekkoroddal kapcsolatos. De mint tudjuk, egy álom számtalan vetületben értelmezhető, és általában az az aktuális jelentés, amire az álmodó gondol, ezért lett volna jó tudni, hogy mire gondoltál az álomból elsőre. Ezt tudnám árnyalni, megerősíteni, feloldani esetleg. Amire nem gondolsz, azzal minek ijesztgesselek, különösen, ha ennek a jelenben túl nagy jelentősége egyébként sem lenne.

Egyetertek azzal, fontos volna tudni, amit Leone gondol az almairol, hiszen O belulrol ertelmezhetne, annak tudataban ami benne es a csaladjukban el.
Kiegesziteskent csak annyit, hogy en is szembesultem mar kigyoval az almaimban es szorongasokat, a veszelyeztetettseg erzeset jelezte, es es a meghalt ocsemmel is megkuzdottunk az elo hugomert...mert ha valaki meghal a csaladban, azok akik nagyon kotodtek hozza azonosulhatnak es ujra vegigjarhatjak az O utjat puszta szeretetetbol, ragaszkodasbol, es utana halhatnak puszta szeretetbol, ha nem valasztjak el tudatosan a sajat utjukat a masik sorsatol (itt a halott apahoz valo kotodesen gondolkodom).
Erdekes, hogy ugyanazzal a veszellyel, ami az occset fenyegeti O is megkuzd, de a sarga kigyo felrehuzodik elole.O megoldotta a problemat, amitol az occset felti.Lehet, hogy jogosan.Nem tudom. Talan Leone a megmondhatoja.
 

gigi19

Állandó Tag
Állandó Tag
Szia kedves gigi19. Az én folyamatosan visszatérő álmom után, bár azóta volt még néhány, aminek már kezdem érteni a jelentéstartalmát, úgy gondolom, hogy olyan, mint egy kirakósjáték, vagy egy találóskérdés. Tehát így kell nekikezdeni a fejtegetésnek, de előtte le kell ülni önmagunkkal egy kicsit "beszélgetni". Az sem árt, ha papírra vetjük gondolatainkat, talán így jobban szembesülünk félelmeink történeteivel. Őszinte üdvözletem Neked is ;)

Köszönöm a választ Vigi kiss sejtem, hogy a félelmeim vannak az álom valódi hátterében, csak hát ez elég durva álom volt :confused: no mindegy, majd alakul...
 

cathy222

Állandó Tag
Állandó Tag
Köszönöm a választ Vigi kiss sejtem, hogy a félelmeim vannak az álom valódi hátterében, csak hát ez elég durva álom volt :confused: no mindegy, majd alakul...

Lehet a háttérben, hogy félsz belátni, hogy (még mindíg) szereted a volt párodat. Vagy belátod, de éppen ez okozza a problémádat. Érdemes lenne álmoskönyvben utánanézni annak, hogy mit jelent a gyilkos, ha rád támad... Ennek is van valami jelentése, hátha mond neked valamit.
 
Státusza
További válaszok itt nem küldhetőek.
Oldal tetejére