Nahat !!!

fip

Állandó Tag
Állandó Tag
Teljesen el van torzulva a legtöbb ember életvitele. Vannak olcsó egészségmegőrző ételek, csak kevésbé ismert, utána kell nézni. Nem csak krumpli és tészta és rizs van a világon, hanem pl. árpa. De rizsből inkább a barnarizs a jó. Meg hát TV nézés helyett séta. Meg nassolás helyett folyadék. Stb.
 

bogo

Állandó Tag
Állandó Tag
Mire rá jön, hogy nem igy van már 150 kg, tudom mert a nővérem is ezt hangoztatja! De azt elfelejti, hogy nem kéne vacsira egy fél disznót megenni!
 

Aerensiniac

Kitiltott (BANned)
Nem egészen értem a kialakult helyzetet.

A téma pont olyan mint a mai csodálatos társadalmunk.
Ha azt nézem akkor az ipar (legyen az bármilyen) azt kívánja hogy minél hülyébb legyél, mert ha értesz a dolgokhoz akkor nem lehet rólad bőrt lehúzni.
Ne tudj főzni, és vegyél félkész ételeket meg egyél a McDonaldsban.
Ne érts az alapvető háztartási berendezésekhez, ezért hívd ki a szerelőt már azért is mert nem tudod hova megy az antenna a TVbe.
Nagyapámnak még a szappan főzést, de még a nitroglicerin készítést (!) is tanították. Ma ez már üzleti titok meg közbiztonság kérdés.

Személyi felelősség szempontjából azonban ha valaki nem látja a tulajdon gyerekén hogy 180 kiló akkor érdekelne hogyan jutott el odáig hogy ezért bíróságra is lehet menni?
Olyan dolog ez mint a néni aki mikróban akarta szárítani a macskáját majd miután az belülről kifelé megsült beperelte a gyártót hogy nem volt a kézikönyvbe írva hogy nem lehet benne élőlényeket szárítani és mg is nyerte a pert.
Hasonló annak a légi társaságnak a pere amelyik azzal nyert pert hogy a technikai leírásában a repülőnek nem volt benn hogy meg kell tankolni felszállás előtt.

A gyerekeink majd még ilyenebbek lesznek.
Az egyik fele mentális artista lesz akiknek az IQja 0 és 200 között folyamatosan változik épp ahogy a szituáció kívánja, a másik fele meg nem bírja elviselni ennek a látványát ezért pótcselekvésbe kezd aztán jöhet a mcdonalds a pia a drog meg a monitor függőség.
Szép új világ.
 

Gaab

Állandó Tag
Állandó Tag
Sajnos nem csak angliára jelemző az elhízott emberek. Az összes fejlettnek vélt ország tele van elhízott emberrel. Látott már valaki egy elhízott afrikai embert?

Én még nem.
 

Jessi

Kitiltott (BANned)
Hello Mindenkinek! Csak beugrottam egy szora hozzatok.
Felkaptam a fejemet arra, hogy a novered fel disznot eszik vacsorara.
Hm. ez elgondolkoztato. Ami az elhizast illeti, ahhoz irok par sort. Ismerek nagyon sok olyan not, ferfit, akik barmennyit ehetnek ejjel-nappal, akkor is sovanyak maradnak. Viszont egyik sem tornazik. A volt ferjem 57 evesen is vekony. A lanyom annyit zabal, a szalonnat harapja, ketszer vacsorazik estenkent esolyan karcsu, mint a nad. Mondhatom batran, hogy, hogy bombazo. Mas nok mondjak, hogy eletukben soha sem fogyoztak, meg nem is tornaztak es 60 evesen is karcsuak es formasak 3 gyerkszules utan is. Viszont van ennek ellenkezo peldaja is.Ha valaki ehes, annak tobb oka is van. Eloszor ugye mindenki szokott ehes lenni. Masodik korben azert ehes mert a glikemias idexe az eteleknek magas es gyorsan emeli a vercukorszintet es gyorsan le is zuhan, amitol azonnal ehesek leszunk.
Olyat kell enni, aminek alacsony az indexe. Akkor kesobb lesz ehes.
 

