Hírek Sokba lenne az nekünk /Huxit/

A közösségi oldalakon Bojár Gábor, Szabó Zoltán és mások is megosztották velünk abbéli véleményüket, hogy megkezdődött a HUXIT (szubjektíve megjegyzem, hogy utálom ezt a "szót"). Véleményüket a rém okos és roppant széles látókörű, Nagy Márton nevű gazdaságfejlesztési miniszter azon kijelentésére alapozzák (gondolom én), hogy "a magyar gazdaságnak át kell majd állnia egy uniós forrás nélküli létre". Minden tiszteletem mellett azt kell mondjam, nem vagyok híve az ilyen gyors (és határozott) véleményalkotásnak.

A HUXIT lehetőségét azért vizionálják néhányan, mert Magyarországon lényegében egyetlen embertől függ, hogy megyünk, vagy maradunk. Sokakban ugyan az a tévhit él, hogy népszavazásnak kellene megelőznie a kilépést, ez azonban tévedés. Valóban elég hozzá Orbán Viktor döntése, hiszen 2/3-os parlamenti határozattal az ország kiléptethető az Unióból. Ahhoz azonban, hogy Orbán egy ilyen döntést meg merjen hozni az elmebajnak a jelenlegihez képest egy sokkal magasabb fokára van szükség. A miniszterelnök azonban még nem kész - szerintem - a szeppukura. Bocsánatot kérek a japán hagyományok ápolóitól, hiszen szeppukut csak szamuráj követhet el, aki ezzel a nyilvános és dicső halállal megszabadul minden bűntől és szégyentől, amit életében elkövetett.

Orbánnak ezeket tekintve bőven van mitől megszabadulnia, még ha - mint említettem - nem is szamuráj. Még komolyabbra fordítva a szót, vizsgáljuk meg, hogy mit is mondott tulajdonképpen ez a dundi miniszter. A kijelentése mindössze annak burkolt beismerését jelenti, hogy hiába rohangál a rém tisztességes és jogállami Varga Judit és a született optimista és kiváló fantáziával megáldott Navracsics Brüsszelbe, ebből bizony nem lesz pénz. Előbb-utóbb mindenki rá fog jönni, hogy "a brüsszeli bürokraták" a jogállamiság helyreállításának mindösszesen egyetlen lehetséges útját és módját látják Magyarország vonatkozásában: ha Orbán és rendszere eltűnik a süllyesztőben. Ez persze nem tetszik a kisnagyembernek, keresi a menekülési útvonalakat, igyekszik elvonaglani az elkerülhetetlen elől. Erre mondta Nagy Márton, hogy lehet élni EU-pénzek nélkül is.

Nem tudom, említettem-e, hogy ez az illető "gazdaságfejlesztési miniszter". Mindeközben egyrészt nyilvános szemétlerakóhellyé teszik az országot, megmérgezve egy egész generációt az akkumulátorgyárak által termelt és kibocsátott káros anyagokkal. Bedumálják maguknak és híveiknek, hogy az akkumulátorgyártás valóságos pénzjegynyomda. Abból lesz csak habzsi-dőzsi. gazdagság és nemzeti felemelkedés. Másrészt eladósítják az országot, aminek eredményeként mára már soha nem látott magasságot ért el az államadósság és az adósságszolgálat (plusz kamattörlesztés) mértéke. Jobb helyeken ezeknek az "eredményeknek" a töredéke is elég lenne egy kormány megbuktatásához, mi viszont ebbe a posványba belenőttünk és beleszoktunk. Napról napra árasztott el a mocsok bennünket, és ma már csak arra kell ügyelni, hogy ne nagyon mozogjunk, mert akkor átcsap felettünk és belefulladunk.


