Hírek Nagy bajban van a budapesti székhelyű orosz kémbank

Úgyszólván az összes likviditási tartalékát felélte a budapesti székhelyű, 50 százalékban az orosz, 25,27 százalékban a magyar állam tulajdonában lévő, leginkább kémbankként emlegetett Nemzetközi Beruházási Bank (IIB).

A lap szerint az orosz–ukrán háború miatt bevezetett szankciók keretében zárolt pénzeszközei nélkül „a bankot a fizetésképtelenség veszélye fenyegeti, vagy kénytelen lesz már 2023 májusában átstrukturálni a kötvényeit”.

A kémbank menedzsmentjének december közepén „meglehetősen borúlátó”, „vészjósló” levelet küldött az egyik magas beosztású vezető. Ez a Hvg.hu birtokába került levél tanúsítja azt, hogy miután Oroszország megtámadta Ukrajnát, és csak Európában több tízmilliárd dollár értékben zárolt az Euroclear nevű szervezet orosz magánszemélyek tulajdonában lévő értékpapírokat, az IIB pénzeszközeit is zárolták. A levélben a banki vezető az idei első negyedévre „olyan súlyos hiányt prognosztizált, amit a hitelportfólió értékesítésével sem tudnának pótolni”.

1677507374680.png
 
Orosz hátterű bank, de mitől kémbank? Mi a fene bizonyítja ezt? Egy bank a millió közül, szerte a világban. Most akkor mind kémbank, ott ahol van egy kihelyezett székhelye az adott országban? Vagy attól kémbank, hogy orosz, csak őket címkézi fel a világ?
 
Orosz hátterű bank, de mitől kémbank? Mi a fene bizonyítja ezt? Egy bank a millió közül, szerte a világban. Most akkor mind kémbank, ott ahol van egy kihelyezett székhelye az adott országban? Vagy attól kémbank, hogy orosz, csak őket címkézi fel a világ?
Hogy mitől? meg kell nézni az előzményét mondjuk a 70-es évekből... Na meg érdekes azért hogy diplomáciai mentességet kértek és kaptak is az ott dolgozók...
 

Hírdetőink

kmtv.ca

kmtv.ca

Friss profil üzenetek

Olds Mobil wrote on volac's profile.
Szia Volac.Érdeklődnék, hogy a Háború gyermeke nincs meg neked véletlen midibe szövegel? Üdv István,
fancsarumból wrote on Pityesz46's profile.
Kedves Pityesz46 !
Én is veszem a bátorságot, szeretném elkérni a szerkesztő program nevét ,amivel énekhangot lehet kiszűrni !
Köszönettel : Kovács Ferenc
ani515 wrote on Éleskés's profile.
Szép napot kívánok!
Szerettem volna megnézni ezt
és ez történt:
Hoppá! Bizonyos problémákba ütköztünk.
A művelet végrehajtásához nem rendelkezel megfelelő jogosultsággal.
Ha ki lehet ezeket a "problémákat" javítani, akkor kérem szépen.
Biróné Cs. Katalin wrote on ladysla's profile.
Kedves Ladysla, kérlek segíts!
Évek óta nem voltam a fórumon. Hogyan lépek be az e-bookok lapjaira? Hová írom be a 20 mondatot? Érvényes még ez a követelmény? Válaszodat előre is köszönöm.
Biróné Cs. Katalin (Biseka)
pomagrade wrote on Kincsesbolygó's profile.
Szia! Sajnos nem sikerült még megtalálnom a Viszkok Fruzsi könyvet... Ha szembejön, felteszem majd :)

Statisztikák

Témák
37,877
Üzenet
4,734,000
Tagok
611,078
Legújabb tagunk
Nikka0617
Oldal tetejére