Nemsokára itt az újév, és ha a dohányzásról való leszokás lesz a fogadalmad, akkor segítünk..

Bármit szívsz és bárhogy, mindenképpen szívás.

Teljesen mindegy hogy mit szív az ember, és hogyan, mert az mindenképpen káros az egészségre. Az alábbi videó a cigitől, a sima, a bong és a vízipipától, sőt az e-cigitől is elveszi majd a kedved. Tudjuk, jól esik füstölni, de nagyon káros, ezt pedig te hidd el nekünk.

Bármelyik füst olyan gázokat tartalmaz, amik irritálják a tüdőt, légzési problémákat, betegségeket okozhatnak. Nézzük, a vízipipa esetében ott van még a szén, az e-ciginél a formaldehid, a pipánál a lakk is. A bong pedig zsibbadást, mellkasi fájdalmat és gyenge, ám folyamatos köhögést okozhat. Van mitől parázni, ha szív az ember.

nuus



cigis.jpg
 
Holnap kezdődik a hátralévő életed első napja. Mindig.

Szóval csak optimistán, holnap mindig egy újabb éves utazás indul a Nap körül :) Csak ne essünk abba az illúzióba, hogy mindig van még időnk...
 
Az E-cigararettásokat nem értem. Teljesen esztétikátlan. A dohányos cigit lehet hanyag eleganciával szívni. De ezt...
Megfigyeltem őket. Elrejtik a markukba, mintha szégyelnék. Ha látom, miniatür vastüdőre gondolok.:D
 
En csak különleges alkalmak megszentelére veszek magamhoz élvezeti cikket.
Egy jo ebédet eszpresszoval zárok. Egy Hamburgerhez nem tudnék lenyelni egy korty Chateau Lafitot...
A non plus ultrát az jelenti nállam ha felnyitom a szivaros-dobozt.

Remélem az uj esztendö gazdagon kinál majd erre alkalmat. :)
 
Multkor egy vendéglőben.
-Vendég úr, hozhatok alkoholmentes sört?
-Fő úr, játék pénzt elfogad?

Egyszer Zürichben egy olasz étteremben nagy férfi társasággal indulásként kértünk sört, bort rendesen és ehhez kb. a komplett étlapot. Majd egy társunk még kért egy light kólát...olyan értetlen nézést én még pincér arcán nem láttam :)
Azóta is hiszek benne, hogy azon az estén csak a hevenyészett olasz nyelvtudásommal kikért teljes kör limoncello mentette meg az életünket :rohog:
 
Egyszer Zürichben egy olasz étteremben nagy férfi társasággal indulásként kértünk sört, bort rendesen és ehhez kb. a komplett étlapot. Majd egy társunk még kért egy light kólát...olyan értetlen nézést én még pincér arcán nem láttam :)
Azóta is hiszek benne, hogy azon az estén csak a hevenyészett olasz nyelvtudásommal kikért teljes kör limoncello mentette meg az életünket :rohog:
Ezek az étkezési kultúrát nagyon komolyan veszik.
Családias kis olasz vendéglőbe járok. Kalábriai a tulaj. Ő főz.
Egyszer valaki szalmakrumplit rendelt. Vörös fejjel mondta neki, hogy menjen a McDonals-ban ha azt akar enni.
Máskor azon akadt ki amikor majonézt kértek a halhoz. :D
 
Utoljára módosítva:
A falánkság nálunk nem tartozik a hét halálos bűn közé de vannak megbocsáthatatlan vétkek az éttermekben.
-
Egyszer hangosan "pincérnek" neveztem egy "főurat" aki olyan elegánsan volt öltözve mintha a zongora mellől állt volna fel, halkan helyreigazított, nem is mentünk oda többet.
-
Évtizedek óta házasok vagyunk de a feleségem nem képes megérteni, hogy nem lehet mindenütt tengeri-gyümölcsökkel (Meeresfrüchte) készített ételeket kapni, nemcsak azért mert nincs az étlapon.
-
Ilyenkor utasítja a pincért, hogy jó, akkor a krumpli helyett legyen rizs, a marhahús helyett garnéla, a mártásba meg tejszín helyett tegyen kókusz-tejet... amitől ügye egy egészen más étel formálódik.
-
Éttermeket, amelyek bejáratán az áll "Buffet All you can eat", messze elkerülök, nemcsak azért mert nem szeretek felállni, ha egyszer már az asztalnál ülök, hanem mert gyerekkoromban tiltotta az apám. Ezekben a kínai éttermekben olyan csodák is megtörténnek, hogy zöldborsot találsz az édes-savanyú szószban, aminek ott semmi keresnivalója nincsen, vagy a rizs és üveg-tészta mellett Pommes (hasábburgonya) kandikál felém.
-
A majonézhez hasonló eset velünk is megtörtént, egy előkelő étteremben. Az akkor még pici fiam Ketchup-ot kért a rántott-borjúszelethez (Kalbsschnitzel). A Főúr megvetöen mosolygot, "Majd organizálok valamit" mondta és visszajött egy porcelán mártás-tányérral rajta vérvörös paradicsom-pasztával.
-
Egy étterem, ahova ugyancsak sokáig nem mertünk menni, a fiam hangosan "zacskós szószt" követelt.
Rögtön mentegetözésbe fogtam: "Fogalmam sincs melyik szomszédnál szokott a tüten-sauce-ra?" :rolleyes:
 
Először is az e-cigi esetében: Nem füst, hanem GŐZ... másodszor, nem tartalmaz formaldehid-et... Én 40 év dohányzás után tértem át az e-cigarettára kb. másfél éve, azóta jobb a közérzetem, nincsennek a reggeli köhögések, újra kettesével szedem a lépcsőket felfelé...
Akit érdekel a téma, egy pontos, szakértőkön alapuló videó itt:
 

Hírdetőink

kmtv.ca

kmtv.ca

Friss profil üzenetek

B Szabó Imre wrote on favorit82's profile.
Köszönöm szépen a Dolina.mp3 -at!
koby11 wrote on Recsi70's profile.
Szia! Érdekelne engem is a hiányzó oldal, ha el tudod küldeni. Köszi előre is!
livian wrote on bnrn's profile.
Szia. Csak így ismeretlenül is szeretném megköszönni neked a Sutherland könyvek fordítását, nagyon nagy örömet okoztál a fiamnak. Hétről-hétre várta a fordításodat, napi szinten érdeklődött mindig, hogy van-e új rész. Kicsit szomorú, hogy több rész ebből a sorozatból már nem lesz.
Esetleg megkérdezhetem, tervezel hasonló sorozatot még? Olvashat még tőled fantasy fordítást?

Köszönettel: Livian
beamix wrote on Ajuda67's profile.
Szia,bocs de csak most csatlakoztam,hogyan tudok hozzájutni a fordításaidhoz ? Főképp a Kárpátok vampirjai sorozat 36,37.reszei érdekelnek. Előre is köszönöm az útbaigazítást
hanna322 wrote on pöttyösdoboz's profile.
Szia! Érdeklődni szeretnék, hogy az Okosodj mozogva DVD anyagát el tudnád-e küldeni? Sajnos a data linkek már nem működnek. Nagyon köszönöm előre is a segítségedet! Üdv.: hanna322

Statisztikák

Témák
38,147
Üzenet
4,806,092
Tagok
615,923
Legújabb tagunk
adel0918
Oldal tetejére