"Nincs fehér Amerika" - Schwarzenegger nagyot ment Charlottesville ügyében

Melitta témája a 'Hírek' fórumban , 2017 Augusztus 15.

Melitta - 2017 Augusztus 15, 17:26
 1. Melitta

  Melitta Adminisztrátor Fórumvezető

  Az osztrák testépítőből lett hollywoodi színészből lett republikánus politikus Facebook-oldalán fejtette ki álláspontját a charlottesville-i erőszakkal kapcsolatban. Nem is akárhogy.

  Arnold Schwarzenegger vasárnap a Facebookon kommentálta a Virginia állambeli Charlottesville-ben elszabadult, rasszista gyökerű erőszak eseményeit.

  Mint arról beszámoltunk, a Lee tábornok szobra miatt tüntető jobboldaiak megmozdulása péntek éjjel fehér felsőbbrendűséget hirdető fáklyás menetbe torkollott, majd másnap egy szélsőséges jobboldai fiatalember ellentüntetők közé hajtott, ezzel egy fiatal jogvédő nő halálát okozva. Ez után olyan tömegjelenetekre került sor, hogy rendkívüli állapotot hirdettek a városban. Az utcai erőszakot politikai vihar követte, Donald Trump elnök csak nagy késedelemmel mondott le az erőszak relativizásáról, az eseményekkel kapcsolatban eleinte úgy fogalmazott, hogy az erőszak "minden oldalon megvan". A helyzetet előbb felesége és lánya igyekezett menteni, majd hétfőn lemondott az elnök ipari tanácsadó testületének afroamerikai tagja. Végül Trump mégis egyértelműen elítélte a rasszizmust, és megnevezte a Virginiában történtek felelőseit.

  Schwarzenegger pedig a következőket írta:

  "Elszörnyedtem a Charlottesville-ben masírozó názik és fehérfelsőbbrendűség-hívők láttán, és mélyen elszomorított, hogy

  egy belföldi terrorista vette el egy ártatlan ember életét.

  Heather Heyer, valamint Cullen hadnagy és Bates rendőr családja jár a fejemben, imádkozom értük. (Az utóbbi két férfi a virginiai rendőrség egyik helikopterének lezuhanásakor halt meg a hétvégén - a szerk.)

  Miközben az úgynevezett 'fehér nacionalisták' szerencsésnek érezhetik magukat, amiért olyan országban élnek, ahol joguk van szörnyű, helytelen, gyűlölködő nézeteiket hangoztatni, nekünk, többieknek azért kell felemelni a hangunkat és mozgósítani erőforrásainkat, hogy elítéljük a gyűlöletet, és minden lehetőséget megragadjunk a tolerancia terjesztésére.

  Üzenetem a számukra egyszerű:

  nem fogtok győzni. A mi hangunk erősebb. Nincs fehér Amerika - csak Amerikai Egyesült Államok.

  Ti sem gyűlölettel a fejetekben jöttetek világra - változhattok, növekedhettek, fejlődhettek, és ajánlom is, hogy kezdjétek el mielőbb.

  Ma 100 ezer dollárt küldök egy olyan szervezetnek, amely a gyűlölködés ellen küzd, és amellyel évtizedeken át dolgoztam - ez a Simon Wiesenthal Központ. Ez a szervezet egy olyan csodálatos nácivadász után kapta a nevét, akit volt szerencsém a barátomnak tudni. Beszéltem az alapítóval, Marvin Hier rabbival, így tudom, hogy adományomat a tolerancia terjesztésére, a gyűlölködés megállítására használják majd Amerika-szerte az oktatásban, az utcákon és az interneten.

  Az az álmom, hogy mindannyian csatlakoztok hozzám: kiválasztotok egy számotokra szimpatikus, gyűlölet ellen küzdő szervezetet, és így vagy úgy támogatjátok.

  Együtt erősebbek vagyunk, mint a gyűlölet, amit a múlt hétvégén tapasztalhattunk" - zárta sorait a volt kaliforniai kormányzó.

  HVG

  Svarci.jpg
   

Hozzászólás

Melitta témája a 'Hírek' fórumban , 2017 Augusztus 15.

