Sírva röhögött Kamilla hercegné az inuitok torokéneklésén

Melitta témája a 'Hírek' fórumban , 2017 Július 4.

Melitta - 2017 Július 4, 15:58
 1. Melitta

  Melitta Adminisztrátor Fórumvezető

  Kissé összeomlott Károly herceg és Kamilla hercegné a Kanada északi részén található Iqaluitban a tiszteletükre rendezett vendégelőadáson, ahol torokénekléssel kedveskedtek nekik.

  Kamilla hiába viselt kendőt és napszemüveget, minden az arcára volt írva.  Iqaluit a kanadai Nunavut territórium legnagyobb városa, a Frobisher-öböl partján helyezkedik el, nagyjából hétezren lakják. 1942-ben amerikai katonák alapították, egyfajta légi bázisként, majd az ötvenes végén egyre többen telepedtek le ott. 1963-ban az amerikai légierő elhagyta Iqaluitot, amelyet 1970-ben a kanadai kormány hivatalosan is elismert mint települést, majd 1974-ben, mint falut. 1980-ban kapott városi címet, majd 1995-ben Nunavut fővárosának választották.
  Aki szeretne még hagyományos inuit torokénelést hallgatni, itt és itt megteheti.

  kamilla.jpg
   
  Éva Kismadar kedveli ezt.

Hozzászólás

Melitta témája a 'Hírek' fórumban , 2017 Július 4.

  1. setni
   setni
   Nos mintha a sexre hasonlítana kissé...:cool:
  2. cdurmol
   cdurmol
   Zéró véralkohol szinttel szokatlan, de abszolúte nem nevetséges az indiánok éneklése. Gondolom, a nevetésre való hajlam a növekvő koncentrációval csak erősödik.
   Gagamail kedveli ezt.
  3. tornando
   tornando
   Azért uralkodhatott volna magán a méltóság.
   II. Erzsébet nem röhögcsélt volna.
   Legalábbis nem tudom elképzelni.
  4. azadrienn
   azadrienn
   Szerintem egyszerűen tiszteletlen.
   A királyi család bármely más női tagjától elképzelhetetlen lenne az ilyen viselkedés- gondolom Katalin "kapna érte a fejére". Kisegérként meghallgatnám mit reagált rá a királynő.
  5. ladybug7spots
   ladybug7spots
   No a trónörököst sem kellett félteni, ugyanúgy vigyorgott.
   Jól fogalmaztál, tiszteletlenség és pont.
   Beka Holt, Gagamail és Melitta kedveli ezt.
  6. setni
   setni
   Szerintem meg emberi.
   Grandilkó, Nikosz99 és Jaszladany kedveli ezt.
  7. Jaszladany
   Jaszladany
   Jééé, de érdekes! Ez az inuit éneklés (nem az, amin Károlyék röhögnek, hanem ami a cikkben található linken van), a hangzásában teljesen olyan, mint az afrikai őslakosok éneke! :eek: Én legalábbis arra asszociáltam róla.

   Hasonlítsátok össze ti is ezt az inuit torokénekesnőt,   Jerry Goldsmith filmzenéjével, amit afrikai motívumokra épített:   Pedig milyen messze vannak már egymástól, az egyik a föld leghidegebb pontján, a másik a legforróbikon :)

   Károlyékon meg nem csodálkozom, mert a két lány elég vacakul csinálja.
   B.kárpáti és Gagamail kedveli ezt.
  8. Gagamail
   Gagamail
   Szerintem sem illő. Bármi is volt a céljuk, biztosan nem mókázni akartak, hanem megmutatni magukból valamit, és akkor sok mindent lehet a tisztelt vendégnek, de így nevetni nem. Max. mosolyogni. Ha mulatságos lenne, a többiek is nevetgélnének. Nagy fokú idétlenség - bár Kamillától nem vár többet az ember.

   Engem vadászatra emlékeztet, állathangokat hallani az énekesnő dalában, jegesmedvét, farkast, bálnát ... (Mindenesetre jól leamortizálta magát a 8. perc végére - beleadott mindent, jó volt.) Akár egy többszereplős történetet is mögé lehet képzelni (nem a szexre gondolok:)). Nem mondom, hogy két órán keresztül hallgatnám, de jó volt; és tényleg hasonlít az afrikaihoz. Talán a természetesség, a környezethez, az állatokhoz közeli élet - innen az alap.

   Mennyiben különb a mi skandálásunk, énekeink az ő fülüknek, ki tudja.

   Érdekes téma volt - Károlyékat leszámítva.
   Utoljára módosítva: 2017 Július 5
  9. tornando
   tornando
   Talán nem úgy reagálta Károly bácsi.Én legalábbis úgy látom a Kamilla néni reagálásán vigyorog és van benne egy zavar.
   Annál inkább kell tudni viselkedni, minél inkább jelkép a személyük.
   Egy bakfis alsó mocsoládi megteheti hogy,nem törődik semmivel(rágógimizik például), vihog stb.
   Hát máskor ha rendezvényre megy vegyen be szomorító nyugtatót.Ha nem bír magával.

