Pro Darwin Part 2

Kicsi Fecske

Állandó Tag
Állandó Tag
No, ugye, hogy ugye!

Még hogy Ernő rosszul beszél?

Akkor az a sok birka, aki köztünk él, hogyan evolúciósodik? Csatolás megtekintése 1330133





"....A bárány gazdája, Blasius Lavrentiev úgy fogalmazott, egy héten keresztül várta, mikor ellik meg az anyajuh, de amikor meglátta a jövevényt, sokkot kapott. – Tél volt, amikor rájöttem, hogy a juh vemhes, de örültem neki, hogy majd eladom a bárányokat, és egy kis pénzhez jutok. Viszont amikor megláttam az emberarcú bárányt, azt hittem, meghalok a látványtól – mondta az állattenyésztő......"

Nem volt felkészülve ilyen gyors evolucióra.......​

Erről a kisvideóról az a történet jutott az eszembe, mikor a szerzetes úgy jutott pénzhez, hogy elkötötte a paraszt szamarát. Magát kötötte helyébe, és mikor a paraszt meglátta, megkérdezte a szerzetestől, hogy került oda. Mondta neki, hogy megvertem anyámat, így az elátkozott, most telt le az átok. Mikor a paraszt elment a vásárba újabb szamarat venni, ott látta a szerzetest, és mondta neki, hogy felismerte, többet nem veszi meg Béküljön ki az anyjával, és többé ne verje meg.
Lehet, hogy ez is megvete az anyját?...
Én inkább a földönkívüiek génmanipulációjára gyanakszom.....
Legyen nagyon szép, és vidám napotok!
Sok szeretettel Erzsi.
 

vandorcsillag

Állandó Tag
Állandó Tag
Ezt a cikket olvastátok már?2014 decemberi.
http://www.origo.hu/tudomany/20141203-nyilvanossa-tettek-darwin-evolucios-jegyzeteit.html
A Cambridge-i Egyetem digitalizálta a biológus naplóját - online olvashatjuk az evolúcióról szóló első jegyzeteket.

Az evolúcióelmélet megszületik
Charles Darwin brit természettudós a 19. században olyan elméletet dolgozott ki, amely megváltoztatta az emberek világnézetét - bár már korábban is voltak hipotézisek, amelyek azt feltételezték, hogy a fajok fejlődés útján alakultak ki a Földön, ő volt az első, aki részletesen kutatta, majd elméletbe foglalta feltevéseit.

20141203darwin-jegyzetek1.jpg

Darwin egyik jegyzetfüzete

Forrás: Flickr/Travis
1831-ben indult el a Beagle fedélzetén arra az utazásra, amely alapján „A fajok átalakulása” című jegyzetfüzetét írta - ez egy olyan földkerülő út volt, amely során több egymástól eltérő terület élővilágát tanulmányozhatta. Bár geológiai cikkeket írt a brit újságoknak, saját magának a fajfejlődésről jegyzetelt,az is igaz, hogy ezeket a feljegyzéseit ekkoriban még senkinek nem merte megmutatni.

A Beagle útja öt évig tartott. Darwin eljutott a Zöld-foki szigetekre, Brazíliába, Montevideóba és Buenos Airesbe, Tűzföldre, a Falkland-szigetekre, Patagóniába, Dél-Amerika nyugati partjára, a Galapagos-szigetekre, Tahitire, Új-Zélandra, Ausztrália több városába, a Kókusz (Keeling)-szigetekre, Mauritiusra és Fokvárosba is. Persze nem ült öt éven keresztül a hajón, hanem közben több kutatóutat teljesített a szárazföldön, és folyamatosan feljegyezte megfigyeléseit, tapasztalatait. Ezekből megírt könyvét, „A fajok eredetét” azonban csak sokkal később, 1859-ben adta ki, tartva a vallásos ország felháborodott reakciójától.