  1. Ernoe
   Ernoe
   Itt vagyok Mo.-on es varom, hogy a feher raszista terroraktiorol halljak a közmediakban, eddig meg nem tudtam egyet sem elcsipni. Ezzel ellentetben az M1 es az Echo televizio mar reggel 6 oratol inteziven foglalkozik a menekültekkel akik csonakokkal közelednek europa patjaihoz es a kommunista idökre emlekeztetö bevasarlo sorokban allnak egy hatar elött.

   Az ev mulasaval egyre ilyesztöbbek a szamok, ez evben mar 900 menekültet fogtak el a magyar hataron. :(

   Borzaszto, hogy a gyülöletszitasra mekkora összegeket fordit itt az állam.

   Ez a naci-raszista gyilkossag nem erdekli a magyarokat. :(
   Utoljára módosítva: 2017 Augusztus 17
  2. kishenceg
   kishenceg
   Ne minősítsd egy ország állampolgárait az ország vezetőinek a politikai irányvonala alapján. Kb. annyi beleszólásunk van ebbe, mint neked. - Azaz semmi.
   Nem kell válaszolnod, mert nem vitaindítónak szántam ezt a bejegyzést, sőt azonnal lemondom a témakövetést is, tehát nem jövök ide vissza.
   udvarfy, szundi53, sidavoq és 1 másik tag kedveli ezt.
  3. Ernoe
   Ernoe
   Köszönöm, hogy elhatarolod magadat az egyertelmüen idegengyülöletet szito kormanytol.

   Apropos, az antiszemita plakatot is eltüntette a kormany a belvarosbol , egy Soros plakatot sem talaltam. Ugy latszik nem akarta magat lejaratni az uszo vb latogatok elött.
  4. setni
   setni
   Nos a helyzet az az hogy ezeket a szavakat nem is ismerik és nem is használják idehaza.
   Sokkal egyszerűbb errefele az élet, ha adnak fogadd el ha ütnek fussál el...
   Évszázadokon keresztül bevállt.
   cdurmol és sidavoq kedveli ezt.
  5. tengelice
   tengelice
   Mélyen elítélem a történteket, mélyen elítélek minden felsőbbrendűségi elméletet. A rasszizmus egyoldalú értelmezését ettől függetlenül nem tudom elfogadni. Ugyanúgy kellene elbírálni, egy fehér ember rasszista cselekedeteit, mint egy fekete, sárga, ne adj Isten kék :) emberét. Az emberek nagy része attól hajlik a rasszizmus felé, hogy igazságtalannak tartja, hogy nem ugyanúgy kezelik akár a médiában, akár az igazságszolgáltatásban az egyiket ill. a másikat. Ez is tud gyűlöletet szülni, mint ahogy valljuk be, az ellentétek gyökere a történelemkönyvek szerint valóban a fehér ember rasszizmusából ered, bár szerintem valahol már a törzsek ellenségeskedésénél keresendők a gyökerek. Megszüntetni viszont csak akkor lehetne - szerintem -, ha a részlehajlások minden oldalon szűnnének. Azzal hogy csak az egyik, vagy csak a másik oldalt hibáztatjuk, az emberekben csak az ellenérzés erősödik. Senki sem szereti, ha alapon rossznak titulálják, akkor keresnek sokan olyan közeget, ahol 'megtalálják igazukat'.
   Ez csak az én véleményem, de talán ez is egy a palettában.
   sidavoq kedveli ezt.
  6. Jaszladany
   Jaszladany
   A "Heil Hitler"-rel elkövetett gyilkosságokban felismered a náci rasszizmust, az "Allah Akbár"-ral elkövetett gyilkosságokban viszont nem. Sőt, foggal körömmel véded, és közben a magyarokra fröcsögsz, amiért mi mindkettőt elítéljük.
  7. Ernoe
   Ernoe
   Kedves Jászladány
   -
   A második világháboruban a nacik minden eldobott gránátot, ellöt patront megáldottak a keresztény istenek nevében, még az atombomba sem uszta meg szárazon, bespiccelték szenteltvizzel.
   -
   Mind világvallásokkal foglalkozo theologusnak tudnod kéne, hogy nemcsak a magukat a levegöbe röpitö terroristák kiálják "Allahu Akbar" hanem szülök is aki a födrengéstöl betemetett gyerekeiket szerencsésen kiássák a romok alol.
   -
   'Allahu Akbar" egy gyakran használ kifejezés a muszlemek között, legutobb egy a repülöben melettem üllt fiatalember szájábol halottam miközben a családjával telefonált, márcsak a hanglejtés, a kontext ahogy elhangzott (nem tudok arabul) arra valott, hogy egy megkönyebbülés, egy szerencsés kimenetelü esemény feletti örömböl hangzott ell. (a kisgyerekének elmult a láza, ahogy a késöbbiekben elmesélte)
   -
   "Allahu Akbar" nem azt jelenti amit sokszor tudatlan keresztények állitanak: "Allah a legnagyobb", hanem azt, hogy "nagyobb". Pontosabban "az Isten nagyobb annál, amit felfoghatunk"
   -
   Es ugyan ez a kifejezés megtalálhato a keresztény és a zsido vallásban is ahol egy gondolatainkkal felnem foghato lényröl beszélnek.
   -