Jogos kérdés, hogy meddig lehet ezt csinálni és mi lehet a megoldás. A megoldást már fentebb említettem. Az Orbán-rendszernek, az illiberális, neofasiszta diktatúrának buknia kell. Hogy eddig nem bukott meg, azt sokan a tutyi-mutyi ellenzék számlájára írják. Szerintem igazságtalanul. Az igazi ellenzék ugyanis, akik mi is vagyunk, ugyancsak Orbán kötelékében sínylődik. Egyrészt a tolvaj rendszer meghozta tolvaj törvényeit, amely minden lehetséges eszközzel kész és képes megakadályozni bármiféle egységes rendszerellenes fellépést. Ezért vannak és jönnek létre újabb és újabb jelentéktelen pártocskák, egyesületek, szervezetek, mozgalmak, akármik, amelyek tovább osztják az amúgyis mindenféle hülye alapon megosztott ellenzéket. (Eközben persze folyamatosan pénzelik és butítják a Fidesz híveit, hogy adott esetben egységesen mozgósítható legyen bármire!) Nem tudom nem megjegyezni, hogy a sok, magát ellenzékinek tituláló politikus bajnok még ebben a helyzetben is, amikor - képletesen szólva - az ellenzéki erők gúzsba kötve hevernek az aréna közepén, bele ne rúgjanak egyet-kettőt, le ne köpjék, meg ne alázzák. És persze "Gyurcsánnyal nem lehet"! Hölgyeim és uraim! El fog jönni a pillanat, amikor már bárkivel lehet és kell! Akár tetszik akár nem, a dolgok természeténél fogva azt a harcot pedig a legnagyobb ellenzéki párt fogja vezetni. A harcot nem ilyen-olyan pártok között, hanem a demokratikus erők és a diktatúra hívei között kell majd megvívni. Aki meg nem csatlakozik, az úgy járt. Ha Orbán végső elborulásában mégis úgy döntene, hogy kilépteti Magyarországot az Európai Unióból (esetleg még a NATO-ból is), akkor neki vége. Neki is meg az országnak is, ha a józanabb tömegek fel nem kelnek és el nem kergetik őt és az ő egész mocskos tolvaj bandáját. A történelem a mi tanítómesterünk! Emlékezzünk kegyelettel Nagy-Britannia Észak Írország Egyesült Királyság nem túl távoli múltjára. Mint emlékezetes Angliában 2016-ban népszavazás döntött az EU-ból való kilépésről.

Az Egyesült Királyság szavazóinak 52%-a (48% ellenében) úgy döntött, hogy kilép az Európai Unióból. A kilépési folyamat több mint három évig tartott. Ez alatt mindkét oldalon számos politikai és jogi akadályt kellett leküzdeni. A BREXIT hivatalosan 2020. január 31-én 23:00-kor (közép-európai idő szerint 2020.február 1-én 00:00-kor) lépett életbe. A BREXIT költségeit nehéz pontosan megbecsülni, mivel sok tényezőtől függ, például a gazdasági növekedéstől, a kereskedelemtől, a bevándorlástól és a költségvetési hozzájárulásoktól. Egyes becslések szerint a BREXIT eddig mintegy 200 milliárd fontba (!) került az Egyesült Királyságnak, ami több, mint amennyit az ország a megelőző 47 évben az EU-nak befizetett. A BREXIT hatásai továbbra is érezhetők a kis- és középvállalkozások, a halászat, a repülés, a bankszektor, a mezőgazdaság és a tudomány területén. Ezek az ágazatok nap mint nap szembesülnek a vörös szalagokkal, a munkaerőhiánnyal és a veszteségekkel. Vagyis ez a folyamat több mint három évig tartott. Ez alatt a világ egyik leggazdagabb (!), gazdaságilag legerősebb (!) országa számtalan kormányválságon és gazdasági sokkon ment keresztül. Az államszövetséget a skótok függetlenedési törekvése, vagyis az ország szétesése fenyegeti.

A 2016-ban a kilépés mellett szavazók tömegei verik a fejüket a falba a napról napra felmerülő újabb és újabb nehézségek miatt. Magyarország egy ilyen képzeletbeli kilépés esetén elveszítené mindenféle vonzerejét a "keleti nyitás" során megnyert "partnerek" irányába. Nem lesz senki, aki finanszírozná a dundi miniszter hagymázos ábrándjait. Ő sem lenne már miniszter, Orbán meg nem lenne miniszterelnök. A 135 bátor se lenne soha többé képviselő. A nagy nemzeti seprű a történelem szemétdombjára hányná ezeket a kilépésről ábrándozókat. A magyarok többsége ugyanis nem szolga, nem hűbéres és legfőképp nem hülye.