Digitálisan elérhető Darwin-vázlatok
Az eredeti jegyzetek, amelyeket most már digitális formában is megtekinthetünk, a Cambridge-i Egyetem tulajdonában vannak. Több mint 12 ezer kép került nyilvánosságra, rajtuk Darwin legfontosabb elméletének alapjai. A Transzformáció, a Metafizikai és a Ceruzavázlatcímű jegyzetfüzeteket publikálták a kutatók. Utóbbi azért fontos, mert ebben használta Darwin először a természetes kiválasztódás kifejezést. A szintén publikált D és E Jegyzetfüzetekben kezdett formálódni a természetes kiválasztódás elmélete, ezeket 1838-1839-ben vetette papírra.

20141203darwin-jegyzetek.jpg

Darwin szobra a londoni Természettudományi Múzeumban

Forrás: Photononstop/Philippe Lissac/Godong
Ezek a dokumentumok valóban „A fajok eredete” alapjait tartalmazzák - nyilatkozta David Kohn professzor, a Darwin Kéziratok Projekt vezetője, aki együttműködött az egyetemmel a digitalizálásban. Darwin nagy vonalakban leírta bennük a természetes kiválasztódás alapjait - fűzte hozzá a szakember.

A füzetek nem csak írásokat, de rajzvázlatokat is tartalmaznak. A digitalizált verzió több mint 30 ezer jegyzetoldalt tett nyilvánossá, amelyeket Darwin 1835-től 1882-ig vezetett. A természetes kiválasztódást pedzegető jegyzetekkel azonban még nincs vége a természettudós hagyatéka feldolgozásának - 2015 júniusában jön az újabb adag digitalizált jegyzet, amely „A fajok eredetének” előkészítését, az akkor készült írásokat mutatja majd be.
 

klari.suline

Állandó Tag
Állandó Tag
A Természet IQ-ja c. könyv magyar szerzők műve, a kötet amerikai kiadása az USA Book News versenyében a tudomány kategórián belül a Best Books of the Year díjban részesült 2009-ben, majd 2011-ben az Egyesült Államokban az év könyve lett. Film is készült belőle, amit nagy sikerrel vetítenek a magyar mozik is. A könyv az állati ösztönök komplexitását mutatja be, ami ugyancsak szemben áll a darwini evolúcióval.
Beszélgetés a szerzőkkel a könyvről és témájáról, valamint a filmről: (nem tudom beilleszteni)

http://videa.hu/videok/nagyvilag/a-termeszet-iq-ja-a2HURPCDrfneCvbA

És a film előzetese:


Szia!

Keresem ezt a filmet, ha esetleg tudsz valami fellelhetőséget, megköszönöm!
 

Ernoe

Állandó Tag
Állandó Tag
de rég voltam erre.
emlékszem, egyszer régen Ernoe írta, hogy a baglyoknak nincsen kloákájuk.
neki hoztam ezt a videót:

Kedves Bogoj köszi a meggyözö videot
-
Nem vagyok ornitologus, korrigálnom kell magamat. Van nekik kloákájuk amin keresztül a tojás, vizelet és gázok elhagyja a testüket.
A videon pisilni és pukizni látjuk a bagjokat nem kakálni. :)

-
A bagjok egészben nyelik le az álldozataikat, szöröstül, böröstül és amit nem tudnak megemészteni azt kiokádják.
Néha olyan sértetlenül, hogy a csontvázbol össze lehet állitani az egeret amit kiköptek.
-
A bagolynak nincs hugyhojagja és pisilöje, a veséböl rögtön az urinvezetékbe megy a folyadék és innen a szabadba.
A bagoly vizelete nem büzlik, mert a nitrogén egy alacsonyabb oxidatios fokozaton, nehezen oldhato hugysav formájában találhato.
Madárkaka csak akkor büzlik, ha egy nagy halomban van és anaerob bakteriumok eltudnak benne szaporodni.
-
Valahol olvastam, hogy a bagoly az egyetlen madárfajta amelyik képes a kék szint érzékelni.
 

