Mit szólna, ha a főnöke adna önnek 29 milliót karácsonyra?

Ugyanis ekkora bónuszt ad minden alkalmazottjának egy amerikai milliárdos.
A saját erejéből milliárdossá vált texasi Jeffery Hildebrand mind az 1381 alkalmazottjának 100 ezer dollárt (vagyis nagyjából 29 millió forintot) ad év végi bónuszként – írta a Business Insider.


A tulajdonos ugyanis ezzel szeretné meghálálni munkatársainak, hogy cége, a Hilcorp – amely a legnagyobb magánkézben levő olajcég – elérte az ötéves célját, és duplájára nőtt, nem kis mértékben az alkalmazottak munkájának köszönhetően.

2010-ben szintén elérték a céljukat, akkor az alkalmazottak egy 50 ezer dolláros kocsi vagy 35 ezer dollár készpénz között választhattak.

Hildebrand vagyona 5 milliárd dollár felett jár, a céget 1989-ben alapította.
A cégnél valószínűleg a bónuszon kívül is érdemes dolgozni, már három éve folyamatosan szerepel a legjobb munkahelyek közt a Fortune százas listáján.


http://www.businessinsider.com/hilc...2015-12#ooid=cxamJneTpwe4Cr8QQ_UFRq5qWjmgRVwi

adakozo.jpg
 
Íme egy ember, aki tudja minek köszönheti azt, hogy most már annyi pénze van, amit nem tud értelmesen elkölteni. Számomra ez sokkal pozitívabb példa, mint a Zuckerberg féle némileg zsebből-zsebbe játék.
Ezen kívül ő is tudja, hogy ezzel a lépéssel, meg azzal, hogy élhető munkafeltételeket teremt sokkal jobban bebiztosítja, hogy a cége hosszú távon is működőképes és fejlődő legyen.
 
Utoljára módosítva:
Ja, mindkét előttem hozzászólóval 100%-ig egyetértek.
Mo "nagyszerű" vállalkozási és költségvetési szuper embereinek volna mit tanulni!! Ne csak nekem kelljen állandóan képeznem magam.
 
Gyors adatfelmérés:
A Forbes adatai szerint Mr. Hildebrand 2015-ben (kerekítve) 318.000.000. USD-t - ez 92.000.000.000. HUF- hozott össze. Ezzel az USA 105. legvagyonosabb embere,
Amit az alkalmazottak összesen kapnak: (kerekítve) 138.000.000. USD ez- 41.000.000.000. HUF- . Ez nagyjából 1/3-a a haszonnak. Gratula neki, tiszteletre méltó amit tesz. :)
 
Tiszteletreméltó, ahogyan Hildebrand úr gondolkodik. Ekkora összegű juttatás nem hétköznapi, de a szemléletmód nem új. A régi kapitalisták is megpróbáltak a dolgozóiknak vagy pénzzel, vagy juttatásokkal kedvezni. A családom több tagja dolgozott cukorgyárban. Minden magyar cukorgyár körül gyári lakótelepek épültek a vezetőknek és az állandó munkásoknak. Ezekben a lakásokban még a kapitalizmus idején nem kellett sem lakbért, sem rezsit fizetni. Amikor 1946-ban kitört a katasztrofális méretű infláció, az emberek fizetését jelentős részben értékmegőrző cukorban adták ki.
Az a fajta vadkapitalizmus, ami ma nálunk létezik, és a dolgozók átverésével, kizsákmányolásával próbál nyereségre szert tenni hosszabb távon biztosan nem tartható.
 

Hírdetőink

kmtv.ca

kmtv.ca

Friss profil üzenetek

B Szabó Imre wrote on favorit82's profile.
Köszönöm szépen a Dolina.mp3 -at!
koby11 wrote on Recsi70's profile.
Szia! Érdekelne engem is a hiányzó oldal, ha el tudod küldeni. Köszi előre is!
livian wrote on bnrn's profile.
Szia. Csak így ismeretlenül is szeretném megköszönni neked a Sutherland könyvek fordítását, nagyon nagy örömet okoztál a fiamnak. Hétről-hétre várta a fordításodat, napi szinten érdeklődött mindig, hogy van-e új rész. Kicsit szomorú, hogy több rész ebből a sorozatból már nem lesz.
Esetleg megkérdezhetem, tervezel hasonló sorozatot még? Olvashat még tőled fantasy fordítást?

Köszönettel: Livian
beamix wrote on Ajuda67's profile.
Szia,bocs de csak most csatlakoztam,hogyan tudok hozzájutni a fordításaidhoz ? Főképp a Kárpátok vampirjai sorozat 36,37.reszei érdekelnek. Előre is köszönöm az útbaigazítást
hanna322 wrote on pöttyösdoboz's profile.
Szia! Érdeklődni szeretnék, hogy az Okosodj mozogva DVD anyagát el tudnád-e küldeni? Sajnos a data linkek már nem működnek. Nagyon köszönöm előre is a segítségedet! Üdv.: hanna322

Statisztikák

Témák
38,145
Üzenet
4,805,915
Tagok
615,913
Legújabb tagunk
szebezol
Oldal tetejére