Fabian Andras​


1686702528825.png
 
Szerinted érdekli a NER-t, hogy mi lesz az országgal? Ők már bebetonozták magukat, az EU-n kívül is jól ellesznek, köszönik szépen, miért korlátoznák a hatalmukat holmi jogállamisági kritériumok miatt, amikor megvan az óriási vagyonuk felhalmozva, gyakorlatilag élet és halál urai /lásd egészségügy/, egyre jobban erodálják a magyarok EU-pártiságát, és ha egyszer Orbán úgy dönt, hogy elég volt Brüsszel b...odásából, és kilépteti az országot, senki nem fog lázadni ellene, lesznek persze tüntetések, aztán kész. A felépítmény teljes, az uralom teljes, a szolgaság teljes, és ennyi. Élnek majd, mint Marci hevesen, mi meg gürizünk nekik, mert bezárulnak a nyugati kapuk, nem lesz más választásunk. Itt az új feudál-burzsoá rend korszaka következik. Azaz, már eljött.
hát bizony, nem értem hogy lehetnek olyan naívak (együgyűek, alultájékozottak, buták) egyesek még mindig, hogy azt gondolják, orbánékat bármennyire is visszatartja a Huxit-tól az, hogy az ország oltári nagyot bukik, tömegek elszegényednek és az ország a harmadik világba, a Balkán aljára süllyed.
Le se szarják, max azt mérlegelik, ez a birka ostoba nép továbbra is ilyen birka megvezethető hiszékeny buta nyáj marad-e, mert ha arra jutnak h. igen, akkor bizony jaj az országnak, kilépnek.
Ha azt hozza ki az elemzésük, hogy a cikkírót idézve "A magyarok többsége ugyanis nem szolga, nem hűbéres és legfőképp nem hülye.", akkor nem lépnek ki, mert ez esetben tartanak attól h. elsöpri őket a népharag és oda az összerabolt tizezermilliárdos ner-vagyon.
Sajna egy bonyolult kérdést ilyen alapokig lecsupaszítva igazából erről szól az egész.
 
Az Orbán rendszer az EU-s pénzekkel való korrupcióra épül, Nélküle életképtelen lenne ez a rendszer.
Mert a magyar vállalatok pénzét (nyereségét) nem tudná ilyen könnyen ellopni hiszen elzavarná öt a "nép-harag".

A Fidesz testére szabott törvények olyanok, hogy egy abszolút többséghez a parlamentben, elég a választók egy tört részét, kb. 1/5-ét,
plusz a külföldi "etnikai-magyarok" egy részét megfizetni, megzsarolni, becsapni.

Orbán soha sem fog kilépni az EU-ból amig van mit lopnia, ezért az EU-nak meg kell vonnia az ilyen támogatásokat.
Az EU nem a felzárkózni akaró országoknak segít, hanem az országot vezető tolvajoknak, akik direkt fékezik az ország fejlődését,

Orbán olyan mint a "tolvajok királya", Charles Dickens nél, vagy egy Balkáni államból, akinek az alkalmazottai kéregetnek nyugaton.
Ha jól menne Magyarországnak akkor nem lenne pénz amit eltudna lopni.

Az EU-nak meg kéne mondani, hogy a felzárkózási alap nem jár örökké és kész.

Ugy elgondolkodtam, mit lehetne csinálni annak érdekében, hogy a vakok is felfogják mit jelent europa lakoinak az EU-tagság!
Plakátokkal, ész érvekkel nem lehet a Pavlovi reflexre reagáló Fidesz-hivöket felvilágositani.
Nem marad más hátra mint szavukon kell öket fogni:

Kétféle igazolványt kéne kiállítani az embereknek,
- egy EU-s igazolványt, mind ami már a kutyámnak is van
- és egy Orbánisztáni-igazolványt.

