Társasjátékok II

AndiC témája a 'Gyerekeknek' fórumban , 2012 Április 28.

Témaállapot:
Not open for further replies.
 1. nolina22

  nolina22 Állandó Tag

  Örülök,hogy tetszenek!!! A tornás társaséra gondolsz, ugye? Ha igen,akkor küldöm. :)
   
 2. nolina22

  nolina22 Állandó Tag

  Játékos kisegyszeregy- szorzás gyakorló játék kisiskolásoknak

  Játékos kisegyszeregy

  Játékszabályom nincs hozzá, ha vkinek megvan, kérem, tegye fel. Nekünk még van 1-2 évig, mire használni kezdjük, de jó lenne a szabályt addig beszerezni.:) Csak pdf-ben teszem fel, ha kell vkinek jpg-ben, szóljon.
   

  Csatolt fájlok:

 3. almamag78

  almamag78 Kitiltott (BANned)

  Juj az nagyon szupi lenne...
  Amúgy lehetek még egy kicsit szemtelen? Lenne még egy hasonló korú társasjáték aminek szintén a játékszabálya veszett el: "piroska és (a) farkas". Kb. két A4-es nagyságú, egy nagyon egyszerű lépegetős társas, a mezők rajta négyzet alakúak és néhány mezőben van szám is ( ami pont azon az lapon van leírva, hogy mit jelent). Erről most képet sajnos nem tudok feltenni de majd este megnézem, hátha megvan a doboza. :D Klassz lenne ha "véletlenül" :D:D az is meglenne Nálad / Nálatok/ Nagyszülőknél :)))

  Más (tipp):
  Ma találtam egy olyan oldalt ahol, német kiadású társasjátékok / kártyajátékok dobozai között lehet böngészni (évszám és kategória szerint). Gondoltam megosztom, hátha valakinek jól jön vagy valaki rátalál egy rég keresett játékára, csak eddig nem jutott eszébe a cím... Bár! Nem teljes játékok vannak fent (nagyrészt) csak a doboza és szerencsés esetben egy pár kép pluszban, de :D simán át lehet húzni a játék nevét a goggle-be és beírni elé hogy BGG ... ott nagyobb az esély... ;)
  http://www.spiele-check.de/page.php?page=adv_search&newsearch=1
  (itt csak a Jahr-t kell beírni, meg spieltyp-et beállítani)
  (ui: vicces a Dallas 1980-as játéka... végülis ... :lol:...mintha megint műsoron lenne a sorozat...:D:D:D)
   
  gibbon27 kedveli ezt.
 4. juda120

  juda120 Állandó Tag

  Szívesen segítek a fordításban, felteszed az eredetit?
   
 5. judit198205

  judit198205 Állandó Tag

  Bratz társas

  Juda 120


  Ezek a kártyák,a játékszabályt este megpróbálom begépelni,mert a doboz belső oldalára van nyomtatva, azt meg lefényképeztem ezerszer de sehogy sem volt jó.
  Úgyhogy marad a gépelés.
  Előre is nagyon szépen köszönöm
   

  Csatolt fájlok:

 6. welentze

  welentze Állandó Tag

  Sziasztok!

  Nagyon sok szép és hasznos játékot, ötletet találtam itt. Köszönöm nektek. Hálám jeléül fogadjátok szeretettel ezt a kicsiknek való társasjátékot, melynek tábláját lefényképezve itt találtam, de nem emlékszem sajnos a feltöltőjére, azért köszönöm neki.
  Feljavítottam, kipofoztam.

  Torkos maci

  Csatolás megtekintése 947056

  Jó játékot a piciknek!

  Welentze
   
 7. almamag78

  almamag78 Kitiltott (BANned)

 8. judit198205

  judit198205 Állandó Tag

  Bratz társas játékszabálya

  Bratz társas játékszabályát csatolom angolul

  Ha sikerült lefordítani akkor vhogy összehozzuk, és feltszem az egészet.
   

  Csatolt fájlok:

  gcsilla és Syncmaster kedveli ezt.
 9. almamag78

  almamag78 Kitiltott (BANned)


  Szia!

  Én eddig jutottam vele... hát nem lett 100%-os (van benne egy mondat amire nem jöttem rá hogy mit (t)akar)Valaki nem tudja, hogy a "take a nap" kifejezés mit takar pontosan? Szótár szerint szunyókálást:D:D:D

  <style type="text/css"> <!-- @page { margin: 2cm } P { margin-bottom: 0.21cm } --> </style> Bratz Babyz Stylin’ Scavenger Hunt

  Introduction
  The Bratz Babyz have left their stuff all over town! It’s up to you to find it all in this superstylin’ board game! Gather your girl’s lost gear before these babies go ga-ga!

