Quantum fizika, kvantum elmélet

oliyboty témája a 'Parapszchiológia' fórumban , 2010 Február 26.

 1. oliyboty

  oliyboty Vendég

  Sziasztok!

  Szerintem ez a topic elengedhetetlenül fontos a spiritualitás terén. Különösebb magyarázatot nem igényel az új téma, magáért beszél. Tehát minden, ami Quantum fizika, Quantum elmélet. Én nem olyan régen kezdtem el vele foglalkozni, bár még kevés ismeretem van belőle, de biztos vagytok itt még rajtam kívül jó páran, akik szintén érdeklődnek a Quantum elmélet iránt, és biztos vagyok abban is, hogy vagytok jó páran, akik foglalkoznak is a Quantum elmélettel. Úgyhogy osszuk meg tapasztalatainkat, véleményeinket egymással, egymást segítve. Köszönöm!

  Üdv Mindenkinek,
  OLIkiss

  UI.: Van egy nagyon jó kis film, ami nagyjából dióhéjban bemutatja a Quantum fizikát, a film címe: Mi a csudát tudunk a világról. Illetve a mátrix film tökéletes példa, mely szintén a Quantum elmélettel foglalkozik.;)
   
 2. furrier75

  furrier75 Kitiltott (BANned)

  Az Élő Mátrixot láttad már?
   
  silvio kedveli ezt.
 3. ionon

  ionon Vendég

  Qvantin elmélet csak állót is merek söröspohárral a kezemben szokták ok fejteni és milyen sokan vagyunk ilyen társalgásban nem is gondolnád.
   
 4. oliyboty

  oliyboty Vendég

  Élő mátrix? Nem hiszem. Viszont tervezem, hogy megnézem megint a Mátrix című filmet, mert abban az alapok nagyon jól benne vannak. Régen láttam 10-12 éve, akkor hülyeségnek tartottam a filmet, nem is értettem miről szól. Úgyhogy régen volt és meg kell nézzem most idősebb fejjel is.:p
   
 5. furrier75

  furrier75 Kitiltott (BANned)

  Küldtem linket. Megnézted?
   
 6. oliyboty

  oliyboty Vendég

  Igen, igen megnéztem (ne haragudj, hogy nem válaszoltam a privátra, vigasz puszi csak neked:kiss). Tudom mi a qvantum fizika, miről szól, meg van belőle ismeretem is, csak egyelőre még kevéske. A film jó nagyon, rávilágít bizonyos összefüggésekre, de nekem mélyebben el kell merülnöm a qvantum elméletben. Bár amit csinálok meditációt abban is szükségem van a qvantum elméletre, mert el akarok érni önmagammal szemben egy bizonyos változást. S ez már qvantum fizikai is részben. Eddig tapasztaltam változásokat, csak az utóbbi 2 hétben nem csináltam rendszeresen a meditációmat, no meg nem mindig van teljes átélés (anélkül meg cseszhetem a kitűzött célomat)...:confused:
   
 7. anom

  anom Állandó Tag

  Érdekes elmélet csak az a probléma vele, hogy sok benne a kérdőjel. Ezért még elméletnek sem lehetne nagyon nevezni szerintem.

  A részecskék kapcsolata egymással távolságtól függetlenül, meg hogy egyszerre majdnem két helyen vannak, feltűnnek aztán eltűnnek pillanatok alatt, megfigyelőktől függően változik a jellegük....szerintem ez elég ködös. :)
  Akik ezzel foglalkoznak ők sem nagyon tudnak mit kezdeni vele csak tesztelgetnek.

  Ami még érdekes és szerintem ehhez kapcsolódik és több lehetőség van benne az az úgynevezett "éter". Ami egyféle finom közeg ami mindenütt jelen van. Néhányan erre vonatkoztatják a kvantumelméletben is megnevezett jelenségeket. Sőt a gravitációs erő "eredetét" is, ami ugye mai napig erőnek bélyegezik annak ellenére, hogy az erőkkel ellentétben nem ismerik a kiindulópontját....