   -
   Ismétlem mégegyszer, az "Allahu Akbar" nemcsak gyilkos terroristák által használt kifejezés hanem az ellenük küzdök, a megmenekültek is használják. Ahogy láthatod képen, az IS terrorállam ellen harcolo katonák zászloin is ez a kifejezés áll.
   -
   Ezzel ellentétben nacionalszocializmus ellen harcolo szövetségesek zászlaján, nem volt "Heil Hitler" csak a melette állokén. Ezért nem nehéz számomra a differenciálás. (Apropo a német rendörségnek évröl évre problémáik vannak magyar naci zarándoklokkal akik a fentemlitett bajuszos osztrák és helyettesének az évforduloita jönnek ide.)
   -
   Utoljára módosítva a moderátor által: 2017 Augusztus 21
  8. Jaszladany
   Jaszladany
   Így mentegeted és véded az Allah Akbárral fémjelzett fasizmust!

   Az iszlám felsőbbrendűnek tartja a muszlimokat a nem muszlimokkal szemben, ugyanúgy, ahogy a nácik felsőbbrendűnek tartották az árjákat a nem árjákkal szemben.


   Az iszlám valójában a fasizmus átszínezve és újratöltve!!!
   Az egyik vallási, a másik etnikai alapon hirdeti a felsőbbrendűségét, és a jogát mások leigázásra, és kiirtására.
   De Te mentegeted és véded a muszlim terroristák rasszista gyilkosságait, mert ugyanúgy gyűlölöd a kereszténységet, mint azok.
   Már mindennaposak a muszlim terroristák náci rasszista gyilkosságai az európai lakossággal szemben, de te következetesen az európaiakat rasszistázod. Valami nagyon félresiklott nálad ott fent Ernő, javaslom, vizsgáld felül, kiknek az oldalán állsz, mert igencsak eltévedtél.
   Utoljára módosítva a moderátor által: 2017 Augusztus 21
   sidavoq és pitti kedveli ezt.
  9. Ernoe
   Ernoe
   Kedves Jászladány
   -
   A keresztények szerint a hitetlenek tüzre kerülnek és örökké fognak perzselödni, mig a muszlem vallás szerint te disznová vagy majommá leszel átváltoztatva ami egy kicsit humánusabb nemde?
   -
   Te megprobálsz mythologiával érvelni, vedd már észre, hogy a mese és a valoság két különbözö dolog. Tök mindegy, hogy mi áll a vallásos mesekönyvekben, az embereket aszerint kell megitélni hogyan viselkednek.
   -
   En nem tehetek rolla, hogy vannak emberek akik istenek nevében ölnek és vannak akik ugyanezeknél az isteneknél keresnek oltalmat az eröszak elöl. Ugy a gyilkosok mind a gyászolok ugyan arra a képzeletbeli lényre hivatkoznak.
   -
   Ha ez neked "mentegetés" akkor nem figyelsz oda mit mondok.
   -
   Semmi kedvem itt megvizsgálni, hogy a keresztények vagy a muszlemek voltak a történelemben a leg eredményesebb gyilkosok, a két világháboru után mondhatom, hogy ebben a disciplinában 2:0 a keresztények javára.
   -
   Töllem még nem hallhattad, hogy az eröszakot elbagatelizálnám, de amit te csinálsz az raszizmus mert elég a te számodra, hogy valaki tudja mikor van ramadán (kultur-muszlem) és te rögtön ezen a kapcson keresztül terroristának nevezed öket, függetlenül attol, hogy egy gyerek, vagy egy még megnem született generatio.
   -
   Ez csunya dolog de teljesen megfelel a magyar kormány ideologiájának amit jol magadévá tettél.
  10. Jaszladany
   Jaszladany
   Te nem csak elbagatellizálod az iszlám erőszakot, de még mentegeted is! És engem nevezel rasszistának, miközben rasszista gyilkosokat mentegetsz!