Ernoe

Állandó Tag
Állandó Tag
Nem lehet téged komolyan venni Ernoe, sztem csak szórakozol az evolúciós témával, okosabb vagy Te annál, hogy ilyen ostobaságokban higgyél :D
A kétéltű és a tüdős hal nem átmeneti lények, hanem véglények, akárcsak a macska, vagy a kutya. Ha nem azok lennének, meg se lehetne a fajukat határozni.
Az pedig, hogy az emlősállatok visszatértek a tengerbe, simán mese. Még senki sem látott bálnát az erdőben sétálni :D Ja persze, a bálna a tehén unokája. És a bivaly tényleg szeret pancsikolni. Voálá, az evolúció bizonyítéka!
Az idióta állatkísérletek a kétfejű borjúval, meg a hatlábú csirkével a legjobb példák arra, hogy mutáció útján csak nyomorék élőlények jönnek létre. De még ahhoz is intelligencia beavatkozása kell.
-
Minden maélö élölény mögött egyforma hosszu fejlödési szakasz áll és ezért nem is mondtam, hogy "átmeneti lények" lennének. A létezésük azt bizonyitja, hogy az átalakulásnak nincsenek technikai akadályaik. Elölények képesek szép lassan az egyik mediumbol áthelyezni az otthonukat egy másik mediumba (viz, szárazföld, levegö).
-
Te aki még abban is kételkedsz, hogy egy Sziriai menekült magyar teritoriumon élve otthonra tudna találni, anélkül, hogy levetközze teljesen a kulturköréböl hozott értékeket, természetesen nehezen fogod fel az evolutios változásokat. :)
-
Az pedig, hogy az emlősállatok visszatértek a tengerbe, simán mese. Még senki sem látott bálnát az erdőben sétálni :D Ja persze, a bálna a tehén unokája. És a bivaly tényleg szeret pancsikolni. Voálá, az evolúció bizonyítéka!
-
A fajfejlödés összehasonlithato egy kicsit az egyedfejlödéssel, rollad sem lehetne elképzelni, hogy az életed elsö 9 honapját egy vizzel töltött burokban töltötted el, hogy ugy bujtál a világra egy normális állapotban alig egy zollos lyukon.
-
Ahogy az egyed egy fejlödésen megy át, ugyan ugy a világ és a benne képzödött lények sem mindig olyanok voltak mind ma. Nem a mostani bálna hanem a bálnák elödei éltek szárazon. Talán ha ezt megértenéd nem ellenkezne az agyad.
-
Az idióta állatkísérletek a kétfejű borjúval, meg a hatlábú csirkével a legjobb példák arra, hogy mutáció útján csak nyomorék élőlények jönnek létre. De még ahhoz is intelligencia beavatkozása kell.
-
Kétfejü borjut nem akar senki csinálni mert minek, már egy fejjel is alig tudnak az emlösök világra jönni. Hogy mégis vannak ilyen lények az mutatja, hogy a természet mindent kiprobál ami csak lehetséges. Ami nem elönyös, nem életképes az elpusztul.
-
Nem kell intelligens beavatkozás ahoz, hogy egy sziámi iker jöjjön a világra, (csak nem képzeled, hogy a Jézuska megbüntette a szülöket), a buzát amit ma eszünk is buta véletlen hozta a világra, mi csak kihasználjuk az elönyünkre. A szelid állatok májbetegek, ha egy nö naponta menstruálna mind egy tyuk hát orvost kéne hivni.
-
Nem ahoz kell intelligentia, hogy egy kö parabola-pályát irjon le röpülés közben hanem ahoz, hogy egy nem-kö azt felismerje.
-
Így van. De azt már csak Te állítod, hogy az élet is a porból származik. Ilyen ostobaságot semmilyen vallás sem állít.
-
Nem voltál még temetésen? A "porbol vagyunk - porrá leszünk" a világ össze temetökertjében a standard liturgiához tartozik.
Olvassad el a Bibliábol a Genezis 1,1+2-t.
-
Hogy ne legyen unalmas a beszélgetés, megemlitem, a nyugati országokban, lassan nem merik a papok ezt az idézetet felolvasni mert ezekben az országokban nem bomlanak le a halottak a temetöben. :)
-
A sok vegyszer, nehézfém, nitrogén miatt hiányoznak a földböl a hullákat lebonto bakteriumok. Az egyik ok az amalgán fogtömésekben keresendö. Vannak akik a talajban levö kevés vizre, mások a virágokkal diszitett sirhelyek tulöntözésére gyanakszanak.
-
Minden esetre, Németországban, Ausztriában, Schweizban, a sirhely lejártakor még ugy néznek ki a hullák mind Szent István jobbja, egészen frissek. :(
-
Ami azt illeti: inkább elgondolkodhatnál azon, hogy a Biblia szerzői honnan tudták 4000 évvel ezelőtt, hogy a földnek ugyanaz a kémiai összetétele, mint az emberi testnek? Még ha látták is, hogy a halott élőlény elenyészik és porrá lesz, a molekulák és egyebek ismerete nélkül egyáltalán nem magától értetődő, hogy a testük kémiai összetétele ugyanaz, mint a földé.
-
Szerintem a Genezist iro Biblia szerzöi nem voltak buták, látták, hogy mit eszünk, látták mit esznek az állatok, mitöl gyarapodnak a növények és hogy a halottak szépen elporhadnak. Az ujszövetség iroi nagyon naivak voltak egy üres koporso láttán azt gondolták, a halott összecsomagolt és element sétálni.
 

