Társasjátékok II

AndiC témája a 'Gyerekeknek' fórumban , 2012 Április 28.

Témaállapot:
Not open for further replies.
 1. duplaeva

  duplaeva Állandó Tag

  Sziasztok!

  Martinique!

  A játék Emanuele Ornelle alkotása, dedukciós, kalózos-kincskeresős témájú játék. A játékosok 4 kalózból álló kalózcsapatot irányítanak, a cél pedig a Martique szigetén elásott Elveszett Kincs megtalálása. Az első részben te is és ellenfeleid is apró kincseket illetve térképrészeket próbálnak megszerezni, amik alapján ,a játék második részében a kalózok megtalálhatják a kincset és kiáshatják azt.

  pic740614_md.jpg

  Nem saját munka. Keresgélés eredménye. Orosz oldalon találtam a kártyákat. Kétféle játéktáblát is találtam a BGG-n. Magyar játékszabály a Kecskeméti Társasjáték Klub honlapjáról! Köszönet mindenkinek a munkáért.

  Jó játékot!

  Duplaeva
   

  Csatolt fájlok:

  Utoljára módosítva: 2013 Augusztus 12
 2. gildy1

  gildy1 Állandó Tag

  Én tudnám Nektek ajánlani a Bogyó és Babóca szülinapi meglepetés című társast. Ez nemcsak lányoknak való, mert például az én 4 éves fiúunokám nagyon szereti. Ő se, és nővére se szeret veszíteni -mint általában a gyerekek-, de mióta ezzel játszanak, ez valahogy megszűnt, és már ritkább a kudarcérzés az olyan társasoknál, amiben valaki "győz", ill. "veszít". Itt a fórumban megtalálod a társast is és a leírását is. Ez a társasjáték a magyar társasjátékok közül elsőként kooperatív játékszabályon alapul. A játékosok nem egymás ellen játszanak, hanem egy csapatként, közösen haladnak a cél felé. Ha veszítenek, közös a vereség, ha győznek, közös a győzelem.
  A játékhoz tartozó történet szerint a kis barátok (Bogyó, Babóca, Gömbi és Pihe) titokban Baltazár születésnapjára készülnek. Meglepetés-zsúrt terveznek, a cél, hogy hamarabb érjenek a kiinduló ponttól Baltazár házához, mint a méhecske. Ha a méhecske ér előbb a célba, akkor a meglepetés lelepleződik, így a játszmát a játékosok elvesztették. Ahhoz, hogy a játékosok megnyerjék a játszmát, mind a négy figurának hamarabb kell beérni a célba, mint Baltazárnak, hiszen csak így tudják meglepetés-zsúrral köszönteni. Nem csak a célba érkezés a fontos: az út során is vigyázni kell, hogy a terv titokban maradjon. Ezért a négy játékos a bokrok között is haladhat, míg Baltazár csak az úton, és vigyázniuk kell, nehogy összetalálkozzanak a méhecskével az útkereszteződésekben.
   
 3. duplaeva

  duplaeva Állandó Tag

  Sziasztok!

  Nolina remélem erre jársz! Neked ígértem Alhambra kiegészítőt. Megpróbálom összehozni. Találtam egy orosz oldalon, de össze vannak keverve a kiegészítő tartozékok és az alapjáték. Nekem megvan eredetibe négy kiegészítő, de beszkennelni nem tudom, ezért megpróbálom rendszerezni és feltölteni kiegészítőként. Első ránézésre 2 kiegészítő biztosan megvan. Na majd a végére kiderül. Ha méretekkel bármivel kérdésetek van kérdezzetek. Játékszabály magyarul a Kecskeméti Társasjáték Klub honlapjáról.

  Alhambra 1. kiegészítő - A vezír jóindulata

  box2.jpg

  6 váltókártya.jpg - erről ehhez a játékhoz csak a 6 színes váltókártya kell. A lila egy másik kiegészítőhöz tartozik.
  bónuszkártya.jpg - a magyar játékszabályban az van, hogy 11 darab, de nekem is csak 10 darab van az eredeti játékban és a német játékszabályon is csak 10 kártya szerepel úgyhogy ez valószínűleg elírás. Erről csak a 10 színes épületeket tartalmazó kártya kell
   

  Csatolt fájlok:

 4. duplaeva

  duplaeva Állandó Tag

  folytatás...