   Te, aki annyira elítéled a nácizmust, és ebben egyetértek veled, hogy hogy nem veszed észre, hogy az iszlám is ugyanaz a fasiszta ideológia??? Szándékosan, vagy tényleg ennyire vak vagy?

   Idézek neked Hamed Abdel-Samad, német-egyiptomi tudóstól, aki egy imám fia, és Muszlim Testvériség-tag volt, és aki szintén ugyanerre jött rá a saját vallásával kapcsolatban: Az iszlám és a fasizmus ikertestvérek!
   Ő maga mondja ezeket:

   "Amikor diák voltam az egyik legnépszerűbb könyv, amit Alkaribban (Egyiptom) láttam a könyvtárakban és az utcákon, Hitler Mein Kampf-ja volt - amelyet rasszizmusa miatt betiltattak Németországban...
   Hasonló a fasizmusban, a nácizmusban és az iszlámban az a látásmód, hogy a zsidók olyanok, mint az állatok. Hitler németül ungeziefer-nek hívta őket, azaz "férgeknek" vagy "kártevőknek". A náci kiadványok rajzai egerekként ábrázolták őket. Hasonló módon, amikor Mohamednek elege lett belőlük, akkor "majmoknak" és "disznóknak" nevezte őket, és a "legrosszabb bestiáknak Allah szemében". Őket félig állati szintre alacsonyította, és állatként tekintet rájuk.

   Mit szoktak tenni az állatokkal?
   Lemészárolják, eladják, meglovagolják,őket. Ez az a logika, amely szerint az iszlám eljár nem csak a zsidókkal, hanem általában a nem muszlimokkal is.
   Mohamed halála után Omar ibn Al-Khatabb megkötötte az ún. „Omar-paktumot”, mely szerint ugyanúgy kezelte a zsidókat mint Hitler. A zsidóknak és a keresztényeknek kitűzőt kellett viselniük, hogy a muszlimok tudják őket azonosítani. Csak a muszlimoknak volt szabad középen elválasztaniuk a hajukat. A zsidóknak és a keresztényeknek egyenesre kellett vágniuk a hajukat, hogy a muszlimok messziről felismerjék őket. Egy bizonyos övet is kellett viselniük a felismerhetőség miatt.
   A fasizmus pontosan ugyanezt tette. Ezt a hozzáállást vette át a fasizmus is. Amikor az ISIS megjelölte a moszuli keresztények házait, honnét vette hozzá az ötletet? Az „Omár-paktumból”.

   Amikor Allah azt mondja, hogy ők „azok, akikre a haragja lesújt és a tévelygők”, valamint, hogy Ő (Allah) majd elégeti őket a Pokol tűzén, én muszlimként, hogyan-is élhetnék velük együtt békében?
   ...Az volt a cél, hogy megalázzák a zsidókat. Maga Allah azt tervezi, hogy elégeti őket a Pokol tűzén, és mi mutassunk több együttérzést mint Ő? Hát persze hogy nem.