Ernoe

Állandó Tag
Állandó Tag
Szerintem az a csőlátás, ha a semmire épít fel valaki egy elméletet, de ahhoz olyan szilárdan ragaszkodik, mintha lenne bármi alapja, vagy bárki is bizonyította volna.
-
Kedves Jászladány @Jaszladany
-
Ha ha az evolutioselmélet alaptalan lenne akkor nem tudnánk megmagyarázni semmit a biologiábol, minden egy deus ex machina lenne.
-
Az evolúció-elméletet még akkor gyártották, egyébként már az ókorban is létezett, amikor még senkinek fogalma sem volt genetikáról, DNS-ről, és egyebekről. Azt hitték, egy szárny vagy egy láb csakúgy kinő, ha épp arra van szükség (akkor még azt is elhitték, hogy a kukac a rothadó húsban keletkezik). Érthetetlen, hogy gének felfedezése után hogyan tudnak még hinni ebben egyesek.
-
A kukac valoban a "rodhat husbol" jön ki és ez még mindig egy precizebb megfigyelés mind az ujcsettintö isten meséje. Hogy a kukac a husbol jön ki mutatja, hogy az élet anyagi, nélküle nincs élet.
-
Egyébbként nem az evolutio hanem az evolutio mechanizmusának a magyarázata ami finomul a tudásunkkal, a vallások azok akik nem tanulnak hozzá, szerintük kész lényeket helyeznek istenek a földre.
-
És számomra érthetetlen, hogy Te, aki jártas vagy az informatikában, hogyan hiheted el azt, hogy a génekbe kódolt sok millió információ (amelyek leolvashatók, és amelyekhez tartozik egy tökéletes biológiai kódoló és dekódoló rendszer), spontán magától alakult ki, véletlenek során. Te programozó vagy, és mégis elhiszed, hogy a génekbe kódolt információ a semmiből lett? Véletlenül, magától?
-
Ki mondta, hogy a gének csupán spontán formálodtak? Te magaddal vitatkozol. Miért nem figyelsz arra amit a másik mond? A multunk a geneinkbe van irva, mind ahogy az élet a homlokunkon látszik.
-
Mennyi az esélye annak, hogy egy bonyolult program tök magától megíródjon a számítógépeden, amíg Te mondjuk alszol? Pl. egy olyan program, ami alapján egy egysejtű felépül? Hogy az embert már ne is említsük? Mert abból már az is elég lenne, ha az szem kialakulásának genetikai kódját kiemelnénk. Komolyan elhiszed, hogy a szem létrejöttéhez szükséges genetikai információ magától alakult ki? Vagy bármelyik szervünkhöz?
-
Rengeteg féle fajta fényre érzeékeny szerv (szem) jött létre az evolutio során, te ott követsz el hibát, hogy azt képzeled egy ez volt a cél. Ha sikerül valami ha nem te mindig azt mondod "az isten akarata". Ha tulélsz egy autobalesetet, az "örangyal megmentett", ha beteg leszel "megvert az isten".
-
Mi meglepö van abban, hogy az élölények látnak? A világ legnagyobb része foton-bol áll, az anyag csak ennek a "meggumosodása". Nézzd meg menyi "hézag" van a planeták között, de fénnyel szinte mindenüt találkozol. :)
-
