Puskás Ferenc

sztzs

Állandó Tag
Állandó Tag
Puskás Öcsi video /Spanyol/

http://www.youtube.com/watch?v=qoBvh4ENmic
csend.jpg
 

sztzs

Állandó Tag
Állandó Tag
Népszava 1956.10.30

Puskás telefonált

20040331fritzwalt[1].jpg
"Hétfőn délután megszólalt szerkesztőségünkben a telefon: - Halló, itt Puskás "Öcsi" beszél. Nehogy megírják, hogy meghaltam, mert az egész csak rémhír. Szerencsésen átéltük ezeket a nagy napokat feleségemmel, kislányommal és egész családommal együtt. Jól vagyunk és nagyon várjuk, hogy mindaz a szép cél, amiért ennyi áldozatot hozott az ország, meg is valósuljon. Puskás közölte még, hogy a Bp. Honvéd csapatának minden tagja egészséges."


Népszava 1956.10.30

bori3.jpg
 

Mrs. Julius

Állandó Tag
Állandó Tag
Sziasztok !

Nagyon nagy ember volt és kiváló is focistaként és emberként is.
Nemcsak Magyarország az egész világ gyászolja!!!
ÖCSI BÁCSI NYUGODJ BÉKÉBEN.

Igazad van Corsa. Nem csak Mo., hanem az egèsz vilàg gyàszolja Puskàst. Ami nekem nagyon tetszett, hogy itt nàlunk Svàjcban, azt a szègyenteljes meccset 1954-böl a megemlèkezèsben mèg csak meg sem emlitettèk!!!
 

sasocska

Állandó Tag
Állandó Tag
Tegnap este a Duna tv-ben bemutattak egy 50 perces régebben készült riportfilmet Öcsiröl. A film végén a felirat szerint ezt a filmet a rendszer elözöleg betiltotta.

Ezt a szégyenteljes dolgot mivel magyarázták a betiltáskor?

Aki nem tudja nézni a Duna tv adását,van lehetöség az interneten erre!
 

platon

Állandó Tag
Állandó Tag
Közérdekű Információk Egyedülálló Puskás-relikvia árverezése Egyedülálló Puskás-relikviát bocsát árverezésre az Amerikai Magyar Népszava Szabadságban egy magyarországi gyűjtő: eladó az Aranycsapat 6-3-as győzelme után készült tabló Puskás Öcsi és a csapat tagjainak korabeli, eredeti aláírásával. Az ereklye azonos az akkori November 7 téren a Fényszöv kirakatában álló tablóval, melyhez akkor naponta ezrek látogattak el. A tulajdonos Magyarországon az MLSZ-nek, a Nemzeti Sporthivatalnak, Orbán Viktornak és Gyurcsány Ferencnek is felajánlotta a kincset, de nem kellett senkinek. Most az amerikai magyarok licitálhatnak rá december 15-ig az [email protected] emailcímen. A Puskás-relikvia kikiáltási ára 50 ezer USD. A legnagyobb ajánlatot folyamatosan közzétesszük a honlapon, és minden korábbi licitálót értesítünk az árverés állásáról. Vegye meg az Aranycsapat 1953-as egyetlen, eredeti, hiteles tablóját! Puskás Öcsi elhunyt - külföldi vélemények "Nem volt hozzá hasonló" - barátok, pályatársak emlékeznek A "Száguldó Őrnagy" - Öcsi bácsi nagy mondásai Puskás Ferenc névjegye Befejeződött a rendszerváltás Budapesten végetért a "rendszerváltó tüntetésnek" beharangozott egész napos felvonulás, ahol a miniszterelnök, a főpolgármester és a rendőrfőkapitány lemondását követelték. A "rendszerváltás" ezúttal is békésre sikerült, a mintegy 300 fő nem ütközött a rendőrökkel, megelégedtek egy kis zsidózással és kötél emlegetésével. A séta egészséges volt, de nem forgatta ki sarkából a világot. A rendszerváltás befejeződött, mindenki megnyugodhat, akinek eddig kétségei lettek volna. Freedom's Fury Washingtonban Lucy Liu filmszínésznő-producer, Brzezinsky volt nemzetbiztonsági főtanácsadó, Carlos Gutierez amerikai kereskedelmi miniszter, Edmund Giambastiani helyettes vezérkari főnök, Mark Pekala és Rosemary DiCarlo külügyi államtitkárok, Tom Lantos szenátor, ifjú Maléter Pál és sok más híresség jelenlétében mutatták be az amerikai magyar nagykövetség szervezésében a washingtoni Uptown Theaterben A Freedom's Fury, a Szabadság dühe című filmet. Simonyi András nagykövet szerint a film bombasikert aratott, és látványosan zárta az 1956-os megemlékezések sorát.
 

tibi

Állandó Tag
Állandó Tag
Az egyik cimborám most jött haza Ausztráliából, annak is valami eldugott csücskéből. Azt mondja a srác, mérföldeken keresztül sehol egy ember, megálltak valami farmon. Beszélgetnek a tulajjal, amikor egy benszülött srác odament hozzájuk, a tulaj bemutattak neki a cimbiéket,meg hogy honnét jöttek. Erre a kb. 25-26 éves auszi, felcsillanó szemmel közli, hogy: Mágyáár, Puszkász Ocsi?
Többektől hallottam korábban hasonló sztorikat, nincs a világon hely, ahol ne hallották volna a nevét.
Nyugodjék békében!
 

zolikv

Állandó Tag
Állandó Tag
szerinetek sokan lesznek a temetésén? Beszéltem emberekkel akik szerint nem
izgatja az embereket hogy meghalt Puskás. Pedig azon ritka magyar fotbalisták egyike akikre büszkék lehetünk.
 

sztzs

Állandó Tag
Állandó Tag
1953. nov.25.. Lejátszák az "évszázad mérkőzését"

63_600.jpg

Az 1950-es évek elejétől vált a labdarúgás a legnépszerűbb sportággá, nem utolsósorban a nemzeti válogatott világraszóló sikerei nyomán. A Kispest, majd a sportegyesületek átszervezése után a Budapesti Honvéd csapatára épülő "aranycsapat" (Grosics - Buzánszky, Lóránt, Lantos - Bozsik, Zakariás - Budai, Kocsis, Hidegkuti, Puskás, Czibor) valamennyi számottevő európai és dél-amerikai válogatottat legyőzte, 1950. májusa és 1954. július 4., a világbajnoki döntő között veretlen maradt, többek között megnyervén 1952-ben a helsinki olimpia aranyérmét is.
1288.jpg


Sebes Gusztáv szövetségi kapitány (1949-től töltötte be e tisztet) legénysége elismerten a legjobb kontinentális csapatként utazott 1953 novemberében a "labdarúgás tanítómestereiként" emlegetett angol válogatott otthonába.

Anglia ugyan 1950-ben a brazíliai Vb-n csúnyán leszerepelt, de a londoni Wembley stadionban még sosem szenvedett vereséget. Az akkor divatos rendszer helyett beállóssal és ún. hátravont középcsatárral s Grosics, Bozsik, Kocsis, Hidegkuti és Puskás személyében öt világklasszissal felálló magyar csapat 6:3-ra "lelépte" az angol válogatottat, s 1954 májusában a budapesti visszavágón is győzött 7:1-re.( origo)
 

krespo

Állandó Tag
Állandó Tag
Sziasztok!
Szerintem aki csak teheti, nézze meg Puskás temetését, úgy tudom a Duna TV is közvetíti majd. Ha már nem lehetünk ott, így emlékezzünk rá dec. 9-én!
Nyugodjon békében!
 
Oldal tetejére