Társasjátékok II

AndiC témája a 'Gyerekeknek' fórumban , 2012 Április 28.

Témaállapot:
Not open for further replies.
 1. Treponema

  Treponema Állandó Tag

  Szia! Én tettem fel annak idején a Mixaminót (a linket, ahonnan letöltöttem, Csilla találta, köszönet érte). Bár a magyar szabály nem írja, szerintem nem véletlenül vannak a táblán a kövek, azokra a helyekre nem szabad idomokat tenni. Az eredeti játék képén is látszik, hogy a kövek kimaradnak. Szerintem próbáljátok ki így is a játékot. (Próbáltam megkeresni az eredeti szabályt, de a djeco nem kényeztet el minket könnyen megtalálható honlappal, és a BGG-n sincs fent a Mixamino, sajnos).
  A tábla azért halas, mert ez az eredeti játék orosz koppintása. Az eredetiben hangyák vannak, de amúgy korrekt módon lemásoltak minden részletet az oroszok. Szerintem is nagyon szép a grafikája.
   
 2. nolina22

  nolina22 Állandó Tag

  Nem voltam biztos benne, hogy Nektek kettőtöknek köszönhető a feltöltés, ezért nem név szerint köszöntem meg. Szóval még egyszer kösziii az összes djeco-ért , a kedvenceim, jópárat elkészítettem-elkészítem-szabály alapján tervezem elkészíteni.

  Sztem félreértettél. :) Először úgy játszottuk, hogy a kövekre nem lehet tenni, de így , ha ügyesen egymáshoz közel, tetris jelleggel raktuk a lapkákat, szépen feltettük az összeset és még maradt sok hely, így unalmas volt, simán feltettük őket, így akkor inkább 3 évesnek való, mint 5. Aztán azzal nehezítettem, hogy az alapban ott levő kövek mellett még a korongokat is feltettem, azokra sem lehetett tenni. Így a végére maradt 2-3 lapkánk pluszban és fontos volt,hogy a nagyobb lapkával és a legjobban illeszkedővel kezdjük. Azért -kérdeztem, vki játszott-e vele, hátha van vmi ötlete,vagy esetleg másképp kellene játszani. A szabályt feltöltésnél feltetted és uez van a kópéfajáték honlapján is. Köszi,hogy utánanéztél még egyszer !!!
   
 3. jukati

  jukati Állandó Tag

  Ruci juci

  [​IMG]


  Meg van esetleg valakinke?
   
 4. Treponema

  Treponema Állandó Tag

  Értem, értem, értem. :) Az első üzenetben nem írtad, hogy a kövekre Ti sem raktok, ezért írtam választ. Sajnos az eredeti szabályt sehol nem találom, a kópés pedig szerintem nem teljes. Saját tapasztalatom azért nincs, mert még nem csináltam meg a játékot, de a 2,5 évesemmel még nem is sürgős játszani vele... Amúgy is kissé elfoglalt vagyok mostanság, mert 2,5 hete született a második. :D
  Jó ötlet telepakolni az érmékkel a táblát, köszönet érte, majd így fogjuk játszani.
   
 5. nolina22

  nolina22 Állandó Tag

  Nekem megvan, ünnepek után jó lesz? Még bontatlan.
   
  jukati kedveli ezt.
 6. nolina22

  nolina22 Állandó Tag

  Gratulálok a kistesóhoz!!! A roll and play tetszett a nagytesónak? Láttam , boltban 6000-ért :)
   
 7. Treponema

  Treponema Állandó Tag

  Köszi, köszi! Igen, nagyon szereti, bár gyakran úgy játssza, hogy a színdobókockát a neki tetsző színre forgatja dobás után, és mondja: pl. Sárgát dobtam. Én is láttam, hogy azóta már behozták Magyarországra az eredetit, de nekünk tökéletes a Tiétek! Újfent köszönet érte (és umárkunak is)!

  Más: Esetleg megvan valakinek a Kelbazar (Djeco)? Sajnos minden boltban azt az információt kapom, hogy elfogyott, és nem biztos, hogy lesz még. Az alakzatokat még valahogy helyettesíthetnénk, de a kártyák nagyon kellenének. Ezer köszönet érte, ha valaki felteszi őket! (Ja, és az alakzatok listáját-képét is.) kiss
   
 8. jukati

  jukati Állandó Tag

  ?