Komolyan elhiszed, hogy a tüdő vagy a láb létrejöttéhez szükséges genetikai információ csakúgy, a semmiből "belemutálódott" a genetikai programba?
-
Nem a semmiböl kedves Jászladány hanem korábban élt élölények nyerte tapasztalatok lettek tovább-fejlesztve.
Ahogy látod a csirke lábában megtaláltuk az informatiok amit a Dinoszauruszoktol örököltek.
-
Komolyan elhiszed, hogy az első sárgalacsin életre kelt genetikai kód nélkül? Aztán a semmiből írt magának egy genetikai kódot, amit aztán tovább írt, míg bele nem programozta magába egy ember teljes genetikai információját? Ez komoly, diaboli?
-
Nem az elsö galacsnyi kedves Jászladány, már megint magaddal vitatkozol. Van fogalmad menyi "sár-galacsnyi" formálodott már az univerzumban? Volt neki helye és ideje formálodni.
-
És mibe programozta bele? Mert hogy DNS nem keletkezik sejten kívül. Ahogy egyetlen sejt sem jön létre DNS nélkül. Hagyjuk már békében nyugodni Darwint.
-
Orjásmolekulák bizony létrejönnek maguktol, a DNS egyébbként egy nagyon unalmas molekula halmaz, mindig egyazon három betü. Ne széditsen meg téged, hogy nagyon sok kapaszkodik belöllük egymásba (sokszor olvasni, hogy az ember velamenyi sejtjében találhato DNS összhossza 1000-szer akkora mind a Föld-Nap távolsága. Ez széditö, de miért nem gondolkozunk el azon, hogy menyit pisilünk ki ebböl egy alkalommal, vagy, hogy hány milliard elektron van mozgásban ha felkattintjuk a lámpát...
-
Egyszerűbb és becsületesebb lenne, ha azt mondanád: nem akarom elfogadni Isten létét, ezért inkább, az istenhit elleni tiltakozásul, elfogadom azt a képtelenséget, hogy az ember és minden élőlény teljes genetikai információja a semmiből, magától keletkezett, a hozzá tartozó a biológiai kódoló és dekodoló rendszerrel együtt!
-
Már ne haragudj de eddig csak arrol tettél tanubizonyságot, hogy nem értesz a természettudományokhoz, honnan kaptad ugy hirtelenébe elö az Isten figuráját? Hol van a logika a mondottak és a bedobott fantázialény között? :(
-
Járt itt a fórumon régebben egy Karesz nevű fórumozó. Ő legalább megmondta: nem hisz Istenben, de az evolúció blőd állításait sem képes elfogadni. Aki nem istenellenesen, hanem objektíven vizsgálja meg az evolúciót, az minimum kételkedni fog benne. Csak azok fogadják el feltétel nélkül, akik az istenhittel szembeni támadásul akarják felhasználni.
-
Az evolutioval kutatok foglalkoznak akiknek az a feladatuk, hogy kételkedjenek. Ezért fizetik meg öket.
-
Mi csak anyiban vagyunk bizosak, hogy az elmélettel nagyon sokmindent meglehet magyarázni a világba mig istenekkel semmit.
-
A tudományos kérdés egyébbként sem az kit tehetünk felelössé a világban történö események miatt, hanem hogy hogyan müköd a világ.
 