ibranyij

Állandó Tag
Állandó Tag
A gyorsan, finomat fogyasztani, jóllakni mindenkinek vágya. Ezt használják ki az üzemeltetők. Azt viszont elfelejtik, nem vesznek arról tudomást, hogy a rendszeresen fogyasztott ilyen élelmiszerek károsak. Ha már az emberek vágyát akarják teljesíteni, keresni kellene az egészségesebb élelmiszereket is és fokozatosan átállni azokra. Csak hát a profit fontosabb! Az emberek egészsége másodrangú. Úgy is fizet az Egészségbiztosító a befizetők pénzéből. Szabad a piac - szabad az egészség károsítás?
 

redlion

Kitiltott (BANned)
A volt ferjem 57 evesen is vekony. A lanyom annyit zabal, a szalonnat harapja, ketszer vacsorazik estenkent esolyan karcsu, mint a nad. Mondhatom batran, hogy, hogy bombazo. Mas nok mondjak, hogy eletukben soha sem fogyoztak, meg nem is tornaztak es 60 evesen is karcsuak es formasak 3 gyerkszules utan is. Viszont van ennek ellenkezo peldaja is.Ha valaki ehes, annak tobb oka is van. Eloszor ugye mindenki szokott ehes lenni. Masodik korben azert ehes mert a glikemias idexe az eteleknek magas es gyorsan emeli a vercukorszintet es gyorsan le is zuhan, amitol azonnal ehesek leszunk.
Olyat kell enni, aminek alacsony az indexe. Akkor kesobb lesz ehes.
Well...a szalonna nem kifejezetten arról hirös hogy alacsony a Glikémiás Indexe.:rolleyes:
A genetika 70%-ban "ludas" az alkatért. A többi az életmód.
Szerintem aki sokat eszik az kompenzál valami hiányzó tényt az életéböl.
Sokszor kell enni keveset, és azt amit megkivánsz. Jaaa és mozogni ezerrel, amit szeretsz.
Azt nem hiszem el, hogy nincs idö rá, föként azok mondják ezt akik a Tv elött zabálva sajnálják magukat, és nem azok, akik kidolgozzák a belüket látástól mikulásig.
Semmi pénzért nem mondanék le a saját finom kosztomról...más se;), halál a mekire!

<object width="425" height="344"><param name="movie" value="http://www.youtube.com/v/2NKuB84BRNc&hl=en_US&fs=1&"></param><param name="allowFullScreen" value="true"></param><param name="allowscriptaccess" value="always"></param><embed src="http://www.youtube.com/v/2NKuB84BRNc&hl=en_US&fs=1&" type="application/x-shockwave-flash" allowscriptaccess="always" allowfullscreen="true" width="425" height="344"></embed></object>
 

rissjozsi

Állandó Tag
Állandó Tag
Tallózva a témák között, ismét találtam egy érdekes témát. Hogy miért érdekes? Mert nem csak az egyik gyorsétteremi láncnál híznak el a gyerekek (és persze a felnőttek is), hanem MINDEGYIKBEN!! De időnként bértolnokok írásaiból, hol az egyik éttermi láncot, hol másikat vádolják meg valamiért. MI meg el is hisszük, sőt még fel is háborodunk miatta. Akadnak olyan fogyasztók is, akik a gyorséttermi lánc jótéteményeiről beszélnek (ami egyszerűen képtelenség). Be kell látnunk, a fogyasztói társadalmak halálra vannak ítélve, mert az EMBERT eszköznek tekinti a profitszerzéshez. (Lásd a bibliában a MANNON ördögére utalást.) És hová vezet ez a mindenek feletti pénzéhség, az általános elszegényedéshez, a gyógyíthatatlan betegségek elterjedéséhez, az aluliskoláztatáson keresztül az általános elbutuláshoz............és végül az általános elégedetlenség miatt a terrorizmushoz. Nyugodtan fel lehetne már ébredni és hazatérni Alizka csodálatos álomvilágából. Egyszer már nagyon nagy árat fizettünk ezért, okulhatnánk végre belőle.
 

rissjozsi

Állandó Tag
Állandó Tag
Ezzel én is egyetértek, a jó magyaros kajáknál (és ami természetesen keményen hozzátartozik!!) a magyaros savanyúságnál nincs jobb!! :grin:
 

azin

Állandó Tag
Állandó Tag
az igazi otthon főzőtt kajánál nincs is jobb és kevésbé hízlal, mint a gyorsétkezde. én már csak tudom, jó pár kilót szedtem fel a kínai gyorsbüfék miatt.
 
Oldal tetejére