SEGITSETEK,KERESEK VALAKIT

vikianiko témája a 'Kanada' fórumban , 2004 Július 24.

 1. csocsike

  csocsike Vendég

  Canada411 Probald meg ezt. Jobbat nem tudok ajanlani.;) Legkozelebb hasznald a mar meglevo kerso topicocat:1:
   
 2. szoszi

  szoszi Új tag

  Köszönöm szépen.
  Szoszi.
   
 3. pitti

  pitti Állandó Tag

  Ha van palinkajuk akkor a Csocsi folkutatja.:cool:
   
 4. calcio

  calcio Állandó Tag

  keresem T. Csabát

  Sziasztok!

  A segítségeteket szeretném kérni T. Csaba egri versenyző keresésében. kb. 12 évvel ezelőtt találkoztam vele Egerben, biztonsági őr volt. Majd Amir Berman néven Izraelben dolgozott. Néhány évvel később Kanadából írt nekem levelet úgy 1999-2000-ben. Örülnék, ha valaki segítene megtalálni.Fontos lenne.
  Köszönöm
   
 5. Dytta

  Dytta Új tag

  Hello :)

  Egy családtagomat szeretném megkeresni aki az 1950-es évek körül Kanadába vándorolt ki.
  Az illető nagymamám legidősebb testvére volt, Fazekas Andrásnak hívják és Ópályiból indult útnak.
  Ópályiban a templommal szemben lakott a családjuk. A szomszédságukban egy zsidó tanár házaspár lakott a gyerekükkel, akiket sajnos a 2. vill.háború miatt elhurcoltak.
  Nagyon szeretném megtalálni, őt vagy a leszármazottjait, mert szeretném ha közel 50 év után újra láthatnák egymást a nagymamámmal, ha csak fényképről is. Nagymamám mai napig sokat emlegeti a bátyját, és már régen felötlött bennem a gondolat, milyen jó lenne ha segíthetnék, hogy újra láthassák egymást. De eddig nem tudtam hol, és hogyan kezdjem el. Aztán ma véletlenül ráakadtam erre a fórum oldalra, és megragadtam a lehetőséget.
  <O:p></O:p>
  András bácsi sok levelet, és fényképeket küldött kiköltözése után, de egy idő után megszakadt vele a kapcsolat. A bácsi már biztosan túl van a 80. életévén, elképzelhető, hogy már rég nincs köztünk. De azt tudom hogy vannak gyermekei. Ha mamám jól emlékszik a Niagara vízesés környékén telepedett le.

  Kérem aki ismer Fazekas nevű személyt, vagy tud olyan emberről aki Ópályi környékéről származik, vagy esetleg a nagyszüleit vagy dédszüleit Fazekasnak hívták, vagy úgy gondolja eza bácsi az ő apukája, is lehet,... az írjon vagy küldjön egy fotót a bácsiról, had mutassam meg nagymamámnak és hátha felismeri majd a testvérét.
  Email címem: [email protected]
  <O:p
  A Fazekas család Magarországon lévő, még élő tagjai: Fazekas Ferenc, és Fazekas Ilona (Hidvégi Andrásné) Ők már 70 éven felüliek.

  Köszönöm hogy leírhattam.
   
 6. csocsike

  csocsike Vendég

  Ilyen nevu egyen nem rendelkezik kanadaban telefonnal, vagy titkositva van a szamuk. ;)
   
 7. calcio

  calcio Állandó Tag

  Sziasztok!

  Azt hittem, hogy nem szaba teljes nevet írni. Tehát a T.=Takács Csaba.
  Ha valaki tud róla valamit, kérem, küldjön üzenetet!
  Előre is köszönöm.
   
 8. VManna

  VManna Állandó Tag

  Ne haragudjatok, nem értem miért nem kereshetek én is. Ha valaki tudja hogyan tehetném fel én is a kérésemet kérlek segítsen! Keresem Krammer Lajos-t (szül.: 1954.10.08-án a.n.: Janositz Katalin) aki a hetvenes években ment Tokodaltáróról Kanadába. Már csak az édesanyja él és szeretné megtalálni.
   
 9. Ila1

  Ila1 Állandó Tag

  VManna! Ki mondta neked, hogy nem kereshetsz???
   
 10. VManna

  VManna Állandó Tag

  Ok

  OK! Mostmár látom, hogy megjelent a kérdésem. Előtte egy ideig össze-vissza próbálkoztam. :confused:
  Tudod a nagyim féltestvére keresi a fiát és senki más rokona nincs. Annyira szeretném megtalálni neki. A legutolsó hír szerint pár éve British Columbiában lakott, beteg lett. Közben itthon pedig az édesapja halt meg. Állítólag a vöröskereszt már kereste.
  Üdv!
   
 11. Attila..

  Attila.. Állandó Tag

  Sziaztok

  Régi gyerekkori barátom keresem .Aki kb 10-12 éve ment el Sajószentpéterről
  Azota itthon nem ját
  Csíszár Zsolt
  35 éves
  Ha valaki ismer ilyen koru és nevű férfit kéérem szoljon
   
 12. somosi

  somosi Új tag

  Sziasztok!

