Novák Katalin: ” Nem az államnak kell eltartani a nyugdíjasokat, hanem a családtagoknak”

Melitta témája a 'Hírek' fórumban , 2019 December 9.

Melitta - 2019 December 9, 05:51
 1. Melitta

  Melitta Adminisztrátor Fórumvezető

  Novák Katalin államtitkár mostani bejelentése megalázó minden családra nézve, hisz mindenkinél találunk nyugdíjas hozzátartozót.

  Rendkívüli közleményben olvasott be a családoknak:

  ” Értetlenül állunk a családok, azon belül a nyugdíjasok elégedetlensége előtt. 2,7%-os nyugdíjemelést kaptak, amivel véleményem szerint többet adtunk, mint kellett volna. Ráadásul nemrég megkapták a prémiumokat is. Mégsem elég nekik semmi. Pedig az idősebb korosztály az, akinek bőven van ideje arra, hogy megkeresse az akciós termékeket, nekik már nem kell új ruhát venniük.
  Ők azok, akik gyermekkorukban megtanultak spórolni és felelősen bánni a pénzzel. Egy átlag keresettel rendelkező családnak egyébként is kötelessége segíteni a nyugdíjas embereket. Szomorúan tapasztalom, hogy a magyar családok egyre telhetetlenebbek, ezért bármennyit is emelnénk a béreken, nyugdíjakon, semmi nem lenne elég számukra. Megkérem a magyar családokat ne folytassanak tovább ilyen pocsékoló életmódot, mint inkább átgondoltabban tervezzék meg a családi költségvetést! “

  Forrás:https://www.rtl-klub.me/2019/11/novak-katalin-verlazito-nyilatkozata.html

  [​IMG]
   

Hozzászólás

Melitta témája a 'Hírek' fórumban , 2019 December 9.

  1. Verbovszki Sándor
   Verbovszki Sándor
   Úgy tűnik, hogy Novák Katalin nincs tisztában azzal, hogy az ő fizetését is részben a nyugdíjasok finanszírozzák, mivel az általuk megvásárolt termék tartalmazza azt az ÁFA-t ami az Államkincstárba befolyik, és amiből az ő fizetését is folyósítják. Azt a fizetést ami nem az általa termelt haszonból származik, mert amit "csinál" az elfolyó költség, mondhatni "here munkát" végez a többi hasonló állami alkalmazottal együtt.
   A nyuggerek nagy része nem tud hosszútávú beszerző kőrutakra indulni, mert fizikailag már kevésbé bírja azt a strapát amely során boltról boltra vándorolna, az akciós termékek felfedezése céljából.
   A magyar családok pedig nem tehetetlenek, és csupán arról van szó, hogy a nagy többsége is a saját létének fenntartásáért küzd, mert érinti őket az elbocsátás, a minimál bér, vagy bérminimum ténye, a hiteltörlesztések és a többi, a napi lét fenntartásért folytatott harc, és ez az amit megtudnak tervezni, nem pedig a tejben-mézben dúskáló nagyképű életmódot, amit Novák Katalin elképzel.
  2. fodor1957
  3. doppio
   doppio
   És Ne nekünk kelljen eltartani az a tökkelütött bagázst kik a rendeleteket hozzák
   Főleg a novák Katalin féléket:
   hu-hú
  4. Umaksuman
   Umaksuman
   Tudom, ezért megint kapni fogok, de kedves Melitta: az megvolt, hogy a www.rtl-klub.me-nek semmi köze nincs az RTL Klub televíziós csatornához, hanem egy közismert kamu híroldal?
   (És még mielőtt megint nekiállnátok a vélt politikai elkötelezettségem miatt fikázni: nem szívügyem az illiberális kleptokrácia, de nem díjazom az álhíreket sem..)
  5. ladybug7spots
   ladybug7spots
   Lehet, hogy ez a hír kamu, nem tudom, de hogy valódisága teljes mértékben hihető, az eddig tapasztaltak alapján, teljes mértékben igaz.
   A témához csak annyit: a nyugdíjasokat nem kell(ene) eltartani, hiszen egy életen át fizettek járulékot, ez valahogy mindig elfelejtődik, inkább tisztességes nyugdíjat kellene adni a többségüknek és ennek megállapításánál mondjuk figyelembe kellene venni a '89 előtti jövedelmeket is.
  6. Melitta
   Melitta
   Umaksuman

