Nem engedte leülni a Walmart a pénztárosait, 18 milliárd forintot fizet

Melitta témája a 'Hírek' fórumban , 2018 Október 14.

Melitta - 2018 Október 14, 06:29
 1. Melitta

  Melitta Adminisztrátor Fórumvezető

  A Walmart vezetése azzal magyarázkodott: rontja a munka hatékonyságát, ha ülhetnek a pénztárosok munka közben. Most mégis egyezségre jutottak, mielőtt a bíróság ítélt volna meg kártérítést.

  Összesen 65 millió dollárt, azaz több, mint 18 milliárd forintot fizet a Walmart a kasszásoknak – erre a peren kívüli egyezségre jutottak a cég és a nagyjából 100 ezer jelenlegi, illetve volt kaliforniai pénztárosának képviselői a Reuters szerint.

  A pénztárosok azért perelték be a Walmartot, mert nem adtak nekik székeket. A vállalat azzal védekezett: a kasszásoknak úgyis sokat kell mozogniuk, például olyankor, amikor leolvassák a vonalkódot vagy elcsomagolják a termékeket. Sőt, még az az érv is előkerült korábban: a biztonsági előírásokat fenyegetné, ha ülhetnének a pénztárosok, ráadásul még a munka hatákonyságát is csökkentené.

  A mostani megegyezéssel mindkét fél elégedett. A cég pedig azt is vállalta: ezután ülhetnek a pénztárosok munka közben.

  HVG
  [​IMG]
   
  Éva Kismadar és Georgina Bojana kedveli ezt.

Hozzászólás

Melitta témája a 'Hírek' fórumban , 2018 Október 14.

  1. Tóthné K. Zsuzsa
   Tóthné K. Zsuzsa
   A Walmart vezetőit csak 1 hétre köteleztem volna a pénztárosi munkára. Legalább napi 6 órában. Feltételezem, ennyi idő alatt is megtapasztalták volna a munka nehézségeit. Örülök a megegyezésnek. A fafejűség ára nem 2 forint volt.
   Mamzyka és setni kedveli ezt.
  2. Georgina Bojana
   Georgina Bojana
   *
   Aljas dolog volt attól a vezetőtől, akinek ez volt a döntése. A pénztárosok a nagy forgalmú üzletekben sokat dolgoznak. Ráadásul a monotónia miatt is megterhelő munkakör. Igen, valóban a pénztárosok, sokszor állva dolgoznak, de meg kell adni a lehetőséget, hogy le is ülhessenek. S, akkor ha a láb elfárad, leülve dolgoznak tovább. Nagyon nehéz munka, még akkor is, ha csak tologatni kell az árut v. a szerkentyűvel leolvasni a vonalkódot. Még akkor is, ha a gép mutatja mennyit kell a kapott pénzből visszaadni. Rendkívül igénybe veszi az idegrendszert. Még bele sem merek gondolni, hogy csak jönnek, jönnek az emberek, s mennek előttem, végtelen a sor, s minél gyorsabban dolgoznék, annál többen hozzám jönnének. Mivel valóban így van. Amelyik pénztáros gyorsabb, az akár a többszörösét is dolgozza, mint aki lassúbb. Nehéz kenyér, az biztos. S, ha vécére, netán egy cigaretta elszívására el akar menni, akkor leváltást kell kérnie. Egy irodistának nem kell beszámolnia ezekről a dolgokról... A kemény munkájuk ellenére, viszonylag kevés a fizetésük.
   Sőt mostanában a Tescoban és a Pennyben is csak olyan embereket vesznek fel, akik pénztárosok is, de ők töltik fel az árut is, sőt ők is takarítanak. Tehát a munkaköröket egybe olvasztották, nem, nincs szétválasztás, mint régen volt, valaha. Voltak a pénztárosok, az árufeltöltők, sőt a takarítók is. Ma már? Mindent csinálnak és forgóban, s mindezt nettó kevés pénzért. Itt ahol élek, a Tescoban nettó 160 ezer forintot keres az egyik hölgy, de sokat túlórázik. A Pennyben sem sokkal jobb a helyzet, ott u.ezért a munkáért 150 ezer forint a bérük.
   tornando és setni kedveli ezt.

Megosztás