  Alhambra 2. kiegészítő - városkapu

  box2.jpg

  6 darab városkapu kell fából. Pl. égethető gyurmából elkészíthető.
  városkapu kártya.jpg - csak a 6 városkaput ábrázoló kapu kell erről az oldalról. A többi egy másik kiegészítő része.
  gyémánt kártya. jpg - csak a 11 gyémánt kártya kell. A többi az első kiegészítő váltó kártyája.
  karakterkártya.jpg - nekem angolul van meg. Itt értelemszerűen oroszul, mivel orosz oldalról van. A játékszabályban megtalálhatók magyarul a karakterkártyák leírása. Ha valaki esetleg magyarosítja a kártyákat közkincsé teheti majd itt.
  táborlap.jpg - erről az oldalról csak a 8 tábort ábrázoló lap kell. A többi lap az alapjátékhoz tartozik.
   

  Csatolt fájlok:

 5. 4xmami

  4xmami Állandó Tag

  Keresem az Escape The Curse Of The Temple játékot:
  [​IMG]
  Sajnos a BGG-n a kamrák lapjai nincsenek fenn,a többi hozzávalót még talán össze lehetne vadászni onnan.
   
  Geli12 kedveli ezt.
 6. duplaeva

  duplaeva Állandó Tag

  folytatás ...

  Alhambra 3. kiegészítő - A falak

  pic253894_md.jpg

  Fa elemek.jpg - 12 darab fa városfal (a képen fekete színű) 4 cm hosszú. 42 darab lakó - a játékleírásba megtalálható, hogy színenként hány darab.
  falkártya.jpg - 8 darab falkártya. A színes kártyák az 1. kiegészítőhöz tartoznak.
  tolvajkártya.jpg - csak a 12 db tolvajt ábrázoló kártya, a többi egy másik kiegészítő része.
  kereskedő korong.jpg - 6 darab kell, ahogy a képen. Itt látszik az eleje és a hátulja az átmérője 6 cm. A játékszabályban talán jobban látszik, hogy hogyan néz ki.
  pénzérme.jpg - 24 darab - játékleírásban benne van színenként mennyi. Ha valaki ügyes talán a játékszabályból megtudja csinálni a pénzeket. 3,3 cm az átmérője és mind a két oldalán ugyanaz van.

  Szükség van még egy fekete vászonzsákra.
   

  Csatolt fájlok:

  Utoljára módosítva: 2013 Augusztus 12
 7. duplaeva

  duplaeva Állandó Tag

  Még a bgg-n találtam!

  Alhambra - The Magical Buildings!

  Sajnos játékleírást nem találtam semmilyen nyelven. Na ez nem teljesen így van. Angolul találtam valamit, de hogy mit nem tudom. Csatolom hátha egy angolos erre jár és elolvassa azt a pár mondatot és elárulja, hogy a játékhoz-e tartozik. Ha igen akkor lefordíthatná nekünk.

  Lehet, hogy valakinek ismerős vagy tudja hogyan kell játszani????

  Ha valakinek esetleg a negyedik kiegészítővel kapcsolatban van kérdése szívesen válaszolok.Szkennelni egy darabig még biztosan nem tudok.

  Szép napot és jó játékot!

  Duplaeva
   

  Csatolt fájlok:

  vinczeedit, apwbdum, sesti és 1 másik tag kedveli ezt.
 8. 4xmami

  4xmami Állandó Tag

  Igen erről szól,nagy vonalakban,rettentő nyersen ez a fordítás-nem ismerem az eredeti suabályokat,ezért lehet,hogy értelmetlen-:
  Alhambra: The Magical Buildings, a promotional item from Queen Games for Spiel 2011, consists of six new tiles – one in each of the six colors of buildings – that are placed in the bag with the other tiles at the start of the game.

  Alhambra:A varázslatos épületek,promóciós hozzávalók a Queen Gamestől a Spiel 2011-re,6 új elemet tartalmaz-mind a hat színből egyet-egyet-,amiket a többi lapkával együtt kell a játék elején a zsákba tenni.

  When drawn, they are placed for sale as with any other building. What's different about these buildings is that no direction is up, so when added to a player's Alhambra, the tile can be turned and placed in any legal position based on all the building rules except orientation. During scoring, these magical buildings count as a building of the appropriate color when determining majorities.

  Amikor kihúzzák,el lehet adni őket mint bármelyik másik épületet.A különbség az,hogy ennek nincs lerakási iránya,tehát amikor a játékos az Alhambrához helyezi,bármelyik építési szabály szerint leteheti,nem kell az irányokkal törődnie.Pontozáskor ezek a varázslatos épületek annyit érnek,mint a megfelelő színű épületek,na és itt nem értem ami még van (when determining majorities.)
   
  vinczeedit, apwbdum és duplaeva kedveli ezt.
 9. duplaeva

  duplaeva Állandó Tag

  Sziasztok!

  Régebben fel volt töltve Monstermania! Ha jól emlékszem eredeti szabály nem volt feltöltve. Ha tévedek szóljatok és törlöm ezt a hozzászólást
   

  Csatolt fájlok:

 10. duplaeva

  duplaeva Állandó Tag

  Sziasztok!