Jaszladany

Állandó Tag
Állandó Tag
Dehogy kezdem én ezt a semmiből lett ember mese fölötti vitát Ernoe. Tiszta nevetséges, hogy azt kelljen magyarázni felnőtt embereknek, hogy semmiből nem lesz valami, a halott anyag nem kel életre, és a halból sosem lesz se gyík, se madár. Hagyjál már ilyen blődségekkel Ernoe, még egy óvodást se tudsz meggyőzni erről. Ahhoz, hogy ezt valaki elfogadja, nem kell más, csak egy jó nagy adag istentagadás. A józan észt ki kell zárni. És csak azért lehet behülyíteni vele az embereket, mert azt hazudjátok, hogy ez a képtelen mese tudomány, és a sok közönyös ember, akinek tökmindegy, csimpánz volt-e az ükanyja vagy sem, aki nem veszi a fáradtságot, hogy utánanézzen, miért csinálnak majmot belőle, benyeli ezt a maszlagot, és beáll a bégetők sorába, nehogy tudományellenesnek titulálják.
Tudomány egy frászt!

A büdös életbe nem jött létre soha semmi magától, ami nem volt. Soha nem kelt életre halott anyag, és soha semmilyen kísérlettel nem sikerült új fajt előállítani, hiába bombázták szét szerencsétlen muslicákat radioaktív kütyükkel. Nevetséges képtelenség az egész elmélet, egy 19. századi unatkozó, kóválygó képzelgése, aki még csak nem is biológus volt. Ő maga se hitte komolyan, hogy igaza van. Azóta már ezerszer bebizonyosodott, hogy mindenben tévedett. Ha ma élne, ő lenne az első, aki visszavonná az egészet. Csak az ilyen vallásellenes materialista aktivisták ragaszkodnak még ehhez a bukott elmélethez, mint Te, Ernoe.
 

Ernoe

Állandó Tag
Állandó Tag
Kedves Jászladány
-
Csak a teremtésmythoszok beszélnek arrol, hogy "semmiből lett ember", az evolutio az elödeinkböl proválja levezetni a létezésünket.
-
A kávézás közben nem tudok sokat irni, majd délután visszatérek. Ha ráérsz gndolkozzál el az Origamin.
-

-

A sejtek osztodnak, ugyan ugy mind ahogy a papirt hajtogatjuk. Egyszerü müvelet. Az összes élölény sejtekböl áll, akár milyen különbözöen is nézünk ki. Az agyunk nem véletlen néz ki ugy mind egy karfiol.... a férfinek is van cicije mert nem volt idö lebontani... még jo, hogy a musink összefort és penisz lett belölle, a varradást megcsodálhatod, erröl nem beszél a biblia... :)
-
Probálj egy repülöt hajtogatni, mikor majdnem kész vagy észre fogod venni, hogy a lehetöségeid csökkennek, az összes következö hajtogatás csak cifrázni fogja a repülöt. Ezért van, hogy a kutyábol nem olyan könyü kutyátol teljesen eltéröt csinálni. Van egy csomo "hajtogatás" ami stabil ezeket nevezed te "tipusoknak"
.....
 

Jaszladany

Állandó Tag
Állandó Tag
Kedves Jászladány
-
Csak a teremtésmythoszok beszélnek arrol, hogy "semmiből lett ember", az evolutio az elödeinkböl proválja levezetni a létezésünket.

A sejtek osztodnak, ugyan ugy mind ahogy a papirt hajtogatjuk. Egyszerü müvelet. Az összes élölény sejtekböl áll, akár milyen különbözöen is nézünk ki.
.....

