nyelvtörők

Claire111

Állandó Tag
Állandó Tag
Csóri csiga csalán csúcsán cselleng, csalán csúcsát csipegetve leng fent.
De a csalán nem tűrte, s csóri csiga csupasz csápját megcsípte.
 

Linducee

Állandó Tag
Állandó Tag
A pápua törzs főnökét úgy hívták, hogy Puapó. Puapó már nagyon öreg volt, meghalt, ezért a törzs tagjai elhatározták, hogy választanak egy pót pápua Puapót. Ez a pót pápua Puapó nagyon szeretett póni lovakra vadászni, a popójukat levágta, megsütötte és megette, ezért elnevezték Póniló-popót-lopó pót-pápua Puapónak. Az elhízás már kezdett veszélyessé válni, ezért a törzs varázslója azt tanácsolta neki, hogy szopogasson pimpó-gyökereket. Ezért elnevezték Pimpó-gyökereket szopó puha-popójú-poniló-popót-lopó Pót-pápua Puapónak. Mivel a törzs a Limpopó környékén élt, ezért a törzs főnök teljes neve így hangzott: Limpopói Pimpó-gyökeret-szopó puha-popójú-poniló-popót-lopó Pót-pápua Puapó.
 

szekeres63

Állandó Tag
Állandó Tag
A gyárkémény reszelt ormán élt egy hétig reszelt tormán.

A jó jojó a jó diák jó játékszere

A kerületi kerülgető kerülgetné a kerületi kerülgetendő kerülgetni valót, de a kerületi kerülgetendő kerülgetni való kerülgeti a kerületi kerülőt

A kiskakas kikukorékolásig él.
 
A kotyogó klotyó felé totyog a vén, motyogó lotyó, de késő, mert a rotyogó gatyóból potyog a motyó.


Te tetted-e e tettetett tettet, te tettetett tettek tettese, te!

Egy icike-picike pocok pocakon pöckölt egy másik icike-picike pockot, mire a pocakon pöckölt icike-picike pocok is jól pocakon pöckölte az őt pocakon pöckölő icike-picike pockot.

:D
 
Oldal tetejére