Rögzítenék az arcmását a 25 ezernél nagyobb tömeget vonzó koncertek közönségének

A terrorveszély és a társadalom védelme miatt a szervezőknek a jegyvásárláskor rögzítenie kellene a fizetős, 25 ezernél nagyobb tömeget vonzó zenei fesztiválok, koncertek közönségének nevét, más adatát, az arcmását is.

Az arcmását belépéskor ellenőriznék és az adatokat 90 nap múlva törölnék - ez derül ki a Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter, Kocsis Máté, a Fidesz frakcióvezetője és a Nacsa Lőrinc KDNP-s képviselő által benyújtott törvénymódosítási javaslatból.

82000.jpg

Tegnap este Gulyás Gergely miniszter, Kocsis Máté, a Fidesz parlamenti frakcióvezetője, valamint Nacsa Lőrinc KDNP-s országgyűlési képviselő törvényjavaslatot nyújtott be a személy- és vagyonvédelmi, valamint a magánnyomozói tevékenységről szóló törvény módosítására.


A javaslat lényege: a zenei koncerteken, “a zeneszolgáltatást főszolgáltatásként nyújtó tömegrendezvény szervezője” - ha a forgalomba hozott jegyek száma meghaladja a huszonötezer darabot – a tömegrendezvényre belépők személyi biztonságának biztosítása, a bűncselekmények, kiemelten a terrorcselekmények hatékony megelőzésének/felderítésének elősegítése érdekében köteles volna a belépésre jogosító jegy ellenében a látogatók meghatározott személyes adatait rögzíteni: a családi és utónevét, állampolgárságát, születési idejét, nemét, személyazonosításra alkalmas, arcképmását tartalmazó okmányát, arcképmását.


Az indoklás szerint “az ilyen tömegrendezvényeken az aktív fizikai biztonsági intézkedések mellett a rendezvényeken részt vevő személyek beazonosítása hatékonyan segíthetné elő a súlyos, a látogatók életét vagy egészségét veszélyeztető bűncselekmények megelőzését vagy azok bekövetkezése esetén az azokkal szembeni megfelelő intézkedések alkalmazását és a következmények kezelését”.
Arcképmás

A javaslatból kiderül: az adatrögzítésre főszabály szerint a tömegrendezvény helyszínén, személyazonosításra alkalmas, arcképmást tartalmazó okmány alapján, “az adattakarékosság elvére figyelemmel, elkerülve a szükségtelen okmánymásolást”, kizárólag az arcképmás tekintetében annak másolata útján kerülhetne sor.

Figyelemmel ugyanakkor arra, hogy az ilyen tömegrendezvények jellemzően igen nagy számú látogatót vonzanak, “szükséges lehetőséget teremteni a jeggyel már rendelkező látogatók adatainak előzetes rögzítésére is” - tartalmazza a javaslat.

A törvényjavaslat nem részletezi ennek a módját, e lehetőség biztosításának szükségességét, illetve az adatok rögzítésének technikai lebonyolítását - azt, hogy ez például a személyes megjelenés vagy az elektronikus úton történő adatrögzítés lenne. Ezt az adatkezelő mérlegelésére bízza.

Viszont a törvényjavaslat arra is kitér, hogy az előzetes rögzítés során megadott adatokat a tömegrendezvény helyszínén össze kell vetni a látogató okmányában szereplő adatokkal. És ha az előzetesen rögzített adatok és a bemutatott okmányon szereplő adatok között eltérés állapítható meg, a látogató legfeljebb csak a helyszíni adatfelvételt követően léphetne be a tömegrendezvény területére.


Az előzetes rögzítés során megadott adatokat a tömegrendezvény befejezését követően akkor is haladéktalanul törölni kell, ha az érintett el sem ment a rendezvényre.
A koncertek szervezője kizárólag a tömegrendezvényre ténylegesen belépők személyes adatainak kezelésére kötelezné a tömegrendezvény szervezőit - ezeket az adatokat a tömegrendezvény befejezésének időpontjától számított 90 napon belül törölniük kell.