Gondolom a Fidesz-hivök ez utóbbit szeretnék

Akinek EU-s igazolvány van annak szabad mozgása és munkavállalási joga lenne az EU-n belül, a többinek nem.
Ez ügye csak két dolog, alkalomadtán felsorolom mindazt ami minden EU-polgárt megillet, akinek nincs ilyen igazolványa az csak az Orbán "tányérnyalók" jogait élvezhetné.
Biztos vagyok benne, hogy Orbán Brüsszelellenes intrigái nagyon hamar elvesztenék a vonzerejüket.
 
Az Orbán rendszer az EU-s pénzekkel való korrupcióra épül, Nélküle életképtelen lenne ez a rendszer.
Mert a magyar vállalatok pénzét (nyereségét) nem tudná ilyen könnyen ellopni hiszen elzavarná öt a "nép-harag".

A Fidesz testére szabott törvények olyanok, hogy egy abszolút többséghez a parlamentben, elég a választók egy tört részét, kb. 1/5-ét,
plusz a külföldi "etnikai-magyarok" egy részét megfizetni, megzsarolni, becsapni.

Orbán soha sem fog kilépni az EU-ból amig van mit lopnia, ezért az EU-nak meg kell vonnia az ilyen támogatásokat.
Az EU nem a felzárkózni akaró országoknak segít, hanem az országot vezető tolvajoknak, akik direkt fékezik az ország fejlődését,

Orbán olyan mint a "tolvajok királya", Charles Dickens nél, vagy egy Balkáni államból, akinek az alkalmazottai kéregetnek nyugaton.
Ha jól menne Magyarországnak akkor nem lenne pénz amit eltudna lopni.

Az EU-nak meg kéne mondani, hogy a felzárkózási alap nem jár örökké és kész.

Ugy elgondolkodtam, mit lehetne csinálni annak érdekében, hogy a vakok is felfogják mit jelent europa lakoinak az EU-tagság!
Plakátokkal, ész érvekkel nem lehet a Pavlovi reflexre reagáló Fidesz-hivöket felvilágositani.
Nem marad más hátra mint szavukon kell öket fogni:

Kétféle igazolványt kéne kiállítani az embereknek,
- egy EU-s igazolványt, mind ami már a kutyámnak is van
- és egy Orbánisztáni-igazolványt.

Gondolom a Fidesz-hivök ez utóbbit szeretnék

Akinek EU-s igazolvány van annak szabad mozgása és munkavállalási joga lenne az EU-n belül, a többinek nem.
Ez ügye csak két dolog, alkalomadtán felsorolom mindazt ami minden EU-polgárt megillet, akinek nincs ilyen igazolványa az csak az Orbán "tányérnyalók" jogait élvezhetné.
Biztos vagyok benne, hogy Orbán Brüsszelellenes intrigái nagyon hamar elvesztenék a vonzerejüket.
Kicsit eltérek - vagy mégsem? - a témától. Most olvasom, hogy Lázár azt nyilatkozta, Hmvhelyen lehet megint MZP-ére szavazni, de akkor ne számítsanak a kormány támogatására. Utána jönnek a rágalmak vagy féligazságok, /mi bizonyított és mekkora összeg, és magántámogatás volt vagy nem, stb., ezek már lényegtelenek a NER-nek/ és az, hogy ez nem a város ellen irányul, hanem azok ellen, akik ki akarták árusítani az országot. Khm, khm.
No már most, az én olvasatomban ez színtiszta zsarolás és korrupció. Lesz pénzetek, ha jól szavaztok, azaz a FIDESZ-re. Mert a FIDESZ legfeljebb az oroszoknak és a kínaiaknak adósította el az országot, ami egész más. Annak keleti nyitás a neve, és az az új gazdaságpolitika. És most jön az újabb sokmilliós - milliárdos? - plakátkampány a háborúpárti ellenzékről. És a szomorú az, hogy ez megint hatásos lesz. Mert a NER anyagi forrásai - miután a bőrünket is lenyúzta - még mindig végtelenek. Ne felejtsük el, hogy ahogy az oroszoknál, nálunk is leginkább bizományba kapták a /közpénz és EU-s forrás/ vagyont az oligarchák, az valójában nem az övék, szükség esetén visszapumpálandók a NER hatalmi rendszerének fenntartásába. És nálunk nem kell kiesniük sem az ablakon, mint az oroszoknál, /hány oligarchájuk is halt meg az elmúlt évben gyanús körülmények között?/ anélkül is készségesen átnyújtják majd Orbánéknak a zsozsót, mert tudják, mi az érdekük. Azt hiszem, eszem egy kis édességet, mert nagyon keserű lett a szájízem.
 