   Mindezek után vannak, akik azt mondják: „nem nekünk vannak problémáink a zsidókkal, az egész az arab-izraeli konfliktus miatt van. Az arab-Izraeli konfliktus lenne az oka ennek az összes válságnak?!
   Mohamed próféta megesküdött, hogy az ítélet napján nem jön el, amennyiben a muszlimok nem harcolnak a zsidók ellen.
   Képzeld el, hogy Izrael azt mondaná ma neked: „ember legyen a tied Jeruzsálem, Hajfa és Tel Aviv is!”.
   Ez véget vetne a zsidókkal való ellenséges viszonyoknak? Mert ha igen, akkor elmaradna az ítélet napja.

   Allah az Ítélet napját összekapcsolta a zsidókkal való konfliktusunkkal. A történet nem földről, megszállásról vagy jogról szól.
   A válság forrása, az, hogy ezeket az embereket nem vesszük emberszámban....
   Azért mondom ezeket, mert a gyűlölet megmérgez minket. Már rengeteg energiát pazaroltunk el a gyűlölet miatt. Nagyon sokat fektettünk ebbe a gyűlöletbe. Ez a gyűlölet akadályoz meg minket abban, hogy ténylegesen kezeljük a saját problémáinkat.

   Mindig kell egy ellenség, akire rálehet fogni a saját katasztrófáidat.
   Minden, ami veled történik, az egy összeesküvés.
   Ha valami, valamikor nem úgy sikerül ahogyan azt szeretnéd, azt a zsidók okozzák. Így sokkal könnyebb minden?
   Meg kell szabadulnunk ettől a gyűlölettől- és nem a zsidók vagy az izraeliek érdekében, hanem saját érdekünkben. Ahelyett, hogy az egymás utáni generációkat sorjában mérgeznénk ezzel a gyűlölettel, Inkább hagynunk kellene, hogy tanuljanak valamit az emberségről. Túl kellene lépnünk azon korlátainkon, hogy a másik embert gyűlöljük vagy félünk tőle.
   Minden embert emberi lénynek kellene tekintenünk."

   Bárcsak sok ilyen ex-muszlim lenne, mint Hamed Abdel-Samad!
   Bárcsak sok muszlimnak felnyitná a szemét arra, hogy miről is szól ez a "vallás"! Meg a tiédet is Ernő!
   udvarfy, setni és pitti kedveli ezt.
  11. Beka Holt
   Beka Holt
   Milyen szép is amikor valamire rábukkan az ember, és azt önigazolásként idézi!
   De, van ellenpélda, mégpedig egy ember tette, egy muzulmán ember tette!
   Ő nem tudósként élte le az életét, mégis sokkal többet adott a világnak, mint a fent említett Hamed Abdel-Samad.
   Valaki, aki az idejét nem a náci irodalom tanulmányozásával töltötte!

   Többek között az ő tevékenysége is hozzájárult, hogy 1926-ban megalapult a párizsi nagymecset, amely akkor egyszerre volt hivatott szimbolizálni Franciaország és az iszlám barátságát, valamint emléket állított annak a 10 ezer muszlim katonának, aki életét áldozta Franciaországért az első világháború éveiben.

   A második világháború és a német megszállás alatt Párizsban élt, és a nagymecset „hivatalnokaként” nagyon komolyan vette, hogy felelősséggel tartozik a főváros muszlim közösségének sorsáért a nehéz időszakban. Támogatására azonban nem csak az iszlám követői, de a Párizs környékén élő – és a megszállók által leginkább veszélyeztetett – zsidóság is számíthatott. Ténykedése alatt a nagymecset több száz zsidó család számára nyújtott biztonságos búvóhelyet a földalatti katakombákban. A rejtekhely azonban természetesen csak ideiglenes megoldás lehetett, ezért Benghabrit igyekezett az üldözötteket minél hamarabb Megrebbe, vagyis a Földközi-tenger túloldalára menekíteni.
   Ennek keretében hamis iratokat készíttetett a zsidók számára, amellyel azt tudták igazolni, hogy ők valójában az iszlám vallás követői, amely sokkal szabadabb mozgást tudott biztosítani számukra. Együttműködött továbbá a Franciaországban működő algériai partizánokkal, akiknek egyik elsődleges feladata a háború során az volt, hogy menedéket találjanak a német vonalak mögött ragadt brit ejtőernyősök számára. Az Ő hatására a partizánok emellett a zsidók számára is segítettek eljutni a biztonságot jelentő párizsi nagymecsetig.