A javaslat végül, de nem utolsó sorban arról is rendelkezik, hogy a rögzített adatokat – az adatrögzítés céljával összhangban – mely bűnüldöző szervek számára lehet átadni.

ATv
 
Ez már úgy ki van csavarva, hogy nem is értem...
A lényeg: tömegrendezvényen rögzítik a fizimiskádat ( törvény adta jog alapján)...
Miért van nekem kapásból rossz érzésem a jövőre nézve ezzel kapcsolatban?..hmmmm....
 
sajnos ez nem fantazmagória, ez a jövő

A jövő az még ennél is rosszabb...
Azt eddig is tudni lehetett, hogy Kína disztópiába illő módon figyeli meg Hszincsiang tartományban a muszlim vallású ujgur kisebbséget – elég csak erre a véletlenül parlagon hagyott adatbázisra gondolni –, de most kiderült, hogy a kínai rendőrség mobilos alkalmazást használ az ujgurok megfigyelésére, ez pedig olyan komoly, hogy a szociális élet hiánya, a túl magas villanyszámla vagy a külföldi ismerősök miatt is gyanússá válhatnak az emberek – írja a BBC.
Az olyan alapvető adatok, mint a név, magasság vagy vércsoport természetesen itt sem hiányoznak, de olyasmit is megfigyelnek a hatóságok, mint hogy az illető használ-e virtuális magánhálózatot bizonyos alkalmazások – mint például a WhatsApp, a Signal vagy a Telegram – elérésére, hogy el szokta-e hagyni az otthonát egy hátsó ajtón át, vagy hogy elment-e mekkai zarándoklatra az állam tudta nélkül.
Kína egyébként ezen a tartományon kívül is tele van kamerákkal, az országban jelenleg 170 millió van belőlük, 2020-ig pedig további 400 milliót terveznek felszerelni, hogy létrehozzák a világ legnagyobb kamerás megfigyelőrendszerét.
A beköltözésre koncentráló program egy olyan kormányzati kezdeményezésből nőtt ki, ami még 2014-ben indult, és a lényege az volt, hogy tisztviselők rendszeresen felkerestek és ellenőriztek embereket Hszincsiangban. 2016-ban még csak 110 ezer ilyen tisztviselő volt, 2018 elejére viszont már több mint egymillióan vesznek részt benne.
  • A családoknak a látogatás alatt részletes információkkal kell szolgálniuk a magánéletükről és a politikai nézeteikről, miközben a beköltöző tisztviselőtől aztán „politikai oktatást" is kapnak.
A tisztviselőknek aztán állítólag egyfajta etnikai egységet kellene teremteniük a kisebbséghez tartozó családok és a han kínaiak között: mandarinul tanítják a családtagokat, elénekeltetik velük az állami himnuszt és a kommunista pártot dicsőítő dalokat, ott kell lenniük a heti zászlófelvonáson. A kádereknek és a családoknak közösen kell részt venniük a han kínai újévi ünnepségeken, csoportos játékokat, táncokat, sporttevékenységet kell szervezniük, hogy aztán online feltöltött képeken a hatóságok nagyon idilli képet fessenek az egész látogatásról.
.....................
.................
Igaz az hogy az újgurok muzulmánok de, nem az a lényeg hanem a megfigyelési metódus.
 
A jövő az még ennél is rosszabb...

A valóság már tragikusabb...amerikai barátommal beszélgettem telefonon én felhozódott Oszama bin Laden, mondja gyorsan fejezzük be mert lehallgatják a telefonbeszélgetéseket és kulcsszavakra riaszt a szoftver, erre még rátettem egy lapáttal, hogy kéne vegyen pár zsák műtrágyát meg egy kanna gázolajat... erre letette a telefont. Én sajnálom, hogy már idáig jutottunk a nagy demokráciában is ennyire rettegnek a polgárok.
Az aktualis helyzetről egy jó kis film: Snowden
 
Utoljára módosítva:
A vóság már tragikusabb...amerikai barátommal beszélgettem telefonon én felhozódott Oszama bin Laden, mondja gyorsan fejezzük be mert lehallgatják a telefonbeszélgetéseket és kulcsszavakra riaszt a szoftver, erre még rátettem egy lapáttal, hogy kéne vegyen pár zsák műtrágyát meg egy kanna gázolajat... erre letette a telefont. Én sajnálom, hogy már idáig jutottunk.
Igen ez sajnálatos de, ez a jövő a jelen....megállítani nem lehet.
 