Akinek EU-s igazolvány van annak szabad mozgása és munkavállalási joga lenne az EU-n belül, a többinek nem.
Ez ügye csak két dolog, alkalomadtán felsorolom mindazt ami minden EU-polgárt megillet, akinek nincs ilyen igazolványa az csak az Orbán "tányérnyalók" jogait élvezhetné.
Biztos vagyok benne, hogy Orbán Brüsszelellenes intrigái nagyon hamar elvesztenék a vonzerejüket.
Ma nyilatkozott (vagyis tegnap de, ma játszották be) a MINISZTERELNÖKÜNK:
Leszögezte, nem azt akarják megmondani, hogy a magyaroknak van igazuk. Csak annyit akarnak, hogy a németeknek Németországban, a magyaroknak Magyarországon legyen igazuk.

Mondjuk ott vannak Németországban ezek a migránsok, akik nem akarnak idejönni. Fogják, és összegyűjtik őket, beteszik őket Németországban vagonokba, és áthurcolják őket hozzánk, itt meg kirakják őket, mi meg itt fogjuk őket tartani?
– mondta Orbán Viktor.
„Tehát a németek csináljanak olyan migránspolitikát, amilyet akarnak, az az ő hazájuk. Úgy kísérleteznek vele, ahogy jónak látják. Ez meg a mi hazánk, Magyarország a magyarok hazája. Nem akarunk vele kísérletezni” – fogalmazott.
 
Ma nyilatkozott (vagyis tegnap de, ma játszották be) a MINISZTERELNÖKÜNK:
Leszögezte, nem azt akarják megmondani, hogy a magyaroknak van igazuk. Csak annyit akarnak, hogy a németeknek Németországban, a magyaroknak Magyarországon legyen igazuk.


– mondta Orbán Viktor.
„Tehát a németek csináljanak olyan migránspolitikát, amilyet akarnak, az az ő hazájuk. Úgy kísérleteznek vele, ahogy jónak látják. Ez meg a mi hazánk, Magyarország a magyarok hazája. Nem akarunk vele kísérletezni” – fogalmazott.
Ja, lemaradt hogy nehogy az legyen hogy TE is Orbán igazolványért álljál sorba.....
 
Nem értem, hogy miért nem mennek ki az emberek az utcára, most jó meleg van, ha 500.000-ren kimennénk Orbán Moszkvába menekülne.
Miért mennének ki??
Van munkahelyük kapnak fizetést a nyugdíjak is időben érkeznek.
Nem tudom miért értetlenkedsz.
Mi kellene még az embereknek?
S igen egyetértenek a kormány politikájával (igaz mást nem is hallanak) így nem kell azon gondolkodniuk hogy most melyik a helyes egy lehetőségből csak tudnak választani.
 
Az Orbán rendszer az EU-s pénzekkel való korrupcióra épül, Nélküle életképtelen lenne ez a rendszer.
Mert a magyar vállalatok pénzét (nyereségét) nem tudná ilyen könnyen ellopni hiszen elzavarná öt a "nép-harag".
A vastagbetűs igaz
Az indoklásod nem állja meg a helyét.
 