   Az ily módon megmentett francia zsidók pontos száma máig nem tisztázott, a kutatók általában 500 és 1600 fő közé teszik. Életmentő tevékenységének emléke mindazonáltal napjainkban is élénken él tovább.

   A muszlim Wallenberként is szokták emlegetni, Si Kaddour Benghabrit
   Véleményem szerint inkább az Ő élete cselekedete az ami érdekel, és nem egy megtért volt nácié!
   Ernoe és udvarfy kedveli ezt.
  12. gandi13
   gandi13
   Naciztok, rasszistaztok:(

   Nem tudom ki hol el, de mert terjesztetek hazugsagokat?
   Ezt masnak nem lehet nevezni!!!
   HAZUGSAG az, hogy a magyar media nem foglalkozott eliteloleg az allamokban tortentekkel
   A radioban tv-ben itt az interneten is rengeteg idot toltottek ezzel!
   Sok musor foglalkozott vele fomusoiridoben, es mielott irnatok: igen a kiralyi tv is!!!!
   Sok ertelmes, gondolkodó emberrel talalkoztam ezen a forumon, akik neha politikailag elfogult velemenyekettt mondtak de ritkan hazugsagokat.
   Ennek a hirnek kapcsan miert?????
   MIERT?
  13. setni
   setni
   Ki mit mondott?
  14. gandi13
   gandi13
   Ez volt az elso reakcio a hirre :(((
   Ez igaz????
   NEM!
  15. Jaszladany
   Jaszladany
   Szerencsére nem csak Hamed Abdel-Samad szeme nyílt rá, hogy az iszlám valójában egy náci ideológia. Vannak még egy páran:

   Walid Shoebat, palesztin származású, amerikai, szintén ex-muszlim, aki korábban a PFSZ terroristája volt, azt mondja:
   "Mit mond a "kard verse"? (Ami a Korán legkésőbb írt szúrájában található) Hogy amikor a tiltott hónapok véget érnek, öljétek meg a "könyv népét" (zsidók és keresztények), ahol csak föllelitek őket. Ostromoljátok őket, várjatok rájuk, és csapjatok le rájuk. Öljétek meg őket, ahol csak rájuk találtok. Úgyhogy a kérdés, amit a nyugatnak tisztáznia kell, az az, hogy az "Öljétek meg!" melyik részét nem értik."

   A Koránnak ez a felhívása talán nem rasszizmus?

   Robert Spencer brit iszlámkutató mondja:
   "Az iszlám teológiában Mohamed prófétát "al-insan al-kamil"nak tartják, ami azt jelenti, tökéletes ember. Ő a legjobb példa, akit utánozni kell. Ő az a személy, akihez egy muszlim minél inkább hasonlít, annál jobb helyzetben van. Úgyhogy Mohamed prófétát napjainkban, az iszlám világban az emberi viselkedés elsődleges modelljeként tisztelik.
   Walid Shoebat hozzáteszi: "Nos, Mohamed, az iszlám prófétája kiirtotta a zsidókat Szaúd Arábiában. Három törzs volt ott, a Banu Nadir, a Banu Quayza, és a Banu Quaynuca. Büszkén tanultuk az iskolában, hogy Mohamed, az iszlám prófétája elrendelte a Banu Qrayza törzs férfijainak a lefejezését, a nőket pedig ágyasaikká tették. Ahogy egy fiú gyereknek kinőtt a fanszőrzete, lefejezték. Úgyhogy a zsidó népességet vagy kiszolgáltatottá tették, vagy lefejezték. Kinana al-Rabbi története jól ismert az iszlámban. Maga a próféta parancsára kínozták meg és fejezték le.... ez inspirált minket palesztinokat arra, hogy a dzsihád harcát vívjuk a zsidók ellen Palesztinában."