   Nem tartok igenyt a kritikaradra mar tobbszor leirtam, de legkozelebb elkoszonok toled.
   Szo szerint masoltam be a hirforrast pont az ilyen kotozkodo okoskak miatt.
   Esetleg hogy te kamuzol az fel se merul benned?
   Ha jo szandekkal szolnal azt privibe tenend es nem a forumon.
   Mielott kritizalsz hasznald a google-t.
   Jo lenne ha olvasnad a propagandat mert nem csak ez a csajszi allitja nyugdijasok regulazasat.
  7. zsolt0z
   zsolt0z
   Én nem hiszem, hogy Novák Katalin ilyet nyilatkozott volna.
  8. doppio
   doppio
   Én is azt mondom lady:
   lehet hogy kamu a hír De Novák Katalin már annyi kegyetlen antiempátiás dolgot mondott.
   Vagy teljesen hihető azok után.
   És nem véletlen hogy ezt gondolták kik estlegesen kumunak szerkesztették
   Az a Nő egyszerűen lelketlen droidként hajt végre és mond bármit!!
   Utoljára módosítva: 2019 December 9
   May113, Könyvmoly Bagoly és sorcier kedveli ezt.
  9. doppio
   doppio
   Előző üzenetem kiegészítem teljesre
   Novák Katalinról mindent el lehet hinni.
   DE.,de...
   A cikk olvasatakor volt egy ellen gondolatom is
   A nyugdíjas réteg fontos a Fidesznek (mint előtte is mindegyiknek)
   Egy tavalyi édesgető Fidesz akció után ezt csak hozzá nem értéséből mondhatta és saját gondolata nem Fidesz utasítás.
   Ha valóban ilyet nyilatkozott azért meghúzgálják a bajuszát.

   Lényegileg mindegy hogy mondta vagy nem mondta Ő pont olyan mit a amit a cikk mond.
   Utoljára módosítva: 2019 December 9
   Könyvmoly Bagoly kedveli ezt.
  10. vandorcsillag
   vandorcsillag
   Akár kamu oldal,akár nem,sajnos az állam így bánik az idős emberekkel.
   Mindig elfelejtik a politikusok,a fiatalabb generáció,hogy a háború után a mai idős emberek építették ujjá az országot.Egyébként mi már legalább megértük az öregkort,elfelejtik,hogy ha szerencséjük van megöregszenek ők is.,de hiszen már a fiatalabb korosztálynak már ők is öregnek számítanak.
   Többször hallottam már a fiatalabb generációtól,..ugyan az csak egy szám...az bizony de milyen?egy élet van benne .Nem tudom van-e a világon még egy ilyen ország ahol így lenézik,megalázzák azt az idős embert aki fiatalon értük dolgozott.
   doppio és sorcier kedveli ezt.
  11. doppio
   doppio
   Nem nem úgy bánik hanem választások előtt ad utalványt.
   Elhitetve átmenetileg, hogy törődik
   Nyugdíj pici emelgetést is mindegyik rendszeresen csinált,ne tagadjuk
   A többi fronton persze nem sokat.
  12. vandorcsillag
   vandorcsillag
   Ja,nem a gazdag nyugdíjasokról beszélek,hanem a hozzám hasonló kevés nyugdíjból élőkről.
   Sajnos velem már nem tudják elhitetni ,hogy mennyire törődnek,hogy mennyire fontos nekik az idős ember.
   A környezetemben több olyan tényleg idős ember él, aki 80-90-n is túl van és a hozzátartozó ,mint én is aki mozgáskorlátozott vagyok, nem tudom ellátni a 92 éves anyámat.Sajnos ez van,tudom sokkal többet érdemel mert nagyon sokat dolgoztak az apámmal együtt értünk.
   Most ott tartunk,hogy március 18-ig lehet az ápolási osztályon,azután mi lesz ,nem tudom.
   Ebben kellene a mélyen tisztelt politikus uraknak segíteni,nem pedig lerázni magukról az idős emberek ellátását.
  13. redredington
   redredington
   Minden tiszteletem a nyugdíjasoké, de szerintem az is gond, ha az állam a nyúgdíjasok kegyét keresi, főleg a választási években. Jönnek az x havi nyúgdíjak, meg mindenféle támogatás igérése, aminek nincs meg a gazdasági alapja. Rengeteg hiba van a nyugdíjrendszerben, amit senki sem akar korrigálni, mert szavazókat veszítene. Ezért megy képletesen a politikai pártok részéről a "nyalás", majd a valóság miatt a választás után pár látszatintézkedés. Ezért lett volna jó, ha megmaradnak a magánnyúgdíj pénztárak. Persze ez igencsak nagy terheket rólt volna pár évtizedig a költségvetésre, az is igaz. Nincs jó megoldás, nem lehet mindenkit othonokba terelni, hogy ezáltal minimazálódjanak a költségek, vagy mindenkinek dupla akkora nyúgdíjat adni, mert nincs realitása a költségvetésben. Egy másik fórumon kiszámolták, hogy ha csak a kb 50 000 katonának méltó béreket adnának, az elvitte volna a 2018-as évi költségvetés 1,75%-át. Emelett ott a többi állami alkalmazott, aki sokat dolgozik és keveset kap, persze ez fordítottan arányos, minnél többet kap, annál kevesebbet dolgozik. Szóval a jobb nyugdíjakhoz, jobb bérek kellenek, aminek a megoldása a gazdaság fejletségén múlik. Továbbá ott a nem csak magyar sajátosság, amikor az emberke csak minimálbérre van bejelentve, abból vonják a különböző dolgokat, a többit meg boritékban kapja. Sokat javulna a költségvetés és ez által a nyugdíjasok helyzete is, ha sikerülni kifehéríteni a gazdaságot.
   setni kedveli ezt.
  14. redredington
   redredington
   Ezért mondom, ez egy összetett terület, ami számos egyébb területtől is függ. Ezt nem lehet megoldani egyik napról a másikra, csak hoszabb távon és módszeresen haladva, ami nem épp a mai politikai garnítúra fő jellemzője.
  15. csigafi
   csigafi
   Nem tudom hogy ez a nő hogy került oda ahol van de hogy nem az eszével ez egészen biztos. Ez a nő a magyar nők szégyene. Ilyen kijelentésért régen máglyán égették volna el ez a kijelentése egyen értékű a boszorkánysággal. TÉNY hogy vannak pazarló családok de nem kéne talán általánosítani