  Sok híres feltaláló ezzel foglalkozott és hozott létre hihetetlennek tűnő dolgokat. Amiket aztán az adott korszellem miatt vagy csalásnak tituláltak vagy csak elhallgatták és nem foglalkoztak velük.

  Az általános fizikában amit tanítanak nagyon különválasztják a különféle erőket és hatásokat, pedig ezek mind egymásra épülnek és egymásból adódnak. Értem én ezen, a gravitációt, elektromosságot, mágnesességet, részecskék természetét.....
  Mindre létezik egy általános összefüggés amit még a mai napig keresnek.
  Viszont már szerintem az ezzel foglakozó tudósok is sejtik, hogy ezt addig nem fogják megoldani amíg nem találják meg a finom kapcsot a fizikális és a metafizikai valóság között.
  Ezért van manapság annyi új felfedezés ezen a téren (pl az élő mátrix film is jól mutatja ezt).
  És egy határon a fizikális és a metafizikai között ott van a mi gondolati ráhatásunk is az éteri (értem ez alatt az a két állapot közötti átmeneti anyagot) közegre a tudatos vagy nem tudatos befolyásunk, amiket mi magunk alakítunk.
  Ez az a pont ahol sajnos szinte minden törekvő tudós megáll a kutatásban. Akik meg nem azokról nem sokat fogunk hallani...
   
 8. V.T.

  V.T. Állandó Tag

  Annyiban egeszitenem ki a Matrixos irasodat hogy nem az alapok hanem MINDEN benne van abban a filmben.
  Nagyon komolyan ossze van rakva a film :)
   
 9. furrier75

  furrier75 Kitiltott (BANned)

  Ki nem ismeri? Te?
  Tömegközéppont!
  Figyeld meg a felhők mozgását, és rájössz...
  Minden itt zajlik a szemünk előtt...
  Tégy egy vízcseppet egy víztócsa mellé, és figyeld meg mi történik...
  Hihetetlen, de igaz, a vízcseppet, magába szívja a víztócsa...
   
 10. anom

  anom Állandó Tag

  Na de miért történik ez így, azt nem tudják pontosan. A nagyobb tömeg magához vonzza a kisebbet (a te példád esetében), de miért? Egy nem kézzel fogható erőről van szó aminek nem tudják az okát. Pont ezért nem is nevezhető erőnek e miatt, főleg mivel egy látszólag kimeríthetetlen erőről van szó, kiindulópont nélkül, ilyen pedig az ismereteink szerint nem létezik!
  A gravitáció mint tömegvonzás az csak egy hipotézis, aminek nincs konkrét magyarázata!
  Einstein előállt a tér görbülésével (pontosabban relativitás elmélet). Amivel megcáfolta az addigi newtoni gravitációs elméletek nagy részét vagyis inkább pontosította azokat és rámutatott a hiányaira. Azóta viszont már Einstein elméletét is megcáfolták, ugyanis ott sincs meg a pontos ok. Mert mi az amiben a tér görbül ? (itt megint az éter az elgondolkodtató)
  Tesla már tovább lépett ezen a problémán és azt vázolta, hogy egy éter buborékban vagyunk amiben az anyag csak ritka jelenség, ott alakul ki ahol az éter összesűrűsödik. Szerinte minden erő a gravitáció is ebből származik, vagyis az éter mozgásából.
  Sajnos meghalt és az ismereteit is magával vitte.

  Remélem ti is értitek a problémát. :)

  Ha már a problémáknál tartunk a mágnes honnan pótolja a mágnesességét ha átadja azt egy másik fémnek? Miért nem gyengül a mágnesessége ha energiát adott át a sajátjából? Egyáltalán honnan származik ez az energia mi a forrása? (hiszen egy tömör fémdarabról beszélünk)

  Ha az éter kifejezés ismeretlennek tűnik akkor lehet használni helyette pl a sötét anyagot, null pont energiát, pránát....
   