  Bevezetés:
  A „Bratz Baby”-k szanaszét hagyták a városban a cuccaikat. Tőled függ hogy megtalálod-e azokat (a táblán). Gyűjts össze az általad kiválasztott lány elveszett holmiját (mielőtt ezek a kisbabák elkezdenek „ga-ga”-zni???)

  Assembly and Set Up of The Game:
  Please refer to the photograph on the back of the package.

  A játék összeállítása
  Nézd meg a csomagolás hátoldalán a fotót.

  Getting Ready to Play
  1, Choose a Bratz Babyz character to use as your playing piece. Your goal is to collect 7 Item cards that belong to your character.
  2, Go though the deck of cards to find the 5 action Cards with your character on them. They give you the action your character, place them in your hand. Set aside the Action Cards for any characters not being played.
  3, shuffle the Item cards and special Cards together. Each blue Card Rectangle on the board has a number on it. Place that number of cards facedown in each rectangle. For instance, you will count 4 cards to place ont he number 4 space, and 7 cards to place ont he number 7 space.
  4, Each player places her Bratz Babyz on any of the 8 playing spaces next to the Card Rectangles. ( note: you can choose to put your Bratz babyz ont he same spot as another player.)
  5, The youngest player goes first then play proceeds in clokwise direction.

  Előkészületek:

  1. válassz egy Bratz baby karatert. Cél hogy a karakterednek megfelelő 7 kártyát összegyűjts.
  2. Menj végig a kártyapaklin hogy megtaláld azt az 5 „cselekvő” kártyát ami a karakteredhez passzol. Ezeket tartsd a kezedben, hiszen ezek ruházzák fel a karakteredet cselekvéssel. Rakd félre azokat a kártyákat amelyikkel egyik karakter sem játszik. (= amelyik egyik karakterhez sem illik)
  3. keverd össze a (a 2. pontban kiválasztott ) kártyákat a speciális kártyákkal. A táblán az egyes kék kártya négyzetek számozva vannak. Helyezz a számnakmegfelelő kártyát a négyzetre írással lefelé. Pl: a 4-es négyzetre 4 db kártyát tegyél.
  4. Minden játékos elhelyezi a Bratz Babáját bárhová a 8 kártya négyzet mellé a „játszó mezőre” (akár többen is elfoglalhatjátok ugyanazon „játszó mezőt” (= többen is állhattok rá)
  5. a legfiatalabb játékos kezd és az óramutató járásával megegyezően jön a következő játékos

  Each player’s turn:
  1, on your turn, you can play one of the Action Cards out of your hand or Take a Nap. To play an Action card, place it face- up ont he table in front of you. You cannot play an Action Card that you have already played, unless you decidet o Take a Nap.
  2, When ou Take a Nap, you get to return all of your face- up Action Cards to your hand, so you can play them again. You can only Take a Nap at the beginning of your turn and once you have taken it, you forfeit the rest of your turn,( unless you are playing a Special Card).
  3, At any time during your turn, you can play Speial Cards. You are allowed to play more than one Special Card during your turn. You can even play a Special Card if you are taking a nap during your turn.
  4, When moving, players must move their bratz babyz int he direction of the arrows printed ont he board. You may circle the board more than once before the game ands. When a special or action card tells you to draw a new card, draw from the Card Rectangle next to the store that your character is in.

  A soron következő játékos:

  1. amikor sorra kerülsz akkor vagy (ki)játszod a kezedben tartott egyik „cselekvő kártyádat” vagy elszundítasz (= gondolom kimaradsz/passzolsz). Ha kijátszod a cselekvő kártyádat, akkor azt helyezd a táblára magad elé, írással felfelé. Nem játszhatod ki azt a cselekvő kártyát, amit már kijátszottál hacsak nem döntesz úgy hogy passolsz...(?)You can only Take a Nap at the beginning of your turn and once you have taken it, you forfeit the rest of your turn,(unless you are playing a Special Card).??????????
  2. Amikor passzolsz, az összes felfelé lehelyezett kártyát vissza kell venned a kezedbe, így játszhatsz újra velük.