  Egy kérés. Valakinek esetleg Niagara társasjáték?

  O68490.JPG

  Nagyon szeretném elkészíteni. Valaki esetleg foglalkozott vele? Sajnos játéktáblát használhatóan nem találok. Mindenhol rá vannak pakolva a hajók stb. Nagyon örülnék ha valaki meglepne vele. Már mindent kigondoltam, hogy hogyan oldok meg.

  Köszönöm előre is :)

  Duplaeva
   
 11. Aegnor10

  Aegnor10 Állandó Tag

  Szia!
  Én ezeket találtam a boardgamegeeken. Nem tudom, hogy megfelelnek-e, hajók mindenesetre nincsenek rajta.
  + A kártyák is használhatónak tűnnek, de gondolom azok már megvannak. :)
   

  Csatolt fájlok:

  Utoljára módosítva: 2013 Augusztus 12
 12. duplaeva

  duplaeva Állandó Tag


  Szia Aegnor10!

  Köszönöm az idődet, amit rám fordítottál! Ezeket én is megtaláltam két szép művészi kivitelezése a Niagara játéktáblájának! Én az eredetire gondoltam hátha valaki, valahol ... és itt megosztja velünk. Ha más nem lesz, akkor lehet, hogy én is ecsetet ragadok :)??? Egy bibi van, hogy csapnivalóan rajzolok és festek, úgyhogy még reménykedem. Köszönöm a kártyákat is. Én is a bgg-ről töltöttem le, az egyik szín fent van nagyon jó minőségben (csatolom is) ezt fogom majd használni alapnak és megszerkesztem ebből a hiányzó színeket. Ez a terv. Majd meglátjuk, hogy sikerül-e a kivitelezés.

  Szép estét!

  Duplaeva
   

  Csatolt fájlok:

  vinczeedit kedveli ezt.
 13. kisbatyu75

  kisbatyu75 Állandó Tag

  Itt megtalálod az összes Bartos Erika társasnak a játékszabályát:
  http://kelleresmayer.hu/downloads-hu.html
   
  zsepy, Azse és csilla001 kedveli ezt.
 14. Aegnor10

  Aegnor10 Állandó Tag

  Sziasztok!
  A tanácsotokat szeretném kérni. Milyen játékot tudnátok ajánlani nagyobb korosztálynak (mondhatnám azt is, hogy felnőtt, de el akarom kerülni a félreértéseken - nem piálósra stb. gondoltam). Tudtok ajánlani valamit? Én már annyit összeszedtem a fórumról, hogy Dunát lehetne velük rekeszteni. Pont emiatt nem tudok dönteni. Igazából a 7 wonders-re gondoltam, de felmerült még a Pergamon is. Ha tudtok valami mást, ami könnyen elkészíthető, akkor léci osszátok meg velem is. :)
   
 15. Aegnor10

  Aegnor10 Állandó Tag

  Sziasztok!
  Itt van a Rizikó.
  782-1444-large.jpg
  A szabályokat már feltettem.
  Az egységek számában nem vagyok biztos, ezért jó sokat raktam be.
  A városokat kivágjátok, kettétűritek, majd felhajtjátok a talpat.
  5db hatoldalú kocka szükséges hozzá, három egyforma és két másmilyen. Ezenkívül nem árt, ha van még két pótkocka.
  A térkép nyomtathatóvá tételét 4xmaminak köszönhetjük.
   

  Csatolt fájlok:

 16. 4xmami

  4xmami Állandó Tag

  A 7 wonderst nagyon dicsérik,nem csak hardcore gamereknek való,lassan én is megcsinálom ,és kipróbáljuk a fiúkkal.Én velük tudok csak játszani-9,5 és 11 évesek,a nagyobbikkal már komoly játékokat is lehet-,amit kipróbáltunk és nekem is szórakoztató volt,az a 80 nap alatt a Föld körül,a Tikal,Carcassonne,12 birodalom,HP Cluedo.Igazi felnőttekkel ;) már komolyabbakat is lehet próbálni.:)
   
 17. duplaeva

  duplaeva Állandó Tag

  Szia!

  Hát igen néha nehéz dönteni. Én e helyedben két dolgon biztosan elgondolkodnék és segítene szűkíteni a kört. Az egyik lényeges, hogy ketten vagy többen fogjátok-e játszani. Nagyon sok jó játék van, amihez mondjuk három személy minimum kell. A másik pedig a játék jellege. Rövid, pörgős, stratégia, kártya, kocka, sok kiegészítős, kikapcsolódni, vagy agyalni akartok? Ha ezeket már tudod, akkor szűkítheted a kört. Utána érdemes elolvasni a játékszabályokat, majd azokról a játékokról véleményt kérni amik bent maradtak az utolsó körbe.

