Társasjátékok II

AndiC témája a 'Gyerekeknek' fórumban , 2012 Április 28.

Témaállapot:
Not open for further replies.
 1. nyililona

  nyililona Állandó Tag

  Sziasztok!

  Találtam egy blogot, ahol a következő játékok letölthetőek:
  Amit próbáltam közülük, az letölthető volt.
  Link az alábbi játékokhoz: http://bricogames.blogspot.hu/
   
  Utoljára módosítva: 2014 Február 1
 2. Aegnor10

  Aegnor10 Állandó Tag

  Igen , megkérdezheted. A társas számítógépes verziójából szedtem ki PrintScreen segítségével. :) Sajnos az egészet nem tudom egyben "kimenteni", csak rossz minőségben, mert nem fér rá a képernyőre. Csak így, szeletekben.
   
 3. Bzsomb

  Bzsomb Állandó Tag

  Kedves zolya!
  Feltennéd a Minimi játékot? Sőt, ha van még bármilyen más Djeco-s játékod, annak is nagyon örülnék!
  Köszönettel: bzsomb
   
 4. 4xmami

  4xmami Állandó Tag

  Mr.Jack New Yorkban

  [​IMG]

  1889, New York. Különös bűnesetek ütötték fel fejüket a városban. Néhányan egyenesen magát Hasfelmetsző Jacket vélték látni a tetthelyek közelében. Kicsoda ő valójában? Tényleg ő lenne a tettes? A városi rendőrség a legrátermettebb polgárokhoz fordul segítségért, hogy leleplezzék a titokzatos elkövetőt. Ám egyvalamiről maguk sem tudnak: Jack köztük jár.

  New York, New York
  Bár első hallásra nem úgy tűnik, a Mr. Jack in New York egy teljesen erőszakmentes, kétszemélyes társasjáték, mely bármely korosztály számára élvezetet nyújt.
  Az egyik játékos a megbízott nyomozót, a másik Mr. Jacket irányítja. Minden körben négy-négy karaktert irányíthatunk New York területén, melyek közül az egyik maga Mr. Jack. Az ő célja, hogy mindvégig rejtőzködve maradjon, vagy elmeneküljön a városból, míg nyomozóként pedig elsődleges feladatunk, hogy megtaláljuk és leleplezzük őt.
  A játék egyik legfontosabb tényezője, a láthatóság/láthatatlanság kérdése. Egy karakter akkor látható, ha egy, a táblán levő gázlámpa fénykörében, illetve egy másik karakter mellett áll. Ha ezek egyike sem teljesül, illetve valaki mellett, de éppen parkban tartózkodik, az adott szereplő láthatatlannak minősül.
  Miután kiválasztottuk, melyik oldalt képviseljük, a Jacket irányító játékos kártyahúzással választja ki, hogy melyik karakter lesz ténylegesen az elkövető. Ezután a játék nyolc körön keresztül tart, melyek felépítése a következő:
  · Fejenként négy-négy karaktert kell mozgatunk a városban, körönként változó sorrendben. Ekkor nyílik lehetőségünk a különleges képességek használatára, melyek esetenként kötelezőek.
  · A legfontosabb fázis: meghatározhatjuk, hogy ki lehet még bűnös és ki ártatlan. Be kell jelenteni, hogy Jack látható-e, vagy sem. Ha Jack éppen látható, akkor az összes láthatatlan karakter egyértelműen ártatlan, ha pedig Jack láthatatlan, akkor az összes látható karakter lesz biztosan ártatlan.
  · Ezután a körnek vége és új kör kezdődik. Ha a nyolcadik kör végére sem sikerült Jacket megtalálni, akkor a nyomozó elvesztette, Jack pedig megnyerte a játékot!

  Aki keres, az talál
  Maga a játékmenet igen egyszerű, ám a karakterek egyedi képességei és a játéktér módosíthatósága sok taktikázási lehetőséget nyit meg előttünk. Új metrólejáratokat építhetünk a gyorsabb közlekedés érdekében, vagy akár az addig hasznos lámpákat, területeket alakíthatjuk át a rejtőzködést segítő parkká. Beszélhetünk informátorral, aki idő előtt felfedheti valakinek az ártatlanságát, rendőrségi kordonokat telepíthetünk, vagy épp hajókat mozgathatunk a kikötők között, hogy elősegítsük/megnehezítsük Jack szökését és így tovább.

  A játék pozitívuma, hogy pusztán két játékossal is élvezetes tud lenni, így akik nem tudnak gyakran 3-4 embert összegyűjteni egy társaspartihoz, illetve akik szeretik a gondolkodást, következtetést igénylő játékokat, garantáltan nem fognak csalódni Mr. Jack New York-i kalandjában.