  Keresem a Toronto környékén élő Hertelendy Józsefet, aki a II. világháborúban a Magyar Királyi Honvédség hivatásos tisztje volt.
  Minden segítséget nagyon köszönök, mert Budapestről nem egyszerű a keresés.

  Somosi György
   
 13. GIGI

  GIGI Állandó Tag

 14. Boly

  Boly Új tag

  Jó akkor én is kivánnék valamit, igen nehéz lesz mert kevés a támpontom.
  Az én nagyon kedves dédmamám rokonsága kivándorolt Kanadába, és tartották is a kapcsolatot nagyon sokáig. Emlékszem gyermekkoromban mindig mutatta a fényképeket és a képesllapokat amik nagyon megigéztek mert nálunk az időben ilyen szép kivitelezésű képeslapok nem igen akadtak. Sajnos a család szanaszét széledt a szó szoros értelmében, senki senkivel nem tartja a kapcsolatot szinte. A dédi volt az összetartó erő.
  Tehát ami biztos Kisujszállásról indultak e Kanadába. Farkas Albertnek hívták és valamikor a régi képesujságban meg is jelent róluk egy fényképes rövidke cikk. Akkor én még igen aprócska gyermek voltam s nem tudtam mit kezdeni. Aki itt maradt Farkas Rózának hivták aki sajnos már meghalt, és volt neki egy bátyja is aki Farkas István volt azt hiszem ő már nagyon régen meghalt én még 5-6 éves lehettem. (ami igen csak rég volt). Nagyon szeretném velük felvenni a kapcsolatot , kiványcsi vagyok merre vannak mit csinálnak, hogy a alkult a sorsuk.

  Kérek minden jó szivű látogatot aki tud segitsen. Előpre is köszönöm Boly
  emailcímem: [email protected]
   
 15. Melitta

  Melitta Adminisztrátor Fórumvezető

  en ismerek egy Hertelendy urat az itt buvesz es lehetseges hogy katona volt valamikor.80 ev korul lehet. Vasarnap volt bent a Matyas pinceben ebedelni.
   
 16. jayvee

  jayvee Állandó Tag

  Sziasztok!
  Keresem Tolnai Júliát 1989 körül ment Magyarországról (Levélről) Torontó környékére 2 fia van,és a hegyeshalmi határőrségnél dolgoztunk együtt!
  Ha valaki tud segiteni,megköszönném!!!!!!!!!!!
   
 17. Nagy Laszló

  Nagy Laszló Állandó Tag

  Egy 2.vh.-s pilóta után kutatok

  Üdv mindenkinek!
  Egy II.vh.-s vadászpilóta (illetve hozzatortozói) után kutatok, aki a háború idején a brit Királyi Legierőnél önkéntesként szolgált. A neve Michael Steven Nagy, született 1914. ápr. 4.-én az Indiana-beli Gary-ben. A kanadai kiképzése alatt megházasodott, a felesége akkori címe: Mrs. Dorothy Nagy, 321, 10 Street, North West, Calgary, Alberta.
  Minden segíttőkész fórumtagnak előre is köszönöm.

  Michal Steven Nagy képe a háborús időkből:
  [​IMG]

  Tisztelettel, Nagy László.
   
 18. minnacica

  minnacica Új tag

  Sziasztok!

  A nevem Viktória, és Budapesten élek. Itt találkoztam egy férfival, aki állítása szerint Kanadában él és dolgozik.
  Egy 30-40 év közötti, 180 magas, barna rövid hajú, barna szomorú szemű, jóképű férfiról van szó, aki Gáborként mutatkozott be.
  Az elmúlt 3 évben többször esett szó köztünk kávézásról vagy teázásról, de soha nem jutottunk el odáig, mert sokat dolgozom, és ő ezt úgy értelmezhette, hogy nem akarok vele találkozni.
  Utoljára március 4-én találkoztunk, akkor azt mondta, csak pár napig marad Bp.-en.
  Aki esetleg ismeri, kérem, szóljon neki.
  Vagy ha esetleg magadra ismersz, kérlek írj, mert szeretnék veled találkozni!

  Üdvözlettel:

  Viki
   
 19. minnacica

  minnacica Új tag

  Üdv!
  Előző hozzászólásom meglehetősen pontatlan, és tudom, hogy tűt keresek a szalmakazalban, de itt van még néhány infó Gáborról: kb. 3-4 évvel ezelőtt Sopronban tanított angolt, és azt monta, hogy ingatlanügyekkel foglalkozik.
  A lepényhal megy elöl, a remény hal meg utoljára!!!
   
 20. Amigo

  Amigo Állandó Tag

  Latod,latod.Keso banat Ha akkor elmesz a talira,ma nincsennek ilyen gondjaid.:( Szerintem tut keresel kazalban.Bar...kivanom legyen szerencsed.Semmi sem lehetetlen.:D
   

Megosztás