  Hétvégén kaptunk egy játékot camelot junior.
  a kis lassan 5 évesem szinte mindet megcsinálta.
  ILyen tipusú játékokat szeretnék neki venni. Két játékot is találtam
  Egyik itt is fenn van..
  http://fakopancs.hu/hide-and-seek-safari-allatrejto.html

  Ez pedig a másik.
  Azt vettem észre hogy talán csak a játék méertében különböznek egymástól és ez a játék fele annyibe kerül...
  Felteszem mind a kettőt hátha tudtok segíteni melyiket válasszam.
  http://fakopancs.hu/magnetic-travel-waterworld-vizivilag.html
  ez lenne az olcsóbb változat
  igazság szerint én az olcsóbbikat néztem, mert akkor mást is tudok neki venni......:))
  Hátha ismeri valaki midkét változatot.
   
  SpAndi és Syncmaster kedveli ezt.
 9. jukati

  jukati Állandó Tag

  mozaik

  [​IMG]
  Ezt ismeri valaki?
   
  umárku kedveli ezt.
 10. Kilap

  Kilap Állandó Tag

  halloween memória

  Nekem tetszik. Narancs alap, egyszerű fekete ábrák. Tovább gondolható, mert csak 6 db képpár
   

  Csatolt fájlok:

 11. ywing

  ywing Állandó Tag

  A hide and seek megtalálható a Társasjátékok I-ben.
   
 12. nolina22

  nolina22 Állandó Tag

  Én ismerem mindkettőt. Nekünk jeges kaland van meg, az úti verizóból pedig a magic forest. Nézd meg azt is.A waterworld is klassz és mágneses:) Meg fele annyibe kerül. A magic forest tuti tetszene Nektek! Az animalogic is sztem jó nagyon.
   
 13. Kilap

  Kilap Állandó Tag

  Képmozaik

  Játékszabálya annyi, hogy kiválasztasz egy képet, amit nem szeretnél letakarni. Az elemeket meg kell próbálni úgy letenni, hogy a kiválasztott kép szabadon maradjon.
   

  Csatolt fájlok:

 14. Kilap

  Kilap Állandó Tag

  Ellentétpárok

  még egy játék mára:)
   

  Csatolt fájlok:

 15. kpityike

  kpityike Állandó Tag

  Ismeritek ezt a játékot? Milyen játékokat lehet vele játszani? Mennyiben más? Okos kertész: 3000072633_3.jpg
   
 16. Pöttyös kendő

  Pöttyös kendő Állandó Tag

  Szia, miután a doboz belsejében van a játékszabály, több fotón sikerült csak megoldani. Remélem tudjátok használni, jó szórakozást.

  A Go for Broke játékszabálya:
   

  Csatolt fájlok:

 17. Treponema

  Treponema Állandó Tag

  Nekünk megvan a Safari (és többször is feltették már a fórumba), és a fórumról kinyomtattam a Vízivilágot. Nagyon hasonló a két játék, csak a lapkák mások kicsit (de a Vízivilágban pont ugyanolyanok a lapkák, mint ugyanezen gyártó Kalózok játékában). Szerintem nyugodtan vedd meg az olcsóbbat, és vegyél mellé pl. Varázserdőt (az a Go Getter olcsóbb változata). Így két játékod lesz egy áráért. De a fórumon fent lévő Vízivilág is jó minőségű, nagyon szép lett nyomtatva, és kétoldalú ragasztóval lehet rá mágneslapot tenni, így (mint az eredetit) úti játéknak is megcsinálhatod.
   
  jukati kedveli ezt.
 18. Treponema

  Treponema Állandó Tag

  Láttam már egy katalógusban régen, gyorsan le is rajzoltam a lapkákat hozzá, mert ez házilag is egyszerűen kivitelezhető játék. A lényege, hogy a lapkák csak 24 négyzetet tudnak letakarni, a tábla 5x5-ös, ki kell választani a tábla egyik kis képét, és úgy kell felrakni az összes lapkát, hogy pont az a kép maradjon látható egyedül. Ha nem tudod, milyen lapkák vannak hozzá, megkeresem a hétvégén a cetlit, és felteszem.
   
  bobebababa kedveli ezt.
 19. honeybunny

  honeybunny Állandó Tag

  Sziasztok,
  Honfoglalót és felnőtt Activity-t keresnék, A-t láttam a lezárt fórumon, de valamiért semmi vele kapcsolatos feltöltést nem tudok megnyitni :( mintha már nem lenne fenn... (vagy nagyon béna vagyok)
  Akinek megvan esetleg feltudná újra tenni?
  lécci-lécci :(
   
 20. kpityike

  kpityike Állandó Tag

  Esetleg meg tudod mondani, honnan, melyik hsz-ből szedted le a Vízivilágot? Sehol nem találom. Vagy fel tudnád tenni? Nekünk a Kalózos van meg, de már végig megoldogattuk. Nagyon jók ezek a játékok.
   
Témaállapot:
Not open for further replies.

Megosztás