  Én felsorolom azokat amik nekünk megvannak és játszunk.

  Rejtély az apátságban, Ticket to Ride, Birodalmak vetélkedése, Catan telepesei + kiegészítők valamint kártyajáték, Alhambra + kiegészítők, Carcassonne+kiegészítők valamint a My Flower és a Vadászok és gyűjtögetők és a két személyes változat, Disney Monopoly, Théba, Make and Break extrem, Uno, Qwirkle, Torres, Triominos, Saint Petersburg, Tigris és Eufrátesz kártyajáték. Na és sok-sok gyerekjáték amivel felnőtt fejjel is szívesen játszunk, no persze csak a gyerekek kedvéért.

  Ebből két kártyajátékot készítettem a Catant és a Tigris és Eufráteszt. A legkönnyebb a kártyajátékokat elkészíteni. Valamint a Catan kiegészítőket készítettem el házilag, mert nekünk a régebbi típusú kellett ez már macerásabb volt a sok mütyűr végett, erre számíts amikor valamihez sok kiegészítő tartozik.

  Két társast szeretnék most a nyáron elkészíteni, amihez nem tudok hozzá jutni itt nálunk. Az egyik a Niagara a másik pedig a Mystery Express. Valamint tervbe van a Cardcassonne is.

  Remélem valamennyi tudtam segíteni.

  Duplaeva
   
  Denisam kedveli ezt.
 18. Aegnor10

  Aegnor10 Állandó Tag

  Köszönöm a tanácsaitokat.
  Nekem is van egy pár társas itthon (Rizikó, Catan), de ezeket már szakadtra játszottuk.
  Kedves 4xmami!
  Milyen komolyabb játékokra gondoltál, ha szabad megkérdeznem? De nem igazi felnőttek.
  A Tikal az hasonlít a Catanra? Mert így elnézve elég érdekes lehet. Csak sajnos magyar szabályom nincs hozzá.
  A 12 birodalomat nem ismerem, milyen?

  Kedves duplaeva!
  Hogyan sikerült elkészítened a catan kiegészítőket, mert engem nagyon érdekelne. Már én is nekikezdtem a nyomtathatóvá tételen, de a hexák különböző méretei eddig mindig kifogtak rajtam. Nekem is az első kiadás van meg. A mütyüröket miből készítetted? Hogyan erősítetted meg az "alkatrészeket"? A kártyákra és a térképelemekre gondolok. Laminálás, kartonra ragasztás, esetleg mindkettő, kártyavédő fólia?

  Leginkább stratégiai, területfoglalós, építkezős játékokra gondolok, kb 3-4 főre.
   
 19. 4xmami

  4xmami Állandó Tag

  A Tikalról itt van minden,a szabálya is.: TIKAL. Mi inkább a "barátságos" változatot játszottuk,de a felnőttek tudják egymást szivatni benne.:) Területfoglalós,építkezős,régészkedős játék.

  A 12 birodalom egy eredetileg kifejezetten P&P játék (volt),kooperációs,mindenki együtt harcol a Sötét Urak ellen.Nem nehéz a szabálya,és nagyon izgalmas.Angolul volt,én magyarítottam a kártyákat és a szabályt,fent is van itt valahol.Csak úgy lehet benne nyerni,ha összefognak a játékosok,és segítik egymást.Fantasy.

  Komolyabbak-nekem-pl a Dominion,aminek nem állnék neki a fiúkkal,Agricola,Love letter,Rattus,Ora et labora,Citadella,San Marco,Végvári viadalok,Loyang,Maestro Leonardo,stb...

  Laminálás helyett én az öntapadós könyvborítót ajánlanám,tekercsben árulják-ilyenkor iskolakezdés előtt kell betárazni belőle :)-,és karton helyett sokszor jobb a dekorgumi,én pl a Carcassonne darabokat és a Tikal hexáit abból csináltam,nyomtatható etikettre nyomtattam,azt ráragasztottam a dekorgumira,és végül lefóliáztam.Könnyű vágni,sokféle színben van,és tartós.
   
 20. gabcsanya

  gabcsanya Állandó Tag

  Szia Duplaeva!
  Nekünk meghozta a Jézuska. Egyszer játszottunk vele.
  De sajnos scanner nélkül csak fotózni tudnám. Ha úgy is érdekel, jelezd kérlek.

  A Formula-e játékkal kb. 1 hete ugyanarra jutottam, mint Te, én is nagy örömmel venném a magyar szabályt! ;)
  gabcsanya :)
   
Témaállapot:
Not open for further replies.

Megosztás