A valóság már tragikusabb...amerikai barátommal beszélgettem telefonon én felhozódott Oszama bin Laden, mondja gyorsan fejezzük be mert lehallgatják a telefonbeszélgetéseket és kulcsszavakra riaszt a szoftver, erre még rátettem egy lapáttal, hogy kéne vegyen pár zsák műtrágyát meg egy kanna gázolajat... erre letette a telefont. Én sajnálom, hogy már idáig jutottunk a nagy demokráciában is ennyire rettegnek a polgárok.
Az aktualis helyzetről egy jó kis film: Snowden
Meséld ezt azoknak, akik meghaltak vagy megsérültek a Manchester Arena robbantásnál...
 
pedig az egésznek nemsok értelme van, mert aki profi az kijátssza a rendszert..ezzel csak a nagy tömegeket lehet manipulálni.
Aki profi kijátssza, igazad van ezeket a műtrágya stb szavakat, pedig kódolt virágnyelven is el lehet mondani.
Különben pedig az elhárítás hibázik a legtöbbet.
Mint a WTC-nél is
És csak a nem terroristák életét figyelik állandóan.vagyis a polgárokét.
A bankozást teszik nehezebbé.Növelik a bürokráciát.
A mobil prepaid kártya ügyre is 2-3 évvel később ébredtek.
Ez a sok bekamerázás főleg utólag kerül megnézésre.pl ki ment be késsel a trafikba.
Utólag bizonyíték.
És pont az alábbi mondat mutatja haszontalanságát:
ezt probalja ki angolul -------- egy darabig biztosan keresgetned !!!
Fent virágnyelvet mondtam és máris semmit se ér.
De ez nem új a II világháború alatt alkalmazták az USA hadseregében a kódbeszélőket indián származású híradós katonák főleg navaho, de alkalmazni lehet baszk nyelvűeket is.
Még a Vietnámi háború alatt is voltak.
Ennyit a totális lehallgatásról.
egy ismeretlen természetes nyelv megfejtése sokkal nehezebb feladat, mint egy ismert nyelvet kódoló rejtjelező algoritmusé.
És ha valaki azt mondja:
A lehallgató szoftver nem érzékel elegendő mennyiségű angol szót küldi a letartóztatókat
Hát lesz munkája a turisztikai tömeg idején.
Ám az is ki lehet cselezni: tényleg csak a kritikus szavakat nevezik át.
Ne gyertek nekem hogy a totális megfigyelés megelőzésre jó.
Utólagos bizonyításra igen
De az már nem támasztja fel a WTC-t sok ezer áldozatát
 
Utoljára módosítva:
  • Tetszik
Reagált: 139
egy ismeretlen természetes nyelv megfejtése sokkal nehezebb feladat, mint egy ismert nyelvet kódoló rejtjelező algoritmusé.
 
Ne legyen es Ne hummogj !!

Hetfon a torontoi belvarosba tomorult 2 azaz ketto millio ember ( mas hirek szerint volt az 3 millio is )
unnepeltek az eszak amerikai bajnok Raptors-t (torontoi kosarlabda csapat
namost kivonult ennyi ember a belvaros megbenult
egy-ket hugyagyu nem birt az adneralin szintjevel es elkezdett lovoldozni a ketmillios tomegben
azthiszem nem koll ecsetelni a panicot
naszoval hogy a temanal is maradjak tegnap mar megvolt egy ket emberke
csak ugycsondben halkan kerdezlek hogyanathasba sikerult volna ilyen ketyerek nelkul ??
azeeee a baromarcu nezett nagyott mikor bilincsbe vertek es bizonyitottak hogy o volt az aki nem birt magaval
a hetvegen melegparade lesz minimum ennyi emberrel
tudom hogy aszemelyisegi meg anyamtyukja jogok
de az hogy 24 ora mulva a ketmilliobol is kiemelik a szemetet az azert hoz valami biztonsagot
nem gondolod ???
De hümmögök tovább...Te Canadáról beszélsz,énmeg M.o.- ról...
Tudod, vannak dologok, amiket nem egyformán használnak.
 