„Tehát a németek csináljanak olyan migránspolitikát, amilyet akarnak, az az ő hazájuk. Úgy kísérleteznek vele, ahogy jónak látják. Ez meg a mi hazánk, Magyarország a magyarok hazája. Nem akarunk vele kísérletezni” – fogalmazott.
Ilyenkor tűnik úgy hogy tudja mit beszél.
És hogy a nép is ezt gondolja.
De ki nem?
Ernő?
a begyökeresedett unionista
a vegyes képű lakosságot saját életén át is kiválónak tartó
Ennek érdekében millió cikket ír.
Akkor Orbán üzenete így szól neki: "Springfieldi Homérék csináljanak olyan migránspolitikát, amilyet akarnak, az az ő hazájuk. Úgy kísérleteznek vele, ahogy jónak látják."
330px-D'oh!.svg.png
 
Miért mennének ki??
Van munkahelyük kapnak fizetést a nyugdíjak is időben érkeznek.
Nem tudom miért értetlenkedsz.
Mi kellene még az embereknek?
S igen egyetértenek a kormány politikájával (igaz mást nem is hallanak) így nem kell azon gondolkodniuk hogy most melyik a helyes egy lehetőségből csak tudnak választani.

Lassan a "diktatúrát" fel lehet venni a szalámi, pálinka, akácfa mellé hungarikumnak. :) :)
 
Ja, lemaradt hogy nehogy az legyen hogy TE is Orbán igazolványért álljál sorba.....
És persze megint kihagyják a lényeget. Egyes országokba áradnak a migránsok, ezek az országok az EU tagjai, és elvárják, joggal, a szolidaritást a többi EU tagtól.
Az új javaslat szerint, ha - mondom, HA szükségessé válik, 30ezer főt kell átvenni más országoknak VAGY fizetni fejenként X Eurót VAGY másképp segíteni, szakértőkkel, logisztikával, rendfenntartással, oktatással stb. A javaslat felsorol pár lehetőséget. De az Origón és társain csak az első kettőt nyomják /majd/. Fideszes rokonaim már most lázadoznak. Amikor említettem a 3. lehetőséget, nem hittek nekem.
Csak egy kérdés: ha kitörne a szerb-koszovói háború, és kis hazánkat ellepnék a déli szomszédok, menekülők, mi vajon nem várnánk el az EU-s országoktól, hogy segítsenek? Egy szövetség tagjai vagyunk. Ez a szövetség nem arról szól, hogy szórják ránk a pénzt, mi meg kegyesen elfogadjuk, de amikor cselekednünk kell, szolidárisnak kell lennünk, akkor coki. Jogok és kötelességek. Ez az alap.
Ja, és három a magyar igazság, nem? Pénz, hatalom, FIDESZ.
 
A vastagbetűs igaz
Az indoklásod nem állja meg a helyét.
Igazad van, a magyar polgárok pénzét, vagyonát, az állami vagyont, is elosztogatja a barátai körében és az emberek kussolnak.

Kertész Imre 12 éve volt már Nobel-díjas de Orbántól nem kapott elismerést.
Aztán nemzetközi nyomásra kénytelen volt az irót közvetlen a halála elött kitüntetni.
Mindenki tudta, hogy Orbán a kitüntetést egy "sumerologusnak" szánta, aki igazolni próbálta, hogy mi vagyunk a Sumér kultúra örökösei, a világ legokosabb népe.
Aztán 2015-ben megjelentek a Mesopotamia rokonaink, menekültként és O. újra átírta a történelmet,
"Kipcsakok" lettünk, egy türk-nép fiai, pedig röviddel elötte azzal érvelt, hogy "a csontjainkban van a Török megszállás"
Most a Türkmén diktátorral hempereg, olajmágnás akar lenni.

Az indoklás.
Az EU-s pénzek kívülről jönnek, az emberek többsége azt sem tudja hány milliárd Eurot lopott már el.
Ha belülről kéne ezt a vagyont összelopni, akkor az átlátszóbb, lenne.

Igen sok magyar tudja, hogy a "felzárkózási alap" pénzei nem jutalompénzek, hanem alamizsna, a leg gyengébbnek.
Sokan tolerálják ezt mert kapni a számukra egy jobb érzés mint megdolgozni érte. Hagy fizessen a buta nyugat.
 