   "Most már láthatjuk, hogy a próféta maga is sok csatában és fosztogatásban vett részt, és csakugyan véghezvitte ezeket a lefejezéseket. Elrendelte számos politikai ellenfelének a meggyilkolását. És általában úgy viselkedett, mint egy tipikus 7. századi hadvezér. A probléma az, hogy amikor ezt áthelyezzük egy 21. századi viselkedési kontextusba, akkor terroristákat kapunk."

   "A Koránról azt tartja az iszlám teológia, hogy azt maga Isten, maga Allah diktálta le szóról szóra Mohamed prófétának Gábriel arkangyalon keresztül. Ennek eredményeként a Korán minden egyes szava Isten szava... örökérvényű, megkérdőjelezhetetlen, megreformálhatatlan, megváltoztathatatlan. Ez azt is jelenti, hogy a mérsékelt muszlimoknak, a békés muszlimoknak, ha őszinték, teljesen el kellene utasítaniuk a Korán szó szerint vételét. Viszont ha így tesznek, ez kívülre helyezi őket mindannak a köréből, amit a történelem folyamán ortodox iszlámnak tartottak. Mivel ha ezt teszik, elutasítják az iszlám egyik alap feltevését, hogy ez egy olyan könyv, amit Isten diktált."

   Vallási köntösben a fasizmus még betonbiztosabb ideológia. Ahogy Abdel-Samad mondja, fogva tartja a muszlimokat, mint egy dobozban.
  16. setni
   setni
   Hogy maradjunk a témánál.
   Robert E. Lee és Albert Sidney Johnston konföderációs tábornokok, John Reagan szövetségi szenátor és James Stephen Hogg texasi kormányzó szobrát elbontották a hétfőre virradó éjszakán az austini Texasi Egyetemen.[​IMG]

   Az egyetem szerint ezek a szobrok az afroamerikaiak alávetését szimbolizálják, és ezért le kell bontani őket. A Texasi Egyetem elnöke, Greg Fenves szerint „a konföderációs emlékművek a modern fehér felsőbbrendűség és neonácizmus szimbólumaivá” váltak. [​IMG]

   A szobrok az egyetem amerikai történeti iskolájába kerülnek.
   ....
   Gyökerek nélkül a legnagyobb fa is kidől.
   Jaszladany kedveli ezt.
  17. Jaszladany
   Jaszladany
   Pedig egy megtért volt náci is nagyon sokat tehet annak érdekében, hogy segítsen megszabadulni másoknak is ettől a gyilkos ideológiától, ami ugyanúgy elpusztítja a követőit is, mint a környezetükben élőket!
   Hamed Abdel-Samad ezért küzd, miközben állandóan életveszélyben van az ellene kiadott fatwa (iszlám halálos ítélet) miatt. Mert ugye, aki elhagyja az "igaz hitet", annak halállal kell lakolnia! Hát még, ha le is leplezi!
   udvarfy és setni kedveli ezt.
  18. gandi13
   gandi13
   Bar melysegesen elitelem azt ami tortent, mint kivulallo nem egeszen ertem ami pl. Lee tabornokkal tortenik.
   Az ugynevezett politikai korrektseg neveben meglepo, es szornyu dolgok törtennek manapsag.

   Alabama, Arkansas, Florida, Georgia, Mississippi, Tennessee, Texas, Virginia.
   8 olyan allam, ahol januar 19-e Lee szuletesnapja hivatalos allami emleknap.
   Politika ez az egesz szemet vilag:(
   Grant tabornok amikor Lee megadta magat Appomattoxnal a deli hadsereg teljes allomanyat kegyelemben reszesitette.
   Ezt eszakelfelejti?
   Azt elfelejtettek mar, hogy kegyelmet csak az 1970-es evekben kapta meg, es Ford elnok allitott vissza Lee allampolgarsagat?

   Rohej ez az egesz, ami ezen a vilagon tortenik.
   A mindenkori politika az ami meghatarozza a dolgokat, aztan 5-10-15-20... ev mulva ahogy valtoznak a politikai erdekek, ugy valtozik sok ember vevlemenye is.
  19. setni
   setni
   Lebontják elviszik a szobrokat...ha meg valahol rombolják a szobrokat akkora a felháborodás....
   [​IMG]

   Csatolt fájlok:

Megosztás