   Ez a videó meg színjáték.

   widike, sorcier, CasaLoma és 1 másik tag kedveli ezt.
  16. csigafi
   csigafi
   Te még nagyon új lehetsz az oldalon.
   Esetleg van bármi amivel alátámasztod a kijelentésedet?
   Hogy ez álhír!
   Hidd el az oldal egyetlen adminja se fog posztolni álhírt még ha fizetnének érte akkor se.
  17. Georgina Bojana
   Georgina Bojana
   *
   Hű de jó lenne egy szaftos levelet írnom ennek a Katalinkának?! Könnyen osztja az észt, hiszen neki nem szükséges csirke aprólékot vennie, sőt nem kell a gyógyszertárban sakkoznia, hogy melyik gyógyszert váltsa ki, mert a többire nem telik? Ő bezzeg könnyen mond ki ilyen idiótaságokat, mert neki nem annyiból kell megélnie, rezsit fizetnie stb. S, ha csak azt a picit számoljuk, hogy a nyugdíjasnak egész nap fűtenie kell(ene) mert egész nap otthon van, mert nem ülhet egész nap az SZTK-ban mert még valami fertőzést megkap. No meg kórházban sem megy, éppen ezért. A gyerekeit sem szipolyozhatja, hiszen nekik is van mit fizetniök. Élve másszon a sírba? Persze, a fidesznyikoknak ez volna a legmegfelelőbb, nem kellene nyugdíjat sem fizetniök. Meddig, meddig élnek ezek az undormányok a nyakunkon? Meddig, meddig feszítik a húrt? S, főleg meddig tűr a nép, akikről Bródy János teljesen őszintén és igazoltan elmondta a tutttit, az igazat:

   Ezt meg a fityeszre értettem, s ezzel nem vagyok egyedül:

   Bizony, bizony a hócipőm már úgy tele.... Ne hintsed itt a rossz dumát... Miért nem húzol elfele? Nem érdekel, hogy mit papolsz! Belőled több, volt, mint elég...
   Végezetül: nem kóser amit kavarsz....
   Ernoe, klarissza4 és csigafi kedveli ezt.
  18. vandorcsillag
   vandorcsillag
   Talán,máris javulna a helyzet ha az ellopott pénzt mindegyik politikus visszaadná,nem pedig a gazdaságra és a költségvetésre fogni,hogy jaj de kevés.
   Ernoe kedveli ezt.
  19. Melitta
   Melitta
   Mi is az ami nem hiheto?
   Torveny van ra hogy a gyereknek kotelesege eltartani a szulot.
   75 ev felett nem jar minden gyogykezeles.
   A nyugdijak megadoztatasa is targyalas alatt van , ill lehet mar ez is meg van szavazva valami salata torvenybe.
   A temeteset is maga intezheti akar gyakorlatilag a sirasastol kezdve mindent ha nem futja a nyugdijbol.
   Csak hirtelen ez par dolog jutott eszembe biztos van meg amit a nyugdijasok rovasara csinalnak ill terveznek csinalni.

Megosztás