  1. Bármikor amikor te vagy soron kijátszhatod a spéci kártyákat, és nem csak egyet, hanem akár többet is. Még akkor is ha te éppen passzolsz.
  2. Amikor lépsz akkor a táblán elhelyezett nyílnak megfelelő irányba teheted csak. Egy kört mindenféleképpen meg kell tenned mielőtt a játék befejeződne. A speciális vagy a cselekvő kártyák megmondják hogy húzz egy új kártyát abból a kártyapakliból ami mellett éppen a karaktered áll.

  The Cards:
  1, Action Cards: allow you to move through the game. There are only 5 of them for each character.When you want to do something like move 2 spaces, you will play the action card that let’s you do that. Once you play an action card, place it face. Up in front of you, so the other players can see that you have used it.

  A kártyák:
  1. cselekvő kártyák: a játékban a mozgást biztosítják. Csak 5 kártya tartozik minden egyes karakterhez. Amikor akarsz 2 mezőt lépni, akkor ennek megfelelő kártyát használd. Amikor egy cselekvő kártyát elhasználtál, helyezd el magad előtt felfelé. (= írással felfelé a táblán) úgy hogy más is láthassa, hogy melyiket használod.

  2, Item Cards show items that belong to one of the Bratz Babyz (such as jade’s Blanket). When you get an ItemCard that belongs to your character, place it face- up in front of you. When you get an Item Card that belongs to anther character, place it facedown.
  2 Darab kártyák: mutatják azokat a cuccokat amelyek az egyik BB-hez tartoznak (pl Jade takarója(?)) Amikor megszereztél egy olyan kártyát ami passzol a karakteredhez úgy azt helyezd magad elé, felfelé. Ha olyat húztál ami nem passzol a karakteredhez, úgy azt az ábrával lefelé helyezd el.

  3, Special Cards can be used by any of the Bratz babyz. A Special Card lets you take an action that is not specific to your character, for instance, it can tell you to draw a card, or move to another place ont he board. After you play a Special Card, discard it into the box lid.
  3. Speciális kártyákat bármelyik Bratz Baby tudja használni. Ezek olyan kártyák amelyek nem karakterfüggők. Pl: ilyen a húz egy kártyát, vagy lépj egy másik mezőre a táblán. Miután kijátszottál egy spéci kártyát úgy dobd el a doboz tetejébe(?)

  How to Win
  The first player to collect 7 of the 9 Item Cards that belong to her character, wins! For example, if you are playing Sasha, and you collect 7 cards that belong to Sasha before any of the other players collect 7 cards that belong to their Bratz Baby, you win!

  Hogyan nyerj
  Az első játékos aki összegyűjti a karakterének megfelelő 9 darabkártyából 7-et nyer! Pl: ha Sasha vagy és összegyűjtesz 7 kártyát ami Sasha-hoz tartozik, mielőbb más játékos ezt megtenné a saját karakterének megfelelően, nyersz!
   
  berszipad és judit198205 kedveli ezt.
 10. nikido

  nikido Állandó Tag

  Játékos kisegyszeregy
  Németül van meg nekünk, a mellékelt fordítással. Mi csak a kártyákkal játszottunk-gyakoroltunk, pakli kétfelé oszt hangosan kimondva a műveletet és eredményt akié a nagyobb az viszi a két kártyát. 001.jpg
   
 11. almamag78

  almamag78 Kitiltott (BANned)

  Keresem

  [​IMG] [​IMG]

  Sziasztok!

  Na végre megtaláltam a dobozt, szóval ehhez a régi (piroska és a farkas) játékhoz is keresem a hozzá passzoló szabályt. Ha valakinek így már rémlik vagy beugrik hogy megvan elfekvőbe otthon, nagyiéknál, pincében vagy a padláson :D -és közkincsé tenné vagy átküldené nekem a leírást- azt megköszönném...
   
  Syncmaster kedveli ezt.
 12. duplaeva

  duplaeva Állandó Tag

  Jager und Sammler

  Sziasztok!

  Most egy kis vadászatra hívogatlak titeket. Interneten találtam, nem saját. Köszönet az eredeti feltöltőnek. Szintén print and play játék.

  Szép napot!