 11. furrier75

  furrier75 Kitiltott (BANned)

  Vonzás Törvénye.
  Einstein sok mindenre rájött, amit nem kötöttek a mi orrunkra.
  A relativitás elmélet az utolsó, amit velünk is közöltek.


  :D
  Te honnan pótolod a szeretetedet, ha átadod valakinek?kiss
  Értem mire akarsz kilyukadni...
   
 12. oliyboty

  oliyboty Vendég

  Milyen kérdőjelek? Pl.? Ok, még én sem látom át teljesen, de amit tudok ezzel kapcsolatosan, az tiszta sor, a képlet pedig egyszerű nagyon is. Ha tetszik, ha nem, a Qvantum fizika nagyon is létező dolog, a rendszer tökéletesen működik.

  Pedig akármennyire is hihetetlen, ez így működik. A Mi a csudát tudunk a világról című filmet láttad? Ha nem, javaslom nézd meg. Továbbá Balog Béla Végső valóság könyvét is javaslom elolvasni, ha azt megérted, megemészted, onnantól kezdve világossá válik szinte majdnem minden (igaz, még én sem olvastam el, időhiány miatt).
   
 13. furrier75

  furrier75 Kitiltott (BANned)

  Ne ajánlgass olyat amiről még csak hallottál, mert egy kialakuló vitában
  nem tudsz érvelni, avagy cáfolni az állításokat.;)kiss
   
 14. oliyboty

  oliyboty Vendég

  Ok, jogos és köszi a jó tanácsot!kiss Következő héten tervbe van véve, hogy elolvasom a könyvet, már egy ideje halogatom időhiány végett, de következő héten kicsit nyugisabb leszek és akkor elolvasom és a mátrix filmet is megnézem újból.
   
 15. ionon

  ionon Vendég

  Úgy tudom a mágnesek fokozatosan veszítik el az erejüket állandó mágnesre értem
   
 16. elke

  elke Vendég

 17. anom

  anom Állandó Tag

  Ez így van, de ez korfüggő (mágnes mérettől is függ azt hiszem több 100-1000 évekről van szó), nem a leadott energiától.

  Magyarul egy mágnesvasútnál alkalmazott "mágneses sín" ugyan annyi idő alatt veszíti el mágnesességét mint a pót sín, amit soha sem használtak.

  Vagyis mintha lenne egy késed amit minden nap használnál mégis csak akkor kopna ki az éle mikor eltelt mondjuk 500 év. Akkorra viszont azoknak a késeidnek az éle is elkopna amiket nem is használtál addig.
  Persze ez csak példa, mert az energiamezők nem kopnak mint a sűrűbb anyag. De az energia csökkenésnek akkor is nyoma kéne hogy legyen.
   
 18. anom

  anom Állandó Tag


  Persze működik az tiszta sor. :)
  Na de miért működik?
  Ez az amit pontosan nem ismer a tudomány (legalább is még nem hangoztatták eddig).
  Mert egy általános fizikai törvénynek ismerik az okait és a hatásait. Viszont itt csak a hatásokat ismerik, de az okokat nem.
  Pedig az az ami igazán érdekes lehet, mert valószínűleg olyan okai vannak amik metafizikaiak.

  Számomra nem elég ha látok egy jelenséget az okát is szeretném ismerni, gondolom ezzel legtöbben így vagyunk.

  A filmet már láttam, a könyvet még nem olvastam.
   
 19. siriusB

  siriusB Állandó Tag

  Kedves Kormányos! Nem a hsz-edhez szólnék hozzá, csak azt szeretném megkérdezni, hogy hogyan került a kvantumfizika a parapszichológia címszó alá? kiss
   
 20. oliyboty

  oliyboty Vendég

  Én nyitottam a parapszicho topicon belül, így került ide.:p:p Miért hova kellett volna betenni?:D:Dkiss
   

Megosztás