A valóság már tragikusabb...amerikai barátommal beszélgettem telefonon én felhozódott Oszama bin Laden, mondja gyorsan fejezzük be mert lehallgatják a telefonbeszélgetéseket és kulcsszavakra riaszt a szoftver, ...
Mekkorát szívhatnak azok akik a bomba nevű energiaitalokat árusítják...
Komolyra fordítva, úgy negyedszázada, amikor a Win95-t bevezették, készíttettek a redmondiak egy kisfilmet, ami, ha jól emlékszem a Computerpanoráma cd mellékletében nálunk is megjelent.
Ebben az ezredforduló fejlettségét egy képzeletbeli LA-ban történő földrengés kapcsán azt vizionálták, hogy akkor (azaz 5 év múlva) már létezni fog olyan kütyü, amelyik automatikusan képes lesz spanyolról angolra fordítani.
Ezt nyilván arra alapozták, hogy a náluk már folyó kísérleti fejlesztések olyan szintet értek el, hogy ez nem fantasztikum. Ekkor még sehol sem volt a Google. Ennek ellenére csak mintegy 1o-15 évvel később mutatkoztak meg a jelei a mesterséges intelligencia ilyen fejlettségének.
Ez pedig két dolgot jelenthet: vagy Gatesék túlbecsülték a képességeiket (ami azért előfordulhat), vagy az USA kormánya haditechnikai fejlesztéssé minősíttette és nem engedte ki a polgári életbe.
Ha ehhez hozzávesszük, hogy a skype feltörhetetlenségének megkerülését a szoftver megvásároltatásával oldották meg (mert senkinek ne legyen kétsége, hogy Gateséket államilag felkérték a skye megvásárlására és nem ők maguk találták ki), akkor én az utóbbi verzióra szavaznék.
Akkor pedig mi ezen a téren is nagyon le vagyunk maradva a nyugati államoktól.
A baj csak az, hogy ezzel nem feltétlenül a törvényszegéseket próbálnák meg elkerülni, hanem inkább olyan információkat akarnak összegyűjteni, amikkel egy egy adott egyén személyiségéhez tudnának adalékot nyújtani és ez már az 1984...
(Hogy érthetőbb legyek, ez egyfajta kiterjesztett Kubatov lista eleme lenne.)
 

Hírdetőink

kmtv.ca

kmtv.ca

Friss profil üzenetek

B Szabó Imre wrote on favorit82's profile.
Köszönöm szépen a Dolina.mp3 -at!
koby11 wrote on Recsi70's profile.
Szia! Érdekelne engem is a hiányzó oldal, ha el tudod küldeni. Köszi előre is!
livian wrote on bnrn's profile.
Szia. Csak így ismeretlenül is szeretném megköszönni neked a Sutherland könyvek fordítását, nagyon nagy örömet okoztál a fiamnak. Hétről-hétre várta a fordításodat, napi szinten érdeklődött mindig, hogy van-e új rész. Kicsit szomorú, hogy több rész ebből a sorozatból már nem lesz.
Esetleg megkérdezhetem, tervezel hasonló sorozatot még? Olvashat még tőled fantasy fordítást?

Köszönettel: Livian
beamix wrote on Ajuda67's profile.
Szia,bocs de csak most csatlakoztam,hogyan tudok hozzájutni a fordításaidhoz ? Főképp a Kárpátok vampirjai sorozat 36,37.reszei érdekelnek. Előre is köszönöm az útbaigazítást
hanna322 wrote on pöttyösdoboz's profile.
Szia! Érdeklődni szeretnék, hogy az Okosodj mozogva DVD anyagát el tudnád-e küldeni? Sajnos a data linkek már nem működnek. Nagyon köszönöm előre is a segítségedet! Üdv.: hanna322

Statisztikák

Témák
38,147
Üzenet
4,806,254
Tagok
615,932
Legújabb tagunk
csillant
Oldal tetejére