Kedves Ernoe, én nem ismerem a teremtésmítoszokat.
A materializmus, amit te vallasz hitednek, azt hirdeti, hogy az egész világegyetem a szingularitásból állt elő, ami, akárhogy csűrjük csavarjuk, a semmi. Ha nem semmi, (mivel a materialisták se tudják, hogy mi), akkor az állt elő a semmiből, amiből a szingularitás lett. Ákárhogy nézzük, egy nagy marhaság, már bocs. Semmiből nem lesz sem anyag, sem energia, még kevésbé információ. Úgyhogy olyan elmélettel, aminek ez az alapja, kár is a továbbiakban foglalkozni.

A sejt osztódik Ernoe, ezt soha senki sem tagadta, de ahhoz hogy osztódjon kedvesem, kell egy program, ami alapján osztódik, tudod-e. Az az embrió, amiből az ember lesz, amire Te előszeretettel hivatkozol, egy pontosan beprogramozott információrendszer alapján osztódik és alakul ki, nem csak úgy a véletlenek folytán. Ha ebbe a programba csak egy apró hiba csúszik, az ember máris fejlődési rendellenességgel jön világra, ami életképtenné teszi, nem pedig egy fejlettebb faj felé tendál. És ne gyere nekem rezisztenciával és hasonlókkal, mert attól, hogy valaki kap egy oltás TBC ellen, még nem fejlődik fejlettebb fajjá. Jó lenne, ha végre nem kevernék a fajok alkalmazkodó képességét a fajfejlődéssel.

És ahhoz, hogy egy sejt osztódjon, ahhoz a sejtnek létre kell jönnie. De a sejt is egy program alapján jön létre, amit a DNS-e tartalmaz. A sejt nem tud létrejönni DNS nélkül. DNS viszont nem alakul ki a sejten kívül. Már innentől dől az egész evolúció-mese.
Lásd be végre, hogy a genetika véglegesen megdöntötte ezt az amúgy is gyenge lábakon álló darwini képzeletvilágot a lábakat növesztő halakról, a királyfivá változott békáról és hasonlókról.

A múltkor a kedvedért belementem, hogy végigvegyük az evolúció összes többi képtelen állítását, mindről tök egyértelmű, hogy vagy hamis, vagy elferdít dolgokat, mint pl. amikor az élőlények fajokon belüli variációit és alkalmazkodó képességét az evolúció bizonyítékaként hozza fel, vagy a különböző kövületekről per has azt állítja, hogy azok egymásból alakultak ki, noha erre a világon semmiféle bizonyíték sincs, és soha, egyetlen köztes élőlényt se találtak.
De semmi értelme ezekről se fecsegni, amikor már alapjaiban is téves az egész darwinizmus.
Élet csak élőtől származik, az élőlények a génjeikbe kódolt információt adják tovább az utódaiknak, azoknak az alapján fogannak meg és fejlődnek ki. Ez a tény Ernoe, semmilyen más módot nem ismerünk az élet létrejöttére és fejlődésére. Információ pedig nem keletkezik magától, azt csak intelligencia tudja létrehozni. Ezek azok a tények, amit a tudomány ma alátámaszt, nem pedig az ilyen blőd fantáziálások, hogy a semmiből anyag lett, ami életre kelt, és emberré fejlődött.
 
Utoljára módosítva:

Ernoe

Állandó Tag
Állandó Tag
Utoljára módosítva:

Jaszladany

Állandó Tag
Állandó Tag
Kedves Jászladány @Jaszladany
-
Mielött megválaszolnám a hosszu leveledet, szabadjon megkérdeznem, hogy szerinted a világ mindig ugy nézett ki mind ahogy ma látjuk?
-
A planetánk soha nem volt üres mind mondjuk a Hold?
Nem kell aggodnunk, hogy egy szép napon (rajtunk kivülállo okokbol) a Nap kihül, vagy a fejünkre esik egy komét?
-

Egy szóval se mondtam, hogy a világ mindig olyan volt, mint most. De mitől bizonyítaná ez a darwinizmust?
A föld is volt üres, és a Nap is kihűlhet. Honnan veszed, hogy én másképp gondolom?
 