  Duplaeva
   

  Csatolt fájlok:

 13. juda120

  juda120 Állandó Tag

   
  Syncmaster és judit198205 kedveli ezt.
 14. juda120

  juda120 Állandó Tag

  Bratz társas kártyáinak fordítása:

  Cselekvő kártyák: (1-1 minden szereplőnek)

  Kérdezd meg az egyik játékost, van-e nála egy olyan kártya, ami neked kell. Ha van, megkapod.
  Lépj 3-at vagy 4-et.
  Fordítsd fel minden kártyacsomag legfelső kártyáját, majd húzz egyet a melletted lévő pakliból.
  Fordítsd fel az egyik lefordított kártyádat, majd húzz 2 kártyát.
  Lépj 1-et vagy 2-t, majd húzz 1 kártyát.

  Speciális kártyák:

  Tedd félre egy játékostársad egyik cselekvő kártyáját a következő szundikálásáig.
  Húzz 2 kártyát.
  Cseréld ki az egyik lefordított kártyádat egy másik játékos lefordított kártyájával.
  Ismét te következel.
  Vegyél vissza 2 cselekvő kártyát a kezedbe.
  Minden játékos adja tovább bal oldali szomszédjának az összes lefordított kártyáját.
  Tréfáld meg egyik játékostársadat. Válassz ki valakit, az illető kimarad egy körből.
  Lépj bárhová, ahová szeretnél.
   
  gcsilla, judit198205 és trissza kedveli ezt.
 15. kpityike

  kpityike Állandó Tag

  Már eddig is olyan jó ötleteket kaptam itt, most tanácsot kérnék: mi a különbség a Tantrix és a Rubik gubanc közt? Nagyjából ugyanolyannak tűnnek. Melyik jobb szerintetek? Köszönöm előre a válaszokat.:p
  rubik.JPG tantrix_836481_55265.jpg
   
 16. Treponema

  Treponema Állandó Tag

  Szeretnék egy tippet adni azoknak, aki tudnak angolul, de más nyelven (ami még kellhet a társasjáték-fordításokhoz: németül, franciául, oroszul stb.) nem.
  Kolumbusz tojása, mégsem én találtam ki, hanem a férjem, amikor egy orosz oldallal kínlódtam...
  Tehát: bemásolod a gugli fordítójába az eredeti szöveget, de NEM magyarra fordíttatod vele, hanem angolra.
  Ennek azért van több értelme, mert a gugli több energiát fordít pl. a német-angol fordítás minőségének fejlesztésére, mint a német-magyaréra. Ha objektíven próbáljuk elhelyezni kis hazánkat a világ fontossági listáján, akkor azért van ebben ráció...
  Ezzel a módszerrel meglepően jól értelmezhető játékleírásokat lehet kapni (fordítottam már így németről, spanyolról, oroszról és franciáról).
   
  gibbon27, panka1975, rebaba és 1 másik tag kedveli ezt.
 17. judit198205

  judit198205 Állandó Tag

  Nagyon szépen köszönöm a segítséget, el sem tudjátok képzelni mennyire várják a gyerekek a játékot.
  El kezdtem bescenelni a többi kártyákat is, de közbe vmi hibát írt ki.Megpróbálom megcsinál(tat)ni, és ahogy tudom rögtön felteszem.
  Csak úgy szégyelem,hogy Ti ilyen gyorsan lefordítottátok, én meg nem tudom felrakni az egészet.
  De rajta vagyok az ügyön.Nagyon nagyon köszönöm kiss
   
 18. welentze

  welentze Állandó Tag

  Sziasztok!

  Szeretném veletek megosztani egy régen készített társasjátékomat, melyet anno kisfiamnak terveztem.
  Hozzávalók: Játéktábla (A4), figurák, dobókocka
  Játékszabálynak ezt ötlöttem ki: Az Északi sarkon a jégtáblák elszakadtak egymástól, ezért a kis jegesmedve elveszett.
  A jégtáblákon ugrálva segíts megtalálni anyukájának. Aki hamarabb eléri, az a győztes.
  Start az anyamedvéről. Annyit lépsz, amennyit dobsz.

  Északi sark

  Csatolás megtekintése 947959
  (javított, jó kép)

  Jó játékot a kicsiknek! kiss
  Welentze

  (hibás kép, ne ezt töltsétek le: )

   
 19. csilla311

  csilla311 Állandó Tag

  Junior pictolino

  valaki kereste régebben, most találtam a neten, csak a vízjelet kellett lebarkácsolnom róla. Nem tökéletes, de azért elég jó. Bocsi, de a kis képekkel már nem akartam szórakozni.
   

  Csatolt fájlok:

 20. peterfii

  peterfii Állandó Tag

Témaállapot:
Not open for further replies.

Megosztás