  A BGG-ről levadászott darabokból szerkesztettem.A játék nyelvfüggetlen,a szabály magyar.A "Mr.Jack" folytatása,de nem kell hozzá az alapjáték,mert attól független.Az alapjáték kiegészítései is megvannak,csak gatyába kell még ráznom őket.:) Jó szórakozást!
   

  Csatolt fájlok:

 5. 1mistral

  1mistral Állandó Tag

  Sziasztok. Ezt a játékok keresem. Nincs meg valakinek?
  What's Rubbish
  [​IMG]
   
 6. csilla311

  csilla311 Állandó Tag

  Az orosz oldalra mostanában ígérte valaki, hogy fel fogja tenni. Mivel szépen teszegeti fel a játékokat, szerintem idő kérdése, és ez is fent lesz.
   
  zsuzsi77 és duplaeva kedveli ezt.
 7. audi800

  audi800 Állandó Tag

  Íme a Dixit Jinx. Szabályom nincs hozzá, ha valakinek van magyarul.
   

  Csatolt fájlok:

 8. audi800

  audi800 Állandó Tag

  folytatás
   

  Csatolt fájlok:

 9. audi800

  audi800 Állandó Tag

  vége!
   

  Csatolt fájlok:

 10. ildisz1

  ildisz1 Állandó Tag

  dixit jinx játékszabálya
   

  Csatolt fájlok:

 11. Először is mindenkinek köszönöm a feltöltött játékokat, a gyerkőcökkel most értünk abba a korba, hogy "nekikezdhetünk"...Érdeklődnék, hogy lenne valakinek Thomas kártyája, vagy társasa? Az a legnagyobb kedvenc nálunk. Köszi!
   
 12. zsnbm

  zsnbm Állandó Tag

  Sziasztok!
  Keresem a Continuo-t. Ami fent van annak a szélei nekem mindig lemaradnak a nyomtatásnál. Ha valaki fel tudná tölteni, megköszönném.
  Előre is köszönöm.
  Szép estét mindenkinek!
  zsnmb
   
 13. zsnbm

  zsnbm Állandó Tag

  Sziasztok!
  Mix Fix játékkal kapcsolatos tapasztalata van valakinek?
  zsnbm
   
 14. editkicsi

  editkicsi Állandó Tag

  Tudás Háza
  Csak a kártyákat kaptam, táblát, játékszabályt nem.
  Ha van valakinek, tegye fel.
  Gondolom, a kártyák hátszíne azért tér el, mert nem azonos a nehézségi fokozatuk, de egyelőre csak scanneltem, nem értem rá átnézni.

  Továbbra is keresek Magyarországgal kapcsolatos kérdéseket, valamint a Kérdezz felelek felnőtt változatát és a Szeretlek, Magyarország, valamint a Maradj talpon játékokat.
   

  Csatolt fájlok:

 15. editkicsi

  editkicsi Állandó Tag

  Tudás Háza folytatás
   

  Csatolt fájlok:

 16. ajsa10

  ajsa10 Állandó Tag

  szia dyvolie talismant keresem én is de sajnos nem találtam

  de descent youneys in the dark megvan
  jobb minöségbe mint amit feltöltötem elötte teljesen magyarositott sg
   
  4xmami kedveli ezt.
 17. ajsa10

  ajsa10 Állandó Tag

  Sziasztok nincsen meg valakinek Sid meier's Civilization magyar kiadás megköszönném
   
 18. 4xmami

  4xmami Állandó Tag

  Én talán olaszul szedtem le valahonnan,ha azzal tudsz valamit kezdeni...(hacsak le nem töröltem.)
   
 19. 4xmami

  4xmami Állandó Tag

  Engem érdekel!
   
 20. ildisz1

  ildisz1 Állandó Tag

  mascarade

  Igazán különleges, mégis jellemzően Faiduttis játék, mely akár 13-an is játszható! Minden játékos egy különleges képességgel bíró karakterrel kezdi a játékot, és a cél, hogy mihamarabb 13 aranyra duzzassza a vagyonát. A játékosok menet közben cserélhetik egymást közt karaktereiket, használhatják képességeiket, vagy blöffön kaphatják társaikat, akik esetleg nem is a használni kívánt karakterrel vannak épp - akit hazugságon vagy tévedésen kapnak, fizetnie kell!

  amire figyelni kell, az annyi, hogy a hátlapoknál ott vannak akis jelölö vonalak hogy hol kell vágni a kártyákat , a sima kártyáknál viszont nincsen! szóval én megszenvedtem azzal, hogy hogy vágjam ki a sima kártyákat hogy egyform alegyen a hátuljjal. tehát érdemes lenne nyomtatás előtt megszerkeszteni rá a kivágási vonalakat...
  (nem én készitettem az anyagot)
   

  Csatolt fájlok:

Témaállapot:
Not open for further replies.

Megosztás