Ilyenkor tűnik úgy hogy tudja mit beszél.
És hogy a nép is ezt gondolja.
De ki nem?
Ernő?
a begyökeresedett unionista
a vegyes képű lakosságot saját életén át is kiválónak tartó
Ennek érdekében millió cikket ír.
Akkor Orbán üzenete így szól neki: "Springfieldi Homérék csináljanak olyan migránspolitikát, amilyet akarnak, az az ő hazájuk. Úgy kísérleteznek vele, ahogy jónak látják."
Csatolás megtekintése 1938448
Így van. Most az ellenzéki politikusok és mások CSAK azért is ellent mondanak Orbánnak.
Pedig azt kellene nézni hogy a polgároknak mi tetszik.
Persze csak akkor ha azt akarják hogy szavazzanak is rájuk......
 
És persze megint kihagyják a lényeget. Egyes országokba áradnak a migránsok, ezek az országok az EU tagjai, és elvárják, joggal, a szolidaritást a többi EU tagtól.
Az új javaslat szerint, ha - mondom, HA szükségessé válik, 30ezer főt kell átvenni más országoknak VAGY fizetni fejenként X Eurót VAGY másképp segíteni, szakértőkkel, logisztikával, rendfenntartással, oktatással stb. A javaslat felsorol pár lehetőséget. De az Origón és társain csak az első kettőt nyomják /majd/. Fideszes rokonaim már most lázadoznak. Amikor említettem a 3. lehetőséget, nem hittek nekem.
Csak egy kérdés: ha kitörne a szerb-koszovói háború, és kis hazánkat ellepnék a déli szomszédok, menekülők, mi vajon nem várnánk el az EU-s országoktól, hogy segítsenek? Egy szövetség tagjai vagyunk. Ez a szövetség nem arról szól, hogy szórják ránk a pénzt, mi meg kegyesen elfogadjuk, de amikor cselekednünk kell, szolidárisnak kell lennünk, akkor coki. Jogok és kötelességek. Ez az alap.
Ja, és három a magyar igazság, nem? Pénz, hatalom, FIDESZ.

Engem az háborít fel a legjobban, hogy Magyarországon "migráncsokról", beszélnek nem emberekről.
A gyerek nem tudhatja meg, hogy két bácsi és néni is élhet egymással, de az államilag elrendelt idegen gyűlöletet az anyatejjel szivattyúzzák beléjük.
Minden pénteken ott ül a Kossuth-rádióban a cukros-bácsi, közvetlen a mikrofon elött, és susogja kit kell gyűlölnünk, ki az ellenség... de majd ö megvéd bennünket,
ahogy a rezsicsökkentést, áremelést stb.
 
És nálunk nem kell kiesniük sem az ablakon, mint az oroszoknál, /hány oligarchájuk is halt meg az elmúlt évben gyanús körülmények között?/ anélkül is készségesen átnyújtják majd Orbánéknak a zsozsót, mert tudják, mi az érdekük.
Mióta meghalt Vajna, s a halála éppen a KESMA "törvényes" vállalatcsoporttá alakulása idejére esett, azóta nem megy ki a fejemből, hogy talán nem mindenki akart Orbán-vazallus lenni.
 

Hírdetőink

kmtv.ca

kmtv.ca

Friss profil üzenetek

szabolcsigy wrote on jövő13's profile.
Szia! Sikerült megszerezned a felmérőket?
imi70 wrote on erikfrenszi's profile.
Bocs Úton.
imi70 wrote on erikfrenszi's profile.
szia, én 2024. májusában szeretnék menni a portugál úzon. Kérlek amennyiben van rá időd és kapacitásod, szívesen venném a tapasztalataidat az útról. Előre is köszönöm .
sorcier wrote on Wikkike.'s profile.
szia,ha ezt talàltad meg tölem,akkor jo helyen jàrsz. :)
A bak latin neve capricorn.

Kötés, horgolás 2018. november 13-tól

Wildcath wrote on VikiCs99's profile.
:dr_33:

Statisztikák

Témák
37,951
Üzenet
4,754,246
Tagok
612,736
Legújabb tagunk
guzappum
Oldal tetejére