   Tudok neki javasolni egy módszert:
   Tartson magánál egy Áder János képet .És arra pillantson ha nem bír vihogás nélkül valamit
   [​IMG]
   Utoljára módosítva: 2017 Július 5
  10. Gagamail
   Gagamail
   Igen, Károly láthatóan érzi, hogy ez nincs jól. Szerintem a királynőnél lesznek rapporton rövid időn belül - elég botrányos. Ahogy elnézem tele vannak vele a lapok.
   Ráadásul (amit én nem is tudtam) az a lényege az éneklésnek, ki tudja hosszabb ideig tartani a hangot - ez amolyan verseny a két női énekes között - tehát itt olyanokat hívtak (nyilván) előadónak, akik ebben ügyesek. Kínos.
  11. Jaszladany
   Jaszladany
   Én nem ítélem el Károlyékat, mert nem tudom, ti jártatok-e már úgy, hogy a leglehetetlenebb helyzetben jött rátok a röhögés. Általában olyankor, amikor pont nagyon nem kellene, de ettől csak még rosszabb lesz, mert annál inkább röhög az ember. Én már jártam így, és egyszerűen nem lehet kontrollálni. Tényleg ilyen görcs vagy mi. Főleg az ilyen nagyon komoly, nagyon tiszteletteljes, nagyon ünnepélyes helyzetekben, pláne ha többen is vannak körülöttünk, és pont nagyon komolynak kellene lenni. Baromi kínos! Egyszer ki is kellett jönnöm egy helyiségből emiatt, mert egyszerűen nem bírtam kontrollálni. És ha van az ember mellett valaki, aki szintén fuldoklik a visszatartott röhögéstől, mondjuk a párja, na akkor aztán végképp katasztrófa.

   Szóval igazatok van, tiszteletlenség, de tényleg emberi, nem mindig tehetünk róla. Nem direkt csinálja az ember. Én a Kamillán ezt látom. És hát Károlyra is átragad.
   Gagamail, B.kárpáti és setni kedveli ezt.
  12. Jaszladany
   Jaszladany
   Most már legalább tudom, honnan vette Goran Bregovic az Arizona Dream filmzenéjéhez a zenei alapot. Ezek a képsorok ezzel a zenével valami zseniális, aki nem látta a filmet, legalább ezt az intrót mindenképpen nézze meg:

   ladybug7spots kedveli ezt.
  13. ladybug7spots
   ladybug7spots
   :D:D:D
  14. ladybug7spots
   ladybug7spots
   Persze, mindnyájunk életében előfordul a kontrollálhatatlan vihogási kényszer, csak éppen mi privátok vagyunk, ők pedig profik, akiknek bármilyen helyzetben kötelező a fapofa.
   cdurmol, Gagamail és Melitta kedveli ezt.
  15. Jaszladany
   Jaszladany
   Igazad van, csakhogy ez nem mindig az akaratunkon múlik.
   Mint említettem, én már voltam ilyen helyzetben, úgyhogy tudom. Minél inkább abba akarja hagyni az ember, annál inkább röhög. Tudom, milyen az, amikor az ember próbálja komolyra igazítani az arcát, és belül mondogatja magának, nem szabad nevetni, nem szabad nevetni, és kétségbeesetten igyekszik valami szomorú dologra gondolni, de az a fránya röhögés csak annál jobban jön.
   Ráadásul ez a fajta nevetés még ragadós is. Borzasztó, na! Biztos van, aki tudja kontrollálni, hát nekik illett volna gyakorolni, én nem tudom.
   Utoljára módosítva: 2017 Július 5
   cdurmol és setni kedveli ezt.
  16. Jaszladany
   Jaszladany
   És milyen hülyeségen tud kirobbanni az emberből, egyszer a férjemmel részt vettünk egy nagyon komoly, áhítatos előadáson, ültünk vagy negyvenen a teremben, hallgattuk az előadót. És akkor előttünk az egyik fiatalember a tollával finoman megböködte az előtte ülő lány lapockáját, nyilván hogy a figyelmét magára vonja. De a lány nem reagálta, miről van szó, hanem hátranyúlt, és megvakarta a hátát azon a ponton, ahol a toll hozzáért.
   Hát ne tudjátok meg... Ezt sose felejtem el. Olyan röhögőgörcs jött mindkettőnkre ettől az amúgy nem különösebben vicces jelenettől, hogy szó szerint fuldoklottunk, igyekeztünk nagyon csendben lenni, de a végén már mindenki ránk pillantgatott, az előadó is, aki szegény nagyon is komoly témát feszegetett, mi meg vörösen, a könnyeink potyogtak, hát futva menekültünk onnan. Mi mást lehet ilyenkor csinálni, még utána is alig bírtuk abbahagyni.
   Hát Károlyék nem futhattak el, én azért megértem őket is. Így van, tiszteletlenség, bunkóság, mit tudom én, de ez van!
   Gagamail, setni és Melitta kedveli ezt.
  17. tornando
   tornando
   A leveled első részére azt mondom téged nem is koronás pályából neveltek, elvárás sincs akkora.
   A második felére pedig ezt:
   Aki érzi az élethelyzeteket az tudja igen a nevetéskényzer a másikról is át tud ragadni
   Ugyanakkor a Károly bácsi kettős hatás alatt áll.
   Egyrészt zavarban van.
   Valamint menteni szokták ilyenkor a helyzetet.Kényszer mosolygással.
   Kamilla meg harapjon citromba.
   Megyek megkérdezem tőle mit érzett.
   Utoljára módosítva: 2017 Július 5
   Melitta kedveli ezt.
  18. Nikosz99
   Nikosz99
   Ez meg emberi hozzászólás.
   Mit csináljunk, más szemében a szálkát könnyebb meglátni...
   Jaszladany és setni kedveli ezt.
  19. tornando
   tornando
   Aki valamit képvisel személyével, annak jobban kell készülni és ügyelni.
   Néha egy fél életen át nevelik ilyen helyzetekre.
   blama akár hogy is nézzük.
   [​IMG]
   Gagamail kedveli ezt.

Megosztás