Ernoe

Állandó Tag
Állandó Tag
Egy szóval se mondtam, hogy a világ mindig olyan volt, mint most. De mitől bizonyítaná ez a darwinizmust?
A föld is volt üres, és a Nap is kihűlhet. Honnan veszed, hogy én másképp gondolom?
-
Ennek örülök. Akkor már csak azt kérdezném röviden hogyan, mikor és milyen sorrendben jelentek meg az élölények a Földön?
-
Mert ügye az evolutio erröl szol és nem arrol, hogy kész állatok emberek és cserepes virágok hullottak az égböl.
 

Jaszladany

Állandó Tag
Állandó Tag
-
Ennek örülök. Akkor már csak azt kérdezném röviden hogyan, mikor és milyen sorrendben jelentek meg az élölények a Földön?
-
Mert ügye az evolutio erröl szol és nem arrol, hogy kész állatok emberek és cserepes virágok hullottak az égböl.

Az evolúció arról szól, hogy a semmiből keletkezett anyag egyszercsak magától életre kelt. És ember lett belőle.
Mondj nekem olyan élőlényt Ernoe, amelyik genetikai kód nélkül jön létre.
Mondj nekem esetet arra, hogy genetikai kód magától keletkezik.

A darwini elméletnek fogalma sincs róla, milyen sorrendben jelentek meg az élőlények a földön, mint ahogy arról sincs fogalma, honnan és hogyan jelentek meg. Amit állít, hogy a kőzetek alsó rétegében van a kezdetleges (?) létforma, feljebb meg a fejlettek, szimplán nem igaz. Szép grafikákkal tölti meg erről a tankönyveket, és mélyen hallgat arról, hogy ez a "sorrend" nem létezik. Az élőlények össze-vissza találhatók meg a kőzetekben, az alsó rétegekben is van "fejlett" létforma, és a felsőben is vannak "fejletlen". Ahogy hallgat még sok más dologról is, mint pl. polisztratikus fosszíliákról, stb.

És pont az evolúció állítja, hogy az állatok és emberek lehullottak az égből, mert semmiféle előzménye nincs egy-egy faj megjelenésének a kőzetekben. Nincsenek átmeneti lények, néhány véglényt csúfolnak annak, mint a szerencsétlen tüdőshalat, meg a kacsacsőrű emlőst. Holott ezek egyáltalán nem átmeneti lények, ezek kifejlett fajok.

A darwinizmus nem tudomány, hanem filozófia, erősen megkérdőjelezhető etikával. Ez az elmélet az, ami azt hirdeti, hogy csak az erősebbnek van joga élni, a gyengébb pusztuljon, hogy átadja a helyét az életképesebbnek. Ezt a gonosz ideológiát a természet egyáltalán nem igazolja. Az állatok azonos fajokon belül segítik egymást, és egyáltalán nem tapossák el a gyengébbet. Darwin mindenben tévedett az elméletével, de táptalajt adott vele a fasizmusnak, a rasszizmusnak, a kommunizmusnak, és más embertelen ideológiáknak.

A materializmus az egyik leggonoszabb vallás, aminek a darwinizmus a fő ideológiája. Nem csak hazudik, amikor tudománynak állítja magát, de még a legzsarnokibb módon kényszeríti is a tudományt, hogy kizárólag ennek az ideológiának az alapján vizsgálódhat, és csak materialista következtetésű eredményeket publikálhat. Ha egy tudós megpróbál szembeszegülni ezzel a cenzúrával, azonnal likvidálják, megbélyegzik, kirekesztik, nevetségessé teszik.

Amúgy egyáltalán nem értelek Ernoe, hogy lehet az, hogy Te, aki annyira liberálisnak vallod magad, miként nem veszed észre a darwinizmusnak ezt a despotizmusát, amivel zsarnokoskodik a tudomány felett, és gátolja a fejlődését, amikor csakis ezt a 19. századi elavult elméletet engedi neki támogatni. Minden más eredményt megfojt, elhallgattat, félresöpör, megsemmisít.
 
Oldal tetejére