Ottawa vizsgálja, használnak-e kanadai fegyvereket Hegyi-Karabahban

Melitta témája a 'Hírek' fórumban , 2020 Október 3.

Melitta - 2020 Október 3, 04:27
 1. Melitta

  Melitta Adminisztrátor Fórumvezető

  Vizsgálatot indítottak a kanadai hatóságok annak kiderítésére, hogy használnak-e kanadai hadianyagot a hegyi-karabahi konfliktusban – közölte pénteken Ottawában újságíróknak nyilatkozva Justin Trudeau kormányfő.

  A hegyi-karabahi konfliktusban esetlegesen felhasznált hadianyag ügyében Francois-Philippe Champagne kanadai külügyminiszter megindította a vizsgálatot annak feltárására, hogyan történhetett ez meg – mondta a miniszterelnök.

  Előzőleg a Globe and Mail című kanadai lap azt írta, lehetséges, hogy a hegyi-karabahi harci cselekményekben Azerbajdzsán török drónokat vet be, amelyekben kanadai alkatrészek vannak.

  Ottawa 2019-ben jelentette be, hogy leállította minden hadianyag szállítását Törökország részére a Szíriában végrehajtott Béke Forrása fedőnevű török hadművelet miatt, amely a kanadai külügyminisztérium szerint aláásta a térség békéjét.

  A fegyverszállítási tilalom 2021 júniusáig van érvényben, de a lap értesülései szerint a kanadai hatóságok idén májusban kivételt tettek egy kanadai vállalattal, amely egy pilóta nélküli repülőgépeket gyártó török cégnek szállított berendezéseket.

  MTI

  [​IMG]
   
  Georgina Bojana kedveli ezt.

Hozzászólás

Melitta témája a 'Hírek' fórumban , 2020 Október 3.

  1. setni
   setni
   Majd kapnak mástól...
   Jó megoldás nem nagyon van.
  2. redredington
   redredington
   Micsoda álszentség. Ilyen alapon semmit sem lehetne eladni külföldre, mert azt fegyverként használhatja valaki. Talán az ipadot használták a sufni tűzérség célzásához a szíriaiak. Akkor mobilt sem lehet eladni? Másrészt, ha nem konkrétan a gyártó cég vette meg, hanem közbe van iktatva más cég~ek, akár más országokon kerszetül, akkor nehéz lesz bizonyítani a dolgot. A törökök majd nem fognak egyet odaadni, hogy nézd meg milyen alkatrészek vannak benne.
   setni kedveli ezt.
  3. 28657
   28657
   Nem kell álszentségeskedni, a kanadai fegyvergyártók is eladásra termelnek, mint a többi. Lényegtelen, hogy a fegyver direkt vagy kerülőúton jut el a vevőhöz. Törökország amúgy NATO tagország pont mint Kanada majdnem 70 éve szövetségesek, ugyanabba a katonai tömbbe tartoznak, egymást segítve, támogatva, vállvetve harcolnak a világbékéért.
   Utoljára módosítva: 2020 Október 3
   sidavoq és setni kedveli ezt.
  4. Verbovszki Sándor
   Verbovszki Sándor
   Valóban álszent dolog ez. Amelyik ország teheti az mind benne van. Vagy közvetlenül, vagy közvetetten.
   sidavoq és setni kedveli ezt.
  5. setni
   setni
   Hogy ne menjünk nagyon vissza ha az észak és dél-vietnam konfliktusába nem avatkoztak volna be akkor nem lett volna az usa belépése.
   Vagy ott van van afganisztán kik is fegyverezték fel a mudzsahedineket a legmodernebb fegyverrendszerekkel?...
  6. Kufirc
   Kufirc
   Nembazmeg, kanadait nem használnak, ahogy szerb fegyvereket sem. Az üzlet az üzlet.
   Elnézem ezt a képet, ahol guggoló emberek mossák?, vagy tartják karban a képkarabélyt. Annak idején fegyveranyag-karbantartás címén, főleg lövészet után, hasonlóképpen tisztítottuk a fegyvereket, de csak a tisztesek, a sima honvédeknek olajjal kellet tisztítaniuk. Igaz, ember ellen soha nem kellett használnunk, legfeljebb szilveszterkor a külső őrségeben a kútkáva ellen.
  7. triglav
   triglav
   A muzulmán országok minden háborús konfliktusban támogatják egymásta "hitetlenekkel" szemben, míg az állítólag keresztény Nyugat be nem avatkozást hirdet.
  8. setni
   setni
   Ez nem épp így van
   Az öböl-háborúban sem így volt.
   Lehetne sorolni tovább.
  9. deciso
   deciso
   Nem tudnád te azt annyira 100 ig sorolni.
   És közhelyszerű alapigazsága van neki támogatják egymást a "hitetlenekkel" szemben.
   Nem vitás hogy alapból és a múlt tapasztalatai miatt így van.Ám ezt időnként felül írják más érdekek.
   Kuvait esetében voltak magasabb szempontok.
   Irak szembekerült pénzügyileg és gazdaságilag Kuvait-l
   És a lerohanást persze több arab ország maga jövőbeni sorsát félve.Nem támogatta Irakot. Szaúd-Arábia erőteljes Irak ellenes fellépése.Is természetes és a közhelyes alap igazságot nem csoda hogy felül írta: "támogatják egymást a "hitetlenekkel" szemben."
  10. setni
   setni
   Nem akartam ennyire belemélyülni a témába de, a muzulmán vallás így az országok is legalább két irányzatba tömörülnek szunniták és siiták...nem annyira kedvelik egymást .
   Hidd el elég sokáig tudnám sorolni a konfliktusokat.
  11. deciso
   deciso
   Már megint az utolsó mondat rontja el.Mert ugye nem arról volt szó vannak-e konfliktusaik vallásban, vagy egyébben hanem hogy mennyire állnak szemben a külső ellenséggel
   A vallási egységük a két irányzat ellenére muzulmán.
   És mint közhely megállja a helyét, amit írt az eredeti író.
   Épp csak időnként születnek különbözőségek Ezek mögött többször van gazdasági ellentét Pont mint az általad felhozott öbölháború.
   A vallási különbözőségek miatti nem teljesülés az a ritkább kifelé nézve.
   Az a téma amit az illető állított.Annak tekintetében kell érveket hozni és vizsgálni
  12. setni
   setni
   ˝minden˝
   Akkor rossz a fogalmazás.

Megosztás